Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia chystá GeForce RTX 4090D pro Čínu, karta bude vyhovovat regulacím USA

Kdybych byl američanem, vlastencem, tak bych jim to nepřál ... V podstatě tím pomáhají nepříteli, kdyby došlo na vojenskou konfrontaci. Nejeden odborník a voják tvrdí, že se tak do roku 2027 nevyhnutelně stane. Tyhle snahy Huanga obcházet nařízení, která mají jasný cíl a parametry tu jsou jen od toho, aby si někdo jako je on našel cestičku skrz, by měli nadřazovat ziskům. Velký kormidelník Xi a jeho parta jsou úplní šílenci. Doufejme, že se jim ten domeček z karet sesype dřív, než dojde na třetí světovou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně jako šílenci připadá starý kormidelník Joe a jeho parta. Čína nikomu nic nedělá, jen se brání, když ji k tomu někdo dotlačí (Tibet a hrozba americké vojenské základny). To o blížícím se napadení Tchajwanu jsou zase jen kecy. Nic takového se nechystá. Čína to nemá zapotřebí, celý svět s výjimkou pár debilů v ČR oficiálně uznává, že Tchajwan jí patří. Obě země vesele spolupracují a jednou bude na ostrově demokraticky zvolena vláda, která bude pročínská. Pak třeba dojde i ke změnám ve vzájemném uspořádání.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Fakt by mě zajímalo jestli tomu věříte nebo jste placený troll. Čína něco nemá zapotřebí? Čína je aktuálně jeden megaloman který ji řídí jak se mu zachce a co má nebo nemá zapotřebí nikdo netuší, ale z podstaty povahy megalomanů chce všechno. Stačí se podívat jak dopadl Hong Kong o kterém Čína prohlašovala že ho nechá jak je. A jak to dopadlo všichni víme. Tak nám tu neplácejte něco o hodné číně která se chudinka jen brání, stejně jako Rusko.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Placený a určitě v juanech! Si Ťin-pching je u moci víc jak 10 let a za tu dobu dobyl kolik zemí? Já jen aby to do konce kariéry vůbec stihl, to projevení se jako šílený megaloman:).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když zůstanu jen u medvídka Pů - nevím, ale nemůže být jistou známkou třeba to že porušil princip volby předsedy strany dříve voleného maximálně maximálně na 10 let, že potlačuje jakékoli náznaky demokracie (Hong Kong, Ujgurové), že lidé v samotné Číně jsou stále více pod dozorem státu a uplatňuje se princim kolektivní viny aby se obyvatelstvo zastrašilo a izolovaly se "nežádoucí živly", že (protože není blbý) se rozhodl svět dobýt ekonomicky a ne silou?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Čína nikomu nic nedělá, jen se brání ..." <= Slepý hlupáku, škoda slov ...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

On psal to samé i o rusácích. To je víc než blbost, to je ideologie :-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Psal a měl pravdu. Za to ty...

Jirka1 | srpen 2022
"Místní ale po Číně nijak netouží a její činy v Hongkongu je ještě víc odradily. Jistě, kdyby tam nevládl debil typu Medvídka Pů, co chce být další fuhrer, tak by se ty státy časem přirozeně spojily, ale to teď opravdu není na pořadu dne...."

vs

realita | listopad 2022
"Volby na Tchaj-wanu vyhrála opozice. Prosazuje vstřícnější vztahy s Čínou"

Šáša Jirka1 odhalen a znemožněn. Bééééééééé.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Blbečku. To, že vyhrála opozice, vůbec neznamená to, co ty podsouváš. Taiwanci stále nechtějí být občany PRCu. Vstřícnější vztahy a anexe, to je poněkud rozdíl. Ale chápu, to kremelský mozek neumí rozlišit, pro Kreml je jediný vstřícný postoj absolutní poroba.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mirda ale po Pamele nijak netouží a její činy v "The Best of Pamela Anderson" ho ještě víc odradily. Potom ale svým hlasem zvolí Pamelu jako Miss USA, i když mohl zvolit několik jiných. To dává smysl jenom v tvojí pošahané hlavě:). Rusko má vstřícný postoj k více zemím než USA, tak si si opět a zase naběhl na vidle nevhodným příkladem.

Asi se Taiwanci nechtějí dostat do role US loutek jako Ukrajinci, což je zcela pochopitelné. Takový odstrašující příklad už lze jen těžko přehlédnout i z druhého konce světa.

A ještě lépe:
Ukrajinci ale po Rusku nijak netouží a jeho činy na Krymu je ještě víc odradily. Potom ale svým hlasem zvolí stranu, co chce dobré vztahy s Ruskem a nezvolí protiruskou stranu. To se nám to zákeřně zamotalo:).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, snažíš se, co můžeš, ale blbě.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechme Pamelu stranou, nechal jsem se unést.

"Ukrajinci ale po Rusku nijak netouží a jeho činy na Krymu je ještě víc odradily. Potom ale svým hlasem zvolí stranu, co chce dobré vztahy s Ruskem a nezvolí protiruskou stranu."

Toto srovnání je mnohem lepší. Západ Ukrajiny po anexi Krymu nikdy moc nevolil proruské strany a dle tvojí teorie je celý (či alespoň většina) Taiwanu na tom stejně ve vztahu k Číně.

"Místní ale po Číně nijak netouží a její činy v Hongkongu je ještě víc odradily. Jistě, kdyby tam nevládl debil typu Medvídka Pů, co chce být další fuhrer, tak by se ty státy časem přirozeně spojily, ale to teď opravdu není na pořadu dne...."

To je hodně jednoznačné tvrzení. Medvídek Pů je fuhrer a taiwanci to dle tebe vidí stejně jako ty. Na druhou stranu je zde konflikt logiky, kdy taiwanci volí stranu, která chce mít s takovým fuhrerem lepší vztahy. Proč skvělí taiwanci volí stranu, která chce mít lepší vztahy s někým, kdo je dle tebe zosobněním zla? Seš prostě usvědčen z hlouposti, tak už si to hovno dál neroztírej po ksichtu s tvrzením, že to není hovno, ale čokoláda, protože je to už dost cítit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opět si vymýšlíš, pleteš páté přes deváté, aby ti to "zapadlo" a ještě na mě útočíš. Klasický troll jednající podle petrohradských pouček.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak odpověz a vyvrať co se ti nelíbí. Přečti si kolik si jen v téhle diskuzi napsal takových zbytečných odpovědí bez jakýchkoliv konkrétních argumentů i ostatním. Jestli s touhle taktikou oblbneš retardy co vydrží v tvojí blízkosti v reálném životě, tak tady ne. Bez argumentů jen nekonkrétně blábolíš jako vždycky. Se svejme petrohradskejma příručkama si už na úrovni totálního kreténa. Jj, jsem placen v rublech a juanech, říkal to senilní dement Jirka1.

Jednoduchá otázka - proč taiwanci co dle tebe nesnáší strýčka Si čím dál víc nevolí protičínskou stranu jako dřív? Proč joudo? Jestli neumíš či nechceš odpovědět je jedno, protože si usvědčen z blbosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Protože ani opozice žádné sjednocení s PRC neplánuje. To není žádná pobočka čínské komančské strany, to je naopak jejich původně úhlavní nepřítel... Slibuje jen lepší obchodní vztahy. Joudo. To jen ty se snažíš vykládat věci po svém.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl si napsat , že slibuje "jen" lepší obchodní vztahy a to s tím zlým fuhrerem - pro libtarda jako seš ty nepochopitelné, urážlivé. Je vidět, že ne každý je retardovaný jako EU. U taiwanců chápeš lepší obchodní vztahy, ale u EU-Rusko kvičíš jako zařízlé prase, když chci to samé. Taiwanec Vystrčil by měl přestat být tvůj hrdina. Prostě to máš čím dál těžší abys realitu zohejbal do svojí mikrobublinky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je někdo kretén a myslí si, že obchod s fuhrerem mu pomůže, pak se nesmí divit, jak skončí. To že ty takový kretén seš, je zcela jisté.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protože v 2022 byly na Taiwanu volby do místních zastupitelstev. A stejně jako např. v Česku ani na Taiwanu místní zastupitelstva netvoří zahraniční politiku země.

Ano, místní volby v 2022 vyhrál KMT - ale stejně vyhrál i ty (také místní) v 2018. V obou případech se ziskem cca 50 % hlasů. Kupodivu jim ta výhra v 2018 nezabránila následně prohrát prezidentské volby v 2022. Ty stejně jako v 2016 vyhrála Tsai Ing-wen za DPP. A stejně jako v 2016 je vyhrála s 57 %.

Není mi moc jasné, jak z výše uvedeného vyplývá, že Taiwanci si přeji sblížení s Lidovou republiku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Čína si narozdíl od USA nedělá problém s vývojem robotických soldátů a válečných strojů, takže válka bude poměrně rychlá... A přijde žlutý mor na zem. Ten rok 2027 tak nějak odpovídá, možná 2030 když si budou chtít být jistí v kramflecích. Užitečné idioty z Moskvy už pod palcem mají.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy zatím četl jen o vývoji inteligentních zbraní v USA. Například parazitní roj bojových dronů, doprovázející americké stíhačky.
Co se ruské čínské orientace týká, kdopak asi uzavřel Rusku styky se západem a v podstatě ho donutil obrátit se na východ? Nebyl to čistě náhodou takzvaný "demokratický svět"?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl. Demokratický svět odsoudil agresora, který napadl suverénní nezávislý stát. Máte aspoň povrchní znalost historie československa a začátku druhé světové? Vám se líbí jak nás tehdy svět prodal? A pomohlo to něčemu nebo Hitler pokračoval dál?
Jak se říká - kdo nezná historii, nedokáže se poučit. Teď to vypadá že se aspoň někdo poučil, naštěstí.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ukruina a suverénny štát? nezávislý? no nenechaj sa vysmiať hlupák, ukrajina nebola ani suverénna, ani nezávislá a po majdane už vôbec nie! ty si až taký hlupák, čo nepozná ani nedávnu históriu a chceš poučovať o storočnej? hitlerovi pohrobkovia vyrástli ako huby po daždi práve na ukruine a vyrastajú aj v eurohnoji, vy česi ste sa nepoučili ani z vlastnej histórie a tak musíte živiť banderovskú piatu kolónu ako poslušný protektorát po 80-tich rokoch!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkal Werich - "Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem". Napsal jste hromadu blábolů bez nejmenšího doložení pravdivosti plus hromadu urážek, které se používají když dojdou argumenty.
A znovu použiji Wericha - "Jestliže se člověk hádá s blbcem víc jak půl minuty, hádají se už dva blbci.", takže to nebudu prodlužovat. Škoda že systém tady neumožňuje nastavení ignore na příspěvky některých uživatelů.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

".. Škoda že systém tady neumožňuje nastavení ignore na příspěvky některých uživatelů .."
Grease/Tamper monkey a skript to řeší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proveďme tedy myšlenkový experiment: pokud by si Slovensko ve volbách zmanipulovaných stalinskou pátou kolonou zvolilo do svého čela zástupce mafie, bylo by pak v pořádku, kdyby ho Polsko napadlo, připojilo by ke svému území od Vysokých Tater po Banskou Bystricu, pravidelně bombardovalo Bratislavu a k tomu by tvrdilo, že nemělo na výběr, protože Bůh si to tak přál? Samozřejmě to vše za tiché podpory Česka.

A ponechme stranou, jestli by s tou stalinskou pátou kolonou a mafií byla skutečně pravda, ať se debata zbytečně neodchýlí od tématu - tj. kdy (pokud vůbec někdy), je v pořádku vojensky napadnout sousední zemi.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

jasne, ze to nieje v poriadku, ale "silnejsi pes yebe". Si zober ako rozbombardovali ceskorslovensko v 68? Nijak, dosli s tankami, prebrali vedenie a bolo vymalovane. Nasadili si svojich ludi do vlady a obyvatelom ani infrastrukture nic nespravili. "Par rokov" na to sa situaci zmenila a isli domov. Naproti tomu na Ukrajine sa zasluhou zapadnych statov nechava uz 2 roky umierat xy civilistov, rozyebali im tam pol uzemia a stale koniec v nedohladne. Tlacime im tam zbrane, lebo je to dobry biznis pre par vyvolenych, a dobrovolne sme sa vzdali ropy/plynu/... Naproti tomu Cina a India su vysmiati a robia obchody storocia. Vsetko zle.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajinci by se bránili i bez pomoci Západu. Takže by tam po krvavém dobití byly pěkné čistky. Ne pár lidí do vězení, ale spíš jako když severní Vietnam došel do jižního.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

chvilu mozno, ale uz by bolo davno po vojne s daleko mensimi stratami a nafta by nestala 1,7€. A bude viac, ked nedovolia slovnaftu brat rusku ropu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jakože jsme měli obětovat Ukrajinu pro levnější naftu? A tobě by nevadilo mít Rusáky na hranicích? Byste mohli být další na řadě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je predpoklad postaveny tak aby ti hral na city a nemohol si odporovat. Keby ukrajina zostala neutralna ako bolo dohodnute, sa tu o tomto nebavime. Ukrajina mala hned prvy den zlozit zbrane, Putin by si tam dosadil svojho cloveka, a posledna vec, co by sa stalo by bolo vojenske napadnutie statu Nato.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No my Češi máme vlastní historickou zkušenost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano mate, pokial mam spravne info, mate 2nasobne ceny elektriny, lebo nemci vam (aj nam) ju skupuju a kedze v nemecku je daleko vacsia platobna sila, im vobec nevadi platit za elektrinu viac, hlavne ze mozu vykrikovat do sveta ako sa zbavili atomoych elektrarni. Podobne ako pokrytci rakusania. Nedal bysom im ani kilowatt!!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajina měla složit zbraně a z Ukrajinců se mají stát rusáci. Takhle si to chtěl říct? Proč by nějaké Rusko mělo mít právo na svou koloniální říši? Všechny ostatní zanikly v 60. letech.
A mimochodem lžeš, nikdy žádná dohoda o neutralitě Ukrajiny nebyla. Ukrajina se zbavila jaderných zbraní a na oplátku Rusko mělo garantovat její hranice. Nic víc, žádná podmínka neutrality tam nebyla. To by totiž musela platit i pro Bělorusko, které podepsalo stejnou dohodu. Ale to jak víme je v paktu s Ruskem, čili neutrální není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vlastně se sám usvědčil, že dohodu o neutralitě porušilo samo Russácko ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víš, to je ale váš problém. Rafinerie u nás nemají problém se zpracováním mnoha druhů ropy. V Slovnaftu to stále nejde. Rozdíl je v tom, že u nás to vlastní polský Orlen, u vás maďarský MOL. A ono to nejde, když se nechce...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Výborně, takže se dostáváme od mirova argumentu "Ukrajina je zlá a napadení Ruskem je zcela v pořádku, protože majdan, banderovci, něco před sto lety, ..." k argumentu "Ukrajina (by) se měla nechat převálcovat, protože je slabší."

Pak jsou ale zajímavé otázky jako:
1. Smí se slabší vůbec někdy bránit vůli silnějšího?
2. Smí se vůbec někdy pomáhat slabšímu ve sporu se silnějším?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ty im pomahas tak maximalne nechat si rozbit celu krajinu a stratit kopec ludi (na oboch stranach). Ja som proti vojne, je mi uplne jedno, kto ju zacal a kto ju vyhra. Mozu sa totizto stat len 2 veci... rusko to tam zrovna so zemou (ako Izrael v Gaze, to je tiez uzasne, co sa tam deje) a ukrajina sa potom vzda, alebo sa to bude natahovat este vela rokov, a potom si rusi povedia, yebat na to ideme domov. Kazdopadne zostane rozbita ukrajina, k comu vobec nemuselo dojst, keby sa boli normalne prvy den vzdali, ako sa vzdalo ceskoslovensko v 68.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne každý národ je ochoten ohnout hřbet před tyrany, aby si např. zachoval historickou architekturu pro turisty. Navíc pro nás je výhoda i v tom, že Rusko má takové ztráty, aby od něj byl na desítky let pokoj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a sme pri tom... aby sme oslabili rusov, zneuzijeme ukrajincov, ved nie my zomierame, nie u nas bude treba postavit nove cesty/nemocnice/skoly/mosty... A este to nazyvame "pomoc". Pokrytci sme vsetci..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajinci chtějí bojovat proti Rusům, za naši pomoc ještě děkují. Tak proč bychom toho nevyužili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

lebo sme ludia v 21. storoci a nechceme aby ini ludia bojovali + nam to skodi viac ako ziskame na par nabojoch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda že Rusové nejsou ve 21. století.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže proti Hitlerovi se taky nemělo bojovat? Měli jsme ho nechat sežrat celou Evropu a postupně nás vyhladit?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taková snůška kravin, to ti diktujou z Petrohradu? Z hlavy to totiž mít nemůžeš.
Je extra komické, jak ruský fašistický režim označuje všechny za nacisty.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

https://www.armadnymagazin.sk/2023/11/28/oleg-carev-ako-sbu-splnila-prik...
Už to leze ven i ve Slovenských mediích. Buču organizovali ukrajinci na příkaz Londýna uvádí se ve článku.
Kdo je tu fašista?
Na Ukrajine mnohí ľudia stále slepo veria, že Rusi zorganizovali masaker v Buči. Sami sa nútia sa tomu veriť, pretože ak by to nebolo tak, ako to prezentovala ukrajinská a západná propaganda, zrútil by sa im svet. Práve preto portál SP požiadal politika Olega Careva, aby priebeh udalostí v Buči uviedol na pravú mieru. Kto a čo urobil. Kedy. A čo je najdôležitejšie – prečo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, prolézá ruská propaganda. Toť vše.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Takže proruský ukrajinský politik si vylil srdce, naprosto bez důkazů. To má být nevyvratitelný důkaz čeho? Jediné co v tom vidím je, že i v ukrajinské politice jsou lidé sympatizující s Ruskem a snažící se aby Ukrajina nakonec byla ruská. Jak je ale vidět - většina ukrajinců má jiný názor a proto se bojuje.
-----
Už vím proč čtu technické weby a ne zpravodajské - potkávat podobné trolly je prostě nad mé chápání a mentální možnosti. Takže s touhle nesmyslnou debatou končím. Hádat se s někým kdo háže nesmysly bez jakýchkoli důkazů a faktů je zbytečné. Hlupák zůstane hlupákem a agent agentem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Neblabol, zmrde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To přece nemůžete myslet vážně?
Argumentovat tady článkem z www.armadnymagazin.sk může jen debil.
A jestli ty kraviny, co se tam píší, berete vážně, je mi vás líto...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že to bylo: Kdo se nepoučí z historie, je odsouzen konat stále stejné chyby... ale jinak souhlas.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečná práce, stejně to zakážou :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takto to dopadá keď sa politika serie do biznisu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to bolo vždy a aj politika je druh biznisu - vždy niečo za niečo a stojí to niečo a čo to bude stáť neskôr a ako je to výhodné aspoň naoko pre obidve strany, ale v súčasnosti je usácka politika len kopa hnoja a aj ten biznis podľa toho vypadá, a to ešte je na tom skvele oproti tomu, čo za skorumpovaný liberálny hnoj vládne v eurohnoji, čoho smutným žiarivým príkladom je česká pětikolka!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"česká pětikolka"
.. to jsem jeste neslysel, ten je peknej :)
Ja bych ji spis nazval ale zebrinakem :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je naprosto běžná věc. Byznys (zisk) prostě není nadevše, protože z něj nebenefitují všichni. Politika se týká všech ať se jim to líbí nebo ne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Najednu stranu chápu, že NVidia má dobrý byznys, to je zcela v pořádku, ale na druhou stranu bych raději, kdyby ty sankce obchcat nešly. Čína by si vyvinula svoji super grafiku a těžit bychom z toho mohli všichni.

Stejně jsou Číňani úžasný, jak jim to šlape. I elektromobily vyřešili, čehož tady nejsme schopni. Prostě Čína - ráj na Zemi. Jediný, co bych na ně měl, je čínština. Nechápu, proč nemůžou přejít na latinku. Bych si hned sbalil svých pět švestek a šel žít do Číny, kdyby teda měli jazyk příbuznej s češtinou ideálně. Nevim teda, jestli zrovna na mě čekaj, ale je to takový sen. Nicméně čínsky se naučit nedokážu, takže nic. :-/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj "čínský ráj na zemi" je pouze fasáda, doporučil bych všem jako jsi ty jít víc do hloubky.

PS: Psaná čínština je v mnohém zjednodušená od toho, co bylo běžné ještě na přelomu minulého a předminulého století. https://en.wikipedia.org/wiki/Simplified_Chinese_characters

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V tom ráji na zemi bys dlouho nepřežil, pokud bys napsal byť jeden kritický příspěvek. Nebo chceš do lágru?
Čínština a jejich znaky jsou zdaleka nejmenší problém té země :-)
Btw: Elektromobil není vyřešen, pokud není vyřešeno nabíjení a energie pro něj. A v tom ani Číňan nic nezlepšil a z principu ani nemůže.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Čína vyřešila elektromobilitu a proto se nechce vzdát uhelných elektráren? Tak to je výhra - vlastně se do aut "tankuje" uhlí, takže nejsou závislí na dodávkách ropy. Geniální.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak smysl to dává, pokud máš zásoby uhlí a netěžíš ropu, což je čínský případ. Uhlí do auta nenacpeš. Němec to za války řešil v Litvínově výrobou syntetického benzínu z hnědého uhlí.... Ekologie samozřejmě zapláče, ale to Číňan neřeší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo - když člověk neřeší efektivitu a ekologii, tak to řešení samozřejmě je. Ale určitě to není na vychvalování jak je to výborné ;)
Nadruhou stranu - ekocvoci v EU taky pořád nepochopili že se u elektroaut problém jen přesouvá ale neřeší, spíš se těch problémů ještě víc vygeneruje - ale na to si ještě musíme počkat. Nepřekvapilo by mě, kdyby v nedaleké době lidi přestali jezdit auty ne proto že je nemají, ale protože se jim je přes noc nepodařilo dostatečně dobít.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

".. protože se jim je přes noc nepodařilo dostatečně dobít .."
Což se klidně může stát pokud se větrníky v severním moři nebudout dostatečně točit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já se spíš bojím že bude na síti tolik aut, že to ta síť prostě nedá. Už vidím jak se zase vyhlašují nouzové stavy s pravidly kolik toho kdo může odebírat, jako to bylo u plynu nebo za totáče...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za komančů, než spustili Dukovany, byly naprosto běžné i hodinové výpadky. Vysoké pece měly před lidem přednost :-) Regulační stupně, to už byla pohoda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"byly naprosto běžné i hodinové výpadky."
.. to jako kolikrat do tydne/mesice/do roka a ve kterych letech to bylo "naprosto bezne"?
Mne by zajimala statistika a ve kterych regionech to tak bylo. Bude to uzitecne, az prestane foukat vitr v nemecku ;)
ps: jinak k tem "hodinovym vypadkum", to trochu evokuje, ze pravidelne vypadavala na nekolik hodin elektrika, coz urcite nebylo, alespon z toho co si sam pamatuji. Elektrika vypadavala, ale "hodinove vypadky" , aspon v regionu, kde jsem se narodil, bezne nebyli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Region Vysočina, přelom 70.-80 let. Víckrát do měsíce výpadky, někdy krátké, jindy dlouhé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kolik z toho bylo následkem poškození vedení "díky" vlivům počasí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

0. Byly to výpadky z nedostatku enegie, ne výpadky během bouřky, vánice atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypadky si pamatuji taky, ale ne "hodinove". Pokud nejake byly, to to byla vyjimka.
Jak poznamenal Melkor, je otazka cim to bylo zpusobeno, jestli spatnou infrastrukturou a/nebo opravdu 'nedodanim' proudu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si tedy pamatuju z Nymburka výpadky elektřiny delší než hodinu z 80., 90. let i později. Časté nebyly a stejně tak neznám příčinu, ale byly. Až co jsem v Praze, tak to nezažívám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to jak píše Jirka1, to samé v jižních Čechách, i v Praze byly, ale méně často a kratší. V JČ to vyřešilo až zapnutí Temelína.

Co se týká Číny, tak přijeli Číňani do Prahy, vystoupili na Václaváku z taxíka a začali ostošest fotografovat oblohu. Známej jim dělal překladatele. Jeden z nich začal vykřikovat, že to není možný, že normálně v centru města je za jasného letního dne vidět modrá obloha. :-D

Jenže to bylo před skoro 20 lety. Takovýhle Číňani přijeli domu a začali to po straně chtít taky. Tudíž se tam masivně začalo s ekologií a dneska už v Pekingu tu modrou oblohu vidí taky.
Jasně sami Číňani přiznávají, že mají rezervy a že by to mohlo být lepší, ale reálně je vidět, že makaj a něco dělaj. A hlavně co dělají, to dělají racionálně! Žádný ideologistický žvásty o ničem ala Evropská unie a o tom to je, proto oni mají úspěch a my jenom čumíme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zimní olympiáda byla v Číně nedávno a kvůli smogu v Pekingu museli odstavit velký průmysl 14 dní dopředu. Takže mají ještě co dělat. Ale zlepšili se, pro letní olympiádu ty záběry pouštěli radši digitálně vyčištěné ze záznamu :-)
A pokud jde o tu ideologii, tak tu mají taky, jen jinou, horší. Nezpochybňuj vůdce, vlastní názor je nepřípustný. Proti tomu je místní zelené bláznění sice trapné a jdoucí proti fyzikálním zákonům, ale neskončíš za jeho kritiku v lágru nebo jako dárce orgánů. Ano, diktátorský režim dokáže být v mnohém efektivní, ale nakonec dojede na nedostatek kontroly diktátora. Zpětná vazba ve všech těhle režimech chybí, jedinou je až převrat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když průmysl jede, tak jede. Lepší než u nás, kde se kapacity jen zmenšují. Proč si myslíš, že v Číně nediskutují o problémech? Kdyby nediskutovali a všechna rozhodnutí by byla jen od strýčka Si, tak by to tam tolik nerostlo - tedy pokud strýček Si není druhý Cimrman. Zpětná vazba může být i u vlády jedné strany, prostě diskutují za zavřenými dveřmi a řeší problémy - už 4 desetiletí lépe než ta skvělá EU.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, dlouhodobě to nikdy nefunguje. Ale někteří si myslí, že metoda jedné strany a geniálního fuhrera je fajn. V Německu, Itálii, Rusku se již osvědčila :-) A nepodsouvej mi, že o všem rozhoduje fuhrer, na technická řešení vždycky měli své lidi.
To, že EU dělá kraviny, je sice fakt, ale hledat jako lepší řešení diktátorský režim, fakticky fašismus, je cesta do pekel. Německo bylo taky v mnohém vemi efektivní, třeba ve stavbě plynových komor... Efektivní technická řešení nevylučují prohnilost systému.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ne, dlouhodobě to nikdy nefunguje. Ale někteří si myslí, že metoda jedné strany a geniálního fuhrera je fajn."

V tomto kontextu bude zjištění, že v EU o všem rozhoduje nevolená evropská komise dost bolet. :-)

V Číně je velká odpovědnost na krajských vládách, proto jsou tam oblasti, které se vyvíjí víc a oblasti, které míň a to včetně ekologického chování. Dá se předpokládat, že časem neúspěšné regionální vlády padnou, protože lidi budou prostě jiným regionům závidět a stěhovat se do těch nejlepších. I to je soutěž. Centrální vláda s prezidentem Si se stará spíš o geopolitické věci a do regionů zasahuje spíš výjimečně, když některý začne něco hodně kazit.
Je to prostě jiný systém než máme my, ale odvahu tvrdit, že náš je lepší obzvlášť, když vidím naše a jejich výsledky fakt nemám.
Je mi jasné, že se ti to nelíbí, ale ve výsledku, pokud nejseš vysloveně spirituální člověk, ale zajímají tě i materiální statky, tě bude zajímat především ten konečný stav. Mají v Číně elektromobily a funguje jim to? ANO. Máme to samé v EU? NE. :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> V tomto kontextu bude zjištění, že v EU o všem rozhoduje nevolená evropská komise dost bolet. :-)

Až na to, že ne :-) Státy mají dost velký prostor implementovat požadované cíle. A narozdíl od té Číny mohou lidé volit nohama a přestěhovat se do těch úspěšnějších států. Ty asi víš kulový, jak to v Číně funguje (např. umístit dítě do školy v novém regionu).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Státy mají dost velký prostor implementovat požadované cíle."

Cože? Když stát musí implementovat to, co vymyslí EU, tak tomu říkáš velký prostor? :-D :-D :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak se třeba koukni, jak sousední státy využili volných 50 % z ceny uhlíkových povolenek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty oblastní vlády klidně můžou padnout, ale reálně nemají žádnou samostatnost. Musí dělat to, co se dohodne na ÚV. Na rozdíl od našich komančů jim dali víc prostoru v ekonomice, ale jako vždycky "odsud podsud", nemůžou zpochybnit žádnou kravinu jdoucí z Pekingu.
A pokud jde o EK, ta volená je, byť jiným způsobem - každá vláda tam dosadí jednoho svého kandidáta a potvrzuje ji Parlament EU. V podstatě jako jakoukoliv jinou vládu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cekal jsem diskusi plnou hospodskych politilogu,filozofu a ve zbyvajicim case imunologu a genialnich treneru narodaku - a nejsem zklaman.

Bojujte,soudruzi,za cinu a rusko. Na co demokracii,na co svobodu slova,na co fakta. Mladi lidi na rusko a tuhle silenou komouskou mentalitu s3rou,diky bohu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A co na to soudruzi z EU?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Soudruzi v EU,to jako cervicek a tombomino?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě majklosi, ty se vyznáš:). Mladí lidé jsou chudší než jejich rodiče (široce diskutovaný problém na západě) a dost je to sere. Hádej jakým směrem se vydávají. Vše je to o ekonomické nerovnosti, když se rozevírají nůžky, tak není spokojená ta chudší většina a čím víc jsou rozevřené, tím je atmosféra ve společnosti napjatější.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No moje generace je o dost bohatsi nez nasi rodice. Projeli jsme pulku sveta, mame auta ze nejsou kde parkovat a na elektroniku necucime jen ve vykladni skrini nebo katalogu,ale muzeme si ji koupit. Za medianovou mzdu klidne i cely PC.

"Hádej jakým směrem se vydávají." No rusaci zdrhaji ve velkem kamkoliv pryc,idealne na zapad,jako treba deti putina ve svycarsku,lavrovuv syn v londyne, peskovovy deti v new yorku...

Ale o fotbale nevim nic,to zas jako jo

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

".. Za medianovou mzdu klidne i cely PC .."

V Tescu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V Alze,třeba

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za komunistů měli mladí děti a byt. Dnes je sice víc aut, ale toho dražšího (děti a nemovitosti) ve vlastnictví mladých ubylo viz demografie a situace na trhu s bydlením. Argument s počítačem je i na tebe hodně debilní. Nejen o fotbale nevíš nic. Ukrajina zvítězí!! Z Ruska všichni utečou!! Sni dál trapáku...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neměli. Na byt se čekalo klidně 10 let pěkně pohromadě v bytě s rodiči. Pravda, "kádrové rezervy" na tom byly líp, třeba si to pamatuješ z domova. Rudé názory by tomu odpovídaly.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Na byt se čekalo klidně 10 let pěkně pohromadě v bytě s rodiči."

Zato dnes mladí nebydlí s rodiči:). Podstatný rozdíl je v tom, že dnes ani po těch 10 letech byt zadarmo nedostaneš. Co já bych tady bez tebe a tvých nahrávek na smeč jenom dělal:))).

"Bydlení dospělých dětí s rodiči začíná být napříč Evropou opět populární. V posledních letech zájem o mezigenerační soužití klesal, inflace a drahé nedostupné bydlení z něho ale dělají alternativu, nad kterou přemýšlí více a více lidí. V Česku dosud s rodiči žijí statisíce dospělých lidí, nejčastěji se jedná o společnou domácnost matek a synů."

To je rok stará zpráva. Dnes, kdy reálné příjmy klesají a kvůli drahým energiím se zastavuje bytová výstavba, je situace co? No horší!

Ještě napiš něco k druhé drahocennosti co neparkuje na ulici a není to žádná cetka, které jmenoval majkloš - dětem. Vývoj demografie a tak - chci se ještě jednou zasmát. V tvém případě bylo nepoužití antikoncepce zločinem proti lidstvu.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-vyrobce-ci...

Rychle strč hlavu do písku! To je fake, to je dezinformace, seznam byl hacknut ruskými hackery!!!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Však jsi ho ty kreténe taky zadarmo nedostal, zase podsouváš své "pravdy" a vyhlašuješ to za vítězství.
A pokud jde o vývoj populace, podívej se na své "milované" Rusko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo milovanou Čínu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Všimni si, že každá taková diskuze končí tím, že EU sluníčkář ze sebe začne sypat nadávky a sprostá slova.
Komu budu víc věřit? Tomu, co má argumenty nebo tomu, co okolo sebe jen plyve?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No mirda nema argumenty a jeste "plyve" (ach ten cestin).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všímáš si blbě. Nadávky Červovi píšu zásadně po tom, co je použije jako první a dost často jen opisuju, jak mě předtím tituloval. Když používá metody petrohradské školy, nemám s tím problém. Třeba tobě tak neodpovídám...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ok, v tomto případě se omlouvám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

omg rudá chátra už i na Diitu? to vám nestačí novinky? a že sem dotáhnul primitiv roob, to je už jen třešnička.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sranda ze Jensen pomaha Cine a pritom sam je rodak z Taiwanu. Cinske prachy mu nesmrdia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.