Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia bere hraní na Linuxu vážně

Optimus pěkně prosím. Děkuju :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No on by docela Optimus (neuvedene Synergy) bodl i pro desktopy (neresim az tak power ale vypnuti vetraku). Pripadne klidne Enduro...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Svého času to nVidii i běželo na desktopech. Mě konkrétně na nF780a + 9800GX2. Monitor byl připojen na HDMI do desky kde běžela ve Windowsech integrovaná vga v chipsetu a po zapnutí 3D aplikace se posílal obraz z 9800GX2. Probliknutí trvalo proti klas. připojení o 1-2s déle, výkonový rozdíl jsem nezpozoroval žádný. Je to tak 5 let zpátky a mrzí mě, že s tím nV zkončila prakticky hned jak je AMDčko vyštípalo z chipsetů :(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ten článek hovoří pouze o dodávkách pro intel. Pokud se nepletu (a jako že ne) tak dokonce pro intel se ještě prodávala nF790i ale pro AMD už jen 780a (ddr2 a hrstka ddr3 platformy jakožto hiendu)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Intel claims that its four-year-old chipset license with NVIDIA doesn't cover the Nehalem or Core series of CPUs"

"But because of Intel’s improper claims to customers and the market that we aren’t licensed to the new DMI bus and its unfair business tactics, it is effectively impossible for us to market chipsets for future CPUs. So, until we resolve this matter in court next year, we’ll postpone further chipset investments for Intel DMI CPUs."

"there is no demand for our chipsets in the AMD platform"

Reagoval jsem na komentář, který tvrdil, že AMD vyštípalo nVidii z pole čipsetů. Není to pravda, pokud je někdo vyštípal, byl to Intel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky se mi chtělo na tuto dezinformaci zareagovat. Nicměné někdo tu byl rychlejší:-)

Ano, Intel zablokoval možnost čipsetů pod procesory Intel od jiných stran. A přestože pro AMD mohla nVidia dělat čipsety dále, tak pouze prodávala již vyvinuté. Zdroje pro vývoj byly přesměrovány jinam a tento segment byl opuštěn jako nerentabilní. Tržby z čipsetů pro AMD by podle vyjadření nVidie nezaplatily vývoj a nedávaly smysl v její strategii.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, takže za to vlastně může AMD protože by nVidii neudělalo odpovídající kšeft :D

No né, tak vážně - tehdá jsem četl historku o tom jak Intel nemá do budoucna zájem a AMD pro změnu nedalo dokumentaci pro svoje CPU. Každopádně je hezké vidět, že když se tu šáhne na AMDčko tak se můžete potento, ale když se tu píšou nesmysly jak TrueAudio nebo Mantle běží i na jiném železe než je AMD přímo redaktorem tak je to v pořádku :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To máš jako boeing vs. airbus. Intel je zlý americký monopol, AMD je náš, evropský lovable underdog :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ironií je, že právě na AMD platformě Nvidia svoje čipsety proslavila, Intel začala dělat mnohem později...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý, co na to AMD... jejich ovladače sice fungují, ale to je tak vše... Plus my co používáme "aktuální" jádra a xorg tak máme na "latest stable drivers" dost problém, nefungují s novým jádrem (a když už jo tak zase ne s xorg). Musí se to řešit a je to na dlouho, nefunguje to hned po nainstalování :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl, ze spise zvladnou vykreslit desktop s odrenymi usima. S lepsimi hrami to ma celkem vaznejsi problemy. Dokonce i opensource radeon drivery funguji v mnoha pripadech lepe nez jejich uzavrene.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... ja myslel, ze vykaslat se na closed source ovladace a misto toho podporit vyvoj tech open source je oficialni AMD politika?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.