Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia může adresovat až 2 GB grafické paměti

Nebude conovo vyhodnejsie a vykonnejsie ak tam budu mat "lacnejsie" verzie G70 v SLI2 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U R520 by dost mozna melo stacit prenastavit radic pameti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V reviewers guide nVidie bylo uvedeno 512MB a vzhledem k tomu, že novinka pochází z Inquireru, bych se nedivil, kdyby to neznámé quadro bylo ve skutečnosti založeno na 4 čipech v SLI s 512MB na každým = 2GB celkem :-) Protože ať koukám jak koukám, nevidím na webu samsungu moduly, který by byly použitelný s 256bit sběrnicí a daly dohromady 2GB... (8x256MB/32bit nebo 4x512MB/64bit) :-)). Jinak max. 512MB má nVidia uvedeno i na webu: "While the GPU can support up to 512MB of RAM..." http://www.nvidia.com/page/geforce_7800_faq.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám takovou otázku: Nebylo by jednodušší vyrobit něco lepšího než jsou 2 grafické karty v PCIex16x, aby se nemuseli používat technologie jako SLI a crossfire? Jde mi o to, že takto to zaobírá moc místa. Grafické čipy můžou být dvoujádrové i vícejádrové, stejně tak i přístup k pamětím může být řešen vícekánalálově. V konečném důsledku se přece po této sběrnici nepřesouvá tolik dat, nebo snad jo, aby museli být 2? Technologie SLI a crossfire mi nepřipadají příliš dobré, ikdyž asi v dnešní době mají něco dosebe když někdo potřebuje vysoký grafický výkon. Ale spíš se měli výrobsi soustředit na to aby odpasla nutnost mít pro tento grafický výkon 2 grafické karty.

Co Vy na to?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť to se přeci děje. Pokaždý když vyjde čip nové generace, má výkon zhruba dvojnásobku předchozí generace :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X: To ANO. Ale asi možná trošku přeháním v tom, že plýtvání časem vývojových techniků na takovéhle technologie mající nízkou budoucnost nemají smysl. Asi v tom budou prachy jinak to nevidím. Marketingový tah, jak z lidí dostat co nejvíce peněz i za malé zvýšení výkonu. Nu což, zabývat se tím asi nemá moc cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mne treba uvazovat nad pametmi ktere zvladnou vyssi takty napr.XDR pameti bezi v zakladnim taktu na 3.2GHz frekvenci a tym se ani pripravovane GDDR4 nevyrovnaji.Netreba az tolik zvysovat obsah pameti na graficke karty ale zvysit jeji tah da urcite sili vic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.