Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nudíte se? Přeportujte GNOME z X.Org na Wayland

Jsem prostě technomorous. Nechce se mi opustit protokol, který funguje transparentně skrze síť pro něco, co bude síťový provoz (pokud vůbec) řešit posíláním komprimovaných bitmap. Nějaké kompozitní manažery a podobná pseuda jsem nikdy nepovažoval za zásadní, WindowMaker je k ničemu nepotřebuje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"funguje transparentně skrze síť"

Blbost. Samotný X sice transparentní je, jenže samotný X bez všech těch rozšíření jako je DRI už se pěkně dlouho nepoužívá a s nima není transparentní ani náhodou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Denně spouštím pěknou řádku programů které mi tu kresli okna po síti a nestěžují si. Moduly jako DRI a DRI2 mám zakázané a žiju.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale pouziva ... mozna te to prekvapi, ale i moderni aplikace funguji i pres ssh, bez DRI ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neviem... ci uz je wayland potrebny, nutny alebo xorg zaostaly... vsetko je dost na nic pokial sa Nvidia/Amd nespamataju a nezacnu podporovat aj linux systemy. To co robia zatial ja za podporu nepovazujem. Dobre si pamatam ked minimalne rok po vydani gnome shell boli Amd drivery nepouzitelne. A co satyka opensource driverov. Zasnem kolko roboty ti ludia odviedli.... smutne je len ze si clovek kupi kartu a nedokaze koli podpore vyuzit plne to za co si zaplatil. (samozrejme mozeme filozofovat ze si plati za kartu pouzitelnu v jednom nadradenom os)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nudíte se? Napište něco o otevřeném, ale přesto uzavřeném (aneb jak funguje cenzura na úrovni operačního systému přímo od velkohubého Canonicalu) pro Čínské obyvatele.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ale mam taku predtuchu ze to bude zasa dalsie bastlenie a zlepenie a nakoniec skoncime tak, ako vo vecisne sw v linuxe. Nieco funguje na tom a nieco zasa na inom. K behu jednej app potrebujeme tieto kniznice a povedzme jednu verziu a zasa pre beh inej app potrebujeme inu verziu tej istej kniznice. Nakoniec to sknoci tak ze bezny uzivatel aby sa vyhol problemom bude mat nainstalovane jedno aj druhe, aj X.org aj wayland a mozno aj Mir. A bude mat z toho maglajz a bordel. Tak ako to v podstate je aj dnes s KDE a Gnome. Ako GUI a WM mozem pouzivat jedno, povedzme KDE, ale libky a nastavenia ma clovek aj tak aj z Gnome respektive GTK ak pouziva aj aplikacie z Gnome.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.