Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia pracuje na třech high-end čipech generace Volta

Tak na Voltu urcite s nakupem nove grafiky cekat nebudu, poridim RX480 a doufam, ze mam na 3-4 roky klid, takze k me oblibene NVidii se vratim spis az v generaci, ktera prijde po Volta, ale verim, ze uz Volta bude zase konkurencni kartou a momentalne bezkonkurencnimu AMDecku zase pekne zatopi. Majitele GTX770, GTX780, GTX970 a GTX980, ktere dnes nic k upgradu netlaci a prechazet na GTX1070(80) pro ne nema smysl, muzou pomalu zacit setrit. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přechod na RX470 bych chápal. Ta karta má výborný poměr cena/výkon, ale RX480? To už máš lepší GTX1060. Už se dají sehnat první referenční kusy za 7700 korun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi zijete v jine realite nez zbytek sveta. GTX 1060 od Nvidie je jednak rychlejsi, take ma mnohem nizsi spotrebu a lepsi provozni vlastnosti, nez RX 480 od AMD. V posledni dobe ma Nvidia karta dokonce i lepsi ceny, minimalne u nas v CR.

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1060-pascal,4679....
https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1060/

A co takova RX 460 od AMD? Tady se psalo, jak je to efektivni karta pro HTPC a multimedia. Ale neni to vubec pravda. RX 460 ma pri multi-monitoru 3x vyssi spotrebu, nez GTX 1060 (16W proti 6W u GTX 1060), pri prehravani blu-ray to same (18W u RX 460, 6W u GTX 1060) - mereno primo na krate, ne u zdi ..

https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/RX_460_STRIX_OC/22.html

Pisu to tu uz opakovane. Dokud budou skalni AMD fanousci a zdejsi pro-AMD redaktor nekriticky a slepe akceptovat cokoliv, co jim AMD naserviruje, nikdy se AMD z problemu nevyhrabe, protoze zije v bubline mimo realitu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To nevim, ja jsem spis fanousek NVidie - posledni kartou od AMD byl Radeon 850XT, pak uz jen GeForce. Ale preci nebudu porovnavat efektivitu grafik neobsahujich hardwarove obvody pro vypocet technik na DX12/Vulkan treba AS s kartou, ktera ma na sobe toto vsechno zabudovano.
Jo, az NVidia vyda Voltu a ten bude tyto technologie take podporovat a nebude to resit softwarove pres procesor pocitace, tak potom samozrejme muzu srovnavat a pokud z toho souboje vyjde NVidia lepe, tak ji mohu nejen aplaudovat, ale pobezim si ji zas koupit, ted momentalne nemam zajem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nic takoveho co rikate se nedeje. Nvidia grafiky podporuji DX12/Vulkan bez problemu a jak se ukazuje s novymi DX12 tituly, ktere uz nejsou psane vyhradne pod taktovkou AMD, ale i druhe strany, je na tom Nvidia lepe i v DX12.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty sis ještě nezvykl? Cokoliv napíšeš pro nVidii a proti AMD tak se ti vyvrátí a cokoliv použíješ že je dobré pro AMD a špatné pro nVidii tak s tebou všichni souhlasí. RX480 začne být zajímavá tak za dva tři roky, ale bůh ví co tou dobou budu dělat. Vyhodit prostě skoro deset tisíc za něco takového je nesmysl, to si radši připlatím a koupím něco co prostě za dva roky bude ztrácet dech a pořídím zase něco výkonějšího. Prostě když chceš opičku musíš mít na banánky, pro ostatní jsou tady RX460 a 1050...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Za prve zalezi na tom, zda musis hrat herni novinky nebo si klidne pockas?

No a za druhe muzes zjistit uz na jare, ze potrebujes novou GK, ze uz proste GTX1060 nestaci, ale ted neni uplne jasne na kterem jare, muze to byt pristi rok, muze to byt prespristi. Me tahle nejistota od GTX1060 odrazuje, ale pri nedostatku nerferencnich RX480 chapu hrace, ze sli radeji do NVidie.

Me ale na RX480 laka i AMDeckem pripravovane VCE, NVENC od NVidie neni o moc lepsi nez Quick Sync od Intelu a to teda neni zadna slava. Proto furt jeste na tu RX480 cekam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je pomerne naivni pristup k nakupu. Kdyz to shrnu, tak vy si nechcete koupit v soucasne dobe rychlejsi grafiku (GTX1060), protoze by ji jina grafika, ktera je ted pomalejsi (RX 480) za rok nebo dva mohla dohnat, a to jeste jen mozna? Nejak tomu nerozumim. Proc si v tuhle chvili nekoupit tu (jiz ted) rychlejsi grafiku a cekat s nakupen na grafiku, ktera (buhvi jestli vubec) bude stejne rychla nekdy v budoucnu, ale ted je pomalejsi?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne mozna, ale v DX12 s AS je to stoprocentni, ze bude rychlejsi. Ale jak pisu, me laka i to VCE, ja to vyuziju, jinak bych taky asi necekal na RX480 od MSI.
Jinak to s tema AS si vygoogli, kdyz das do Googlu "Pascal Async shaders" tak to hned najdes dobre vysvetlene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v prvom rade si uvedom, gtx1060 nieje stale rychlejsia ako rx480, nieje to take definitivne ako pises
v DX12+1 Vulkan hra je na 99% lepsie na tom rx480, a ako pozeram aj tvoje linky z toms, a techpowerup, tak aj v par DX11 hrach je lepsia rx 480 (division, hitman, batman, COD, Just Cause) a v niektorych dalsich je rozdiel na urovni 1-2fps
ako mozes napisat:..."nechcete koupit v soucasne dobe rychlejsi grafiku (GTX1060), protoze by ji jina grafika, ktera je ted pomalejsi (RX 480)... "
je to zavadzanie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si Vás informovat, že dneškem se objevila NEreferenční 470 od MSI: Cena pro zdejší AMD nadšence bude asi "ÚŽASNÁ" 6971,- s DPH (258€)
https://www.czc.cz/msi-radeon-rx-470-gaming-x-8g-8gb-gddr5/196924/produkt

Takže je pravda, že nereference příjdou až po půlce srpna.
Pro PPK: Ano vím že to není RX480, ale je to přímo MSI Gaming, a zbytek otázky by ti měla odpovědět redakce, protože ta tvrdila že během týdne příjdou RX480 ostatních výrobců a zatím nikde nic a to je týden a půl v zadeli... Takže zase jen sliby a skutečnost nikde.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ja amd nadsenec som si kupil nitro+ rx480
smolka pre msi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze Jarousku ty prekrucujes co si napsal. Ty si nepsal po pulce srpna, ale v pulce srpna .. bez si to po sobe precist http://diit.cz/clanek/radeon-rx-460-rx-470-specifikace/diskuse#comment-9...
Takze si opet pravdu nemel. Btw v alze maj nereferencni rx 480 uz nejmin tyden.. za krasnejch 10K.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale copak, kam se vytratilo tvoje geniální myšlení a tvůj přehled? Přece když napíšu že budou v půli srpna tak přece ty a celý diit.cz jste natolik inteligentní aby jste si dopočítali, že než se produkty objeví v obchodech tak to bude chvilku trvat. Jedinej JÁ jsem tady napsal za celý DVA měsíce kdy NEreferenčky příjdou a MĚL jsem pravdu že přišli. Teď už je saphire nitro+ masivně neprodejná.
A když už tak hezky umíš postovat odkazy tak sem hoď odkaz na tu tvou na alze, dám na těch jejich stránkách filtrovat od nejlevnějších, zatrhnu že chci 4+GB VRAM a nic co by se podobalo nereferenční RX480 tam nevidím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jedinej ty ses letadlo :-D Aktualne nitro+ je jedinna dostupna nereferencni rx 480 a mimochodem aktualne i skladem v czc. Navic je to nejvykonejsi nereferencni rx 480 (i kdyz je pravda ze podle toho taky zere az 200w). Pokud na alze to msi nevidis tak by sis mel bud zajit k ocnimu, nebo se naucit hledat https://www.alza.cz/msi-rx-480-gaming-8g-d4411899.htm

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

po 9999999xté nemávej mi saphirem před xichtem, to není výrobce ke kterýmu bych měl úctu. Doufal jsem že už to konečně pochopíš.

Hm, tak ať to dělám jak to dělám v normálním výpise grafických karet není vidět, až kliknu na to že chci "jen" produkty AMD tak se tam objeví. Mají ty stránky nějaké dodrbané. na ts bohemce a czc se objevila až dneska.

no tak to je ale vhozená rukavice do ringu, MSI Gamig RX480 nebo připlatit 2500-3500 a mít 1070 ? jáj... ta AMD opravdu změnila cenovou politiku jak avízovala :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Cenu MSI karty opravdu neurčuje AMD, ale pouze a jen MSI. A na tu jejich 1070 si připrav trochu víc, než kolik uvádíš. Opět jenom lžeš.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Opět z mého pohledu ten rozdíl je zanedbatelný. Takže pro tebe je normální když si nějaká socka koupí trabanta MSI Gaming RX480 a nebo si socka připlatí a dostane ferrari Zotac 1070 za 13300,- činní rozdíl 3000,-KČ!!! Ty vícnežvíclháři!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže porovnáš nejdražší RX480 s nejlevnější GTX 1070 a připadáš si u toho jako king. :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

protože ani přetočená RX480 nemá na nejlevnější a nejubožetější 1070... :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak bohužel. Tady už se na tvé myšlenkové pochody nechytám ani já. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a ja len tlieskam, ako sa vychováva generácia konzumnej spoločnosti...kúpme si túto grafiku za 11 000 Kč, veď ono sa to vyplatí, lebo je efektívnejšia ako AMD, za rok ušetrím až 20 Kč na spotrebe. Za rok si síce budem musieť kúpiť grafiku za 13, aby som bol stále v kurze, ale ešte, že je tu naša dobrá "Hero company", ktorá nám ponúka takéto skvelé produkty za tak relatívne nízke ceny.
Som si spomenul na jeden film https://www.youtube.com/watch?v=0RG6qAWHsoY

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"kúpme si túto grafiku za 11 000 Kč, veď ono sa to vyplatí, lebo je efektívnejšia ako AMD, za rok ušetrím až 20 Kč na spotrebe. Za rok si síce budem musieť kúpiť grafiku za 13"

Vážne tomuto niekto verí? To je už ako nejaké AMD náboženstvo v ktorom je NV nejaké zlo. A čím viac výmyslom veriaci uveria tým lepšie. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asi je to tak. Ten clovek si vubec neuvedomuje, ze mensi spotreba znamena taky moznost usetrit na zdroji, a to dost vyrazne, nebo dokonce koupit pasivne chlazeny, takze zcela bezhlucny. O tu tisicovku utraty navic u AMD grafik, za dva tri roky provozu diky vyssi spotrebe, taky moc nejde. Ale kdyz si vezmes, ze to je dvojnasobek rozdilu ceny meri RX 480 a GTX 1060, tak je GTX 1060, i kdyz lehce drazsi, realne levnejsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no nechci ti kazit radost ale plne pasivni zdroj vhodny pro GTX 1060 v kombinaci s nejakou i5/i7 nedej boze pro cloveka co se venuje OC by byla sakra palka oproti klasickemu kvalitnimu zdroji a stejne by se to muselo nejak ofukovat aspon pri dlouhodobe zatezi jako je hrani/vypocty/rendering atd..
za dalsi vetsina "hernich" stroju se stavi s aktivne chlazenymi zdroji mezi 500-750W za cca 1500-3500,- CZK tim chci rict ze to bohate vystaci jak pro RX 480 tak pro GTX 1060 a hadam ze by to stacilo i pro nenazranou VEGU (aspon hadam ze bude zrat hodne GCN acrhitektura jina nebude a nizsi spotreby dosahli jen zmensenim procesu a drobnymi vylepsenimi )
btw misto spekulativnich zaveru o spotrebe si radeji opravdu spocitejte kolik stoji kWh a jak dlouho by ta karta musela bezet pri plne zatezi aby spotrebovala o tisic korun vic a pak si to rozpocitejte do nejakeho normalniho scenare uzivani pro normalni lidi (protoze takovy scenar je nerealny max. by sel uplatnit na nejake minery digitalnich men atd ale tam je ta spotreba opodstatnena protoze AMD ma preci jen lepsi vypocetni vykon:) )

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to nemá smysl, tihle lidi budou do omrzení opakovat mantry typu "ušetřím na elektrice", "mám lepší drivery" apod., i když to zcela prokazatelně a objektivně není pravda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V me prispevku je jasne napsano, ze nizsi spotrebu muze uzivatel vyuzit bud usporou za cenu zdroje NEBO jednodussi situaci u pasivniho zdroje. Kde pisu, ze muze udelat oboji najednou? ..

Pro vasi informaci, 50W uspora na zdroji dela u kvalitnich zdroju (80 Gold a lepsi) bez problemu 500,- rozdil v cene. To je take znatelna uspora.

https://www.czc.cz/400w-a-vice-zdroje/produkty#q-c-0-f_26628728=s80%20PL...
https://www.czc.cz/300w-a-vice-zdroje/produkty#q-c-0-f_26628728=s80%20PL...
https://www.czc.cz/200w-a-vice-zdroje/produkty#q-c-0-f_26628728=s80%20PLUS

Pro vas plati to same co pro Tynyta - nejdrive si neco o problemu zjistete. Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tenhle nvidiácký FUD miluju.

Stačí se podívat na reálné testy a srovnat maxima GTX1060 a RX480 a najednou je ta "báječná efektivita" GTX1060 v prachu:

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1060-pascal,4679-...
http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-480-polaris-10,4616-9....

Nvidia: 122W (špičkově však až 143W)
Radeon: 168W

To je rozdíl necelých 50W (tj. 4A na 12V větvi) - a s ohledem na ty špičky bych rozhodně u GTX na zdroji nešetřil a napájecí minimum pro obě karty je v podstatě stejné.

A to je prosím test Fuckfinger Edice, která má jednoznačně nastaveny nižší takty a výkonnostně je víceméně na úrovni RX480, oproti tomu OC modely GTX 1060 jsou žravější. Ale ono je pro zelené mozky jednodušší vyprávět pohádky o tom, jak GTX1060 míň žere a jak není třeba výkonnější zdroj.

GTX má jedinou výhodu - v běžné zátěži je efektivnější, ale na to se přece nedá spoléhat při návrhu napájení PC, které musí počítat s nejhorším možným scénářem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tiež si nemyslím, že je potrebné si kupovať silnejší zdroj len kvôli AMd grafike. Čo sa týka FUDu, tak AMDčkárske sú tiež pekné. Hlavne tie o nepodpore DX12/Vulkán u NV kariet alebo o dlhšej výdrži AMD grafík s tým, že majitelia NV musia kupovať grafiku každý rok, aby držali krok. Myslím si, že si ani jedna strana nemá čo vyčítať.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, některé AMD historky jsou taky pěkné. :-)
Ale třeba faktor postupného "komparativního úpadku výkonu" je dokladovatelný. Neznamená to, že nvidii člověk musí po roce vyhodit a koupit novou (coby zcela nepoužitelnou kartu), ale už nemá ve srovnání s konkurencí stejný náskok jako měl na začátku. A třeba takový JirkaK by se z toho musel potentočkovat, poněvadž on přece vyžaduje to nejvýkonnější co je na trhu.. ;-) Jak vidíš, snažím se negeneralizovat, ale na druhou stranu jen domýšlím argumenty, které používají sami skalní fanoušci nvidie.

Apropos, dodnes mám v paměti jak jsem musel po roce vyměnit svou (jinak tehdy výkonově plně vyhovující) TNT2Pro jen proto, že na ní nejel BF1942. Od té doby si dávám pozor na podporu moderních funkcí a tyhle problémy nemám - ale musím uznat že zčásti i proto, že vývojáři do značné míry rezignovali na tlak na nové technologie. Mimochodem, tehdy jsem tu TNT2 vyměnil za R9000pro. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TYNYT napsa:
nVidia 122W
AM 168W
rozdíl: 46W.
účinost zdroje budeme uvažovat 80% (seasonic S12-II má 87%)
takže ze zásuvky bude sestava amd oproti nvd brát: 55W
Tarif mám D45d s cenou v nízkém pásmu 1.958Kč/kWh a 2.542Kč/kWh.
výpočet je obyčejná trojčlenka x=y*z
pro nízky tarif: 1000W / 55W = 18,8h z toho plyne že:
1000Kč / 1,958Kč = 511x18,8h = 9606hodin. = 400dní = pokud by jsme uvažovali zhruba tři hodiny paření denně tak za 8,77let.
pro vysoký tarif: 1000W / 55W = 18,8h :
1000 / 2,542Kč = 394x18,8h = 7407hodin = 308dní, při 3h/d = 6,7let.
____________________________________________________
pro tarif které mají obyčejné domácnosti to ale začne býti zajímavé jinak:
D02d s cenou 3,49Kč/kWh
1000 / 3,49Kč/kWh = 287x18,8 = 5395hodin = 224dní, při 3h/d = 4,9let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně zanořená diskuze :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Clovece, vy neumite pocitat asi. Prumer za kWh v CR je aktualne 3,71Kc. Pocital jsem se 4h hrani denne v prumeru, coz u rodiny s detmi neni vubec nerealne. Ale zkusme to prepocist na 2h hrani denne.

GTX 1060 ma cca o 50W mensi prumernou spotrebu, nez RX480. 2h * 50W * 365 (rok) * 3 (zivotnost karty, zaruka) = 109,5 kWh

V idle ma GTX 1060 o 10W nizsi spotrebu. Dejme tomu, ze v idle (bez vyuziti, prohlizec, atd.) bude grafika take 2h denne. 2h * 10W * 365 * 3 = 21.9 kWh

Pri prehravani videa ma GTX 1060 o 33W nizsi spotrebu, nez RX 480. Dejme tomu 2 hodiny videa za den (jeden film nebo dva dily serialu denne, naprosto realne). 2h * 33 * 365 * 3 = 72.27 kWh

Celkem za zivostnost obou karet je rozdil 203 kWh. To je 755 Kc. Vy tady resite i par dolaru rozdilu ceny karty. Tak si to pridejte. Pane Tynyt, co vas tu tak pozoruji, jste spis klasicky "tluchuba", s odpustenim. Kdyz uz hodlate tvrdit, ze je neci nazor nesmysl, tak si to pred tim aspon spoctete.

Vysledek je takovy, ze po zapocteni ceny provozu, je GTX 1060 vyrazne lepsi nez RX 480 nejen vykonem a provoznimi vlastnostmi, ale i cenou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bavíme se o stejné rodině, kde mají v každé cimře TV a další černou techniku jedoucí ve standby na spotřebu 1-5W/kus? Kde běžně funguje několik wifin se spotřebou 10W? A tu GTX1060 strčí do PC, ve kterém je přetaktovaný Core K s vypnutými C-states..

Uvést přesný příklad s nepřesnými čísly a dojít tak k výsledku jaký chci, samozřejmě umím taky, ale to už zavání podceňováním účastníků diskuse. Fakticky se žádná úspora nekoná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je absolutne jedno, jestli ma nekdo nekde dalsi neusporne veci. S grafikami to vubec nesouvisi. At uz rodina je nebo neni sporiva, fakt ze s GTX 1060 usetri temer 1000,- Kc za provoz oproti RX 480 je tu porad. Pane Tynyt, snazit se do diskuze zapojit nesouvisejici problem je srabacke. Tak se chlap nechova. To vam dela takovy problem uznat, ze nemate pravdu?

Muj priklad je presny s presnymi cisly. Vypocty jsou uvedeny. Naopak ten vas byl s tarifem, ktery prakticky zadna normalni rodina v CR nema.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počítání vás evidentně baví. Tak mi tam zkuste ještě započítat úsporu za topení při použití RX 480 vs 1060. :) Když tvrdíte, že to máte přesně. :) A jinak jestli někdo čumí 2h denně na PC na filmy/seriály, tak je mi ho líto...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemyslel som to tak, že to je stále (a určite to neberiem, ako náboženstvo) to je len reakcia na Nvidia fan boys argumenty...myslel som to tak, že niektorí sa oháňajú tým, ako ušetria...a aj tak sa na ďalší rok nechajú zlákať novou grafikou, ktorá mu dá zopár fps navyše, ktoré možno ani nepotrebuje...na čom skutočne ušetril??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale výmena nie z nutnosti, ale pretože to daný človek chce. V skutočnosti ale meniť nemusí kvôli nedostatku výkonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz sou ty rozdily zanedbatelny, tak proc uz sakra nejakou grafiku nemas? Dyt neni problem koupit 1080... je to grafika za min jak jeden mesicni plat. To clovek skoro ani nepozna ze mel nejaky vydaj ;) Jen by sem se v tvem pripade vyhnul zotacu. Opet to je od stejnyho vyrobce jako vyrabi sapphire...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

už už to bude pane, vydržte pár dní, splatnost faktury již vydané nemohu zkrátit kvůli panu PPK.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

radšej sa budem radiť k sockám, ako do radu na psychiatrické vyšetrenie...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ako je hlúposť nazývať zákazníkov AMD socky, tak je rovnaká hlúposť to čo si napísal ty o psychiatrickom vyšetrení. Kupuj podľa toho čo uznávaš za vhodné. Ak si s tým spokojný, nemal by si mať potrebu hate-ovať "druhú stranu".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

narážal som na predošlé príspevky užívateľa Jaroslava Crhu, ktoré väčšinou nemajú ani hlavu ani pätu ani jadro...plus bývajú provokačné, alebo zavádzajúce. Doporučujem si pozrieť diskusiu k AMD Zen..Nemám potrebu hate-ovať druhú stranu. V podobnom duchu, že si pán môže kúpiť, čo chce, som mu to napísal myslím práve v diskusii k AMD Zen...To len náš miestny troll má potrebu komentovať...a urážať..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses takovej kaspar. Onehda si chtel kupovat gtx 1080 od inno3d... kterou vyrabi ta sama firma co vyrabi grafiky pro sapphire. Mas velmi zajimave zpusoby hodnoceni vyrobcu :-D A opet a stale nechapes, ze amd nema na nereferencni grafiky zadny vliv. Ostatne nechapu, jak muze chtit druhorady vyrobce jako msi za nereferencni rx 480 grafiku takovej nesmysl. A ty tvoje vymluvy ze neni videt... zadal sem do vyhledavaciho policka rx 480 a byla tam na prvni pokus.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je jedno co sjem já chtěl koupit, řeč je o tom že AMD nedělá nic proti konkurenci.
Ty tvoje zatáčky jsou fakt uchvatné, ty si hledáš kartu do vyhledávače, já používám srovnání a filtry... navíc na alze... takovej odpornej zelenej skřet, jak můžeš vůbec kupovat červené karty u zelených?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano pouzivam vyhledavani, protoze najde to co najit ma. Chapu ze jsou mene inteligentni lide, co hledat neumi takze jsou odkazany na polofunkcni filtry. Kazdy pak dostane po zasluze to co si zaslouzi... Nevim kde si prisel na to ze by sem koupil grafiku na alze. Nejsem blazen aby sem priplacel zelenou prirazku, kdyz to muzu koupit jinde znacne levneji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Což se naprosto kryje s tím že ten obchod sleduješ. Sleduj tam kde nakupuješ ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses chytrej jak radio. Problem je ze zadny jiny eshop kde potencialne grafiku koupim tu nereferencni rx 480 jeste v nabidce nema. Takze by sem se nedozvedel, ze jsou v msi magori a muzu je vyradit z kandidatu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím Mr. Beane jestli cena 6900 za MSI Gaming RX470 je úžasná, ale není od věci kouknout za kolik MSI prodává alternativu s čipem od Nvidie kolem této ceny. Takže na výběr je 2GB!! GTX 960 Gaming za 5700,- a nebo 6GB GTX1060 za 9500,- V tomto srovnání už to tak špatně nevypadá, že? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pro socky jo, mě je jedno jestli dám za kartu 15 nebo 21 tisíc. Proto píšu, že pro AMD fanoušky je cena krásná i když se dosti blíží RX480...(nechci psát z mého úhledu pohledu že je srovnatelná).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi opravdu blb. Vždyť jsi tu půl roku spamoval o tom, jak si koupíš RX480. Tedy kartu střední třídy. :D :D A jen tak pro info, na čem že teď hraješ?

EDIT: Jo už jsem to našel, dobrý. Hraješ na 12 let staré sestavě, na integrované grafice. Bože, ty jsi fakt komik, Mr Beane. :D

"Jaroslav Crha | před 1 měsícem: chlapče, čekal jsem na upgrade 12let. 12Let jsem čekal na to abych si mohl zahrát STALKRA Lost Alpha, ARMU, konečně dohrát Fallout New Vegas a Bihoshocky. A ty mi budeš říkat něco o tom že jsem netrpělivý? Jdi se zahrabat, protože vůbec nevíš co to je trpělivost, ale toho čeho jsem teď svědkem, kdy nVidia uvádí nadupané karty a AMD po vydání předražené karty odhaluje jak je karta nedodělaná je odporné jak noční můra."

http://diit.cz/clanek/4gb-radeony-rx-480-lze-odemknout-na-8gb/diskuse#co...
http://diit.cz/clanek/ceny-radeonu-fury-klesaji/diskuse#comment-881263
http://diit.cz/clanek/geforce-gtx-1060-fotografie/diskuse#comment-907259

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

máš v tom zmatek... čekal jsem 12 let! VÁŽNE SI MYSLÍŠ že před dvanácti lety byly INTEGROVANÉ grafické ČIPY natolik VÝKONÉ abych na nich dneska hrál STALKERA, ARMU apod ??? zábavnej seš akorát tak ty.

Naprosto s tím souhlasím, celej diit.cz mě vábil jak RX480 bude super karta a pak přišla ledová sprcha...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Crha jak ty si moh vubec udelat nejakou skolu. Dyt ty ani nedokazes porozumet psanymu textu a pak ti z toho vznikaji cim dal vetsi nesmysly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. :) A na čem teda hraješ??
Jen připomínám tvůj jiný příspěvek:

Jaroslav Crha | před 1 měsícem
"jestli do měsíce nepříjdou nové nereferenční karty ke kterým se každej AMDčkař modlí jako na spásu půjdu do té 1070 a klidně si mě umínuskujte!"
http://diit.cz/clanek/4gb-radeony-rx-480-lze-odemknout-na-8gb/diskuse#co...

Jaroslav Crha | před 1 měsícem
"franzzz: Dal jsem ti plus, protože jedině tvůj komentář vystihuje nejvíc momentální situaci. Čekat donekonečna je deprimující. Jak říkám, počkám na nereferenční karty maximálně tak měsíc a nejpozději 15.7.2016 se rozhodnu co koupit. A pak tady přestanu otravovat nadobro, protože na Vás už nebudu mít čas :D"
http://diit.cz/clanek/4gb-radeony-rx-480-lze-odemknout-na-8gb/diskuse#co...

A já se ptám.... Tak co tu kua ještě děláš?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vracím Vás zpět do REALITY! Jsem v práci a nudím se.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opět a už POTŘETÍ se tě ptám.. co máš teda nyní za kartu, ty náš milionáři Crho ???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zatím HD530 a až mi dojdou penízky z faktury bude 1080 :P

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Koukejte na něj, na milionáře s HD530. :))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vícnežvíclháři: a na druhou část mé věty koment nenapíšeš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2.castou vety sa uz vyhrazas mesiac

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jardo hecni se a jdi do toho TitanuX, jak si tu psal minule. Abys nás s tím všechny naštval, však víš.. :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jo půjdu do titanu, ale až do Volťáckýho. To bude Titan XI ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ty půjdeš leda tak do cvokhausu :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V DX11 je GTX 1060 v prumeru cca o 15% lepsi nez RX480. To je uz dost velky rozdil. AMD fanousci (a nejen ti, udelal to i zdejsi AMD redaktor) si radi zvykaji zamenovat DX11 prumer za DX11+12 prumer (coz je cca 10% vic pro GTX 1060, stale docela dost), aby v ocich ostatnich zmensili naskok GTX 1060 nad RX480kou a pak reknou, ze v DX12 je naskok jeste mensi. Ale i to je polopravda. Jak jsem psal niz, DX12 je o optimalizacich, o moznosti psat kod jak se rika "na zelezo", na konkretni graficky cip nebo architekturu. A tim padem rozhoduje, jestli ve hre jsou tyhle optimalizace provedene pro dany cip nebo ne. Doposud tu byly prevazne tituly vznikajici za podpory AMD, a ty samozrejme optimalizace pro Radeony maji, kdezto pro Nvidie chybi. Ale v DX12 titulech, kde jsou naopak optimalizice pro Pascal cipy (GTX 1060/70/80) je jasne videt, ze ma Nvidia uplne stejny naskok jako v DX11.

Ja vim, ze to je pro vas AMD fanousky horka pilule, kdyz vas do ted nekteri lide masirovali nesmysly o tom, jak je AMD v asynchronich shaderech a DX12 lepsi. Ale ted se ukazuje, a cim vic se budou objevovat i Nvidia DX12 tituly, tim vice to bude zrejme, z Pascal je propracovanejsi akrchitektura. Staci si vzpomenout na tile-based rendering, ktery byl u Nvidie odhalen nedavno - pokrocila technologie, ktera na AMD cipech chybi, stejne jako na nich chybi Simultaneous multi-projection nebo plne hardware dekodovani HEVC (tzn. i pokrocile rezimy, zakladni nastesti Polaris ma). Tady AMD ujel vlak a ja doufam, ze u Vegy to dozene.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

SMP - velmi dolezita featura na hranie na monitoroch
uz chapem z ktorej strany veje vietor (zelene jadro) :)
tile-based rendering - funkcionalita vyuzivana uz 1996

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

proč z nás děláte fanoušky nVidie když fanoušci nVidie nejsme a pije nám krev kupovat jejich produkty. Nedokážete se smířit s tím že jsem NAS....naŠTVANEJ fanoušek AMD. AMD, který na to háže bobek čím dál tím víc a nesnaží se?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze hlupak jako ty hazi na amd veci, ktery amd nemuze ovlivnit. Navic sis vysnil neco co vubec nebylo slibovany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na všetko sa pozeráš tak povrchne a jednoducho? SMP využiješ aj pri hraní na monitoroch (Eyefinity, Surround - samozrejme to musí niekto naimplementovať) a to, že tile-based rendering sa spomína už niekedy v roku 1996 (budem ti veriť, že to bolo už vtedy) neznamená, že sa vtedajšie riešenie dá porovnávať s aktuálnym. Implementačné postupy a riešenia spred 20tich rokov skôr nebudú rovnaké ako dnes. Či to, že ide o starú techniku pre teba znamená, že je to o ničom? Ako vieš, že ju NVIDIA nevylepšila a nedala k nej teda svoju pridanú hodnotu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už to SMP někdo viděl v praxi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba novy Unreal engine a na nem postavene hry to budou podporovat. Je to soucasti VRWorks, takze hlavni enginy ho umet budou a prvnich titulu s nim se podle me dockame v predvanocnich releasech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tzn chápu odpověď jako NE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JJ. V praxy to preverené ešte nebolo. :-) Takže ešte len uvidíme aké účinné to nakoniec bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano o to mi jde. :) Do AMD se příznivci Nvidie rádi naváží kvůli omezenému počtu her co běží pod DX12/Vulkanem s využitím AS, ale když je tu papírová technologie (byť zajímavá) Nvidie, kterou známe zatím jen z marketingových slidů, tak se s tím argumentuje habaděj. :)
Navíc se taky teoreticky může stát, že Vega bude mít implementované něco podobného.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No je na NVIDIi, aby dokázali SMP presadiť alebo aspoň využiť kým konkrencia stihne zareagovať. Potenciál to má veľký. A bolo by dobré, keby obe spoločnosti niečo také vedeli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to nevravim(o tiled based rendering), len diskutujem s clovekom vyssie, ktory chrli tie pojmy ako marketak z nvidie a tvari sa ze ide o novinku
SMP zatial nieje implementovana nikde len v jednom deme, ale uz urcita cast populacie to vidi ako jednoznacnu vyhodu(eyefinity a surround dokopy je asi taky podiel ako SLI/CF, tj ano ale nebude to nikdy(teda, najblizsom case) priorita ani pre nvidiu ani pre amd)

Ako vieš, že ju NVIDIA nevylepšila a nedala k nej teda svoju pridanú hodnotu?

ved prave, ked to nevies ani ty, co sa grafikou zaoberas, ako by som to mohol vediet ja, a ostatni, tj niektori len preberaju kecy, pridavaju k tomu privlastky(naj) a zverejnuju to ako sucasnu realitu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia ale tile-based rendering vylepsila. Doporucuji precist puvdni clanek nebo komentar na Anandtechu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš se dá asi očekávat, že dlaždice přinesou menší přínos než tehdy, kvůli obecným změnám architektury (cache plní víceméně stejnou funkci, a algoritmus postupného kreslení jednotlivých částí scény si můžete udělat, jaký chcete). Ne třeba nulový, ale určitě ne srovnatelný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Písalo sa, že vďaka tomuto prístupu majú súčasné grafiky NV takú dobrú efektivitu. Beriem ten prínos minimálne v tomto smere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, "psalo se". Papír snese všechno. ;) (Recyklované elektrony ještě víc.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe. To je pravda. Posúdiť pravdivosť toho tvrdenia o efektívnosti neviem, takže to nejdem nijak rozvíjať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysvetlovať tunajsiemu osadenstvu že DX12 je o low level pristupe a to znamena optimalizacie pre dane architekturi zvlašt nema zmysel! Proste ked nie je hra optimalizovana specialne a vyhradne pre GCN tak to nie je pre tunjsich IT GURU plne vyuzitie DX12. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jezisi marja, vzdyt to rika i NVidia, ze tam proste ty obvody na AS nemaji a nechavaji to zpracovavat procesorem pocitace. Ono to samozrejme denska staci, ale je zrejme ze casem nebude, jinak by NVidia ani ty obvody u Volta neprepracovavala, coz ale dela ze.
Takze srovnavat ted energetickou ucinnost "starych" a "novych" grafik dost dobre nejde.Pritom ja tady ani na chvili nepopiram moznost, ze az bude Volta hotovej, ze bude skvelej a NVidia bude zase v cele, ale dneska jsou srovnani nesmyslna.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nic takoveho Nvidia nerika. Muzete sem dat link? Ale ne prosim na nejake pokoutne stranky typu DDWorld, radeji neco verohodneho, idealne primo nejakou prezentaci na strankach Nvidie. Pokud totiz vim, Pascal obsahuje hardware features pro asynchronni shadery. Jediny rozdil proti AMD je, ze se Nvidia vydala cestou urychleni context switchingu - jinymi slovy Nvidia a AMD tu samou vec implementovaly rozdilne (coz je ale pochopitlne, kdyz vychazeji z rozdilnych architektur). Co dobre funguje u AMD, nemusi dobre fungovat v architekture Nvidie a naopak. Verte nebo ne, inzenyri AMD ani Nvidie nejsou zadni blbci. Vtsina problemu vznika spis na vyssi urovni, kde nejaky manager dela strategicka rozhodnuti - tzn. co udelat, ne jak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak když podporují Vulkan (a SPIR-V) bez problémů, znamená to také, že na nVidii poběží bez problémů i OpenCL a SPIR a celá ta slavná CUDA půjde někam a nVidia nebude už nikoho nutit používat hromadu bloatwaru? Tak to bych si ji možná i koupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Môžem vedieť v čom má NVIDIA problémy ohľadom OpenCL? To pokiaľ viem beží dobre odkedy si pamätám. Minimálne na začiatku to dokonca bolo lepšie ako u jej konkurencie. Priznám sa, že tento smer až tak nesledujem a celkom ma to zaujíma.
A ďalej SPIR-V nie je niečo ako HLSL či GLSL (ktoré nahrádza)? A teda že tak ako doterajšie riešenia nie je konkurenciou k CUDA platforme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, SPIR(-V) se k HLSL, GLSL nebo jazyku ze starších OpenCL má asi tak, jako se AMD64 ISA má k C/C++. Takže do toho můžete kompilovat cokoli, co chcete, jakýmkoli způsobem, který chcete, no a v zásadě vás nikdo nenutí používat nějaký konkrétní toolchain.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli znas LLVM, tak SPIR(-V) je v podstate LLVM IR akorat "zafixovane" (normalni LLVM IR neni stabilni mezi verzemi LLVM). Jestli neznas LLVM, tak SPIR je neco jako NVIDIA PTX.

Co se tyce OpenCL u Nvidie, "bezi dobre" je v zasade pravda. Ma ale dva velke problemy, 1) podporovana OpenCL verze je sto let za opicema (a ne proto ze by to hardware Nvidie nezvladal), a 2) vykon OpenCL na stejnem Nvidiackem hardwaru je obcas nasobne nizsi nez CUDA (opet, ne proto ze by OpenCL bylo zasadne horsi).

Samozrejme nelze dokazat ze tohle Nvidia dela zamerne, na druhe strane vsichni v OpenCL komunite to vi (a lidi z Nvidie to soukrome priznali) - a dava to smysl z obchodniho hlediska, Nvidia si nebude dobrovolne likvidovat CUDU.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

len otázočka aký máš procák, lebo ak nemáš Hi-End procák tak potom RX480 veľmi ráchlo stráca dych a je jedno aké technológie používa. A z výhody DX12 a Vulkan nezostane nič
http://www.hardwareunboxed.com/gtx-1060-vs-rx-480-in-6-year-old-amd-and-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím teda, koukám na ty grafy a naopak z nich plyne, že se výkonnostní rozdíl mezi oběma kartama srovnává s použitím slabých CPU. Až na ten jedinej test Dooma. Navíc teda ten test beru jen pro zajímavost, vzhledem k použitým historickým CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čiže na DOOMa potrebujem výkonný procesor aby bola 480 výkonnejšia ako 1060 dosť blbé ale je pravda tie procáky sú dosť staré.
Druhá vec čo ma zarazila bolo to že sa vravelo že DX12/Vulkan malo pomáhať práve nevýkonným procákom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost zavádějící závěr. Našel jsem třeba toto:
https://i1024.photobucket.com/albums/y303/martmail55/doomvulkan_zpsts8oh...
A z toho plyne, že i slabá i3 uživí pod Vulcanem naprosto bez problému 1080ku i FuryX. Takže s RX480 by neměla mít problém už vůbec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale stále platí že AMD je viac citlivé na výkon procesoru ako NV.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zajimave je ze AMD v kombinaci s haswellem nebo skylakem (ani to nemusi byt top) zatezuje CPU o 3-6% mene nez NV coz trosku vyvraci to ze je citlive na vykon procesoru problem bych videl uplne nekde jinde nez v hrubem vykonu CPU ale v celkove architekrure protoze snizeni vykonu se obcas projevilo pouze na velmi starych strojich s mensi propustnosti sbernice pomalejsimi pametmi a omezenymi instrukcnimi sadami atd v kombinaci s modernimi API ci hernimi enginy(kde se plno modernich funkci u NV karet vypne nebo premosti kvuli HW nepodpore ze strany NV nebo ze strany vyvojaru ....)
.....naopak na modernejsich platformach AMD predvadi vyrazne lepsi vysledky nezavisle na hrubem vykonu CPU

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Najväčší rozdiel bol v hre DOOM. Preto by som povedal, že je skôr chyba v ovládači (v profile) pre túto hru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to zni sice logicky a nejspis i castecne pravda >>>> ale kdyz vezmeme v uvahu ze NV jede porad v rezimu "DX 11" a ze AMD ma v Doomu plnou implementaci modernich ficurek narozdil od NV ktera proste nejakym zpusobem bud veci obchazi nebo deleguje na CPU ci vubec nepouziva bych ten rozdil prave pripsal zastarale architekture ktera proste na moderni low lvl API neni tak dobre pripravena a NV ktera jede porad ve starych kolejich pak vypada lepe ....ale treba opravdu casem "vylepsi" (odstavi nektere funkce ktere to brzdi) v driverech ci v samotnem API kdyz detekuji takto stary HW ...ale tak porad je to z me strany pouha spekulace prototoze oficialni vyjadreni k tomuto pripadu od id softu nebo od AMD jsem nikde nevidel ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To máš odkiaľ že niečo deleguje na CPU? Nebolo by potom naopak že by viacej zaťažovala CPU a nie naopak? A podľa čoho usudzuješ že zrovna AMD je moderná a NV zastaralá len preto že niečo robí ináč neznamená že je to zlé alebo nesprávne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez pochyby mate pravdu, AMD vyrabi grafiky, aby se libili jednomu redaktorovi a fanouskum, zcela kasle na penize od sony nebo od microsoftu nebo na svoji financni situaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takto predsa AMD prezentujú jej fanúšikovia. Ako sociálnu firmu, ktorá myslí hlavne na svojich zákazníkov a najradšej by sa celá rozdala keby mohla. Robí všetko iba pre komunitu, otvára všetko svetu a zadarmo rozdáva svoje know how. Takto mi to príde, keď si čítam príspevky niektorých fandov vrátane teba. Ešteže pri tej všetkej radosti tu máte NVIDIu, aby bolo na koho nadávať ako to robí opačne a zle.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Oni se tak ale chovaji AMD fandove, ti skalni, temer vsude. A bohuzel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"ze uz Volta bude zase konkurencni kartou a momentalne bezkonkurencnimu AMDecku"

AMD v GPUčkách momentále bezkonkurenčné ?

Tvoj názor, len mi do neho nezapadajú GTX1070/1080/Titan, zisky, predaje a bezkonkurenčná efektivita nVidia kariet...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Efektivni je to ale jenom pod DirectX11 a starym OpenGL, jako ted kdy hry na modernich technologiich typu Vulkan nebo DX12 s AS bys spocital na prstech jedne ruky, tak jasne ty NVidie jsou super, ale kdo se diva i za roh (do pristiho a jemu nasledujiciho roku), tak jasne zri, ze je to jen docasna vyhoda, ktera NVidii bude mozna i dost bolet, pokud by nahodou Volta melo zpozdeni a dorazilo pozdeji. Takze v tomto smyslu jsou opravdu AMDecka bezkonkurencni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

GTX 10xx je efektivní na DX12. Zatímco na DX11, které používá absolutní většina her a ještě dlouho používat bude, vede GTX 1060 nad RX480 v průměru o 10 procent. U DX12 je výkon pro RX480 srovnatelný, případně o několik jednotek procent vyšší než GTX 1060.

EDIT: S novými ovladači je GTX 1060 výkonější než RX480 i v DX12

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nastuduj to, GTX 10xx hardwarove neumi nektere DX12 techniky a pomahaji si odesilanim vypoctu techto efektu na procesor pocitace. To je momentalne v prvnich hrach pod DX12, kde je pouziti techto technologii omezene,vcelku v pohode, ale uz Doom jasne ukazuje, jak moc bude NVidia ztracet jakmile prijdou nove enginy plne podporujici DX12/Vulkan.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Totalne mi unika suvislost medzi low level API a specifikami jednotlivych GPU architektur. Pretože tvrdite že hra ktora je specialne nakodena na GCN je ta spravna DX12 hra a hra nakodena pre nVIDIA architekturu je ta zla DX12 hra. Ked si uvedomime ze kodenie pod low level API je prave o optimalizaciach priamo na architekturu GPU tak je to usmevna "naboženska vojna" ktora vlastne hlasa že pokial nVIDIA nebude mať GCN architekturu vo svojich grafickych kartach tak niedy plne podporovat DX12/ Vulkan nebude co je samozrejme totalne pritiahnute za vlasy ala nezmysel na N-tu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska gtx 1060 vede i pres to, ze ma realny vykon nizsi nez rx 480. Zitra to muze byt naopak.. nebylo by to poprvy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, tady se nikdo nebavi jen o soucasnem pomeru vykonu ale i o budoucim trendu pri kterem nvidia poslednich par generaci vzdycky ztraci.
- u amd lze ocekavat u DX12 a Vulkanu naskok ve vykonu ktery se bude postupem casu zvysovat.
- u nvidie lze ocekavat vyrazny pokles vykonu jak v DX11 tak i DX12 v radu 12-24 mesicu jak zacnou drrivery "optimalizovat" pro novou generaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K žiadnemu poklesu nedochádza. Môžem vidieť testy, kde majú GTX grafiky v hrách nižší výkon než aký mali v dobe vydania? To, že sa u konkurencie výkon o niečo zdvihne neznamená, že u NV klesá. Prinajhoršom zostáva rovnaký alebo vyšší o menšiu časť oproti základu. Okrem toho tie nárasty vôbec bie šú na takej úrovni, aby sa dalo tvrdiť, že dané grafiky vydržia dlhšie. Keď príde k potrebe výmeny takej GTX 1060tky, bude aj 480tka aod AMD zrelá na výmenu. Tak to bolo aj s predchádzajúcimi GPUčkami.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to by som videl rad zmerane

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

btw, sranda ze si spomenul zisky, vsetci tvrdili ze gpu museli prestupom na 14/16nm zdraziet, lebo nove nizsie nm(drahsi proces), a nvidia zase ukazala enormne zisky
niekto nam zakaznikom serie na hlavu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ze ty mas nutkani vzdycky vypoustet takove nesmysly. :-)

Kdyz se podivas na hrubou marzi nVidie, zjistis ze se v Q2 zvysila o 0.4% na 57.9% oproti Q1. A jeste dle GAAP, dle non-GAAP sla dokonce o neco dolu. Na Q3 predpoklada hrubou marzi opet ve stejnych intencich.

Zdroj:
http://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-announces-financial-results-for...

A tim "niekto nam zakaznikom serie na hlavu :)" jsi to zazdil uplne - ty jsi snad zakaznik nVidie? :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fakt mi pride ze nvidia zakaznici su sekta, obhaja si hocico :)
..a bol som, do urciteho casu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to spis vidim tak, ze kde neni konkurence, tam jsou vysoke ceny. Ale jinak je samozrejme vase AMD naprosto bezkonkurencni. :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nie, len je lepsia v DX12 a Vulkan

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve vsech DX12 hrach? Ze jsem si nevsimnul... :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nj, to by si musel mat W10
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdycky reagujes na neco, na co clovek nenarazel nebo se vubec neptal? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ked pises v inotajoch...vyjadri sa o kt. DX12 hru ide?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doom4 na API Vulkan: RX480 57FPS, 1070 84FPS...
Doom5 podle diit.cz: RX480 57FPS, 1070 10FPS ...
Doom5 realita: RX480 10FPS, 1070 25FPS.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

:D
ide ti

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik frejmů dá GTX 1040 v DOOM 6? :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to vůbec nepojede protože DOOM6 bude mít natolik implementované výpočty asynchroních shaderu a navíc to bude už vyžadovat GPU zpracovávající dvěma a více vlákny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jaroslave že ty sis zapoměl vzít prášky ? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že na tohle žádné prášky nejsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak on si mele porad to svoje dokola - pod jinym clankem mi taky neodpovedel na toto:

"Muzes mi prosim hodit nejaky odkaz, kde v DX12 je RX480 efektivnejsi nez napr. GTX1060? Ja totiz vidim napr. v AoS (DX12) o chlup vyssi vykon u GTX1060, ale nizsi spotrebu nez RX480."

A ta bezkonkurencnost AMD grafik mluvi sama za sebe. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Viz. muj post vyse, hlavne nezapomen zase napsat neco o nVidia fanouskovske sekte... :-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

divne, ze nvidia sektari vlastne pisu to co ja, len inymi slovami(gro hier je v DX11, tj DX12 je nepodstatne)
jo, ste rovnaki ako applisti, nieco strasne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak me zase prijde, ze kdyz mi nekdo predhodi, co jsem nenapsal ("DX12 je nepodstatne"), tak bud neumi cist nebo je uplny ignorant.

Pokud jsou vsichni priznivci AMD jako ty, pak se nedivim, ze je ta firma v takovych srackach... :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

fiha, my ultras mame vplyv na vyvoj hier a implementacie API a podobne? :O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to urcite nemate, ale za to umite poradne pobavit... :-)))

Myslel jsem to tak, ze jaka firma, takovy priznivec...a ted si to prekompiluj tim svym vnitrnim AMD prekladacem... ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

dik ze si mi nadhodil na smec :
https://www.quora.com/How-did-Nvidia-get-its-name

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ted jsi mi to fakt dal... :-)))

Ten odkaz ma asi takovou vypovidaci hodnotu, jako tento profil "skavena":
https://www.jiskreni.cz/profil/skaven/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ech, uz ma hladas po nete, tak som ta chytil za srdiecko?
btw niesom to ja, je to nejaky cechun

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To vis ze, jo, Skavene... :-)))

Je to cehun (jak ty rikas), a urcite toho bude mit v hlave vic nez ty. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proc jste selektivne vybral jen tituly psane s podporou AMD? DX12 je o optimalizacich primo pro dane GPU, tzn. treba RX 480, ale i GTX 1060. Jisteze bude mit RX 480 lepsi zisky z DX12 v titulech, kde AMD vyvojarum hry primo pomahalo s optimalizacemi. A ne, neni to tak, ze by v tech hrach bylo neco, co by GPU od Nvidie brzdilo. Jen pro GPU od Nvidie ty hry zadnou optimalizaci neobsahuji.

Proc do srovnani nezaradite hry, kde optimalizace pro GPU od Nvidie jsou take? Tam se realita ukazuje na plno. Navic je to z toho sameho review, ktere jste sem postoval sam. Je mi jasne, ze jste to vynechal, protoze se vam pravda nehodi. Ale budme prosim ferovi:

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_1060_review,13.html

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Protoze je to Skaven (letadlo) a vsichni ostatni jsou jen hlupaci, kteri bezhlave fandi nVidii nebo Applu...takze je treba "trosku" priohnout realitu...typicky prototyp zamindrakovaneho jedince, ktery neodpousti uspech u jeho neoblibenych znacek. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

chudého studenta.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"For Rise of the Tomb Raider the largest gain DirectX 12 will give us is the ability to spread our CPU rendering work over all CPU cores, without introducing additional overhead. This is especially important on 8-core CPUs like Intel i7’s or many AMD FX processors."

to je cela implementacia DX12 v tomb raiderovi
:)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je jen jeden z prinosu asynchronich vypoctu. Diky tomu, ze se workload pro GPU muze rozdelit na nekolik casti, je mozne tyto casti ridit nezavisle i z pohledu aplikacniho kodu, vykonavaneho na CPU. Diky tomu je efektivne mozne vyuzit vice jader pocitace. To co citujete, vubec neznamena, ze se DX12 pocita na CPU. Jen jste to spatne pochopil. Koneckoncu, kdokoliv kdo ma osmijadrova CPU od AMD, by z toho mel mit radost. Donedavna DX11 hry typicky vyuzivaly jen dve jadra, velmi vyjimecne i ctyri jadra, osm jader pak nikdy. Ted ale osmijadrova AMD CPU dostanou novy zivot.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To už je fakt zvěrstvo k AMD Zen zacvaknout nVidii 1060 :D :D :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A proč ne? Třeba existují aplikace, pro které by vyšší grafická karta nepřinesla dostatečnou hodnotu navíc, která by její nákup ospravedlnila (Amdahlův zákon tady máme pěkně dlouho). Pro někoho to může být optimální kombinace - záleží na tom, jaký software na tom má být provozován.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počkejte, on někde tvrdí, že "se DX12 pocita na CPU"? Já tam tedy nic takového nevidím. Vidím tam jenom argument, že i když DX12 optimalizace per-architecture umožňuje, zrovna u téhle hry se s ní neobtěžovali.

"Jen jste to spatne pochopil."

Nebo jste vy špatně pochopil jeho komentář?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prectete si prispevky Redmarxe nebo Waffera. Bohuzel to opravdu tvrdi. Take jsem tomu nejdriv neveril, ze si nekdo neco takoveho muze myslet ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

minimální FPS se mi v DX12 oproti DX11 zvedly o třetinu... z lagujících 45 na 60+ na NV kartě..

chci více takových "celých implementací v DX12" strašně bych si přál DX12 division, v některých lokacích dropuje na 50FPS i přes omezení nejžravějších detailů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1070/1080/Titan jsou momentalne samozrejme bez konkurence, konkurence k nim prijde az s Vegou s HBM 2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když vymažeš toho Titana tak souhlas. Problém je v tom že v té době už budou 1080Ti a další. Takže cena 1080 sátek i 1070sátek klesne, nejen tím že trh bude nasycen, ale i tím že bude mít konečně konkurenci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"dostaly se už do světa první informace o produktech následující rodiny Volta. Ta přinese výraznější změny architektury…" > ja ti rikal uz od vydani GTX 1080...

NVIDIA nejprv proda-va zrecyklovany Maxwell v podobne zmenseneho Pascalu(28nm > 16nm) za nehorazne prodrazene ceny a za par mesicu nato vyda skutocne prekopanej/revolucni graficky cip postaveny na Volte, zakaznik si tak bude kupovat v kratkym casovym sledu dalsi kartu a samozrejme znova prodrazenou jenom aby mel konecne nativni podporu api DirectX 12, s tym prichozi technologie AS+SH-I, tohle je ukazkova strategie jak prase.

Ano GTX 1080 nema ve sve relaci jak vykonostne tak cenove zatim konkurenci, jenze prichodem Vegy se to zmeni a to sakra vyrazne, uz ted RX 480 jemne drazdi GTX 1070, s prichodem jak Vegy tak masivnim nastupu DX12 a Vulkan hernich titulu(od zari zacinajic pro konzole PS4 a Xbox One) pekne uvidime kdo lhal a kdo skutecne modernizoval a ze vyrazne nakolik 1080 ma tak chabou implementaci AS ze v tehle oblasti nedorovnava jiz brzy 5 lety Radeon HD 7970.

Lidi se nechali namotat na zbytecny Pascal pricem mohli par mesicu pockat a koupit si rovno Voltu, jenze kdyz sou nedockavy a nenazrany budou si v prubehu par mesicu kupovat karty dvou rad a NVIDIA na hlupácích jeste pekne zarobi.

Majitele Radeonu HD 7970, R9 280/380, 290-390/390X sou a budou spokojeny na-dale, majitele NVIDIE meni karty jak parky v rozku, presne jak iOvce u Apple.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak NVidia je schopna Volta vydat klidne uz v breznu, ale prvni Founders edice bude tak nejdriv v cervnu, takze to maji zeleni tak na rok ty karty, to je u nekterych hracu bezne, takze se neda rict, ze by prohloupili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hej až příjde Vega, tak to bude konkurent 1080, v té době tady už bude 1080Ti. A navíc výhoda toho že na 1080 můžu hrát už půl roku je celkem dosti znát. Vzhledem k tomu že by Vega měla být představena nejspíš v listopadu, tak podle startu referenčních RX480 lze očekávat dostupnost odladěné nereferenční Vegy až v únoru 2017 a to už tady bude Volta, takže zase úplně stejná situace jako teď, kdy AMD nebude mít konkurující produkt.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Neco mi rika, ze Waffer a Redmarx je jeden a ten samy slovek. Pouziva stejne vyrazy, stejnou stavbu vet.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neblazni, ctenaru, kteri se v problematice orientuji je urcite vic, preci tu nejsem jedinej chytrej diskuter. Kdepak s Wafferem nemam nic spolecneho vyjma faktu, ze i on hardwaru PC evidente rozumi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokiaľ hardware-u PC rozumieš, prečo pre teba robí problém pochopiť to, že v rámci asynchrónnych výpočtov proste zvolili u NV inú implementáciu (na úrovni HW) ako to má AMD a že to ako to má AMD nie je žiadna šablóna správnosti. Jediné o čom sa dá baviť je to, že riešenie NV nie je také efektívne ako u konkurencie. A nie že, NV nepodporuje kvôli tomu DX12 či Vulkán a pod. A s Waffer-om sa radšej neporovnávaj. Ide o trola a obyčajného hatera NVIDIe čo tu už neraz ukázal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia odesila vypocet na procesor pocitace, to skutecne neni hardwarova implementace, to je ojeb, protoze nemaji karty pripravene na DX12 a znovu opakuju, ze kdyby byla pravda co rikas, tak by NVidia nemenila architekturu karty ve VOLTA generaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Môžem vedieť zdroj ktorý tvrdí, že NVIDIA odosiela výpočty na procesor? A aké výpočty to podľa teba sú? To je totiž nonsense. NVIDIA normálne spracováva fronty compute aj rendering úloh ako AMD (aspoň na Pascale, pre Maxwell radí fronty do jednej sekvenčnej) s tým, že to trvá o niečo dlhšie pretože jej riešenie nie je také efektívne. Ale nie je to nič také, že ich počíta procesor. Radím ti si naštudovať čo je compute shader a na čo sa používa. To je ako keby si tvrdil, že kód ktorý má vykonávať compute shader na GPU, tak v prípade NV vykonáva procesor. To by boli teda iné rozdiely vo výkone a nie pár percent.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento vyrok: "Nvidia odesila vypocet na procesor pocitace" by sme mali archivovať a zaradiť do siene slavy tunajšich "perličov". :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A to napíše niekto, kto o sebe vyššie tvrdí, že rozumie HW. :-) Je jedno akú hovadinu kto napíše, hlavne že si naťukajú plusky a je spokojnosť. Koho zaujíma, že realita je iná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, to je naprostý blábol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"preci tu nejsem jedinej chytrej diskuter" :D

Zacinam mit docela pocit, ze Redmarx je ve skutecnosti ucet, ktery ma parodovat AMD fanousky a jejich chovani :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ona spíš AMD vypadá jako 3Dfx, Vega prostě v nedohlednu, takže na začátku roku ukončí byznys a koupí je nvidia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Az na to, ze AMD zacina s marketingovou kampani k VEGA a vse nasvedcuje, ze v listopadu vyjdou reference.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a dostupné v obchodech k odnesení domů budou kdy? v lednu-únoru?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Q4 / 2019

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nějaký zdroj k té informaci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsi na tom byl? Volta tu bude nejdřív na konci 2017, spíš začátkem 2018.
Jaroušku a ty už tu 1080 máš? Já vím, nemáš, ale meleš o tom jako kdybys ji už měl půl roku doma. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu je treba rict, ze NVidia nejednou dokazala velmi pruzne reagovat na situaci na trhu. Muj nazor je, ze onen nesmele udavany zacatek 2018 je pesimisticky odhad a protoze vime, ze bezkonkurencni VEGA tu bude na prelomu 2016/2017, tak verim, ze NVidia udela vse proto, aby mela konkurencni kartu jeste pred letem 2017.
---
Mam takovy soukromy odhad, ze NVidia bude mit problem s udrzenim energeticke efektivity karty a ze to do pristiho leta nedaji, ale nechme se prekvapit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to predsa nie je NVIDIA, kto doháňa konkurenciu ale naopak. Vega bude konkurent pre 1080tku a ak sa zadarí tak aj pre Titan. K tomu má, ale NV stále zálohu v podobe 1080 Ti, čo by mohol byť nerefrenčný Titan s plne odomknutým jadrom. Realita je taká, že momentálne dobieha AMD a nie NVIDIA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, kde fanboys berou, že Vega bude drtit 1080 nebo 1080Ti. Pokud ty karty dokáže vyrovnat, bude to úspěch. Pro AMD i pro nás zákazníky. Tohle potom bude další zklamanej človíček typu Jaryn Crha. Nvidia musí napřed vytěžit generaci Pascal, prodat co nejvíc kusů, než přejde na Voltu. Nemá kam pospíchat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proč bych měl být zklamanej? Pokud Vega vydrtí Voltu tak i kdyby stála tlik co 1080 tak si ji koupím. Všechno to je o výkonu a ten AMD teď nemá ani v dohledné době nebude mít. Jakmile příjde zima a bude potřeba zalézt do baráku tak míním pařit a né čekat na nějakou kartu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bezkonkurencni Vega? To jste si spletl. Vega konkurenci ma uz ted, a to jeste ani nevysla - GTX 1070/80/Titan X.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak bodejť, hráč co si koupí dva nové herní tituly měsíčně, tedy že ročně utratí za hry nějakých 36 tisíc fakt nemá potřebu řešit zda karta stojí 10 nebo 20 tisíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi tu psal komentáře jeden člověk co tu do textu mastil interpunkce hlava nehlava , nevěřil jsem že se mohou najít ještě větší mamlasové než byl on.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Odkedy je GP104 High End?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čip samotný je mainstream, ale karty na ňom postavené majú výkon súčasného high end-u. Sú proste výkonovo najvyššie. To je celé. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.