Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia urychluje vydání Lovelace, mohlo by k němu dojít již v roce 2022

To je dobrá zpráva o urychlení protože AMD se bude také více snažit. Jsem zvědav jak budou vypadat chiplety ala Nvidia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

asi nijak kdyz lovelace neni z cipletu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možná máte pravdu. Ať již bude Lovelace chipletová (a jsou o tom rozporuplné informace) či nikoliv to přibližuje chiplety nijak to nezmenšuje moji zvědavost na chiplety od Nvidie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Horšie jw, že AMD nebude pwrdávať viac

29. 8. 2021
Half a MILLION GPUs About to FLOOD the Market
485,681 AMD Radeon RX 470s are set to flood the used market as they were recently returned to a mining company which can no longer mine with GPUs in their country.
https://www.youtube.com/watch?v=hlExvS4-ie0

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem co znamena veta "Horšie jw, že AMD nebude pwrdávať viac"?

Nalinkovana zprava totiz nedava zadny logicky smysl s tou vetou.

Mining RX470 jsou dost velky lowendy, a jestli po nic nesahne jina tezarska firma, tak zaplavi tak akorat ebaye, nic co by ovlivnilo AMD a prodejnosti RDNA3.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Preklepy a zámena e a w. AMD objednala menej GPU waferov na Q4 2021 a časť presunula na Epyc.

28. 6. 2021
AMD Is Doing WHAT?! AMD GPU Production REDUCED

Reports have surfaced that AMD are REDUCING the amount of Radeon RX 6000 GPUs in production. With GPU stock shortages of AMD RDNA 2 graphics cards showing not much of sign of improvement, the amount of AMD GPUs being produced being REDUCED is not what PC gamers and hardware enthusiasts want to hear
https://www.youtube.com/watch?v=YrJAbi4215M

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty preklepy jsem samozrejme dokazal opravit v hlave.

Jenze to co jste zminil nedavalo smysl. Totiz ze bude vice RX470 na bazacich NENI duvod redukovat mnozstvi vyprodukovanych RDNA2 co bude pro RDNA3.

Kdybyste mel normalni uroven IQ a dokazal vic, nez jen sbirat nahodile informace a lepit je dohromady v prispevkach i kdyz spolu vubec nesouvisi, mohl jste napsat neco takoveho (berte to jako navod jak se zlepsit):

<zacatek>

AMD se moc snazit nebude, protoze naopak bude uprednostnovat vyrobu serverove CPU pred GPUckama, takze i kdyby se ji podarilo dostat na trh brzo RDNA3, tak stejne to bude ve velmi malem poctu.

Podle uzivatele 'dudulab2' : "AMD slightly increase wafers allocation for Milan and Rome while reduce wafers for APU and GPU slightly"
https://www.reddit.com/r/AMD_Stock/comments/o9fmvh/amd_amends_q4_wafer_a...

<konec>

Totiz takovy prispevek by zaprve daval smysl, zadruhe byste dal spravne odkazy ne na 13 minutove video (kdybyste alespon mel tu slusnost tam dat casovou znamku) ale na puvodni informaci a ne neco co je uz prerikavane.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ok beriem ako pripomienku. Ale ide skôr o EQ ako IQ. A áno čas tam mal byť...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je skutecne o IQ, protoze jste dal dohromady veci, ktere spolu nesouvisi. Nebyl jste schopen rozpoznat, ze to k sobe nepatri.

Jak jste si mohl myslet, ze zaplaveni bazaroveho trhu nekolik let starymi (uz v dobe vydani lowendovymi kartami) kartami muze souviset s tim, ze by AMD omezovala vyrobu hiendovych karet kdyz ma konecne konkurenceschopny produkt i v tech nejvyssich patrech?

Ze chce vydelat na serverovych CPU dava smysl, pac je tam velka marze. Ze by se bala nasyceni trhu kartama, ktere maji nakych 20-30% vykonu, ktery by chtela uvest? :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pretože sa to už stalo. AMD muselo odpísať vyrobené karty, lebo prišlo na trh veľa kariet po ovládnutí vlny ťaženia bitcoinu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

2 červenec 2018

Výrobci grafických karet i výrobci čipů se potýkají s prudkým poklesem poptávky, způsobeným koncem vhodnosti těžby a poklesu hodnot kryptoměn.

AMD je zdá se situací tentokrát postižena méně, protože na rozdíl od NVIDIA už v podobné situaci byla. Tentokrát ale údajně na poptávku těžařů nezareagovala zvýšením produkce právě kvůli zkušenosti z minulosti, kdy jí zůstali v ruce obrovské počty GPU a na celé situaci tak tratila, takže nyní nemá takové přebytky GPU
http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/nejen-nvidia-se-topi-...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opet se jen ztrapnujete a ukazujete, ze inteligence vam fakt nadelena nebyla.

Tohle je 3 roky stara zprava, ktera neni vubec relevantni v tehle dobe a situaci.

Zaprve, ty RX470 co jste zminil jsou stary tezky lowend, zadruhe uz jsou to karty prodane a nejsou v rukou AMD, ale zaplavi bazar, kde ani nevim s cim budou souperit, pac je to vykonem uz dneska fakt hruza a integrovane grafiky jsou lepsi.

Snazite se o klasicky Obermaierovsky "doubledl-down", tedy ze se snazite svou totalni kravinu neustale obhajovat a vytahovat uplne zcestne "fakta".

Slabota.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen technická - RX 470 jsou stále podstatně výkonnější než aktuální integrované GPU, pokud se nebavíme o konzolích. APU jako 5700G mají výkon na úrovni RX550, která je o 2 třídy níž než 470 (512 SP oproti 2048 SP). Na RX470 si stále slušně zahrajete ve FullHD prakticky cokoliv.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To beru.

Ale porad GPU ktere by mela byt ~2x vykonejsi nez rada 6000, ktera sama dosahuje asi tak 4x vetsiho vykonu nez 470tka by nemelo byt ohrozeno tim, ze bazarovy trh bude timhle zaplaven. Pripadne bych cekal nejake seriozni argumenty proc, treba nakou analyzu zakaznickou, ze treba na MF se karty vykonostni kategorie 470 kupuji X-krat tak casto co hi-end (a neni to z duvodu ze 6000 nejsou poradne k dostani).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde mate kredibilni link, ze bazarove 470 coz je tedka nake 3 generace stary lowend snizuje poptavku po hiendu natolik, ze AMD snizuje objednavky?

Zatim je porad stav, kdy se proda vse co se vyrobi i za ceny hodne prevysujici MSRP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

“Spotřeba mírně nižší oproti Lovelace (o 50-100 wattů)”

Tyjo, odkedy je -100W mierne nižšia spotreba?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

v prípade 500W vs 400W je to mierne ni63ia spotreba

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pořád je to 20% :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zhruba od posledni generace... cele se to trochu posunulo vys, a evidentne priste posune jeste dal. Radeon 6600XT ma ~160W, kdovi kolik 6600 bez XT, hadam 120W, a niz asi nic neplanuji, mozna nejake profesionalni GPU budou 75W. Nebo mozna Nvidia neco vyda v 75W.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi to nechávají na uživatelích, aby si to poladili podle svého přes profily. Můžu tak mít např.: performance, balanced, low-power.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

what a time to be alive!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AHA, aha, ja to rikal. NVidii tece do bot, jenze pozde. Na konci 2022 uz bude Playstationu 5 v kazdem obchode vic nez housek a tudiz NVidii zbydou oci pro plac. Nikdo to chtit nebude, kdyz budem hrat vsichni davno na konzolich.
Huanga bych byt akcionarema vyhodil pro neschopnost.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

AMD má momentálne iný problém, tento raz s CPU, našťastie už opravy existujú, aj keď LFence spomalí výrazne

Researchers Disclose Meltdown-like Vulnerability for AMD Zen+ and Zen 2 Processors

about 14 hours ago
https://www.tomshardware.com/news/zen2-processor-vulnerability-mitigation
But it is easily mitigated
AMD-SB-1010
AMD reviewed “Transient Execution of Non-Canonical Accesses“ submitted by a researcher demonstrating that AMD CPUs may transiently execute non-canonical loads and store using only the lower 48 address bits.

CVE-2020-12965
When combined with specific software sequences, AMD CPUs may transiently execute non-canonical loads and store using only the lower 48 address bits potentially resulting in data leakage.
Affected Products

AMD CPUs
Mitigation

AMD recommends that SW vendors analyze their code for any potential vulnerabilities related to this type of transient execution. Potential vulnerabilities can be addressed by inserting an LFENCE or using existing speculation mitigation techniques as described in [2].
https://www.amd.com/en/corporate/product-security/bulletin/amd-sb-1010

Odporúčanie Lfence je de facto odporúčania SESES a to nie je dobré...

Google Engineer Shows "SESES" For Mitigating LVI + Side-Channel Attacks - Code Runs ~7% Original Speed
21 March 2020
The SESES pass for LLVM inserts an LFENCE before every memory read instruction, memory write instruction, and at the first branch instruction in a group of terminators at the end of a basic block

Speculative Execution Side Effect Suppression (SESES) and was started for mitigating Load Value Injection but expanded to address other side-channel vulnerabilities like Spectre V1/V4 and others. It offers extra safeguards beyond just LVI mitigation, but in Google's own BoringSSL test (their fork of OpenSSL), the performance came in to a 7% geometric mean of the original performance (not a 7% hit, merely 7% the original performance).
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=LLVM-SESES-Mitigatin...

Z toho pohľadu je zaujímavé, že Windows 11 nebudú oficiálne podporovať AMD Zen

https://www.youtube.com/watch?v=HNPVExaKQxc&t=274s

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"kdyz budem hrat vsichni davno na konzolich"
Kdo z nás si tu plánuje koupit konzoli? Nebo tím "všichni" myslíte jen část všech?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.