Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k nVidia uvádí GeForce Go 7900 GTX a Go 7900 GS

Question: Pixel Shaders a Pixel Pipelines je to iste? lebo sa stretavam s oznacenim bud PS alebo PP a zatial som si neni isty ci myslia to iste, lebo donedavna sa vzdy oznacovalo PP, ale vysla ATi a zrazu zacali oznacovat PS... thx for reply

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taková drobnost - když je původní frekvence 400MHz a zvyýší se na 500MHz, tak nárust není pětinový, ale čtvrtinový ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Mohli byste prosím zveřejnit nějaký článek nebo odkaz, kde bych se jednoduše dočetl, co to vlastně je a kčemu slouží? Pixel Shader, ALU, Vertex Shader, Pixel Pipeline, Anisotropní filtrování, Antialiasing, FSAA, AF, bump mapping, bilinearní filtrofání, trilineární filtrování, ...? Co to ty shadery vůbec jsou, ...? Díky moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj... taky jsem hledal vysvětlení co je pixel pipelines a nikde nemohl najit... Nakonec jsem to prece jenom nasel na wikipedii.... tady je kratky volny preklad...
Pixel Pipeline je součástí grafické karty která má za úkol přenášet informace o pixelech. Čím více má karta Pixel pipelines, tím rychleji může grafická karta zpracovávat pixely.
 
original:
A pixel pipeline is a videocard part that transfers pixel information. The more pixel pipelines, the faster the video card can process pixels.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě něco málo dalšího do mlýna(pokud umíte anglicky):
 
Shader a vertex Shader: http://en.wikipedia.org/wiki/Vertex_shader
Vertex Pipeline: http://en.wikipedia.org/wiki/Vertex_pipeline
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.