Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia by s Turingem mohla nabídnout obdobu k TrueAudio

No že by konečně něco použitelnýho? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele kdysi jste mi tady radili že Bose je šit, tak mi prosím postněte nějakou zvukovou kartu, která umí Dolby Atmos a DTS:X na přijatelné úrovni a doporučení čím to mám propojit s recieverem?
Kdesi jsem četl že 7.2 kanál nezvládá optika, že to musím hnát přes HDMI, je to pravda?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abys vyuzil HD kvalitu tak musis mit patricne ozvuceni co hadam nemas a ano S/PDIF TOSLINK i ARC to nezvladne ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trošku to konkretizuj, co je to ARC ? S/PDIF TOSLINK snad nepotřebuji ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jelikoz nevim co mas za zvukovku a reciever atd. tak se tezko radi ...ale pokud to tvuj reciever umi tak jedina cesta je digitalne pres HDMI ...ostatni rozhrani nezvladaji tak vysoky datovy tok arc to zvládne az od verze hdmi 2.1 ale prepokladam ze vyzadujes jednosmerny tok audia takze to nemusis resit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám integrovanou na základni desce, nějakej Realtec nebo co.
Tak právě nevím jak to udělat, jako koupit zvukovku aby uměla dolby atmos a pouštěla to přes nVidii přes reciever do projektoru a nebo ten zvuk dělá sama nvidia?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zvuk se prenese pres HDMI a reciver si to sam dekoduje a posle ven jako analogovy signal ...samozrejme ze to lze vytahnout i primo ze zvukovky bud primo analog nebo optikou kde musis pocitat s jistou limitaci HD audia (preci jen to rozhrani je pekne stare ani ARC v HDMI 2.0 s tim nepocita ale to stejne nevadi vetsina uzivatelu to nepotrebuje .. )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobře a jaká tedy zvukovka umí Atmos a DTS:X posílat přes HDMI grafické karty a není horší než Realtec na základce ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Grafika si to obslouzi sama a reciever si to dekoduje u digitalniho prenosu zavisi na kvalite posledniho D/A clanku sestavy a samozrejme reprosoustavy ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže nepotřebuju zvukovku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale co do toho stale motas ARC? On snad ten komp bude pripajat na vstup receiveru a nie na vystup? ARC vzniklo, aby ludia nepotrebovali z telky tahat zvlast kabel na audio, ked si chceli zvuk TV vysielania, pustit cez zosik, preto vznikol spatny audio kanal ... a nema nic spolocne s normalnym rezimom "zdroj" -> "zobrazovadlo" v tomto smere 8-kanal bol podporovany od zaciatku HDMI 1.0

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je to: HD kvalita??? :-()... Já znám jen Hi-Fi! kvalitu :-) HD znám spíše v souvislosti s vysokým rozlišením (HD) obrazu!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bezne se pouziva High resolution, high definition, HD audio ....jedna se spis o kvalitu zaznamu(vse co je lepsi jak bezne audio CD muze byt HD) samozrejme marketaci se zaslouzili o vytvoreni synonyma s Hi-Fi :)...high fidelity take resi cely retezec reprodukce vc. reprodukce CD ale i tam proniklo plno reklamstiny a ruznych certifikaci....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím tak norma Hi-Fi je už stará a dávno překonaná. Vím že si ji udržují audiofilové dál udržují při životě, ale vesměs všechny formáty: Dolby Digital, Dolby True HD, Dolby Pro Logic, DTS, DTS:Master Audio jsou všechno formáty kvalitnější než nějaké HiFi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

High fidelity resi urcite minimum pro kvalitu reprodukce ty spis resit kvalitu jednotnolivych bezztratovych audio formatu ktere lze prehrat i na nekvalitni sestave ( ty pojmy se vzajemne prolinaji a daji se pouzit jako synonyma)..ale je pravdou ze ruzne cetifikaty ziskavaji i pekne krapy takze se na nejake nalepkovani neda kolikrat spolehnout protoze malokdy se vidi ze by nekdo napadl opakovany klam(reklamu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"norma Hi-Fi je už stará a dávno překonaná" :-))
"všechno formáty kvalitnější než nějaké HiFi"... - Hi-Fi není formát! Jen minimální(!!!) parametry (měřitelné!) kvality audiořetězce, včetně repro!

"kvalita" zejména PC reprosoustav je opravdu "super" :-)) ... To je samá zkratka, ale zkreslení zvuku, frekvenční rozsah nebo šum je tragický... :-(

U Hi-Fi je jedno jaké kodování a zkratky kdo používá, u Hi-Fi se měří výstupní parametry! A je jedno čím teho docílíš a jakéo zkratky má přístroj napsány na skříni... Tam se teho vejde... Marketing...

Je to jen obecné stanovení parametrů kvality zachycení a reprodukce zvuku. Nebo co je to pro Tebe ta kvalita zvkuku? Jak ji měříš? :-()

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kvalita zvuku se u výše jmenovaných měřit nedá a je pro každýho subjektivní. Někomu vyhovují bedny za 140.000,-Kč, někomu zase bedny za 30.000,-Kč ale ty řekneš marketing. Už jen chybí dodat, že filtrační napájecí šňury za 4000USD je projev demence co?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita a presnost zaznamu i reprodukce je meritelna ...ty si to pletes s libivosti tzv. Tohle zkreslení se mi libi a tohle zase ne :)
Napajeci kabel ze sve podstaty muze pomoci hlavne v pripade ze jsou spatne navrzene jednotlive komponenty audio sestavy(v podstate nekvalitni) ...zbytek je jen o velmi subjektivnich pocitech posluchace ale vsak placebo uz pomohlo tolika lidem tak proc ne ...i kdyz pro nekoho to muze byt demence ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Projev demence je zlacený Cinch nebo Jack... a přitom nesymetrické zapojení i vedení - jen (stíněná) jednolinka... Raději chrom, nebo jen pozink..., ale vedení i konektory symetrické!!! Jedině Canon! Nebo Jack STEREO ale pro každý kanál! Tedy ne oba kanály na STEREO Jacku... ale nezávysle a symetricky!!! Nebo optické ;-)

Nevím co je "filtrační" napájecí šňůra??? :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

taková ta napájecí šňura ze zásuvky do recieveru/zesíku, co má za úkol odflitrovat všechny nežádoucí frekvence ze sítě tak aby transformátor/toroid dostal jen čistou sinusovou amplitudu 50Hz a stojí nekřesťanské peníze, 4000$+

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4 tisic dolarov za kabel? O.o Online UPSky alebo aspon power conditioner zozenies za 5-10% tej ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blázni... A přitom stačí pouze přístroj odzemnit (např vřazením rozdvojky s vybrakovaným zemnícím kolíkem ;-) ) A zadarmo! :-)) Ale! - zemnit alespoň mixpult, nebo PC , nebo jiný zdroj hudby, aby nehrozil úraz při probití na plášť zesilovače, např trafa. I tak je to proti předpisům :-(

A nebo! Používat symetrické konektroy, symotrické kabely a symetrické vstupy s diferenčními předzesilovači, jako má profi mixpult :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem přes optiku do receiveru dostal 5.1, ale 7.1 ani omylem. Takže jsem ho připojil přes hdmi grafiky a pak to jelo bez problémů. Má to asi jedinou nevýhodu (pro mě) a to ta, že se receiver zobrazuje jako další monitor a protože má jen starší hdmi 1.4 a zvládá "max rozlišení" 1920*1080, tak to musím mít nastavené opravdu jako druho plochu, což je občas docela otrava když hledám kurzor na svém monitoru :) a samozřejmě nevýhoda je že až si jednou pořídím nějakou tu 4K TV tak budu muset mít v grafice 2x hdmi, nebo do té TV dostat filmy z nějakého NAS serveru (který jsem doteď nepotřeboval)... Ale řešení a odpověď na tvojí otázku to je.
Za mě tedy pokud nvidia bude podporovat další zvukové formáty pomocí HW jedině dobře, i když to zatím nevyužiju, protože můj receiver umí max dts hd, dolby truehd.. a navíc na Atoms bys potřeboval další reproduktory na stropě aby to mělo ten správný efekt ne? Tzn. ne 7.1, ale 9.1, nebo tak nějak ne? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no u toho Onkya TX-NR575E píšou že to je 7.2 a má to Dolby Atmos i DTS:X. Podle toho co jsem se dočetl, jsou tyto technologie vytvořený pro to aby jsi mohl mít reproduktory NEideálně rozmístěné a jestli máš reproduktory i na stropě je jedno, to je jen taková třešnička na dortu, ale není to podmínka.
No mě už do HDMI posílal zvuk hned po zapojení, musel jsem to přepnout. Pro mě to je asi takto: PC -> HDMI -> reciever vstup -> reciever výstup -> HDMI -> projektor. Monitor je přes DP a druhej přes DVI.

No dotaz byl i na to jakou zvukovku koupit? Neboť ta na základce je nějaká divná, jako by nestíhala, některé zvuky prostě jakoby ignoruje. Prostě několik výbuchů ve filmu dvakrát to bouchne a potřetí neslyšíš nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu.
Proc tyto veci nemuze delat zvukovka? K cemu tam teda v tom PC je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvukovka to samozrejme moze robit, ale vo vacsine PC (aj hernych) najdes len lepsi ci horsi na doske integrovany zvukovy kodek bez takychto specialnych funkcii.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Takze ty zvukovy cipy na desce jsou dalo by se rioct neco jako integrovana Intel HD Graphics, ze to umi jen 2D plochu a 3D hru na tom poradne nerozjedu, tak u zvuku zase mi to prehraje jen tony, ale uz bez efektu jako je treba ten odraz zvuku?

No ja mam Asus Xonar DX, tak ta by to mohla umet?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvoja karta bude podporovat nejake to EAX 2.0, co je tiez nejaka jednoduchsia priestorova simulacia 3D zvuku, ale odvtedy uz bolo x dalsich novsich standardov. Nie som si isty, ci integrovane onboar audio dnes podporuju nejaky EAX alebo Dolby 3D zvuk, ale ak ano tak pravdepodobne s podporou CPU, ktore to uz dnes aj tak moc nezatazi. Kazdopadne nejde o fyzikalnu simulaciu zvuku s odrazmi ako je v clanku. Taky DSP by mal na zvukovke urcite aspon pasivny chladic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Asus Xonar DX, tak ta by to mohla umet?

Mohla, problem je, ze dnes temer nikdo nekupuje externi zvukovky, a integrovane jsou shity. Takze z biznis hlediska jedina schodna cesta je delat efekty pres CPU, a tam ty efekty zas nejsou nijak zvlast dobre - dobre mixovani pry potrebuje docela slusny vykon, a vyvojari ho radeji daji na FPS....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Takze ty zvukovy cipy na desce jsou dalo by se rioct neco jako integrovana Intel HD Graphics, ze to umi jen 2D plochu a 3D hru na tom poradne nerozjedu, ....." Přesně tak! To bylo vždy 1. co jsem zakázal na desce... a dokoupil PCI zvukovku a grafiku.

PC je z komponentů!!! a každá komponenta má být speciální a né jediná (základní deska) co zvládá vše... A to kompromisně... Integrované zvukovky Radeon ale ani Asus mě neuspokojil, navíc např. proslýchaly rušení seeku HDD (jemné ultrazvukové prskání, bzukot...) a j., neb nejsou tak dokonale odstíněny, jako lepší PCI zvukovky - obalené celé plechem :-)

Nejčastěji jsem pichnul do PC starší dobré Creative Soun Baster Live! a později jeho novší verze. Nejnovší - pouze PCI-e, jsou hrozný a nemaj graficky pěkný ani logický přímo přístupný mixer... A víc šumí naprázdno při ponechání vyššího volume :-(... (a nepomůže ani vypnutí LINE a Mic IN :-( jako na Live! :-) )

Je to moje sobní letitá zkušenost s mnoha nejen mojimi PC, jako starej rockovej zvukař, co slyší i trávu růst i v 50-ti letech :-)

Berte moje rady spíše jen pro hudbu, pro audiofily, hry totiž vůbec nehraji, tam je jedno jak to šumí hlevně že je to 4D ;-) zvuk a DTS a a a a další hovadiny :-)) Na vážnou práci pam používám externí profi zvukovky od USA fy. Layla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože zvukové karty nebyly stavěny na masivní geometrické výpočty související se šířením zvuku prostředím?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jestli na to u Radeonů stačí vyhradit kousek čipu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda nejsem odbornik, ale tohle mi pripada jako pekna picovina. Pokud se nepletu, tak trueaudio zvlada nejaky "upoceny" (v porovnani s raytracingem) audio efekty (jako reverb) (coz treba zvlada do urcite miry i moje integrovana zvukovka) a nvidia mluvi o raytracingu. Absolutne mi unika spojitost mezi trueaudio a RT cores.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mas pravdu v tom, ze nejsi odbornik.. (:

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

TrueAudio podporuje ray-casting přes dva roky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobre. Uznavam ze to sem ani netusil. Ale presto mi pripada, ze ray-casting je pouze MINIMALNI cast toho, co TrueAudio dela jakozto DSP. "TrueAudio is a DSP for audio based on Cadence Tensilica HiFi EP DSP with Tensilica Xtensa SP float support." viz wiki(sic). Pokud vim, tak DSP na grafice dela ruzne efekty ktere jsou narocne na CPU mnohem rychleji (nepocitaje ray-something). Ja stale povazuju TrueAudio spise prevazne za DSP. Stale mi teda unika jak rtcores muzou pomoci v rozsireni TrueAudio. RTcores budou "akcelerovat zvukové efekty"? Porad mi to pripada jako picovina pritazena za vlasy. Ale skutecne nejsem odbornik. Takze si nejsem jisty. Nic ve zlem. Mimochodem nvidia predvadela vraudio (nebo jak se to jmenovalo) kde pomoci optix delala raytracing. Tezko si predstavit ze by truaudion vyuzivalo tolik rays, ze by s tim nvidia mela vetsi problem ( i kdyby to delala pomaleji). Klidne se vsadim, ze trueaudiu to nepomuze ani za mak. Mimochodem sem po firemni pitce a ne uplne strizliv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A třeba takové Steam Audio už umí využít raytracing i na Radeon kartách.

https://steamcommunity.com/games/596420/announcements/detail/16814191569...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli dobre ctu, tak pouze k "bakingu". Coz mi pripada jako nebe a dudy. A stale na mile vzdaleno od dedikovanych "koprocesoru" na raytracing.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A neni to jen predelavka "stareho" VRWorks Audio na nove ray tracing jednotky?

https://www.anandtech.com/show/10325/the-nvidia-geforce-gtx-1080-and-107...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další zbytečná ptákovina. Raději nějakou pořádnou zvukovku. Dneska ale není z čeho vybírat, je tu jen Asus a Creative, který buď nehrajou a nebo jsou předražený.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, bohužel :-/ A nemal praktické uživatelské rozhraní zejména mixer je děs...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upc, namísto: nemal mělo být: nemaj ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcete-li kvalitní zvuk, musíte zákonitě zaplatit. Rozumné reproduktory např.: Bose Companion 5 hrají na svou třídu skvěle a kdo chce ještě více, musí se porozhlédnout po např.: Sennheiser.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To moc rozumné teda není, dát 10 tis za takové plastové věci. Za to se dají pořídit opravdové bedny + AMP/DAC. Audio značek je spousta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! :-) I když Senhajzr dělá i, např. levná sluchátka, strašný... :-( Např. neodymové 40mm Sony sluchátka údajně k mobilu??? za 1.400,-kč, hrají mnohem lépe (extrémní výšky i basy a i silné a hluboké jsou nezkreslené) jako Senhajzr v podobné cenové výši. Dokonce hrají skoro stejně dobře i silně jako drahé studiové AKG nebo Kosy za 5.000,-kč+!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.