Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia má 76% podíl na trhu samostatných grafických karet

Aktualne zadnou. Pomer vykon / penize se nikam neposunul... radeji si koupim kartu z druhe ruky za polovinu se starsim nazvem a plnym vykonem....

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Idealne ziadnu.

Co chcem od GK su 2 vystupy na 4K@60Hz. A nejaky zakladny 3D vykon, uroven 7850/Iris je uz viac nez dost.

Takze ked sa ukaze, ze je na trhu platforma ktora ma dobry CPU vykon(min Haswell), onboard 2 vystupy na 4K, asi budem konecne upgradovat.

Pred casom som chcel upgradovat na 4K, kvoli tomu by som vsak musel kupit GK za 100 Eur s vetrakom, to urcite nie.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz intel cpu umi 3x DP vystupy, je dost tezke najit desku kde jsou DP porty alespon dva :(

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Při dostatečně levném dolaru bych kvůli energetické úspornosti koupil nVidii, která by neměla tak průměrný výkon jako GTX 960 a neměla paměťový problém jako GTX 970, a to v cenové relaci kolem 250 $. Tedy tu kartu, která dnes neexistuje.
A proto kupuji AMD R9 270 (s dnes nejnižším akceptovatelným výkonem pro next-gen hry) jen kvůli tomu, že je z druhé ruky za pár korun ze známosti, a to do doby, než se vyloupne nějaký smysluplný kandidát od nVidia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem před měsícem koupil 980Ti, protože moje stará GTX 780 už přestávala stačit na hry v 1440p.
Radeon Fury X jsem nevzal, protože na Ti prostě výkonem bohužel nestačí...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

980 Ti je jistě stroj bez kompromisů, ale i ta cena a TDP je bez kompromisů. Pěkných pár let jistě vydrží.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Momentálně jakoukoli integrovanou, klidně Intel :).

Vlastně si ani nevzpomínám, kdy jsem pro sebe koupil nějakou grafiku do slotu. Pro jiné nedávno, ale pro sebe ... už vím, naposledy to byly dva Radeony HD 3850, protože výrazně přispěl zaměstnavatel :). Od té doby, jestli se nepletu, nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak proč bys něco kupoval, když nehraješ žádné současnější hry žejo ;-).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak :). Toho Neverhooda jsem si teď zahrál i na svém mobilu. Plynulost ekvivalentní někdejší na pětadevadesátkách, spotřeba při hraní zlomková :).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych do noveho pocitace dedikovanou kartu nekupoval. V cenovem segmentu, ve kterem jsem graficke karty vzdycky kupoval, nic lepsiho nez integrovane grafiky neni ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Takze to hodim i sem.

Graf zde pracuje s udajem vazeny prumer objemu za ctvrteli.

" four-quarter volume-weighted average to smooth the noise of seasonal inventory cycles and reveal ongoing share trends"

Jedna se o cislo slouzici k odhaleni budouciho trendu, vytvarejici vyhlazenou krivku, a nejedna se o fyzicky stav.

To co uvadi nvidia jsou prodeje partnerum, to co prodali. Tedy to co si vyrobci objednali. Tedy co zakaznici kupuji.

Obe cisla jsou pravdiva a co je jeste dulezitejsi, ukazuji stejny trend, a obe jsou tedy dostatecne vypovidajici.

Je priznacne, ze si diit vybral to mene bolestive cislo.

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidias-dis...

Michat APU a dedik GPU opravdu nejde, protoze pak musime zapocitat i intel, na kterem se dle steamu taky hraje. Ale to by celou situaci nezlepsilo, spis zhorsilo, protoze o PC/ntb APU zajem poklesl take drasticky.

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/amd-lowers-...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, Nest, ten priemer neslúži na určenie budúceho trendu, ale ako na kitguru čo linkuješ píšu, aby to dávalo zmysel:

"It should be noted that in a bid to filter out oddities in share due to inventory adjustments, one-off events and other occurrences, Mercury Research reports its market share-related findings as a four-quarter volume-weighted average to smooth the noise of seasonal inventory cycles and reveal ongoing share trends. According to Dean McCarron, the average is done because both Nvidia and AMD have large spikes/downturns in shipments due to inventory adjustments, and because the inventory cycles of the companies are not aligned."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

opravuji: k analyze trendu pro budouci planovani.
https://en.wikipedia.org/wiki/Trend_analysis
"..trend analysis is ... used to predict future events"
Napsal jsem to prilis zkracene ale v danem kontextu je to to same.

Jinak to co rika McCarron nelze vytrhnout z kontextu a ten je takovy, ze oba trendy jsou sousmerne, takze prestoze filtrujici faktor vazeneho prumeru je bezpecnejsi varianta analyzy, v tomto pripade lze prave cista cisla povazovat za spravna. Vulgarne receno, nvidia si vybrala hezci numera, ale ma zrovna pravdu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mal som pocit, že vieš anglicky, tak si to prelož a možno ti dopne. Že je nejaká matematická metóda používaná na určenie trendu pre budúce plánovanie, neznamená, že nemôže byť použitá na účely iné. McCarron snáď plánuje nejaké budúce predaje grafických čipov?

Že má AMD podiel momentálne klesajúci trend tu snáď nik nerozporuje, alebo som si aspoň nevšimol.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pointa byla v tom, ze zde se vazeny prumer za obdobi pouziva v grafickem znazorneni k urceni trendu. Jak je psano v clanku. Takze jeste jednou

"four-quarter volume-weighted average to smooth the noise of seasonal inventory cycles and reveal ongoing share trends"

A jeste jednou cesky: vazeny prumer za obdobi se pouziva k urceni trendu podilu na trhu, nikoliv vyhradne k urceni absolutni hodnoty. Takze nvidia spravne uvedla cisty objem dodavek. Pokud to neni v rozporu s trendem, a to neni, lze volume vzit jako bernou minci. Coz je mimochodem v rozporu s tim co pise nox v clanku. Podil nvidie neni 76, ale 82%.

Dal si trolluj jak chces jak je tvym zvykem, nebudu na tebe reagovat, i kdybys priznal barvu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pointa je v tomto: "According to Dean McCarron, the average is done because both Nvidia and AMD have large spikes/downturns in shipments due to inventory adjustments, and because the inventory cycles of the companies are not aligned."

Bez priemerovania sú to skrátka síce presné čísla, ale o ničom nevypovedajú, z dôvodov, ktoré sú v tom texte uvedené.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Takze nvidia spravne uvedla cisty objem dodavek. "

Aha, takze to preto ma Lenovo v Amsterdame na sklade cez 200 000 notebookov, ktore zakaznici vratili, alebo odmietli prevzat?
Aha, takze preto HP ma tiez v stotisicoch nepredajnych kusov?
A ostatni vyrobcovia notebookov sa stazuju tiez.

Nevadi... ved nVidia to uz "predala" a to, ze sa to nedostane ku koncovemu zakaznikovi je jej fuk. Hlavne, ze su krasne cisla v cistych objemoch dodavok.

Tento a nasledujuci rok pride vytriezvenie. Lenovo uz zacala s projektom Retro Thinkpad, pretoze pochopili, ze vo vyssej cenovej kategorii tie ich namixovane haraburdy zakaznici nechcu kupovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nejak nerozumiem tomu malovaniu do ruzova. Ako co ja na tom pozitivnejsie ked vyhlasim ze statistika je sfalsovana (ehm) a predaju AMD neklesaju tak rychle ako to tvrdi ale priznam ze klesaju. Ok, vzdy zalezi ako sa pozrieme na cisla ale v zasade je asi jedno ci firma padne na hubu za "pol roka" ak ten pad je rychli alebo za rok-dva ak je pomalsi, pokial nieco vyrazne sa nezmeni. A obvam sa ze sa to asi moc nezmeni. Proste zlucilo sa viac faktorov dohromady - za posledne roky masivna expanzia mobilnych zariadeni a rychly narast vykonu (mnohe par rokov stare top tituly sa daju hrat na dnesnych tabletoch), konzole od Sony/MS "zastarali" rychlejsie ako sa predpokladalo, Intelu sa celkom slusne dari navysovat vykon ich GPU (aj ked na seriozne hranie je to malo, na beznu pracu to uz staci s prehladom) a teraz este DX12/Vulkan ktore to mozu este viac zamotat.
Nedivil by som sa keby v nasledujucej generacii Intelcakych CPU ich integrovana grafika uz s prehladom stacila na bezne hranie okrem AAA narocnych titulov - bude uz vyladene DX12/Vulcan a nove enginy a tak isto 14nm proces bude snad na tom lepsie.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nevim o tom, ze by existovalo rceni o zfalsovane statistice. Je jen (pravdepodobne) zfalsovany vyrok od ministra propagandy treti rise, jako snaha vylicit Churchilla jako lhare (Goebbels byl evidentne velmi schopny, kdyz i po vice nez pulstoleti verime jeho pomluvam). Uz se to tu jednou objevilo.

[zdroj: https://en.wikiquote.org/wiki/Winston_Churchill]
"I only believe in statistics that I doctored myself."
This slanderous remark was attributed to Churchill, possibly by Nazi propaganda minister Joseph Goebbels to depict him as a liar. In German: »Ich glaube nur der Statistik, die ich selbst gefälscht habe«

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ze to Winston Churchill nerekl nemeni nic na tom jak hluboka pravda to je.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Možná budu nyní stavět pc (na Skylake), tak bych ještě akceptoval grafiku okolo 6k, asi R9 380, víc za ní určitě nedám, dá se s tím hrát už slušně.
Chápu, že někdo hraje na 4k monitoru a koupí gk za 20 litrů, ale nechápu když někdo hraje na FHD a potřebuje nutně gk nad 10k, to mi přijde jako fakt zbytečný.
Co se týká stavu na trhu gk, tak myslím, že i nejzarytější milovníci Nvidie ( jak čtu diskuze, tací lidé fakt jsou) zapláčou nad peněženkou, jestli AMD zkrachuje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle predpoklad, a to ze duopol je konkurenci, a ze bez nej zaplaceme, je minimalne silne diskutabilni.
Kdyz to vezmu odzadu, amd treba ted svymi produkty cenami nejen nezahybala, ale spise se az prilis priblizila cenam "konkurence". Zadna cenova valka, zadne zasadni zlevneni. A tenhle stav trva poslednich pet let minimalne.

Co by se stalo, kdyby amd zkrachovala?
1. Nekdo ji koupi a udrzi pri zivote, mozna konecne dojde k nejake skutecne produktove inovaci. Akorat budou cerveni kupovat treba Samsung Exygraphics S1000. Profit.
2. AMD zcela zanikne:
2.1 Nvidia zvedne ceny> Poklesne poptavka a trh se zabrzdi. Lidi budou mene casto kupovat grafiky, vice kupovat bazar, a vic tlacit vyvojare k optimalizaci. Zvedle ceny prilakaji na uvolneny trh jine hrace. Treba Intel. Nekdo veri, ze by to neumel?
2.2 Nvidia ceny necha, ale zpomali inovace> Lidi budou mene casto kupovat grafiky a vic tlacit vyvojare k optimalizaci.

Pokud nvidia prezene 2.1 nebo 2.2, muze zabit pc gaming, lidi prejdou na gondole a nvidia se muze jit klouzat.

Vite co bude mit na ceny a konkurenci v budoucnu nejvetsi vliv? Integrovane grafiky intelu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

2.2 Ze by monopolizace, at postupna nebo skokova mela automaticky donutit softwarovou cast trhu k optimalizacim jako nahradu za inovace na strane hardwaru je dost (a to je eufemismus) naivni predstava! A to ani v pripade, ze by PC bylo jedinou herni platformou, coz samozrejme neni!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"optimalizacim jako nahradu za inovace na strane hardwaru"

Jedno slovo - Mantle :) sw optimalizace jako nahrada za hw inovace. A podivej co za humbuk to zpusobilo. Drtiva vetsina her dneska nevyzaduje narocny hw. Nesmime trh zuzovat na 4 hi-tech tituly.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

2.1: Intel uz parkrat grafiky zkousel, ale nikdy z toho nic moc nebylo. Otazka je, zda proto, ze to neumel, nebo zda nechtel. V obou pripadech by to znamenalo monopol nVidie. POdle me je Intel rad, ze dela tolik integrovanych grafik a jen tak by s nim neco nepohlo, aby se vrhl na externi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to bude tim, ze pan Nest si predstavuje vstup na trh grafik jako hurvinek valku...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to vubec nechapu, ja jsem dlouholety fanousek NVidie, kdysi davno jsem sice zacinal na ATI a nedal na ne dopustit, jenze potom Nvidia zapracovala na linuxovych ovladacich, zatimco ATI nebyla schopna delat slusne ovladace ani pro Windows a tak jsem presel do tabora zelenych a o ATI a posleze AMD jsem nechtel vubec slyset. Ted momentalne jedu na dou PC na GeForce 570 a GeForce 650Ti, z cehoz je vidno, ze uz to bude chtit zase nejaky upgrade. Chystam se na nej na podzim spolecne se Skylake procesorem. No a musim rici, ze proste u NVidie vidim jako jedinou kartu, kterou bych snad byl ochoten vzit GeForce 980Ti, kterou ale povazuju za mirne predrazenou, jinak proste me NVidia nicim nezaujala a to je velmi mirne receno. Takze po letech hodne moc zvazuju, skoro uz jsem rozhodnut, ze prejdu k AMD a koupim si grafiku od nich, protoze mi prijde, ze v GK sli hodne moc nahoru a proste nemaji v NVidii vubec konkurenci, takze to, ze lidi kupuji vic karty NVidie vubec nejsem schopen pochopit.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Spíš už dlouho nikam nešli, staré přeznačené žroucí GCN Hawaii based karty, do toho chceš jít? Ono i jo, ale leda bazarovou za pár šupů, nové fakt ne. Dnes bych už počkal na Finfety a 16/14nm, to co je teď na trhu tfuj. Sám přežívám s 970 a čekam na "lepší časy". Na mé monitory zatim suepr ale chtěl bych se posunout ještě vejš, rozlišenim velikostí, gamutem, všim, a k tomu budu potřebovat pořádné GPU, a ani oclá 980TI na 4K prosě nestačí, takže tuhle generaci ne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V cem konkretne slo AMD nahoru? Ve spotrebe? :)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nechceš vidět pokrok, ale on tam je. Já používám ATI/AMD grafiky dlouhodobě a celkem vím, kde je tlačí bota - historicky měly nespolehlivé drivery, to se změnilo cca 6-7 let zpátky.Měly problémy s výkonem, to se změnilo cca 4 roky zpět. Měly problémy se složitostí driverů pro běžné uživatele, to zvládli napravit (možná až na trochu složité a na první pohled nelogické nastavování DSG u notebooků). Vývoj v podpoře Linuxu je možné vidět právě nyní, do roka to bude IMHO lepší, než má dnes nvidia.

Naopak si u AMD udrželi vysoký standard podpory zobrazovacích zařízení (věc, která u nvidie nikdy moc nefungovala) - dodnes se pamatuju na martyrium s Quadro kartou a horkou novinkou, 27" LCD s 2K rozlišením, které tato karta nezvládla správně použít (zkoušeny všechny možné ovladače), oproti tomu o 3 roky starší a nejlevnější FireGL běhala s původním x let starým driverem napoprvé a bez jakéhokoli přemlouvání, jednoduše jsem monitor zapojil, spustil PC a ono to fungovalo ve správném rozlišení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pořídil jsem si R9 390 8GB od Sapphire, tu Nitro jako upgrade umřeté MSI HD7970 a musím konstatovat, že to je paráda. Karta je naprosto tichá, v idle má okolo 40-45 °C a to se chladí zcela pasivně, v zátěži jak byla největší vedra jsem na GPU viděl maximálně 67°C. Hraju na 1900x1200 a vše můžu ohulit pěkně naplno, takže spokojenost, hlavně má DisplayPort a podporuje spoustu připojených monitorů.

Jsem zvědavý co bude příští rok na nových procesech a s HBM. Docela fajn by byla náhrada low-profile R7 250, třeba malé GPU s HBM ;D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Graficke cipy v Playstationu a Xboxu se taky nazapocitavaji do statistiky. Uz jen z konzoloveho duvodu budou vyvojari i nadale spolupracovat s AMD. Nemluve o novych moznostech ktere jim nabizi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Me to prijde ze AMD ma posledni dobou dost smulu i na partnery (nebo alternativni vysvetleni - nema dost penez aby je dokopala tam kde je potrebuje..)

Kdyz si vemu ze Kaveri s GDDR5 melo sanci byt opravdu zajimavej produkt (s DDR3 je to spis "fajn nic zvlastniho"), akorat to zvorala tusim Elpida; a ted Fiji: samotnej Huddy rikal ze ten cip vyuziva max 350G/s pameti coz je tak 2/3 toho co je HBM schopna davat. Kdyby ta neschopna banda v TSMC mela alespon 20nm, mohli mit cip schopnej vyuzit >= 80% HBM a nvidie s GDDR5 by mela problem, takhle je zase maji jenom prumernej produkt...

No kazdopadne jsem zvedav, na monopol nvidie se tesim jak male dite na vanoce... hezky zapadne do celkoveho obrazu PC sveta... jeste monopol v SSD a bude nam vsem fajn ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I pro hráče na nVidia kartách mě možný monopol nVidie děsí. Nemyslím si, že to AMD dělá špatně, myslím si jen to, že nVidia má nejlepší propagandu.

Ten graf a celý článek je de facto také neplacená propaganda nVidie. Není to tak sice myšleno, ale naznačuje se tu silně lidem, že kdo chce jít s většinou, ten bere nVidiu. To je hodně silný argument, protože člověk má z minulosti v podvědomí silně zafixováno, že musí jít s většinou, protože postavení se názoru většiny znamená vyobcování a tím jistou smrt (lidé po miliony let své historie žili v kmenovém uspořádání, výmysl zvaný stát má teprve necelých 10 000 let).

Neprotivit se většinovému názoru je tak silný pud, že dokonce dokáže, viz. http://youtu.be/p8ERfxWouXs?t=11m05s - <b>způsobit změny myšlení na neurologické úrovni!</b>

A zmanipulovaného davu lze snadno a lehce zneužít, to vidíme v historii znovu a znovu a znovu na příkladech všech velkých diktátorů jako byli např. Napoleon, Stalin, Hitler, Mao...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

...Huang

To je solidní matroš.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem upgradoval loni v únoru z AMD Radeon 3850 která mi vydržela 5 let (a stále ještě v sekundárním kompu zvládá leccos) na nereferenční Sapphire R9 290 se třemi větráky. Tehdy byl $ ještě něco přes 18 kaček, i tak vyšla potvora na 12400,- ale nelituju, zatím na ní všechno běží full HD na max detaily (naposledy Zaklínač 3) a vzhledem ke konzervativnímu vývoji konzolí odhaduju životaschopnost té karty na ještě min. dalších 5 let.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dlouhou dobu jsem měl v pécéčku AMD 290X, k mojí téměř plné spokojenosti.
Avšak nakonec jsem tuhle grafiku vyměnil za nVidii GTX980. Tím hlavním impulsem nebyl malinký nárůst výkonu, který se ve srovnání s R290X objevil, ale hlavně to, že mě docela štvalo, že stačilo pustit třeba jen flash využívající GPU, nebo třeba jen si pustit video na youtube a napětí a frekvence grafiky okamžitě vystřelily na max. a spolu s tím zákonitě šla nahoru i spotřeba. GTX980 nic takového nedělá. Napětí i frekvence naopak velmi pečlivě a citlivě dávkuje. Díky tomu ve stejných situacích, kdy 290X žrala kolem 100W, GTX980 je chladná natolik, že se té grafice ani netočí větráčky a spotřeba se pohybuje celkem blízko idle. Přitom pokud vím, tak 290X má dokonce speciální procesor, který má napětí a frekvence správně řídit a dávkovat.... no, jak se zdá, minimálně v mém případě se to AMD příliš nepovedlo. :)

Mimochodem, další důvod proč dát přednost raději nVidia před AMD mají všichni Linuxáci. Kdo jste měli možnost porovnat aktuální reálný stav driverů obou grafik - a to jak těch otevřených (radeon, nouveau), tak také i těch proprietárních uzavřených....tak věřím, že mě dáte za pravdu, že nVidia i v tomto směru AMD utíká o několik řádů. Zajímavé mě připadá, že dle mých zjištění takhle situace zůstává beze změny už celé roky. :p

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"dát přednost raději nVidia před AMD mají všichni Linuxáci. Kdo jste měli možnost porovnat aktuální reálný stav driverů obou grafik - a to jak těch otevřených (radeon, nouveau), tak také i těch proprietárních uzavřených....tak věřím, že mě dáte za pravdu"

Nevim v jakem vesmiru zijes ty, ale v tom kterem ziju ja, jsem s OSS radeon driverem snad 7-8 let nemel ten problem ze by mi zamrzlo jadro pri bootu s KMS, poslednich ~4 let fungujou i veci jako dynamickej power management a vdpau uplne bez problemu, a to na vsech strojich kde jsem to zkousel. Kdezto nouveau je absolutni loterie, ve ktere tve sance na vyhru exponencialne klesaji s novejsim hardwarem. Binarni drivery jsou neco jineho, ale nouveau je i po X letech absolutne nepouzitelnej - ani power management nefunguje poradne u pulky generaci, nemluve o tom ze vopruzy typu "musim instalovat v textovem / VESA modu protoze nouveau s KMS chcipne" se mi stavaji pravidelne.

Uz X let doporucuji vsem co chteji linux bud AMD nebo Intel grafiku, v pripade Nvidie jen s binarnim driverem. Nouveau je pro masochisty co radi dratem do oka, pripadne tem co maji spoustu casu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S grafikou Intel souhlasím, to je pro Linux snad vůbec nejlepší volba, ale AMD? V případě AMD tě podezřívám buď z masochismu, pokud se sám těmi doporučeními řídíš a nebo ze škodolibosti, pokud to doporučuješ jen ostatním. :)
Jinak, doporučuji třeba phoronix.com Tam testují grafické drivery a hw každou chvíli a tak tam nepochybně uvidíš jak na tom je AMD v reálu. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám v práci stroje taky s AMD (FireGL) a fungují až na jednu maličkost naprosto fanfárkově. (Ubuntu LTS).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

fanfárkově? fanfárkově pomalu, trhaně a padavě, néé? :DDD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No teeeeda, o phoronixu jsem doted nikdy neslysel... </sarcasm>

Ale kdyz uz sme u moronixu, tak treba dam si primo na hlavnim webu hledat "nouveau", a hele hned treti clanek je test hardwaru... a najdu v nem:

"The tested NVIDIA hardware for this article were the:
- GeForce GTX 680
- GeForce GTX 760
- GeForce GTX 780 Ti
This comparison is much smaller than the AMD tests due to the Nouveau driver being in a less mature state"

... a dal:

"The GeForce GTX 970/980 new Maxwell GPUs also couldn't be tested since there isn't any hardware acceleration support with Nouveau and that's currently blocked by NVIDIA providing their new signed firmware images"

Zdroj: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nvidia_nouveau_2014&n...

Kdyz se podivam kolik grafik ma k dispozici na testovani, treba tady: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amdnv-4k-15gpu&num=1

.. tak mi to vyjde ze z 11 kousku je Nouveau pouzitelny az na trech. Vsichni co vi neco o FOSS, vi v jakem stavu nouveau je, a ze se to nezlepsi dokud se nezmeni postoj Nvidie k FOSS. Takze bez s temi tvymi pohadkami nekam pls...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Dohadovat se ohledně toho který otevřený driver je méně nefunkční, jestli je to nouveau nebo radeon, to mě připadá podobné, jak se třeba dohadovat jestli je méně špatné být bez ruky, nebo spíš bez nohy.... :p
Otevřené drivery jak AMD, tak nVidia mají opravdu hodně daleko do dokonalosti.
Ovšem co se týče proprietárních uzavřených driverů, tak tam je situace naprosto jasná - nVidia uniká AMD o několik délek. :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ono to je stejné i na mé 280X - ta grafika se na yt neustále přepíná na plné frekvence. A mnohdy musím uzavřít prohlížeč aby to běželo ve 3D jak má protože se to zasekne na tovární frekvenci ikdyž je nasazený OC - ten je prostě vyrušen. Výkon pěkný ale tohle dost kazí dojem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Udělal jsem obdobnou zkušenost s 290X. Škálování výkonu u nVidie je naprosto špičkové, když to srovnám s GPU od AMD.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak pred troma týždňami som vymeníl osvedčený Sapphire AMD Radeon HD 6850 1GB GDDR5 za 4GB verziu (a zároveň vtedy najlacnejšiu, myslím, že aj dnes) Gigabyte GV-N960OC-4GD NVIDIA GeForce GTX 960 GPU 4GB GDDR5 (ITX+ form factor 181 mm) s TDP 120W (5 993,- Kč s DPH) pričom spotreba hrá neodmysliteľnú úlohu v mojom projekte "Nano Personal Gaming Console Platform Project Light"
link: https://www.youtube.com/watch?v=Y56QLGB8vvc
link: http://s669.photobucket.com/user/Artthurko/media/IMG_20150727_212108_zps...

Už čoskoro Vám predvediem čo dokáže 2.0 GHz štvorjadrový procesor s 4GB GTX 960-tkou v starej známej Mini-ITX doske...
link: http://diit.cz/clanek/test-via-quadcore-l4700e-1200-mhz

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Funguje tam ešte manipulácia s CPUID alebo to už Intel "fixol"? :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

AMD a profi?

OpenCl, to je klíč.... BTW, je v daném grafu Apple?

Kolik firem už slíbilo OpenCl řešení, poslední asi Arnold, Otoy a podobně.... To může být změna právě díky Mac stanicicím a jejich implementaci na tahle řešení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.