Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia Maxwell dorazí do obchodů již v březnu

kde Nvidia slibuje energetickou efektivitu Maxwellu 4x lepsi?, ja tam vidim 3x lepsi, aneb 5 ku 15 oproti Kepleru, v novejsi roadmape je to zrejme obdobne a nasvedcuje tomu opet umisteni ikonek vuci linkam kdy Kepler je uprostred 4 a 8 a Maxwell blize k 16 nez 8, tedy treba 6 ku 15-17, porad to tedy osciluje okolo 3x

ale je prece jasne ze pokud to nebude vhodne pro dolovani, tak je to předem prohrana bitva a ty GPU nemaj sanci okupovat predni prodejni pricky obchodu, ja bejt Nvidii tak to rovnou zabalim :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

14-15 ne 15-17

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To neslibovala Nvidia, ale Fuad Abazovic v článku na Fudzille :-) Už to alespoň z článku odstranil a nahradil "more power efficient", viz diskuse.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne každej kdo kupuje grafiku, bude ji odvařovat na dolování. Komerční grafiky jsou primárně určeny na hry.
BTW: Je jen otázka času (doběh kola reklamací) kdy bude zapnutá fce underclock v ovladačích při zapnutém dolování, jako to bylo kdysi u furmarku. U nových karet stačí loging vytížení GPU a počet odehraných hodin pak uslyšíš od prodejce zamítnutí záruky servisem, protože produkt není určen pro 24/7 při 100%.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych, spíš jsou rádi, že je prodají. Trvalá zátěž může být lepší, než nárazová, protože spoje nejsou namáhány tepelnou roztažností.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je dost diskutabilní věc. Vyhřátej plošňák bude mít časem svody, cín bez olova se rozpadne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hele mobilni cipy, u kterych se budeme bavit o efektivite v dual precision? Srsly?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

<p>„S jistotou tedy můžeme říct, že Maxwell, který přijde na trh v březnu 2014, nebude top model své generace, k němuž se vztahují roadmapy.“ Tak nevím, jestli jsem to napsal moc složitě nebo nesrozumitelně, ale tak nějak ve článku mluvím o opaku toho, na co reaguješ :-)</p>

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

možná bude 4x vyšší než u GK104, což je fur málo v porovnání s 4x vyšší oproti GK110. :o) Tyhle čísla jsou ale stejně jen marketing a ještě Fudzillou blbě interpretovaný....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Usuzovat něco z jen těchto obrázků je téměř nemožné. Zajímalo by mě, jak jsou staré. O tom prvním No-x říká, že je z roku 2010 a Fermi tam je posazený do roku 2009 s efektivitou menší než 2 (pokud náhodou neplatí horní hrana symbolu). V druhém novějším obrázku je už na dvojce. Takže jen u tohoto modelu, který by měl být v době uvedení obou roadmap už otestován je rozdíl ~ 60%.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dle mého se jedná o klasický nvidia PR FUD s cílem 1. dát o sobě vědět, 2. dát na vědomí, že "na nečem děláme, a už to brzo, brzičko bude, tak si sakra nekupujte konkurenci a počkejte chviličku na naše superklády" a 3. podpořit prodej svých produktů. S ohledem na vyprodanost konkurence je to asi hodně iritující a Jen-Jsem-Lhal si asi teď rve vlasy, že svá "herní" GPU ochudil o "bitcoinové" funkce.

Jsem zvědavý, zda nová nvidia GPU budou mít plnou podporu DP i v nižších verzích - určité signály byly patrné už v updatované sedmičkové řadě.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasné všetci teraz len ťažia a nič iné nerobia.
A či sa karty vykúpili kôli coinom alebo len preto že ich bolo málo sa dozvieme len z výslekov v hospodárení. Zatiaľ sú to len dohady

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Máš pocit, že HD7970 bylo málo? Já sleduju pár velkoobchodů a musím říct, že nedostatkovými se staly až v posledních týdnech. Ještě před měsícem jsem stavěl PC s HD280X a mohl jsem si vybírat z různých provedení a různých výrobců.

Kdepak, tohle je jednoznačný run zákazníků, a bude zajímavé sledovat, zda byla většina "coinová" nebo čistě gamesnická (můj osobní tip je ten, že to bylo 50:50) - už se totiž nejspíše zapomnělo, že HD7970 přerodem do 280X zlevnil přes noc o 3000Kč.

Faktem ovšem je, že ČR je malý trh, měsíční prodeje v max. stovkách hiendových karet jej odsuzují do role přicmrndávače.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

prave, na ten prerod a velkou slevu se rychle zapomelo a udelalo se z toho velke halo okolo tezeni, je také zajimave ze nektere weby tomu humbuku okolo tezeni moc prostoru nevenuji, pokud nejaky vůbec clanek napsali, a jiné weby to maj na titulce skoro kazdej den :))

jinak v jedne z tech novinek ohldne nedostatku tech karet tu litali cifry ve stovkách karet u jednoho z největších obchodnich retezcu v USA, cos me prislo dosti usmevne, u takového retezce bych cekal denní prodeje v tisicich karet i jediného modelu, a ne ve stovkách, kor kdys je to novinka a je tesne před vanocema :)

docela se tesim na to rozuzleni za par mesicu, kde byla nakonec pravda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

<p>Radeon R9 280X byl na trhu téměř dva měsíce za onu příznivou cenu a po celou to dobu byl bezproblémově dostupný - v řadě modelů a všude skladem. Ze skladů zmizel teprve v okamžiku strmého růstu ceny Litecoinu. I mezi matematiky se najdou tací, kteří se baví vymýšlením důkazů, že 1+1 mohou být něco jiného než 2, ale na realitě to nic nemění :-)</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>Pokud si projdeš pár českých i zahraničních fór, nenajdeš nic, co by naznačovalo, že hráči ve velkém začali skupovat R9. Naopak narazíš na řady diskusí na téma Litecoin a nákupů vhodných karet.</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>U vyjádření onoho obchodu jsi zapomněl na to nejpodstatnější a to, že za 9 prosincových dní prodali víc než za kterýkoli celý měsíc v historii. Takže těžko mohou běžně prodávat v řádech tisíců high-endových karet denně :-) V řádech tisíců nebo desetitisíců se často počítá celkové množství high-endových čipů vyrobených pro jednu generaci, nikoli denní prodeje.</p>

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

280x je high-end? panejo to jsou veci :)

nekdy proste rekordy padat musej, ja taky ocekavam ze az se me eshop rozjede, tak prvni mesic nebude rekordnim nadlouho, ale ze rekordni mesic bude kazdej novej kterej se nacne :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ale jo, je to hiend. Já se prostě domnívám, že produkce AMD byla nastavena na "běžnou" gamesnickou poptávku a že se *coin mánie postarala o velmi rychlé "vytěžení" všech výkonných AMD grafik co byly různě po skladech k mání.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.