Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k YouTuber: Nvidia žádá negativní hodnocení RX 5700 a product placement RTX

Jo, jo... Už jenom kvůli tomu si nekoupím nV, i kdyby byla 10x lepší, prostě ne. Se jen divím, že už něco podobného "neprosáklo" od Intelu... Že by se choval (skoro) slušně?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

o.O
Možná proto že se s tím už u Intelu tak nějak automaticky počítá od aféry P4 vs Athlon? Ale ok, učený z nebe nespadl a Vy jste v té době třeba ještě čuřil do nočníku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak tímhle stylem se můžeme dostat tak akorát od sekery k pazourku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Né, je mi 36, takže na nočník už bych byl starý :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli chceš nyní výkonný notebook, tak amd nic lepšího než intel + nvidia nemá...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt , že mobilnímu CPU od AMD se nebráním , ale pokud jde o spojení mobilní a grafika ...volím Nvidii , ne Intel a ani AMD s mnohdy exotickými deriváty

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když bude alternativa tak si Nvidia může rtx strčit někam a může dopadnout jak Intel s procesory.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jak přesně dopadl intel s procesory? Tak, že má kvartální zisk 48x větší než AMD za nebo jak to bylo myšleno?

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Dopadl tak že naprostá většina prodaných procesorů má nálepku AMD.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj? Podle mě to není možné, TSMC nemá takové kapacity aby mohl vyrobit víc procesorů než Intel a současně stále kolují zvěsti, že Intel nestíhá zásobovat trh.
Mimochodem většina procesorů pravděpodobně není ani Intel ani AMD ale nějaký ARM. Pokud se bavíme o x86/x64 tak tam jde většina procesorů do laptopů (je to 80 % trhu pokud si to správně pamatuju).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

„TSMC nemá takové kapacity aby mohl vyrobit víc procesorů než Intel“

Zdroj? TSMC má více než dvojnásobek továren oproti Intelu a co se pamatuju, tak už v roce 2015 měla celkové kapacity výroby 2,3× vyšší.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

nechcem polemizovat - neviem, ale 7nm kapacity nema take... aj ked amd sa momentalne predava aj 12nm (starsie zeny) dobre

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nepolemizuj!
Nema 7nm take ako intel 7nm? ako 10nm? ako 12nm? Naco taku sprostost pises?

Aj ked intel kedysi vyrabal mnozstvo X funkcnych az 4-jadrovych cpu, tak dnes musi na tej istej ploche vyrabat az mnozstvo Y 8-jadrovych cpu. Je dost logicke ze nestiha vyrabat ked jeho ponuka kusov klesla nizsie ako X.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osobne si myslim, ze amd urobilo v oblasti procesorov neuveritelny zlom.. bez debaty. len som sa pozeral na to, ze vyrobne kapacity intelu na 14nm su daleko vacsie, ako vyrobne kapacity TSMC na 7nm.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aj tu zasa polemizujes sprostosti.

Ake vyrobne kapacity intelu na 14nm su vacsie nez vyrobne kapacity na TSMC 7nm? Aj ked pises pravdu (myslienka je pravdiva, ale obsah nie), tak preco len tieto dve technologie? Preco nie 10nm Intel a ~10nm TSMC? Co si vyvodil z toho, ze na 14nm Intel vyrobi viac a kolko?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

urcite spekulujem v nazore ze vyrobne kapacity intelu na 14nm(starsom vyrobnom procese) su vyssie ako cerstve tsmc 7nm(novsom procese)... znova priznavam ze spekulujem... ovsem dokazat ti to neviem.
bol by som rad, keby adaptacia novych technologii vyroby bola rychlesia, ako moj nazor na nu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co k situaci říct.

Tak prvne muzeme rict, ze vubec nevime, jestli je to pravda nebo jestli to treba neni jen nejaka negativni reklama placena ze strany AMD.

Pokud nikdo nezverejni jmeno a nebudeme vedet vic nez jedna pani povidala, tezko muzeme NVidii z neceho obvinovat. Ano, rozumim tomu, ze se vam fanouskum AMD tohle libi, ale je to presne to, co me od AMD spise odrazuje. NVidia ma jasne nejlepsi grafiky, ktere AMD vykonem dorovnat nedokaze a tak podobna tvrzeni o tom, jak ma NVidia zpotrebi nekomu vyhrozovat, je vice nez usmevne.

Ohledne produkt placementu, na tom neni nic spatneho a pouziva se to v mediich uplne vsude. Pokud jde o tlak na nezavisle recenzenty, to by bylo hodne spatne a kdyby to nekdo zverejnil, tak NVidia utrpi nejen ostudu, ale i financni ztraty, protoze treba mne by okamzite prestaly byt produkty NVidie nesympaticke a jiste podobne i mnohym dalsim. Jenze nikdo radeji konkretne nic nezverejni, protoze nic neexistuje a to dela NVidii naopak sympatickou.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

potom co na podiu pred rokmi nvidia ceo behal s maketou grafickej karty (pricom kazdy myslel ze je to realny produkt) by som bol dost opatrny s nazormi na nvidiu

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle mi zrovna neprijde jako neco, co by melo nekoho dehonestovat. AMD taky slibovalo hory doly a pak z toho byl "traktor".

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

uved prosim priklad
pokial nas na mysli architekturu bulldozer, treba to prediskutovat

co sa tyka slubov, tam su na poprednych prieckach dve spolocnosti:

space-x, slubotechna s.r.o.
intel, slubotechna a.s.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja si pamätám ako jedna pani z AMD na pódiu rozdupala GPU od NV. Bola to parafráza na vtedajší pubertálny "hit" Fixer. Alebo čo tak raklama končiaca na poor Volta? Na každú firmu sa dá nájsť niečo keď sa chce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

posli odkaz.. ja som to nevidel, ale chcem

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bolo to už dosť dávno. Išlo o marketing súvisiaci s touto a podobnými reklamami od AMD:

https://www.youtube.com/watch?v=eH6XayaLTw8

Konkrétne video, kde to tá pani od AMD na pódiu urobí naživo, teraz neviem nájsť a nechce sa mi tým tráviť viac ako pár minút času. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne :D kampan never settle forever.. nevidel som tento typ reklam, ale pamatam to obdobie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za OT, ale nevím, proč si zrovna SpaceX zaslouží titul Slibotechna? Rakety jim lítají a přistávají, Dragon pravidelně vozí zásoby na ISS, nový motor už taky letěl, Dragon2 už taky na ISS byl, prototyp nové lodi se staví a má co nevidět letět... zatím mi to přijde dobré na 17 let starou firmu, která si lodě a motory vyvinula sama.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

spaceX to dotiahol az do SouthParku, kde si z ich slubov o lete na mars robili prdel a to sa len tak hocikomu nepodari..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

spaceX: nase rakety budou pristavat a znovu poleti.
realita: falcon 9 pristava a znovu leta
spaceX: falcon heavy bude nejsilnejsi raketa ve sluzbe
realita: falcon heavy je nejsilnejsi raketa ve sluzbe

na rrozdil od intelu, spacex delivers

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buldozer ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nebyla to nVidie kdo daval lidem prachy a hardware za to, ze po dskusich sirili spatny zkusenosti s radeonama? a to nebyla jedina kauza, ktera praskla.. proste chovani recidivisty.. proslo jim to jednou, dvakrat, trikrat, proc ne po ctvrty, co? (:

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Podobnej pripad, ty tomu treba veris, ale nikdy to nebylo konkretne prokazano.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

hee? jakoze se k tomu pak vyjadrila i nVidie ti nestacilo? teda bys moh delat pro cirkev, protoze lidi co maj takle pevnou viru fakt uz moc neni.. ((:

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

O tomhle jsem neslyšel, prosím o zdroj na vyjádření NV. díky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kauz s diskutéry bylo víc, ale ta nejznámější je z let 2005 / 2006. Nvidia najala marketingovou firmu AEG, která podle tehdejších zpráv dávala hardware lidem, kteří šířili „žádoucí“ názory v diskuzích. Dokonce tehdy někdo udělal seznam konkrétních diskutérů, kteří se toho účastnili. Když to prasklo, vyšlo najevo, že oslovováni byli především dlouho registrovaní členové diskuzních fór s vyšším počtem příspěvků, aby to nevzbudilo podezření.

Nejdřív na to krátce a ostře reagoval Perez, který nazýval redaktora, co si to dovolil zveřejňovat, „chlapcem“ a když to vyvolalo ještě negativnější odezvu, přistoupil na rozhovor, ve kterém spolupráci s AEG a diskutéry potvrdil, ale snažil se vysvětlit, jak je to neškodná marketingová praktika a jde jen o „budování komunity“. Perlička byla, jestli se dobře pamatuju, vyjádření ve stylu „žádné 30" LCD monitory jsme jim za to nedali", přitom v původní zprávě vůbec o „30"“ nebyla zmínka, pouze o LCD monitorech :-). Bohužel jsem si ten rozhovor neuložil a online už nacházím jen citované útržky.

Google: nvidia aeg consumerist

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

ked som to dal hladat, tak som narazil na toto: Certain Consumer Reports offerings are not available to users located in the European Economic Area and Switzerland. These include United States policy engagement activities and other interactions designed for users located in the USA.

Please see our privacy policy for special information for users in the EEA and Switzerland.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude selektivní slepota.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebo fakt že HW víc sleduju asi posledních 5 let a věc starou 15 jsem jednoduše nezaregistroval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan Stach z DDWorldu o tomto psal už před lety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a jak vidíte, NVIDIA to dělá stále .... nutno dodat, že to nedělá jen NVIDIA, ta je ale zdaleka nejkřiklavějším případem protože její marketing je extrémně agresivní žádná jiná společnost takhle agresivní není a to vám asi řekne každý, kdo se v téhle branži pohybuje ... a NVIDIA ho dělá, protože prostě funguje. Já za to, že píši objektivně pravdu včetně toho co NV dělá, nic nemám, škodím si sám sobě že s NV nespolupracuji a ona se rozhodně snaží abych to měl těžší i s ostatními .... takže se nedivím že někdo vystupuje anonymně. Mě prostě to, že jsem to samé (o čem je řeč v tomto článku) napsal už před lety a veřejně pod svým jménem nijak nepomohlo, možná kdybych tehdy držel hubu a krok mohl jsem dnes mít půl milionů čtenářů a sledujících a mohl si z toho jako velcí youtubeři dnes dělat srandu .... jenže on je rozdíl když si na NV vyskakujete s milionem sledujících nebo když máte 50 tisíc ...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tak sám ultra objektivní Stach se přišel podívat.. :D Ty Stachu raději pomlč, protože tvůj DD bulvár je napříč internetem a diskuzemi pro smích. Tvé praktiky banování za protinázor. Recenze co se liší od zbytku světa a pořád dokola o sobě prohlašovat jak jsi objektivní. Prostě prasárna co roky předvádíš a jen dobře, že někdo takovému bulváru šlápnul na krk.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

nemám fakta, nastoupí urážky ... a ty se divíš proč máš BAN a nikdo se s tebou nechce bavit?

Mě jiný názor vůbec nevadí, jenže je názor založený na objektivním faktu a pak názor založený na lžích a překrucování reality tomu se protinázor nedá říkat.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Stachu nesnaž se to zaonačit, neznám díky bohu jediného inteligentního člověka, co by se o tobě vyjadřoval slušně. Tvůj web by shořel, kdyby jsi nepoužíval ban praktiky, jelikož jsou to hrozné nesmysly co tam píšeš. Jen o tobě mohl vzniknout dokonce komiks, který je trefný a vydalo to na spoustu dílů. Tady ti můžu alespoň naplno napsat, jaká jsi ostuda IT scény a BAN mi nedáš.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

a další urážky a lhaní .... pokračuj prosím, ať všichni vidí, že existují oprávněné BANy a proč ho máš zrovna ty ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

DD ty raději zalez zpět do kanálu :o))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mě to stačilo, vidět takového lháře na jiném webu, tak si prostě odplivnu. Máš problém s plno lidmi a ty nevzniknou sami. Jak tě někde odhalí, tak tě vypískají. Tohle je tvoje vizitka pane objektivní.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ty taky nesbíráš v diskuzích kupu plusů > tím chceš říct, že jsi lhář a ty mínusy se dají považovat za "vypískání" ..

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

ATi world Stach? ....Většího fanboye červených opravdu ve své době nebylo a na DD se člověk chodil spíš bavit , než aby se dočkal objektivních testů a minimálně nezaujatých recenzí ....Jinak nVidia , Intel i Microsoft si nemají co závidět . Pokud někdo považuje za etické podplácet , vyhrožovat a odběratelům nabízet promo nabídky , které se neodmítají mám o takových společnostech jasno ....a stejně dokud jsou na koni konkurence klopýtá a klopýtá , ale žije díky pár bláznům jako je DD ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"a pak názor založený na lžích a překrucování reality"

Toto je tvoja parketa. Ale niekedy som si istý, že tým nezmyslom čo často píšeš aj veríš.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Stachu, mám otevřít archív a vložit sem pár příkladů smazaných postů a pár příkladů postů za které někdo dostal BANána?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Fakta místo keců. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DD, objektívnu pravdu si nepísal nikdy tak načo tieto zbytočné reči okolo. Ešte rozmýšľam, či si sem neprišiel iba pre flame. :-) Meníš názory pravideľne podľa toho, čo ide AMD v danej dobe lepšie. Čokoľvek NV vydá a AMD to nemá je hneď zbytočné, marketing a nikto to nepotrebuje. Opačne to samozrejme neplatí. Vtedy to je vždy ukážka pokroku technologického lídra AMD a podobne. Za tých viac ako 10 rokov si popísal kopec klamstiev a prekrúcaš všetko čo NV robí, aby to vyzeralo, že robí všetko zle (samozrejme na rozdiel od AMD). A to ani nehovorím, že z ludí čo kupujú NV grafiky robíš v článkoch hlupákov. Pózu objektívnej osoby ti môžu uveriť akurát tak pubertiaci alebo ludia, ktorým je jedno ako sa veci majú, ale vyhovuje im, že sa dostatočne kydá hnoj na ich neobľúbenú firmu. Pretože to je presne to čo robíš. Ťažko by si mal s týmto prístupom milión čitateľov, ale asi tomu veríš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Toto je úsmevné a obohratá pesnička týchto dní pre AMD a ním sponzorovaný Tím Formule1, ktorá navyše cez víkend bude tak, kde ma šéfka AMD kanaceláriu a kde hlavný vývojový tým CPU u AMD. a to nehovorím o Kanade, kde AMD vyvíja GPU...

Vy chcete za každú cenu pokaziť oslavu jubilea šéfke AMD

Born Lisa Tzwu-Fang Su
November 7, 1969 (age 49) Tainan, Taiwan
Residence Austin, Texas, U.S.
Employer Advanced Micro Devices
https://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_Su

AMD Lonestar Campus, Southwest Austin
GSC Architects

BUILDINGS

1- Office 100 - executive and administrative teams

2- Office 200 - platform engineering and logic teams

3- Office 300 - sales and marketing teams; desktop and software teams

4- Office 400 - silicon design engineering

5- B500 - dining, conference center, fi tness, badge and ID, corporate services, travel services, health services, shipping and receiving, café
https://en.wikipedia.org/wiki/Lisa_Su

FORMULA 1 EMIRATES UNITED STATES GRAND PRIX 2019
Thu 31 Oct - Sun 03 Nov 2019
Austin, Texas
https://f1experiences.com/2019-united-states-grand-prix

AMD is Proud to Present a Multi-Year Partnership with Scuderia Ferrari
Email Print Friendly Share
April 14, 2018
https://www.globenewswire.com/news-release/2018/04/14/1471655/0/en/AMD-i...

29. október, 14:33

Viacerí súperi aktuálne na Ferrari ukazujú prstom; nepozdáva sa im výkon ich pohonnej jednotky, vďaka ktorému dokážu vyhrávať kvalifikácie ako na bežiacom páse. Kontaktovali už aj zástupcov FIA a žiadali ich o preverenie situácie.

Žiadny z konkurentov zatiaľ nepodal oficiálny protest, ale šéf červených by bol tak či tak v pohode. "Sme v takej pohode, že sa o to ani nezaujímame. Je nám to jedno. Toto je problém pre ostatných a nie pre nás."

"FIA neprestajne a kontinuálne sleduje telemetrické dáta a vždy sa venuje aj tomu, či sú všetky pohonné jednotky v súlade s pravidlami. Prešetrujú to rovnako, ako to prešetrovali každý rok a každé preteky. Nemám žiadne informácie o protestoch a ani o tom, že by niekto FIA indikoval niečo nezvyčajné."
https://f1.sk/clanok/76214-binotto-motor

A v diskusii k článkui na tému
1

Reply

Share ›

Avatar
"Martin Hrubovský Scuderia Ferrari • 18 hours ago
Tak už z logiky je jasné, že když to chtějí implementovat příští rok do motoru, tak to asi nelegální nebude že :-) Vždyť vy fandové Ferrari jste si příběh o nelegálnosti vymysleli sami, aby jste mohli špinit Mercedes "
https://f1.sk/clanok/76206-mercedes-vraj-odhalil-zazrak-ferrari-v-buduco...

Pirro o Vettelovi: V minulom roku bol už len vzdialeným príbuzným toho, kým bol predtým
4. jún, 16:29
https://f1.sk/clanok/74456-pirro-sa-kritikou-za-rozhodnutie-o-penalizaci...

Vettel prešiel kanadským cieľom ako prvý, komisári mu však víťazstvo vzali!
9. jún, 21:40
https://f1.sk/clanok/74391-velka-cena-kanady-2019

Pirro sa kritikou za rozhodnutie o penalizácii cíti byť dotknutý

15. jún, 11:59
Emanuele Pirro bol jedným z komisárov Veľkej ceny Kanady, a teda jeden z mužov, ktorí sa podieľali na udelení päťsekundovej penalizácie pre Sebastiana Vettela.
https://f1.sk/clanok/74456-pirro-sa-kritikou-za-rozhodnutie-o-penalizaci...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Petře jako bývalý knihovník ocením dobře ozdrojovaný příspěvek ale méně je někdy více.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

1. niekto obviní AMD z nejakých praktík = AMD je zlé. Niekto obviní nVidiu = AMD je zlé. Dobrá logika. 2. keď hájiš nVidiu - o čom bol ten jej Partner program? Takže ak by toto obvinenie bolo pravdivé, nebolo by to po 1.x.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Co k tomu taky muzeme rict je to, ze nvidia prokazatelne praktikovala ruzne pr aktivity (k mnohym se sama dokonce i priznala), ktere se dost jednoznacne daji oznacit za nekale. Kdyz si kdokoliv pak precte o nejake dalsi podobne (a ze to tak je dost pravidelna zalezitost), tak me nenapada jedinny duvod pochybovat o tom, ze by se takovyto "vyhlaseny recidivista" mel napravit - automaticky mi prijde logicke takove informaci potom spise verit. Prave takove jmeno si nvidia presne temahle praktikama vybudovala jenom ona sama.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Za totality si taky nikdo nedovolil otevřenou kritiku vedoucí úlohy KSČ, protože by v lepším případě změnil povolání (stal by se topičem v kotelně). Takže se nediv, že i dnes si člověk rozmyslí, zda vystoupí z anonymity, pokud ví, že tím riskuje živobytí.
Jasně, i mě by se líbilo, kdyby věcná kritika zůstala v rovině věcné diskuse, ale sami okolo sebe vidíme, že je to často utopie. Prostě nikdo nemá rád kritiku a pokud má páku jak tu kritiku potlačit a schovat se za formální žvásty, tak to využije ( ... v rámci přehodnocení kvality spolupráce vám už nebudou poskytovány další informace ... a recenzent skončil) .

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

mno za totace mela vedouci ulohu ideologie, dnes ma vedouci ulohu ¥$€£₽ + "neviditelna a svalnata ruka"....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No s*it Sherlock! Ale teď vážně. Rádoby benchmarkovacích YT kanálů je mraky a poznat kdo platí, jde dost často jen ze skladby testovaných "aplikací". Stačí vědět který engine chutná které stáji grafických karet.
Když o tom tak přemýšlím, možná proto ty slavnější YT kanály zavádějí merch. Prostě jen chtějí víc diverzifikovat příjmy, aby nebyli tolik zavislí na půjčování HW a dobrém vztahu s výrobcem.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak větší YT kanály něco jako HW k testování nutně nepotřebují, ve smyslu financí. Když člověk platí několik zaměstnanců, platí provoz kanceláří a studia, tak nějaký kus HW, aby ho následně střelil nepotřebuje. Merch je jen třešnička na dortu, nic je to nestojí a přinese to pár babek, o čem to je, jsou peníze z reklamy v průběhu videa a nemyslím tu na YT, kterou u entuziastických PC kanálů blokuje až 80% lidí, ale tu kterou mají přímo součástí videa.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jako že když daný HW YT kanál nedostane včas aktuální grafiku a ovladače k testování a vydá recenzi mnohem později, než konkurence, tak to na sledovanost/příjmy nebude mít vliv?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jistě že bude, ale o tomhle já vůbec nepsal. Reagoval jsem na:
"Prostě jen chtějí víc diverzifikovat příjmy, aby nebyli tolik zavislí na půjčování HW a dobrém vztahu s výrobcem."

A tohle zpochybňuji, větší kanál není one man show, ale tvoří ho 2-3 lidi, někdy i víc, také mají nějaké to studio + kancelář, počítače, SW, audio video techniku, takže se bavíme o měsíčních nákladech 10-16 tisíc dolarů jen na provozní náklady (nájmy, energie, služby, mzdy). Takže dost pochybuji, že takový kanál spasí to že by HW, který k recenzi dostanou zdarma záhy prodají za peníze. Pro tyhle kanály obvykle není problém ten HW sehnat z jiných zdrojů a klidně jej zaplatit.

To byla má pointa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Hodnotit můžeme pouze to, zda je to možné, což - s ohledem na zkušenosti naší reakce - nemůžeme vyloučit"

A ani potvrdit.

V podstatě to podobné tvrdí nejeden kanál i na konkurenci a proto kašlou na nějaké zápůjčky apod. HW si koupí/seženou vlastními silami, aby jim do toho nikdo nekecal. A to neznamená že do toho musí kecat výrobce, on do toho taky může kecat distributor, nebo ten, kdo HW zapůjčí/věnuje.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ono je celkem standardní, že když se někdo dostane na blacklist u nějakého PR, začne to okamžitě roztrubovat, aby dal na odiv, že on je jediný objektivní, zatímco ti ostatní musejí být korumpovaní, pokud na tom blacklistu ještě nejsou. :D

Hezké bylo třeba prohlášení bonuswebu ke hrám od Cenegy:

https://www.idnes.cz/hry/novinky/cenega-support-bonusweb.A190123_130431_...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Ono je celkem standardní"
Ono to právě standardní není. Když má někdo kousek cti, takové chlubící argumenty pro zvýšení svého kreditu nepoužije.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak je zcela normální že firmy oslovují recenzenty a podbízí se jim. Leckdy si diktují, je pak jen na tom recenzentovi/jeho nadřízeném, zda k takové praktice přistoupí. Je pak otázkou zda je to motivace k tomu udělat vůbec nějakou recenzi, nebo už je to forma reklamy, která musí být jasně označená, tady občas může být problém, ta hranice může být hodně tenká.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem ti snad poprvé dal + je to bohužel skutečně tak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vy byste byl pane dobrý politruk a/nebo propagandista.
Je to podobné, jako tvrdit, že si za znásilnění může subjekt sám.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

podobne zlOBR ze? :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co k situaci říct:

- podobne "strategie" ma aj iny gigant a technologicky "lider" intel, zvlast ak sa mu nepacia nejake benchmarky

- bolo mi neskutocne divne, preco za posl. rok obr z pctuning zacal pisat aspon trocha rozumenjsie a objektivnejsie recenzie, no v inteli uz pochopili ze su v prdeli, pochopili ze je to vseobecne znamy fakt a tak sa obrovi prestali vyhrazat a ovplyvnovat a nechali ho zit svoj zivot (napisal aj sam, ze NDA 9900KS ho nezaujima)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jedna vec, zrovna vcera jasne napsal Adam Vagner na PCT, ze od Intelu nevideli 10 let ani korunu. Stejne tam v diskuzich neustale prudi fanousci AMD a pokud recenze nedopadne pro AMD nejak fantasticky, tak ta neustale po sobe papouskuji, jak jsou recenze Intelem uplacene. Takze opravdu dokud se to nezverejni presne o koho slo a nerekne to ten clovek nahlas na kameru, tak proste je to jen canc s umyslem poskodit NVidii nebo Intel a bohuzel fanousci AMD se v tom casto vyzivaji.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Budeš mu potom pravidelne posielať tú sumu, o ktorú príde tým zverejnením? On to môže byť človek z nejakej rozvojovej krajiny, alebo napríklad južnej Ameriky, kde sa ťažšie zháňa obživa a príjmy sú nízke.
Ja nie som na tom závislý, mám platenú prácu, nemusíš mi nič posielať a preto verejne vyhlasujem, že si kokot (aj tak to tu všetci vedia, takže nič nové).

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Muzes si o nekom myslet, ze je kokot, maximalne je otazka, jestli je inteligentni se s tim sverovat svetu. Predstav si ale, ze napisu: zoki je zlodej. Za predpokladu, ze nejsi zlodej, neposkodilo by te takove tvrzeni, kdyby to treba no-X otisknul jako clanek nebo treba to vecer rikali ve zpravach na Nove? Minimalne prijemne by ti to nebylo a s podobnyma pomluvama NVidie je to stejne. Nejaky anonym z davu krici do internetu, ze jsou v NVidii gauneri, ale nikdo nevi, jestli je to pravda, protoze se ten clovek skryva a neni ochoten to rict jmenovite. Takova hnusna nepodlozena obvineni pak u nejednoho inteligentniho cloveka jako jsem ja, vyvolavaji spise sympatie k NVidii, protoze prave narozdil od hlupaku si uvedomuji, ze takove anonymni obvineni bez dukazu je hnus.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Čo myslíš, prečo existuje štatút utajeného svedka??? Si načisto debil? Ten svedok má vierohodné dôkazy, ale ten poškodený by mu mohol urobiť zle. A toto je ten istý prípad. Prečo neustále máš pocit, že pokiaľ sa nedozvieš meno, tak to nie je pravda?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Neco jinyho je, kdyz jmeno se nedozvi verejnost, ale vi ho duveryhodna osoba jako je soudce a neco jinyho je, kdyz neco nekdo mozna anonymne rekne nejakemu pisalkovi, ktery pak muze udelat senzaci.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A jistě také víš, že ten status není pro každého svědka. A tím že ti někdo "urobí zle" znamená že ohrozí tebe nebo tvé blízké na zdraví či životě.

Tady se bavíme o normální obchodní nabídce, kdy někdo od tebe žádá vytvořit nějaký obsah, který je ve své podstatě placená reklama. Pokud otevřeně řeknu že jsem dostal nějakou nabídku od firmy X na produkt Y, tak jak mi ta firma "urobí zle"? Maximálně se se mnou přestane bavit.

Buď máš koule na to to publikovat veřejně, nebo jen plácáš do větru, a jak jsem psal o kousek vedle, jsou recenzenti, kterým bylo vytýkáno jak recenze dělají a mají je dělat jinak, pokud ne, nedostanou HW na testy. A ti recenzenti to publikovali, s tím že třeba recenze právě očekávaného produktu nebude včas, protože odmítl diktát a bude muset ten HW splašit jinou cestou, která může mít zpoždění (například koupě/zapůjčení v release date, kontakty u prodejců, distributorů, kdy to může dostat s předstihem).

Pokud s tím veřejně nepřijde, tak je to jen důvod k pousmání se.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A nebude to tím, že Adam recenzuje grafiky? ;)
Bodejť by mu pak Intel něco platil :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Hm... všude je to stejný. Na PC Tuningu třeba AMD podobně „přehodnotilo“ Obra se zápůjčkama procesorů na testy. U něj byste ale asi řekli, že je to pochopitelné a nejspíš i správné, že?

Rozdíl je v tom, že on si "taky nenechal diktovat "a ty produkty si na recenze prostě shání jinde, místo aby je přestal recenzovat. :D

Mně taky jeden výrobce přestal půjčovat na testy produkty, které tady pravidelně sklízejí skvělé hodnocení s tím, že výsledky recenzí rozporovat nemůže, ale neprospívají mu. :D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

no teda zrovna obr kterej po diskusich hlasal jak se vysere na testovani hardwaru od amd, protoze od amd nema ani korunu, je dokonalej priklad objektivity..

jesli nevidis rozdil mezi tim, ze nekdo verejne machruje, jak se necha druhou stranou platit proti ''tvoje recenze nedopadla podle naseho zadani, nebude hardware'', tak je to fakt smutny..

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak za tohle jeho trollení bych mu dal fakt přes držku. :D

Měl by radost, že mu to po tolika letech ještě pořád někdo žere.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nekdo potebuje stavet svoji cinnsot na "ze mu to nekdo zere", tak je to s prominutim idiot, ktery zapomel dospet, zustal v mentalite 15leteho pubertalniho vyrostka a testy by se mu meli zakazat. Zrovna Obrmajer s jeho fakovym testem Bulldozeru..otevrelo mnoha lidem oci, co je to za pubertalniho pitomce a ztratil kredibilitu i v zahranici.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pánové tohle šermování penisy nemá žádný smysl. Obr a DD jsou ying a yang a když si přečtete oboje tak zjistíte že pravda je někde uprostřed. Jsou oba zaujatí ale ani jeden z nich není idiot.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"testy by se mu meli zakazat"
naopak.. mal by povinne chodit na testy

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby recenzent o mnou zapůjčených produktech lhal, tak bych mu je taky nepůjčoval. Proč bych to proboha dělal?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle jednoduché to asi nebude, vyznění recenze se dá ovlivnit i bez toho, že by redaktor lhal. V jednom směru tu jsou "doporučené metodiky " od výrobce a v druhém směru si šikovný recenzent nějakou metodiku taky najde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tomhletom náhodou něco vím... Poté co AMD opakovaně upozorňovalo PCT na práci Obermaiera s tím, jak lže podvádí a kydá špínu na AMD. Vedení vždy jen provedlo kosmetické úpravy a omlouvalo ho stejně jako Ty... No ale on má sledovanost.. Je přímo nemorální od Tebe že ještě napíšeš tak na něj nereagujte... Ty ho snad budeš umravňovat? Ne PCT je ITC bulvár takže i špinavé praktiky se hodí protože prostě sledovanost. AMD ale udělalo jen to, že přestalo posílat Obermaierovi nezablokovalo celé PCT. To je sakra rozdíl. Osobně se divím, že to trvalo tak dlouho...
Jinak Adame pěkně ses tu odkopal... K tomu si hraješ na pána objektivního co chodí po webech a kárá a poučuje ostatní redaktory... Prostě opravdu patříš na PCT jsi mezi svými...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsou redaktoři co si holt budují nějakou image, klidně kontroverzní, třeba DD, dle mě to není fanouškovství či nějaká zaslepenost, ale naopak předvídavost, vypočítanost, kontroverzní recenze přinese víc popularity, buduje si svou kontroverzní image. Něco jako Radek Hulán svého času. Pravda u DDho si nejsem jistý, když čtu článek, o produkt které firmy jde, protože třeba u recenze AMD výrobku se často dočtu víc o produktech konkurence a naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia si chce z každého recenzenta udělat Horsta Fuchse s Pro-V kráječem (a běda jestli ty "špatné" konkurenční nože budou ostré).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

But wait, there is more!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

XD přesně...... A POKUD SI POŘÍDITE TUTO KARTU ZA CENU DVOU, DRUHOU MÁTE ZA POLOVIC, DÁMY A PÁNOVÉ, VOLEJTE, OBJEDNÁVEJTE... XD

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak proto tady Karáš všechny desky testuje s RTX 2080 Ti. :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ta není od Nvidie, ale od Gigabyte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže ne Karáš, ale Gigabyte je uplacenej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, prostě mi ji zapůjčili a je to nejrychlejší consumer karta, tím pádem nebude brzdou v některých testech, naopak CPU brzdou bude.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, Diit sel do kopru od doby, co vas plati AMD. A stejne si myslim, ze no-X je Stachuv bracha!

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

ja si treba myslim, ze nemas rozum ;)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Já si třeba myslím, že solomon teď trollí. :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

aneb když nemám fakta, nastoupí urážky a zesměšňování .... a pak se diví, že lítají BANY a nikdo se s vámi nechce bavit ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stachu, mlčeti zlato.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Částečně reakce na článek, částečně na solomona nade mnou:

Nevím jaká je situace v DIIT od listopadu 2017, kdy jsem z redakce odešel. Ale mohu s jistotou říci, že existuje jedna firma, která v období, kdy jsem vedl redakci, resp. testování produktů, ZNAČNĚ tlačila na to, abychom vyhodili no-Xe. Doslova to byly tlf hovory, které se nesly v duchu "když nevyhodíš no-Xe, tak ti zařízneme podporu a nebudeš dostávat produkty na testy". Nikdy jsem se tomu nepodvolil a pamětníci jistě vzpomenou dobu, kdy prostě testy na nové karty jistého výrobce na DIIT nevycházely, resp. vycházely se značným zpožděním až když byli kartu schopni zapůjčit partneři. Zde všechna čest výrobcům jako MSI, Gigabyte či Asus, s nimiž se mi vždy spolupracovalo dobře a kteří brali tohoto sebestředného agresivního zástupce jisté firmy s rezervou.

Jo, důsledkem bylo, že ty recenze si "na sebe nevydělaly" (tj já jsem dostal o to menší výplatu), protože samozřejmě vyšly až po recenzích na pct, kde pan Obr "slízl všechnu smetánku" (objektivita recenzí tohoto člověka je na samostatné povídání, ale v tomto kontextu je dle mého názoru asi jasné, z jakých důvodů byla vždy pokřivena) a testy u nás četl zlomek lidí, kteří čítávali testy v den konce embarga, když jsme ještě měli jakous-takous podporu od oné jisté firmy.

Za mého působení na CDR/DIIT neplatilo, že by "nás platilo AMD". Tyto nepodložené lži vypouštějí buď hlupáci, nebo lidé, kteří kopou za onu jistou firmu (popřípadě tipuji, že přímo pracují v jejím českém zastoupení - nevím, už 2 roky jsem mimo). Mě osobně nikdy, zdůrazňuji NIKDY nepřišly jiné peníze než výplata od mého zaměstnavatele, tedy CD-R serveru. Jestli to na jiných serverech chodí jinak, je problém těch lidí, ale já mám svoje svědomí zcela čisté.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

PR obecně nemají problém s tím, když někdo kritizuje produkt, který kritizují všichni (i ten Igor Staněk coby "ztělesnění všeho PR zla, které kdy v ČR bylo" :D).

Mají problém s tím, když někdo strhává produkty, které většina ostatních chválí a hodnotí kladně.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pan Ježek ale uvádí konkrétní výtky o neférovém jednání
"Doslova to byly tlf hovory, které se nesly v duchu "když nevyhodíš no-Xe, tak ti zařízneme podporu a nebudeš dostávat produkty na testy""
Navíc jako redaktor PCT a Obrův kolega se asi budete snažit věc pochopitelně zlehčovat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To musím psát konkrétněji? Když no-x preferuje u Nvidie ty špatné zprávy, zatímco u AMD ty dobré, přičemž nic netestuje a nevychází z vlastních zkušeností, ale v podstatě jen z toho, co si někde jinde přečetl, tak s tím PR může těžko udělat něco jiného než tlačit na ty, na které tlačit může.

Ale nikde není dáno, že se tomu tlaku musí ti, na které ten PR tlačí, podvolit.

Standardní reakce je "co se dá dělat, seženeme si jinde."

U youtuberů je asi problém s tím, že poptávka těch "recenzentů" výrazně převyšuje nabídku výrobců.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

'' preferuje u Nvidie ty špatné zprávy, zatímco u AMD ty dobré ''

hele, jaky byly letos o nVidii dobry zpravy a o AMD spatny? dej pet prikladu od kazdyho at vim o cem je rec.. ((:

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

to víš, někteří si myslí že objektivita je o tom, když napíšeš jednu negativní informaci o jednom výrobci, tak hned musíš napsat i něco negativního o druhém, i kdyby sis to měl vymyslet :)

to je celý problém.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Stachu, mlčeti zlato.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Igora Stanka jsem potkal, resp. jsme s nim spolupracovali jeste za dob, kdy delal pro AMD. Pripadal mi naprosto normalni... a zvlastni je, ze v te dobe na nej nikdo z mistnich AMD trollu nenadaval... :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kolika místním trollům, které oslovuješ, sahá paměť až do doby, kdy Igor Staněk pracoval v AMD? :) Poslední zmínku o něm a AMD jsem našel z 2004.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To netusim, komu az kam saha pamet, ale ja si ho z te doby pamatuji celkem dobre. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozastavuješ se nad místními AMD trolly, avšak netušíš, jestli se tu takoví trolící pamětníci vůbec ještě vyskytují :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mysleno, ze netusim komu az kam saha pamet, ne ze netusim, zda tu vubec jsou, o tom nepochybuji vubec, ze tu jsou...mel jsem za to, ze jsem to napsal docela srozumitelne. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to pravda, tak stejně dobře musíš vědět, že v té době nedával ultimáta typu: „Nedám vám hardware na recenze, když nevyhážete tyhle a tyhle redaktory.“ A stejně tak si nemapatuju, že by tehdy na akcích pro média v rámci své práce „kydal hnůj“ (používám jeho obrat) na nepřítomné redaktory a referoval o nich jako o komunistech rudých až za ušima.

Nejsem psychlog, ale domnívám se, že byl v těchto dvou obdobích, řekněme, v poněkud odlišném duševním stavu. Jinak si nelze vysvětlit, že by si inteligentní člověk, kterým je, neuvědomoval, že když bude před skupinou redaktorů pomlouvat jiného redaktora, se kterým se účastníci znají dlouho a osobně, tak se to k němu nedonese. Totéž v pracovních telefonátech.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Hele, to netusim, ja se nikdy nepohyboval v IT novinarskych kruzich, jeho znam jen a pouze z IT businessu. A tam jsem u nej zadnou zmenu chovani nezaznamenal, stejne jak se obouval do Intelu, kdyz delal pro AMD, tak se nasledne obouval do konkurence NV.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"jsme s nim spolupracovali jeste za dob, kdy delal pro AMD. Pripadal mi naprosto normalni"
.. tohle nema zadnou vypovidajici hodnotu, zvlaste pokud jste s nim spolupracovali. Ja jsem poznal za ty roky nekolk majitelu/CEO mensich firem jak u nas, tak venku a specielne jeden mel tak natrenovanou pretvarku, ze by se to dalo brat uz jako pocinajici schizofreni "rozdvojeni" osobnosti. Kdyz byl clovek na jeho vlne, tak vsechno bylo v poradku. Kdyz nebyl, tak byl zavrzenehodny zivel. Dokonce jsem zazil "verejne" bicovani kolegy pred nastoupenu firmu za to, ze si dovolil odejit.
Jinymi slovy, kdyby se udelali dukladne psychologicko/psychiatricke testy, nekterych jedincu na ridicich postech, mozna ze by nejakou dobu do prace uz neprisli.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Obecně je na řídících postech, poskytujících nadstandartní příjmy, nebo moc, větší poměr psychopatů, než ve zbytku společnosti.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Igor je docela fajn chlap. Dělá to co má a dělá to dobře. Má některé své oblíbence, ale to má asi každej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Či je niekto fajn alebo nie je dosť relatívne a súvisí to od skúseností aké z daným človekom máš. Nečudujem sa No-X-ovi, že má voči nemu a kvôli vtedajším okolnostiam aj voči NV určitú zásť, keďže si vtedy Igor pýtal jeho vyhadzov. Nie je to zrovna košér.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no tak zlobr uz mal byt na blackliste.
ked som porovnaval jeho testy 7770k s mojimi v pts tak vychadzali o dost horsie.
skor sedeli s tymi zo zahranicia.

v podstate som na pct prestal kvoli tomu chodit. sledujem uz len Rybku, tak 1-2x mesacne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak predpokladam, ze to solomon myslel jako parodickou ukazku toho, jak jsou nepodlozena obvineni smesna a doufam teda, ze to nemyslel vazne.
Nicmene to vystihuje situaci presne, jen tak anonymne obvinit jde kohokoli a muze ten clovek nebo firma byt zcela nevinny.
Ovsem je to tak trochu spodina zurnalistiky, otiskovat podobna anonymni prohlaseni. No-Xovi to cest teda rozhodne nedela.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je to docela smutné, hlavně z těch recenzí je ta zaujatost nebo nezaujatost dost cítit. Všichni známe Obra, Honzu Číslicovou Zhoubu Stacha, Jana Belku... ale ne nutně všichni to musí dělat pro peníze.

Jasně si pamatuji, jak s Behemotem vyběhl na stánku na Cebitu jeden výrobce zdrojů. Řvali po něm, že se nechává podplácet, že je placený za shazování jejich zdrojů, a že to bude řešit jejich právní oddělení.
Kdo znal trochu Behemota, je mu jasné, že jestli ho někdo uplácel, tak jedině manou, láskou nebo pránou, protože zrovna na vysoké noze si nežil, a zdroje testoval z přesvědčení; a taky ho to kariérně dost posunulo.
Vzhledem k tomu, že mám trochu představu, kolik takové testy jejich autorům přinesou, pak popravdě nechápu, proč to vlastně všichni děláte. A když už si tu práci s testováním dáte, najdete nějaké problémy, pokusíte se to i s ohledem na vlastní oblíbence (všichni máme něco raději a něco méně) objektivně zhodnotit, smíříte se s výtkami v diskuzích, a spokojíte se s tím obulusem, co za to dostanete, přijde výrobce, a začne vám vyhrožovat žalobou.
Všechna čest, že to děláte. Je tu v ČR několik velmi šikovných novinářů ohledně IT, odhadem do desítky (a troufám si tam s výhradami zařadit i Obra), kteří mají širší úhel pohledu, nebojí se napsat vlastní názor, a pokud jsou fanoušky nějaké značky, nestydí se to napsat (narozdíl třeba od Číslicové Zhouby, která je celý svůj život zcela objektivní). Rád vás čtu a mám k vám velký respekt. Díky. Jmenoval bych, ale nechci tu na diit dělat reklamu i jiným webům.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ty a podobní trollové jsou ten problém, který tady je a proč marketingu jak ho dělá třeba i NV (což je legitimní mimochodem) prochází, co prochází. ... ty jsi schopnej naprosto s vážnou tváří napsat, že hodnotíš objektivitu podle toho, že cítíš zaujatost ... a to hned v první větě ...

Vážně nevidíš žádný problém v tom co píšeš? Tebe nezajímají fakta, ale pocity a proto nahrazuješ argumenty a pravdu za urážky ...

co nechápeš a ignoruješ nejen o mě, že já nijak neskrývám, že jsem fanda hlavně dobrých technologií za dobrou cenu a o tom píši ze širšího úhlu pohledu .... a proto nemám problém napsat, jak se věci skutečně mají, i když mě lidi jako ty, kteří hodnotí objektivitu subjektivním pocitem bez ohledu na fakta´a souvislosti, často i sprostě uráží, protože když někdo nemá fakta, nastoupí urážky a lži protože má pocit ... ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vy ráčíte býti Číslicová Zhouba? Už nevíte, že spolu nemluvíme, protože jste tak ráčil rozhodnout a umlčet mě banem?

Vy jste hlavně zcela objektivní, což je naprostý nesmysl. Každý z nás má svoje subjektivní pocity, což z nás dělá lidskou bytost. A samozřejmě je vnese i do své tvorby. Přiznat to je to nejlepší, co lze udělat; čtenář už si to přebere.

Mimochodem když už spolu máme příležitost diskutovat, rád bych vám připomněl, jak jste u C2Q nadával Intelu do slepenců. Na webu to máte stále, měl byste ty články smazat. Vypadá to pak divně, když v podstatě době příslušné slepence AMD popisujete jako moderní technologii, kterou Intel nemá.
Vaše láska k AMD z vás přímo teče, neobjektivita též. A neměl bych vám to vůbec za zlé, jak jsem vám v komentářích na Světě Číslicové Zhouby psal, kdybyste se nestyděl to přiznat. Každý z nás je fanda něčeho, čtenář není pitomec. Teda alespoň ten, na kterého cílí vám konkurenční weby, kam cílíte vy, to nevím. Napsat, že máte fandíte AMD, a nikdo není zcela objektivní, by vás nebolelo; vy však činíte pravý opak. A ještě k tomu neumíte psát, a nejde o překlepy - psaní velkých písmen jste za těch 10 let nezvládl, stejně jako dodnes nevíte, že LINUX není zkratka ani firma.
Podobně jako jste popisoval, jak obrovský problém je pro vás převést web na HTTPS, což pro člověka z oboru vyvolá záchvat smíchu. Dokonce jsem vám zdarma chtěl nabídnout instalaci a konfiguraci HTTPS reverzního proxy, abyste se svého serveru nemusel ani dotknout; to jsem si vás tehdy ještě vážil natolik, že jsem měl pocit, že vaše práce má smysl.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Máš úplnou pravdu a nejúsmněvnější na tom je, že právě Stach, Belka a podobní nakonec AMD škodí. Jejich lži jsou tak okaté. Jednou v testu zaonačili spotřebu karet, po letech už na to zapomněli a najednou v grafu byla úplně jiná. :) Nedokázali na to samozřejmě odpovědět. A to pýření se objektivitou, když z nich evidentně stříká AMD láska na všechny strany za každou cenu. Prostě tito jedinci se ještě snaží moralizovat nad těmito články, ale oni jsou to nejtrapnější na naší IT scéně. Provázejí je bany napříč weby nebo diskuzemi. To ale překlopili na svoji stranu a oni banují za protinázory, pak vypadají s těmi pár ovečkami pořád solidně na oko.. :) Tohle jsou podobné praktiky, jako se zde nyní kritizují..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Objektivní DD :D :D Dneska už jsem slyšel všechno... :o))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas.
Nicmene myslim Behemot nekde psal, ze zase jsou i vyrobci, kteri kdyz jim zdroj strhal, tak za pul roku poslali na otestovani novou revizi, s tim, ze ted uz maji zdroj v poradku, aby byl tak laskav a pretestoval to. Takze ono to je od vyrobce, nekdo chce delat lumparny a prodavat smejdske zbozi a ten pak logicky bude rvat, kdyz jim toho smejda recenzent opravnene sepsuje. A pak jsou vyrobci, pro ktere je recenze naopak poucenim a stava se ze treba i recenzenty zamestnaji, protoze sami chteji vyrabet lepsi vyrobky a kvalitni tester, ktery dokaze odhalit chyby, jim k tomu muze pomoct.

Nechapu teda udajne zastrasovani recenzentu NVidii, nedava to smysl, kdyz nikdo neni schopen vyrobit stejne vykonne grafiky jako NVidia. AMD jim doufejme jen zatim konkuruje pouze v mainstreamu, coz neni zadny zazrak.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti Behemotovi. Je ve svém oboru respektován. Pokud nechodil do diskusí.... tam to bylo dost zlý a za hranou co si redaktor může dovolit ke čtenářům.
Ale ruku na srdce. Mít testy nastavené tak že neprojde skoro nic a nejlíp vycházejí zdroje které sám prodával to není úplně ono.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Behemot je hotentot, o tom žádná, komunikovat s ním chce dost pevné nervy.
Ale že vycházely testy dobře na to, co prodával, je podle mě problém záměny příčiny s důsledkem. Prodával ty zdroje, které vycházely v testech nejlépe. Osobně už 10 let Behemotovi říkám, ať na věci, které repasuje, dá samolepku "Behemot Certified". Mám od něj více jak desítku repasovaných věcí (ať už původně mých nebo koupených od něj) a nic z toho se neporouchalo. Kdyby před těmi deseti lety ty samolepky používal, ta značka už by dneska měla svou hodnotu, protože jeho věci mají opravdu velmi nízkou poruchovost. A když najdete 15 let starý levný LCD monitor 1280x1024, který stále funguje, akorát má na sobě napsáno "2007 Behemot Certified", už to udělá dojem :)
Samozřejmě do hlavy mu nevidím a jeho byznys nekontroluji; ale ze zkušenosti vím, že Behemot není obchodník, a reklamu si dělat opravdu neumí, ani nechápe její význam.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo v pořádku kdyby napřed recenzoval a pak prodával ale bylo to naopak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem tu, abych jej obhajoval; to ať si ráčí dělat sám, pokud by měl tu potřebu.
Pokud si pamatuji, měl po čase problém sehnat nové zdroje na testování; dělal na to i nějaké sbírky.

Každopádně dokonalý není, to vůbec ne, ale práci odvedl kvalitní, i když notně kritickou. V žádném případě se mu ale finančně nevyplatila, což je podle mě důvod, proč těch kvalitních autorů v ČR moc není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zeptám se: a ono na těch zdrojích bylo něco v nepořádku? Byly to šmejdy?

Já mám od něj tuším tři už hezkou dobu a všechny dosud fungují naprosto bez problémů.

OK, budu úplně objektivní (aspoň to budu předstírat): jednu vadu mají, na tu v recenzi upozornil, ale nestrhl za to imho dostatek bodů: jsou větší než klasické ATX zdroje a do některých skříní se nevejdou. Jo, a mají relativně slabou kabelovou výbavu, ale to je asi tak vše. Za mě ty zdroje za tu koupi určitě stály.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zdroje co prodával byly dobrý o tom žádná. Ale zároveň mi 20 zdrojů co u něj totálně neprošlo fungovalo roky v solidní zátěži a naprosto bez problémů. Myslím že byl v některých věcech nesmyslně přísný.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A proč by něměl požadovat, aby výrobci prostě plnili jednou napsané normy. Když je v normě křížová zátěž, proč by ji neměl otestovat (tam většina zdrojů pohořela)?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je pekna blbost a vymysl. Behemota znam hodne dlouho. Nekolikrat jsem od nej chtel koupit zdroj, ktery mu poslali na otestovani. Pokud ten zdroj jeste netestoval, tak me poslal do haje a to jsem mu nabizel za ty zdroje opravdu nesmyslny castky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Behemot bohuzel neumi byt asertivni v diskuzich. Ma problem respektovat nazor druhych byt ten nazor muze byt milny. Ale rozhodne bych mu nevytykal narocnost na zdroje. To co nam vyrobci serviruji za sunty je az neskutecne. Behemota znam osobne a jedno vim jiste. Pokud koupim od nej zdroj, ta muzu si bejt jistej ze je opravdu kvalitni a vydrzi mi dlouho.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ad "proč to děláte".

Pro mě je to částečně takový koníček, částečně možnost ohmatat si nějaký nový HW. Mám totiž full time zaměstnání, které mě živí, recenzování HW pro diit je taková sekundární věc, kterou provádím ve volném čase.

Protože i pracovně si často hraju s nějakým HW, nebo ho testuji, říkal jsem si, že bych to mohl občas někam třeba i psát a třeba si to i někdo přečte. Nakonec to dopadlo tak, že jsem v kontaktu s mnoha společnostmi a fronta na testování je poměrně hluboká.

Paradoxně kdyby AMD, NVIDIA, Intel vydali zákaz na zapůjčování HW třeba i přímo výrobcům, pořád by vznikala hromada článků, protože mám ve frontě nějaké staré věci, semtam si něco koupím, semtam něco do firmy, Softcom by nejspíš byl nadále ochotný půjčovat a velmi často něco kutím i pro lidi ve své sociální bublině. Ale asi bych o tom napsal a moc by se mi nelíbilo, kdyby někdo takhle troloval.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Díky za vaši práci. Jak člověk zestárne a přestane mít potřebu sledovat nové produkty minuty po vydání, vaše články i o vintage hardwaru člověku hodně dají.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jak píše Adams, záleží na stylu článku/recenze - napsání i negativnějších věcí až tak nevadí jako jejich přehnané zdůrazňování že je z toho jasně cítit antipatie autora. Mimochodem i na pct se zdá že Obra zklidnili a píše mnohem více neutrálně, emoce z toho hodně vymizely.
Jde o to to diplomaticky zaobalit aby to moc neurazilo dodavatele, o to jde především. Tvrdou hlavu má kdekdo, zvlášť ti z východu a nikdy si tím nepomohli, leda k horšímu. V práci také máme člověka co je až příliš upřímný a neuvědomuje si že si tím sám sobě škodí. Chápu že každý na to nemá hlavu, ale přecijen u vedoucího redakce bych očekával lepší úroveň nadhledu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě tuto fámu stvořilo samo AMD a platí astroturfery, youtube kanály a weby jako diit aby je šířily dál. Jak jinak si vysvětlit, že anonymní post na reditu, který mohl napsat kdokoliv, se bere jako fakt? Že se nikdo nepochlubil ve stylu "byl na nás činěn nátlak ale odolali jsme"? Že řada hodnověrných kanálu jako GamersNexus jasně prohlásila, že na ně žádny nátlak činěn nebyl a že celá tato kauza je nesmysl?

Tak blbí redaktoři diit nejsou aby nepoznali, že to je blbost. Takže jsou zaplacení od AMD :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

'' Jak jinak si vysvětlit, že anonymní post na reditu, který mohl napsat kdokoliv, se bere jako fakt? ''

asi proto, ze kazdej kdo se v branzi nakej ten rok pohybuje, to zna na vlastni kuzi.. viz post od D.Jezka.. neni to tak dlouho co Burke psal, ze vsechny grafiky na testy kupuje, aby mel jistotu, ze ho nebudou takle vydirat.. (:

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

a divíte se?? Když firma dodá hw tak čeká že ho negativně nestrhá, to je normální. Je jasné že pokud by šlo o totální šmejd tak je možnost odmítnout, ale kdy nějaký produkt AMD/Intel/Nv byl opravdu šmejd?
Je to stejné jako když někdo dodává dotovaný/levný plyn a další věci tak neočekává že dostane za to kudlou do zad. Ale u některé sorty lidí je to dnes bohužel normální brát výhody a plít na dárce... To samé s tím hw, je v tom určitý závazek že nejde říci vše "na plnou hubu". Kdo s tím nesouhlasí tak si raději koupí, ale brát to za vydírání?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pohadka je to krasna, len skoda, ze tak nejak zrejme nechapes funkciu a poslanie redaktora/recenzenta.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A tebe platí kdo ? O žádné straně (nVidia, YT-ber) bych si teď nedovoli říct, že lžou nebo mají pravdu, takže jak to můžeš vědět ty ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"přijdou o hardware na testy a ovladače"

Tady je přeci jen vidět ten přihřívací bias no-xe... Proč by měli přijít o ovladače? Ty si přeci může stáhnout kdokoliv, i kdyby se zpožděním...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

1. Uvádí to zdroj, není to žádný můj přihřívací bias.
2. Je to fakt. Je docela dobré si nejdříve o problematice něco zjistit a teprve až poté se k ní vyjadřovat a někoho kritizovat. Pro lidi, kteří mají dobré kontakty u výrobců, nikdy nebyl problém zajistit si hardware i s předstihem před vydáním. Co jim bránilo leakovat výsledky a vydávat recenze před koncem NDA, byly právě ovladače, které před vydáním recenzentům na základě podepsání NDA distribuuje samotný výrobce čipu. Pokud tedy recenzent není zadobře s výrobcem čipu a nemá přístup k ovladačům, může jen těžko s koncem NDA vydat hotovou recenzi i když má hardware. Recenze publikované týden a déle po NDA mají řádově nižší čtenost.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

O třetinu nebo o polovinu nižší čtenost není řádově nižší čtenost. Víc ten rozdíl týden po NDA nedělal ani na zive, ani na ehw, ani na pctuningu. Nevím, jak na DIIT.

A těžko bude mít recenze s NDA osmdesát tisíc a recenze týden po NDA osm tisíc.

Není to tak tragické, že by člověk musel publikovat s NDA, jinak to nemá smysl.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pak nechápu, proč ses tehdy v diskusích tak rozčiloval, když jsi Radeon HD 7970 dostal na recenzi až po DIITu :-).

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

LOL +1

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

ta vazne sedla :o)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Sedla, ale mimo. U žádné jiné recenze jsem nic takového neudělal, přestože nešlo, znovu zopakuju, o první, ani poslední recenzi, kterou dělal někdo pod NDA, zatímco já jsem kartu neměl. K recenzi HD 7970 jsem z dobrého důvodu tehdy napsal toto:

„A konečně na Diit.cz vyšel v češtině rozsáhlý popis architektury od Jirky Součka, jehož rozbory jste mohli dřív vidět i u nás na Extrahardware. Pokud vás architektura HD 7970 zajímá, určitě si ho projděte. V češtině už asi nikdo nic podrobnějšího k novým Radeonům nenapíše a ani v drtivé většině zahraničních recenzí nové karty takto do hloubky nikdo neprobírá. V druhém článku tam najdete i recenzi samotné karty, k ní na tomto místě už radši nedodám nic jiného než to, abyste opravdu pozorně přečetli opravdu všechny kapitoly včetně těch, které každý přeskakuje, a dobře popřemýšleli, co z testů vyplývá a nevyplývá a co je vlastně otestováno a jak, než si na jejím základě vůbec budete chtít dělat nějaký závěr.“

A pak se začaly dít věci.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kvůli tomu, v jaké kvalitě ta jediná česká recenze byla a kvůli tomu, že to při této kvalitě byla jediná česká recenze, která několik dní (nebo jako koukám spíš několik týdnů) po vydání mohla existovat. Kvůli tomu, že tam bylo smíchaných několik testovacích metodik a několik různých testovacích sestav do stejného grafu, kvůli tomu, že tam byly namixované karty testované za různých podmínek, kvůli tomu, že proto byla ve výsledku zavádějící. Kdyby tehdy David vzal ten Radeon a doměřil k němu třeba jen jedinou GeForce, měl tam v každém grafu jenom dvě karty, ale stejnou metodikou a za stejných podmínek, neřekl bych ani popel.

De facto zrecenzoval jedinou kartu, kterou otestoval, a na základě naměřených výsledků ji ohodnotil a ocenil zlatým DIITem, aniž by k ní měl za stejných podmínek otestovanou byť jen jedinou kartu do srovnání. A to na podstatně výkonnější sestavě.

https://diit.cz/clanek/gpu-z-zmena-testovaci-sestavy

I kdyby tam tu kartu naměřil jen jako jedinou, a do srovnání nedal vůbec nic, nebyla by to taková bota, jak když do grafů namíchá výsledky naměřené na 2,66GHz Nehalemu a přetaktovaném Core i7-2600K a potom to ještě na základě takových výsledků komentuje, hodnotí a dává tomu ocenění.

Nešlo o první ani poslední produkt, který bych neměl v recenzi jako první. Asi nepochopíš, že jsem neměl problém s tím, kdy to vyšlo, s tím, kde to vyšlo, s tím, kdo to psal, s tím, že jsem to nemohl psát já, ale jen a pouze s tím, jaký z něj vypadl výsledek, co? Fakt si ani po osmi letech nepřipustíte, že ta recenze nebyla tak docela košér?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Adame, je to dávná historie, tehdy jsem se ti k tomu OBSÁHLE vyjadřoval i na ehw a tak se k tomu už nehodlám detailně vracet. Jen v rychlosti:

Za prvé: za tím, jak recenze vyzněla (zlato pro HD 7970) si stojím. Byla to skvělá karta. Žádná konkurenční GeForce v testu nebyla prostě proto, co jsem napsal výše: byla nám zaříznuta podpora. Takže pokud chceš někoho peskovat za to, že v grafech chyběla, peskuj Igora Staňka, ne mne.

Za druhé: ani ty bys nestvořil obsáhlejší recenzi, protože to prostě nebylo časově možné. To NDA si neabsolvoval, nevíš jak se měnily ovladače, kdy mi karta dorazila a kdy šla dál. O tom nevíš zhola nic.

Za třetí: tudíž vyvozuješ závěry, které jsou jen tvoje dojmologie a nemají nic společného s tehdejší realitou.

Za čtvrté: tvoje "pubertrální fňukání" v diskusi na DIIT i EHW bylo trapné už tehdy. Žes to tehdy nedostal pod exkluzivním NDA ty, ale DIIT? Já jsem to nerozhodl, nikdo z CZ AMD to nerozhodl, v tom jsme byli všichni jen malí páni. A nediv se, že když mi to CZ AMD nabídla, tak jsem to vzal, to by udělal každý. Pro mě to znamenalo to, že jsem přišel o X desítek hodin v době vánočního volna (pokud si to správně vybavuji).

Píše se rok 2019, ne 2011. Konečně dospěj a přestaň papouškovat tu tvoji pomýlenou teorii o tom, proč recenze na DIIT byla taková či maková. V redakci DIIT si nikdy nebyl, nevíš o té věci nic.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Davide, minimálně několik týdnů dopředu jsi věděl, že to budeš testovat, minimálně několik týdnů předem jsi mohl začít dávat dohromady cokoliv do srovnání, čtrnáct dní po vydání jsi na to měl totální exkluzivitu, čtrnáct dní po vydání, kdy ta recenze existovala jako jediná, jsi mohl ještě doměřit jakoukoliv jinou kartu. Aspoň jednu jedinou kartu. Klidně aspoň druhý Radeon, když žádná GeForce nešla sehnat, protože vám byla "zaříznuta podpora".

Jenom aby tam bylo aspoň něco do srovnání. Cokoliv, od čeho by se dalo při hodnocení odrazit. I kdyby mi den před koncem NDA kompletně vyhořela testovací sestava, vezmu druhý počítač, přetestuju ten Radeon a doplním tam druhou kartu aspoň po vydání.

I kdybys tam měl grafy, ve kterých by byl jen sám a jediný Radeon HD 7970, nebyl by to takový průser, jako ten mišmaš, co jsi vypustil ven a nechal to tam viset v téhle podobě na věky věkův.

Máš tam srovnání hlučností, které je mimo mísu (a jestli si matně vzpomínám, měření hlučností se na diit měnilo někdy průběžně za pochodu, protože některé karty byly tišší než okolní hluk, takže se posouvala spodní hranice, ale jen u některých – hrnul jsi to nadále do jednoho grafu). Máš tam v jednom grafu srovnání spotřeb, které je absolutně mimo mísu (jiná sestava, jiná platforma, jiný procesor). Máš tam grafy se srovnáním herního výkonu, které jsou absolutně mimo mísu.

Jediné grafy, které tam nejsou pro člověka, co si to otevře, vysloveně zavádějící, je měření v Crysis 2, měření v Deus Ex, měření v NFS a měření ve Skyrimu, kde je ta karta samotná.

Proč tě proboha napadla taková kravina, jako je naplácat výsledky naměřené na dvou diametrálně odlišných testovacích sestavách do jednoho grafu?

Všichni tady musí při testování improvizovat, všichni shánějí komponenty na testovací sestavy po všech čertech, nikdo nikomu nenaservíruje pod nos. "Desítky hodin vánočního volna" mě fakt neohromí, s tím můžeš jít na někoho, kdo neví, že u grafik pod NDA neexistují víkendy, neexistuje spaní, neexistují svátky, neexistuje rodina. Zažil jsem i kartu, která mi přišla dopoledne a odpoledne na ni končilo NDA. Testoval jsem ji de facto živě. Několik Radeonů už jsem musel přetestovávat půl dne před koncem NDA, protože přišly nové ovladače "zvyšující výkon". Když od AMD dorazí karta, u které někdo ještě po vydání nevydává opravené ovladače, se kterými se mají přeměřovat spotřeby, teploty, hlučnost anebo přetaktování, je to malý zázrak. Když dojdou od AMD před NDA ovladače, ve kterých by nebylo upozornění, že něco v řízení spotřeby nefunguje korektně, je to malý zázrak. Asi není nic, co by mě v tomto ohledu mohlo překvapit, nebo co bych nezažil.

Umím si představit, že příprava byla hektická, umím si představit, že to s koncem NDA muselo být vydané. Pro co opravdu nemám pochopení, že to už ani po tom vydání nikdo nikdy neopravil ani nedoplnil zůstalo to tam v této podobě viset napořád (a ještě začínám mít pocit, že jste na to pyšní). Já bych si něco podobného v takové podobě fakt nedovolil vydat. Žádná recenze grafiky, kterou jste vydávali předtím ani potom, nebyla tak mizerná.

Pod NDA jsem neměl už desítky karet. Pořád žiju. Nikdy jsem se kvůli tomu nezhroutil. Nikdy jindy jsem se k tomu podobně nevyjadřoval. Je mi to u pr..., pokud si člověk může tu normální recenzi aspoň přečíst jinde. Tehdy žádná normální česká recenze vyjít nemohla, a navíc nemohla vyjít mimořádně dlouho, protože NDA končilo před Vánoci a další testy šly ven až po novém roce.

Fakt nedokážete pochopit, že jsem měl vždycky problém jenom s tím, že jinou takto neprofesionální recenzi grafiky na známém IT webu jsem do té doby a ani od té doby neviděl?

BTW, je rok 2019, ale já nebyl ten, kdo to vytáhl jako ultimátní argument.

Ad ani já bych nestvořil obsáhlejší...

Nevím. Poslední rychlovka, co jsem dělal, bylo tohle:

https://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=5...

Karta dorazila 25. září v poledne, recenze byla venku 26. září navečer. Honzík potvrdí, přišla mi od něj.

Jo, ten den jsem přes noc nespal.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

no co je ubohy komentator uz vime a ted uz i co je ubohy redaktor......

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak dobrá, po 8 letech ještě jednou, ale už naposled:

"Davide, minimálně několik týdnů dopředu jsi věděl, že to budeš testovat, minimálně několik týdnů předem jsi mohl začít dávat dohromady cokoliv do srovnání, čtrnáct dní po vydání jsi na to měl totální exkluzivitu, čtrnáct dní po vydání, kdy ta recenze existovala jako jediná, jsi mohl ještě doměřit jakoukoliv jinou kartu."

Máš důkaz? Seděls u mě doma, abys věděl, jak co přesně bylo? NE!

"I kdybys tam měl grafy, ve kterých by byl jen sám a jediný Radeon HD 7970, nebyl by to takový průser, jako ten mišmaš, co jsi vypustil ven a nechal to tam viset v téhle podobě na věky věkův."

To je věc názoru, já to prostě vidím jinak, ale stálo by mě zhruba 2-3 hodiny času to detailně objasnit a při vší úctě, za to mi nestojíš.

"Máš tam srovnání hlučností, které je mimo mísu ... Máš tam v jednom grafu srovnání spotřeb, které je absolutně mimo mísu..."

Nemyslím si, že jsi hlupák, takže předpokládám, že stejně jako čtenář se dokážeš vyznat v grafu, který obsahuje odlišné podmínky a u kterého to bylo předtím i poté v mnoha případech komentováno, aby to ani ňouma nepřehlédl.

""Desítky hodin vánočního volna" mě fakt neohromí"

V pořádku, to je tvoje osobní věc.

"...Pro co opravdu nemám pochopení, že to už ani po tom vydání nikdo nikdy neopravil..."

A proč? Měli jsme přece vaši dokonalou recenzi :-).

"Já bych si něco podobného v takové podobě fakt nedovolil vydat."

V pořádku. Já si to dovolil. Ale třeba mi to Svatý Petr taky vyčte.

"Žádná recenze grafiky, kterou jste vydávali předtím ani potom, nebyla tak mizerná."

Ok, jinými slovy: nemáš přehled, co vše se kdy u nás jak testovalo.

"Pod NDA jsem neměl už desítky karet. Pořád žiju. Nikdy jsem se kvůli tomu nezhroutil. Nikdy jindy jsem se k tomu podobně nevyjadřoval. Je mi to u pr...,"

Místo první věty si dosaď klidně něco jako "K recenzi 7970 jsem se už nikdy nevrátil".

"...pokud si člověk může tu normální recenzi aspoň přečíst jinde. Tehdy žádná normální česká recenze vyjít nemohla, a navíc nemohla vyjít mimořádně dlouho, protože NDA končilo před Vánoci a další testy šly ven až po novém roce."

Ještě jednou a snad už to konečně pochopíš: ZA TO NEMOHU JÁ, TO BYLA POLITIKA AMD.

"...že jinou takto neprofesionální recenzi grafiky na známém IT webu jsem do té doby a ani od té doby neviděl?"

Záleží co si představuješ pod slovem "profesionalita". Zjevně něco jiného než já, ale ... pozdravuj kolegu Obra.

"Nevím. Poslední rychlovka, co jsem dělal, bylo tohle: ... Karta dorazila 25. září v poledne, recenze byla venku 26. září navečer. Honzík potvrdí, přišla mi od něj. Jo, ten den jsem přes noc nespal."

Musel bych se vrátit ke svému: "stálo by mě zhruba 2-3 hodiny času to detailně objasnit". Místo toho jen krátce dodám, že ano, tohle je typická česká metoda jak honit imprese - ostatně jste to dělali už na EHW, nezapomenu jednu Mirkovu recenzi, co se táhla jak smrad přes 62 stránek, přitom informačně by to šlo smrsknout na standardních 5-8str. Ale vata taky generuje hezká čísla pro zadavatele reklamy, tak proč ne.

Zkrátka Adame: jako čtenář si měj jaký názor na tu recenzi chceš. Jako redaktor konkurence si však u mne tehdy klesl když ses zjevil a začal hlásat svoje evangelium identifikujíce se jako autor konkurence. Jestli ti tehdy AMD šlápla na kuří oko tím, že ti ani nedali vědět, že to vyjde jinde, tak už se s tím proboha vyrovnej a jdi v životě dál. Jestli si myslíš, že jsi nositelem nějaké jediné správné pravdy v přístupu k testování produktů, tak to se dle mého hluboce mýlíš (a 95% "jůtůberů" co něco testují ti to s radostí vysvětlí po svém). I tahle debata ale ukazuje, že to prostě už děláš moc dlouho, potřeboval bys z toho aspoň na 1 rok vypadnout, dělat něco jiného a pak bys třeba zjistil, že si tomu obětoval příliš času, který bys teď raději věnoval něčemu jinému.

Třeba pak také konečně pochopíš, proč jsem se k té recenzi už nevrátil (ostatně to taky souviselo s tím, že karta šla zas někam jinak, pokud si dobře vzpomínám).

Co je vlastně pro tebe v životě opravdu důležité?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Byli jste jako jediní z ČR exkluzivně na prezentaci AMD, ke které se vše následně vázalo. Ani to AMD nepošle kartu den před koncem NDA s tím, že k hodině ukončení NDA požaduje hotovou recenzi. S pány z AMD jsem to řešil týden před koncem NDA, kdy vysloveně dělali blbý, že o ničem neví, a vymlouvali se jeden na druhého. V té době už muselo být jasno.

Nemohl jsi za to, že to byla jediná recenze, mohl jsi za to, jak ta recenze vypadá po vydání a za to, že ti to bylo jedno. Ta recka jde snad proti všem pravidlům, která jsou u recenzování produktů normální. Nemůžeš se spoléhat na to, že inteligentní čtenář se při pohledu na graf dovtípí, že v něm jsou pohromadě nesrovnatelné výsledky anebo bude rozklepávat recenze půl roku dozadu, aby zjistil, co a jak se za poslední dva roky měnilo v testovací metodice. Já si takových volovin všimnu, normálního člověka ve snu nenapadne, že můžou být pohromadě výsledky, které nejde srovnávat. Kapitola testovací sestava je suverénně nejméně čtenou v jakékoliv recenzi.

K samotné HD 7970 nebylo potřeba vracet, ta byla nějak otestovaná, co tomu chybělo, bylo naměřit cokoliv do srovnání.

Ad zbytek, jinými slovy jsou důležitější věci než to, že vyšla nějaká zdrbaná recenze grafik a po vydání už ti nestojí za to to nějak řešit nebo opravoval, protože bys s tím musel ztratit ještě pár dalších hodin. Pak opravdu nechápu, že vám s tímto přístupem vadí, že jsem si dovolil naznačit, že ta recenze nebyla dobrá a hrajete to pořád na to, že jenom žárlím kvůli tomu, že jsem jednu grafiku nedostal jako první a dodneška máte potřebu to vytahovat. Všechny recenze na DIIT jsem fakt neprocházel a jestli máš za sebou i horší kousky, tak to ani nechci vědět. Pokud tu recenzi považuješ za dobrou, protože v ní "není vata" a je tam všechno podstatné, tak to nechci vědět taky.

S Obrem se dodnes bavím jen po mailu a obvykle jednou větou, sorry, pozdravovat nebudu. Tamta recka je rozvleklá především proto, že se prodává souběžně bezprecedentní množství modelů grafických karet, grafy jsou dlouhé jak kráva a když z nich nějaké karty vyhodím, v diskuzi se mi následně vrátí, že v těch grafech chybí a lidi je tam chtějí. Ano, můžu to vzít a u každé karty dát do grafu jen čtyři karty, přímého konkurenta + nejvýkonnější grafiku, podle které se počítají nárůsty výkonu, omezit to na 1080p, protože je nejpoužívanější, a pak slepit čtyři hry na jednu stranu. Proč, když lidi nezajímá jen to, jak si RX 5700 XT vede proti RTX 2060 a RTX 2060 Super, ale i to, jak je na tom proti ostatním kartám.

Recenze produktu vyhnáno ad absurdum se dá shrnout i do jedné věty.

Trollovacího avatara jsem si nasadil v okamžiku, kdy "žárlíš na naši recenzi HD 7970" byl váš jediný argument, co jste v diskuzích měli na cokoliv, co jsem pod nějakým dalším článkem napsal. Kdyby aspoň bylo na co žárlit. :\

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby mi to tolik vadilo, ani by mě nehnulo na vás ze čtenějšího webu ještě linkovat ze "souhrnu recenzí". Tvářil bych se, že žádná česká recenze neexistuje, jak je v téhle republice "profesionální standard". České recenze na konkurenčních webech neexistují, zato ve vykrádání zahraničních se můžeme přerazit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jelikož si pořád meleš tiu svoji, tak ještě pár komentářů k tvým oběma posledním příspěvkům:

"...V té době už muselo být jasno."

Jinými slovy nevíš, nebyl jsi u toho, jen se domníváš. A domníváš se chybně. Věřit mi to samozřejmě nemusíš, to je tvoje osobní věc, jestli budeš i dalších 8 let papouškovat tuhle pomýlenou mantru.

"Ta recka jde snad proti všem pravidlům, která jsou u recenzování produktů normální."

Normální kde? Na pct s Obrem? Nenech se vysmát.

"Nemůžeš se spoléhat na to, že inteligentní čtenář se při pohledu na graf dovtípí, že v něm jsou pohromadě nesrovnatelné výsledky..."

Můžu. Nepovažuji čtenáře za líné / hlupáky. Ty ano?

"...co tomu chybělo, bylo naměřit cokoliv do srovnání..."

Nebyl zájem (z jiných stran), nebyla možnost (viz Igor).

"Pak opravdu nechápu, že vám s tímto přístupem vadí, že jsem si dovolil naznačit, že ta recenze nebyla dobrá..."

Nic takového mě nevadilo a nevadí. Vyjádřil si svůj názor, což neznamená, že z něj můžeš dělat desatero přikázání.

"...a hrajete to pořád na to, že jenom žárlím kvůli tomu, že jsem jednu grafiku nedostal jako první a dodneška máte potřebu to vytahovat."

Ve mě to ten dojem evokuje. Evokovalo jej to tehdy, evokuje jej to dodnes.

"Tamta recka je rozvleklá především proto, že se prodává souběžně bezprecedentní množství modelů grafických karet, grafy jsou dlouhé jak kráva..."

Tady jen technická, neber to jako rejpájní, ale já ve FF vidím ty grafy tak, že všechny sloupečky jsou smrsklé do jedné pozice. Nemáte nějakou chybu v kódu?

"Trollovacího avatara jsem si nasadil v okamžiku, kdy "žárlíš na naši recenzi HD 7970" byl váš jediný argument, co jste v diskuzích měli na cokoliv, co jsem pod nějakým dalším článkem napsal."

Lžeš. Vedl jsem s tebou tehdy obsáhlou diskusi i u vás na EHW.

"Kdyby mi to tolik vadilo, ani by mě nehnulo na vás ze čtenějšího webu ještě linkovat ze "souhrnu recenzí"."

No, vzhledem k tomu, že vím, jak historicky vznikala ta vyšší čtenost pct nad cdr, tak to raději nebudu komentovat. Ale u toho si ty imho také nebyl, že?

"Tvářil bych se, že žádná česká recenze neexistuje, jak je v téhle republice "profesionální standard"."

Čí standard to je? Můj ne, čtenáře jsem např. u GeForce obvykle odkazoval na jiné české weby, u kterých se vědělo, že mají podporu. Ale linkovat konkurenční weby pokud vím, nemá nikdo za povinnost - i když ve VIP shrnutích jsme to všichni svorně dělali. V čem je problém?

"České recenze na konkurenčních webech neexistují, zato ve vykrádání zahraničních se můžeme přerazit."

Asi jako když Igor nedá do ČR ani jednu GeForce, zato v zahraničí kolují sady 3ks SLI kitů? No to se pak holt přebírají výsledky zahraničních měření. Tady si opět stěžuj u výrobců. Jinak pro případ, žes to nezaznamenal, tak CDR/DIIT mělo historicky pár článků, kde nás naopak přebíraly/linkovaly velké zahraniční weby. Už po letech za to nedám ruku do ohně, ale myslím že to byly vesměs věci týkajíc se vypalování. Čili v rámci našim enormně omezených možností jsme určitou reciprocitu prokázali.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co bylo přesně v diskuzi na EHW jsem neukládal, teď už ta diskuze neexistuje. Nemůžu potvrdit ani vyvrátit.

"interní problémy, jejichž vysvětlování by trvalo 2-3 hodiny" nechci řešit. Můžeš napsat jednou větou prostou informaci, jak dlouho před koncem NDA ses dozvěděl, že tu kartu budeš testovat, a jak dlouho před koncem NDA ti přišla karta a ovladače?

Igor Staněk nám nepůjčil GeForce není argument pro to, proč tam není žádná jiná karta ve srovnání.

A ten souhrn recenzí byl na EHW, ne na PCTuningu. Předpokládám, že s tím jsi takový problém neměl.

Ad ty kity, hele, asi nemá cenu řešit, že 95 % obsahu mainstreamových českých IT webů, co přežily, je postavených na přebírání cizí práce.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Nemůžu potvrdit ani vyvrátit." ... ale pořád tu argumentuješ jako kdyby si byl schopen předložit, že tam zaznělo to, co tvrdíš. A já VÍM že kecáš, pravda v tomto bodu není na tvé straně. Tečka.

"Můžeš napsat jednou větou prostou informaci, jak dlouho před koncem NDA ses dozvěděl, že tu kartu budeš testovat, a jak dlouho před koncem NDA ti přišla karta a ovladače?" ... kdybych věděl, že tě to bude tak trápit, tak bych si to tehdy poznamenal s přesností na minuty. Takto ale musíš vzít za vděk pouze informací, že toho času bylo žalostně málo a v jeho rámci jsem stihl vše, co jsem chtěl.

"Igor Staněk nám nepůjčil GeForce není argument pro to, proč tam není žádná jiná karta ve srovnání." ... je. Já se k recenzím zpětně nevracím, protože to už nemá smysl. Jestli vaše průběhy čteností ukazovaly něco jiného, by mně na DIIT bylo absolutně k ničemu. A proč tam nebyly jiné karty ve srovnání? To bychom se museli bavit o reálné informační hodnotě a to bych měl opět nutkání se vracet k vašim 60str+ elaborátům o ničem, které sloužily z většiny jen jako generátor impresí. Už prosím této debaty nechme.

"asi nemá cenu řešit, že 95 % obsahu mainstreamových českých IT webů, co přežily, je postavených na přebírání cizí práce" ... tak proč si to zde v diskusi vytáhl?

Znovu opakuji: už se s tím nějak vyrovnej a žij.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Žalostně málo času je vždy. Nepotřebuju minuty, stačilo by to i na dny. :)

Ad proč jsi to vytáhl? Jako argument na to, že se musí obsah tvořit přebíráním zahraničních článků, protože nedostáváme hardware na testy... Nemusí. Musí se to dělat proto, že v ČR už dnes žádný vydavatel takový test nezaplatí, protože je levnější parazitovat na cizích článcích.

Ad zpětně se nevracím – pokud publikuju něco, co není dobré, mám snahu to napravit. Ty to považuješ za zbytečné, protože z toho už nic nemáš. Taky přístup.

Ad informační hodnota testu, ve kterém je jedna karta vs informační hodnota testu, kde je srovnaných deset karet – už mě fakt nenapadá, co na to napsat.

Ad žij, já už můžu jenom zopakovat to, co zkraje – tu recenzi jsem nikdy nekritizoval kvůli tomu, abych ji shodil, protože jsem tu kartu nedostal na test jako první, ale kvůli tomu, že není dobrá a byla zavádějící. Zkuste to prostě nějak vzít na vědomí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ta recenze je fakt o ničem - respektive jako exkluzivní ochutnávka výkonu ano (=recenze?), ale jako test ne. "Tichá karta" s blower fan a pár měření mimózně připrasenejch do starších grafů. Je to tak. Dnešními měřítky by absolutně neobstála a po jejím přečtení mám informační zážitek tak 50 %: karta možná dobrá, možná taky ne.

Proč to tady hází u GTX 580 a 590 stropy? A jaké rozlišení měly ostatní karty?
https://ctrlv.cz/yoSv

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně se z toho nevzpamatoval ani po 8 letech. To je velmi silné ego...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenom bych takhle decentně nakoukl do struktury tohoto vlákna, kdo tu recenzi po tolika letech zase vytáhl.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Trapný pokus o překroucení skutečnosti, že no-X to použil jako argumentační důkaz, nikoli podstatu věci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To by byl argumentační důkaz, kdyby to byla pravda. Vadilo mi to primárně kvůli tomu, v jaké kvalitě jste tu recenzi dokázali zvládnout.

A řádově nižší čtenost recenze po NDA udělá jenom v případě, že byste měli u recenze pod NDA 1500 prokliků a po NDA 300 (anebo pod NDA 12 000 a po NDA 2000). A tak blbě jste na tom snad nebyli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Pak nechápu, proč ses tehdy v diskusích tak rozčiloval, když jsi Radeon HD 7970 dostal na recenzi až po DIITu :-)." ... Co přesně je na tom nepravdivé?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A sakra, to je pravda! No-x je v tomhle prostě machr.

Stále nechápe, proč jsem se tehdy kvůli té recenzi rozčiloval. :)

Jenom teď teda zase nerozumím tomu, proč by oznámení, že něco nechápe, měl být argumentační důkaz na to, že recenzi týden po konci NDA klesá čtenost řádově.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je úplně normální hlavně u nVidie, že karty seženeš před koncem NDA, ale ovladače k nim uvolňují pro recenzenty podle toho, jak je který hodný. Takže ikdyž si seženeš bůh ví kde kartu, tak tě ji prostě nenechají otestovat s předstihem a ty na konci NDA budeš teprv stahovat ovladače... a jak tu ex šéf diitu psal, přicházíš o peníze, protože si tu recenzi přečtou lidi na ostatních webech a k té tvé se později už tolik lidí nedostane.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jde o to, že každý kdo má produkty před koncem NDA má výhodu má článek/vidoe včas, když spadne opona a tedy potenciálně největší sledovanost a potenciál růstu a zisků ....

a ty ovladače, NVIDIA při nedávném uvedení jedné novinky zablokovala přístup ovladačů všem, kteří jí nebyly po chuti, partneři měli zakázáno poskytovat ovladače těm, které NVIDIA neschválila! A karta bez ovladačů je k ničemu ....

tyhle věci tě netrápí, když máš 100, 500 tisíc nebo dokonce milion odběratelů a sledovanost, ale trápí tě, když máš méně, protože tě to značně omezuje v růstu a fungování .... Pokud máš kanál s půl milionem sledujících apod. tak je ti to jedno ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych ja mel firmu s hardwarem, tak cloveku jako jsi ty, bych ovladace nedal taky, protoze mas snahu strhat vsechno co se tvemu mozecku zrovna nelibi.
Ano je to tvuj blog a jiste si muzes vsechny oponenty zablokovat, coz pravidelne delas, ale proc by pro boha takovemu fanatikovi nekdo daval nejakou vyhodu, kdyz stejne vsichni vedi, ze se ti neda verit jedinny slovo.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsi Redmarxi napsal přesně. Za to jak se chová, se vůbec není čemu divit. Nejsmutnější na tom je, že bude tento web stále schopný blbnout mladé lidi, kteří to na začátku neprohlédnou. Do toho Belka a máme tu dvojici největších plácalů v IT. Neobjektivní až to bolí.. A vidíš, takoví se najednou objeví a začnou se litovat :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

s výjimkou tebe a několika tobě podobných nemocných jedinců (viz definice diskusního Trolla, kdy ty jsi na všech webech jeho nejvýstižnějím exemplářem) a společnosti NVIDIA, nemám s nikým jiným žádný problém, všichni se mnou spolupracují desítky výrobců atd. a mé slovo jim stačí k tomu, aby mě posílali produkty jen na dobré slovo, protože vědí, že mám zájem o to říkat věci tak jak jsou a většina věří svým produktům a jejich kvalitě i ceně natolik, že se za ně nestydí a nemá důvod vyhrožovat že musím napsat to a to abych měl jejich podporu i nadále ... takže problém zjevně nebude u mě ;).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

DD, děkuji za vaši účast v diskuzi. Posunul jste obsah článku díky diskuzi na další úroveň obsažených informací. Číslicová Zhouba nemá problém o sobě lhát i na konkurenčním webu. A představte si to, oni to tu i nechají, ne jako vy u sebe doma, takže se touto diskuzí budou moci pobavit čtenáři i za mnoho let, až na ni budeme odkazovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to se ani nedivím, že spolupracují. DDworld je zatím jediný česko–slovenský web, u kterého mi nějaký (a ne jeden) PR řekl, že dostal požadavek na kladnou recenzi, takže musel produkt nejdřív poslat tam, i když ví, jak moc ty recenze lidi berou vážně. :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Intel, NVIDIA a Microsoft, 3 firmy ktere se dlouha leta chovali k zakaznikum nadradene, arogantne pricemz prinaseli mnozstvi picovin, minimalni kvalitu ale samozrejme vysoke ceny a nizke iq sveho vedeni si ponechali, tak podme na ne rad radem:

-Intel jiz od roku 2007 tvrde uzivatele omezoval na ctyrjadrech, 10 let trvalo nez prisla AMD se Zen-em a donutila Intel nejprv prejit na 6 jadra, nasledne na 8 jadra a slevnit, a co se zjistilo? ze Intel prinasel rozdil v IPC 0 a nebo par % a ty jeste ziskal kuli tomu ze zacal spekulativne nakladat/provadet operace s pameti cache, cili co nova generace ctyrjader/Lake to ojeb v roli IPC a bezpecnosti, dale procesory prestal od generace Sandy Bridge pajet, dale o 1/3 zrezal zakladovy substrat u generace Skylake cim zacali procesory po bocich praskat a kdyz to jinak uz neslo tak u pinove kompatibilniho LGA1151 nasledne fw umele vytvoril novy cipset v roli Z170 > Z270 > Z370 > Z390 ktery neprinasel nic vic jenom buzeraci pro umelou koupi zakladnich desek

-Microsoft od uvedeni Windows 7 v roce 2009 zacal na pole OS uplne srat, takto Windows 7 mela dve verze a to bez SP a SP1, nasledne nezalibene Windows 8 kde Microsoft zacal nasilne prosazovat Metro na ukor klasickeho StartMenu a ovladaciho panelu coz mu jiz samotni uzivatele silne vytkli ale nedal si to rozmluvit mely tez 2 verze, W8 a W8.1, pote kdyz se jiz nikde dlouho nehnul se sama AMD nasrala a uvedla svuj vlastni open-source projekt Mantle ktery pote Microsoft vyuzil jako zaklad pro sve api DirectX 12, jenze nebyl by to debilni Microsoft ktery by tohle nove api nasilne, umele neomezil pro nadchazejici a vysoce smirovaci Windows 10 ktere dnes maji prosim 9 vydani a stale nejsou v plne kvalitativnim stavu jako Windows 7 SP1, ze se nasledne nemohla opakovane na to AMD znovu hledet a uvedla dalsi open-source api Vulkan ktere bezi napric Windows 7, 8 a 10 plus dalsi OS a dale ze Microsoft potvrdil beh sveho api DX12 skr hry Blizzard-u a dalsich pri specialni licenci na Windows 7, k tomu umele vytizeni jednoho jadra na 80%, rozdrbane MetroStartMenu a odpojovani internetu po uvedeni aktualizaci i kdyz Microsoft dobre vedel ze sou tyhle KB na picu, jenom potrhuje a dokazuje ze v Microsoftu robi dnes ukazkovy debilove

-NVIDIA, lety drza, arogantni, nenazrana firma ktera roky lze svym zakaznikum a umele je omezuje skrz ovladace na vykonu, funkcich(NVENC) pri starem hw ktery sice stale dobre po-slouzi ale dle NVIDIE je jiz treba koupit novy, pruser s Pixel a Vertex shader 3 generace ktery vubec nedosahoval kvalit jak bylo slibovano, pruser s AA a AF pri generacich GeForce 6800 a 7000 GTX, rychle preznaceni 8000 Geforce na 9000 a 100 radu, ojeb v roli GTX 970 3,5GB a nasledne s RT a DLSS-AA za ktere zakaznici umele navic plati pricemz jej vubec nevyuziji a navic jde RT aktivovat coz sama NVIDIA priznala i na Pascalech a Volte, tez Geforce Partner Program ktery mel umele svazat ruky vyrobcum v roli kdyz nepristoupite odrezeme vas od testu nasich nejnovejsich karet, vyberovych GPU do vyroby a ovladacu, ted tohle na youtubery, to vse dokazuje ze po vysporadani se AMD s Intel-em treba vycistit i chliv NVIDIE na poli GPU, jednoduse a jasne zadna z karet z RTX generace NVIDIE nema cenu vic jak 900€, ze se prvni kusy RTX 2080 Ti srali jak na pase a k tomu jeste zakaznik nevedel ci dostane vyberove A nebo horsi B GPU jenom dokazuje samotnou sprostotu a debilitu NVIDIE

Nebyt AMD:

-nemame dnes na poli CPU vosmjaderne 65W procesory za 350€(3700X)
-nemame tu AM4 platformu kompatibilni 4 leta(2017 > 2020)
-nemame dnes na trhu PCI-Express 4 generace
-nemame bezpecnejsi procesory
-dobre pajene procesory
-pribalene kvalitne OEM chladice
-slevy na strane Intelu
-api DirectX 12 a Vulkan
-otevrenost, ferovost a postupne zrani produktu coz leta AMD jenom dokazuje

Treba si vazit co dnes dela AMD pro zakaznika, skutecne, i to ze se ji podarilo prinutit Microsoft vrazit do vydani 1903 lepsi rizeni jader v CCX blocich Ryzen-u, uz je ted ale nacase vycistit i GPU chliv protoze tohle co dnes dela NVIDIA delal i Intel a dokonce uplacel lidi z univerzit kdyz zjistili ze sou jeho procesory derave, tez rovnou prizna ze ma 3 miliardy ne na slevy ale na uplatky a to presne ted dela i NVIDIA, bud pojedete s nami a nebo bez nas, je to obycejne debilni svinstvo a ted kdyz padl na kolena Intel, proste nevi kam z konopi treba kopnout i NVIDII do prdele, protoze prodavat mainstreamove karty za 400 a vic € to neni dostupne portfolio ale obycejna prasackost a nenazranost, nic vic nic min, RX 570 sou jasnym dukazem skutecneho mainstreamu a ne nejake paskvili jmenem GTX 1650 a 1660 kterych zachvili bude v rade plna prdel a cena stale nenazrana.

AMD Radeon RX 5700 je ukazkova karta ale je za min penez plus modernejsi a to NVIDII proste nevyhovuje, musi se ohanet(vyhrozovat) a slevnit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych upozornil na to, že pokud by nebylo AMD, a Intel nadále stagnoval, brzy by je předběhl někdo z ARMu - ať už Qualcomm, Apple nebo třeba Samsung. Což by znamenalo nejen konec pro duopol v x86, který není prospěšný pro nikoho z nás, ale také nutnost softwarových dodavatelů orientovat se na více platforem a ohrožení Wintelu. Jak nadáváte na Widle, uvědomujete si, že Microsoft na osobních počítačích v podstatě nemá konkurenci, a má to ty samé příčiny jako s tím Intelem? Microsoft stejně jako Intel nepustí na svůj trh nikoho jiného a řeší to různými omezeními. Ať už nekompatibilitou nebo licencemi. Intel si teda vydržuje AMD, aby se neřeklo a úřady byly spokojené - ale než přišel Ryzen, Intel měl podle mě reálně strach, že to AMD nerozdejchá, a bude mít pěkný průšvih. Úspěch AMD je tak určitým způsobem úspěch i pro Intel. Pokud teda AMD Intel nepřeroste, ale pak se klidně může stát, že se role otočí, a Intel bude jen malinký přisluhovač AMD. Ani jedna z těch variant není výhodná. Krom toho dva výrobci jsou málo.
Microsoft má možná jako konkurenci v Apple, ale to není konkurence na stejném trhu, maximálně se trochu prolínají. Mark Shuttleworth se snaží s Ubuntu Microsoftu konkurovat, ale zase; nemá moc šanci, nejen protože mu Microsoft hází klacky pod nohy (včetně toho, že do Widlí integruje Linux).
Jsou tu dva výrobci CPU (AMD, Intel), dva výrobci GPU (AMD, nVidia), dva výrobci HDD (Seagate, WD), dva dodavatelé relevantních výrobních technologií (Samsung, TSMC), jeden dodavatel OS (Microsoft).
Celá ta platforma není žádná výhra. Ať už se AMD daří nebo ne, je to z bláta do louže.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dobře jsem se nasmál. Vyhráváte zlatého bludišťáka za nejhustější vývar fabulací v diskuzi. :-D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"U klasických webů už většinou došlo k útlumu podobných praktik, protože jejich existence zpravidla nestojí na zápůjčkách hardwaru jedné-dvou značek, ale příjmy zajišťující existenci jsou rozložené do širšího spektra zdrojů než reklam zobrazených v recenzích."

Já měl za to, že youtuber si na svoje živobytí a náklady taky vydělá pomocí reklam na Youtube...pak může být naprosto objektivní a na nějaké tlaky úplně kašlat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Příjem z reklamy je daný počtem shlédnutí, počet shlédnutí reflektuje obsah a obsah, který uživatel viděl již před týdnem na jednom kanálu, nebude hledat na druhém. Proto je pro YouTubery klíčové mít videa s recenzemi novinek venku v den vydání. O tom to celé je.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak to prrrr. Kdyz uz tu mame na diskuzi i Dedeho, tak mohu s klidem prohlasit, ze ikdyby dostal od AMD celosvetovou exkluzivitu a na novou grafiku mohl udelat recenzi o mesic driv nez ostatni, tak stejne to na jeho blog cist nepujdu a pockam si az na moje oblibene weby, az o tom budou psat oni.
Zakladem recenzi vidim duveryhodnost a teda nepujdu sledovat ani na youtube recenze na cokoli koho neznam, ale prednost dam proverenym youtuberum, u kterych mam predpoklad, ze to je nezavisla recenze a ne marktetingova kampan vyrobce na zaklade jejich predeslych vykonu.
Klidne si na objektivni recenzi tyden pockam.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

a to je rozdíl mezi tebou a mnou (a mnoha podobnými) ... ty jsi předpojatý, objektivitu hodnotíš na základě subjektivních dojmů současně při ignorování faktů, které se ti nehodí .... já předpojatý nejsem. Já ty produkty nevyrábím, neprodávám ... já je jen testuji a používám. Být předpojatý jako ty, tak bych si hodně ubližoval a třeba bych ani kvůli předpojatosti nevyzkoušel produkt, který by byl objektivně lepší a výhodnější, než jiný co třeba používám ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

DD, to je ten problém. Lžeš, když tvrdíte, že jste objektivní; nikdo není objektivní. Připustit vlastní nedokonalost je základ, aby člověk mohl překročit vlastní stín.
Vaše práce a úsilí má svou hodnotu, kterou tímto shazujete. Za to, že jsem vám tohle napsal na webu, jsem dostal ban a komentář byl smazán. Obáváte se kritiky a na svém webu se jí snažíte vymýtit; jasně, nějakou kritiku tam necháte, ale stačí se dotknout vašich slabých míst, a okamžitě reagujete. Na tom je zřejmé, jak velký problém s tím máte.
Třeba tady na diit se kritiky nebojí a i zřetelně útočné komentáře si ponechají; jen ať si čtenář udělá názor. Díkybohu za to.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano to je ten problém, ty si sám sobě lžeš, protože já si jsem 100% jistý, že být objektivní je možné, já jsem objektivní a také řada dalších lidí je objektivní, speciálně o tom, o čem je řeč, tedy o HARDWARE a technologiích. Ty jsou totiž samy o sobě jsou postavené na reálných a měřitelných a objektivních skutečnostech a faktech. Jsem objektivní ve všem? Samozřejmě že ne. Jsem objektivní pokud jde o to o čem píši na DDWorld.cz speciálně při hodnocení faktů? Ano, mám spousta důvodů a žádný nebýt.

... mě kritické komentáře vůbec nevadí, ale i kritika musí být objektivní založená na faktech, kritika není to, že budeš překrucovat fakta, vymýšlet si co v článku údajně je/není protože máš nějaký pocit a když ti dojdou argumenty a vyvrátím ti je, tak začneš napadat a lhát ... s tím mám problém. S kritikou? Vůbec! Já o sobě tvrdím, že v podstatných věcech jsem objektivní, ne že jsem neomylný a vševědoucí ;) ... já nemám problém přiznat chybu a opravit ji, znám vlastní omezení a nedostatky ... to je ten rozdíl mezi mnou a dvorními odpůrci mé osoby. Oni jsou předpojatí, fakta je nezajímají, mají vlastní dojmy a pocity a dogmatické přesvědčení o své vlastní nadřazenosti, já své názory a postoje opírám o fakta a nemám žádný problém své názory revidovat, pokud se fakta změní. Komentáře čistím a banuji, protože to co někteří dělají, není diskuse. A je to můj web a i komentáře jsou má vizitka a já chci mít diskuse ne žumpu jako je na některých webech. Nikdy jsem nikoho nesmazal za to, že by se mě nelíbil jeho na objektivních faktech založený názor jakkoliv moc byl ke mě kritický .... mě vadí extrémně lhaní, překrucování a tzv. "alternativní fakta" ... to je mé slabé místo a proto jednám tak jak jednám. Nezajímají mě pocity ale fakta ... to že někdo hodnotí objektivitu na základě toho, že má pocit ..., to se chytám za hlavu a to se prostě nedá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

TWL, 100% objektivní Stach. Prosím redakci ať tento výplod nepadne na oltář nějaké čistce, ať je tady archivován po mnoho následujících generací jako odstrašující příklad jedince, který nemá absolutně žádnou sebereflexi a jehož EGO přesahuje až do vzdálených galaxií. Děkuji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"twl"? zacat odpoved ty wole je prudko inteligentne.

Aj ked DD som ako zdroj noviniek cital asi 2x za celu dobu, tak na web DD pridem vzdy ked si chcem vytvorit nazor na dany HW, SW alebo hru. Pisem vytvorit nazor a nie zhltnut a prevziat vsetko od DD. Precitam si aj DIIT, aj PCT aj EHW aj zahranicne weby ... proste cim viac tym presnejsi vlastny nazor si vytvorim.

Ako zdroj noviniek som si vybral DIIT, z osobnych ale hlavne triezvych dovodov, pretoze mi vyhovuje ich stylizacia a rozmer obsahu. Chybaju mi obcas ironicke alebo vtipne hlasky, ktore mi casto dvihli naladu, ale stale mam chut ich pravidelne citat, aj ked sa uz viaceri redaktori vymenili.Ucet uz budem mat 10 rokov a citam ich viac ako 15 este ked sa venovali v CDR napalovackam.

Moj nazor je, ze z pct (ich stylizacie a plytkeho za to velkeho mnoztva obsahu) bolo vzdy citit odkial peniaze alebo hw tam pochvala. Ale aj z mojho pohladu negativny web som cital pre utvorenie vlastneho nazoru.

Sudca dokaze najlepsie posudit problem az po vypocuti vsetkych zucastnenych stran, nie len jednej strany.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"objektivitu hodnotíš na základě subjektivních dojmů " a "já jsem 100 % objektivní"

Ten člověk je fakt jak kolovrátek :-D Naučil se jednu frázi, kterou opakuje do zblbnutí, i když nerozumí významu těch slov, protože jinak bych musel chápat, že se jedná o logický protimluv :-) Taky jsem na DD dostal ban, protože Stach má svůj vlastní metr objektivity, do kterého mé věcné a důkazy podložené příspěvky prostě nezapadaly. Jeho ničím nepodložené lži, kdy při dotazu na poskytnutí zdroje situaci zesměšňuje a odpovědi se vyhýbá, jsou dokonalým příkladem toho, jak 100 % objektivita v jeho očích vypadá. Dřív jsem měl morální potřebu ty jeho lži vyvracet a chránit tak jedince, co si sami neumí dohledat relevantní informace, ale pak jsem naštěstí zjistil, že na DD se většina čtenářů chodí pobavit, pro informace tam chodí málokdo, takže už je mi to fuk a spím dobře. A jako bonus má sloh na úrovni školáka základní školy. Ať už si konečně najde nějakého deváťáka, co dostal z češtiny za 3, ať mu dělá korekturu, určitě to bude o 100 % lepší, než je to teď.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl jsi napsat "Klidně si počkám na recenzi, kde se mi při čtení tolik neprojeví moje konfirmační zkreslení a vyhnu se kognitivní disonanci.". Není třeba děkovat, rádo se stalo. :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Neplatí to skôr o tých, čo chodia na DDWorld pre objektívne recenzie, ale v skutočnosti len chcú čítať chválospev na AMD a kydanie hnoja na jej konkurenciu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to pravda, tak ano. Já na DDWorld nechodím. :-) (Ale podle komentářů zdejších diskutujících bych se nebál tipovat, že to pravda nebude.)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prečítal si si aj DDho komentáre? Neodrádzajú ťa výroky typu " i když mě lidi jako ty, kteří hodnotí objektivitu subjektivním pocitem"? Každopádne ak má niekto rád AMD, tak je DDWorld pre neho raj. Máš tam v takom prípade všetko čo potrebuješ - články o tom ako je AMD najlepšie a technologický líder (1000krát zopakované aká je tá firma maličká a informácie podávané tak, že vlastne ide o svetový zázrak ktorému treba za všetko ďakovať) a patričný hate na zlých Intel a NVIDIA (a všetkého čo robia). Ale ťažko sa to posudzuje ak tam nechodíš a nepoznáš autora. Ja ho čítam už viac ako 10 rokov a viem presne ako mení názory tak, aby vždy vychádzalo najlepšie to, čo robí AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To se mýlíte. Osobně preferuji produkty AMD před Nvidií a intelem, ale na DDW jsem už dávno přestal chodit kvůli té cenzuře, kterou DD praktikuje v diskuzích, a nepříliš kvalitním recenzím, jak po stránce obsahové, tak jazykové. A to se mě osobně nikdy žádné bany či hrozby nedotkly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Každopádne ak má niekto rád AMD, tak je DDWorld pre neho raj. "
.. to je hezka fabulace, ale dost mimo realitu. Ne kazdy, kdo ma z nejakeho duvodu preference k jedne znacce, ma potrebu se nekde 'houfovat'.
Ja osobne proti DDW celkem nic nemam. Obcas se tam zajdu podivat, protoze zajimave info se da najit na kazdem webu. Ale, ze by to byl pro mne raj, tak to ani nahodou a ve spouste veci, bych se s majitelem webu neshodl ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže pokud mám rád nějakou značku, což chápu, taky mám své preference (v jiných oblastech) a značka pro mě znamená lepší pocit z nákupu, za který si klidně připlatím, tak i tak vnímám kvalitu.
Číslicová Zhouba dělá extrémně nekvalitní recenze, kdy spoustu věcí vůbec neověří. U SSD zjišťuje rychlost, ale vůbec jej nezajímají IOPS, které jsou na SSD nejdůležitější. U zvukové karty testoval jen digitální výstup (WTF?!). Pravda, moc recenzí jsem od něj nečetl, nemá to cenu.
Novinky od něj je zajímavé číst, ale tak pro pobavení a nahlédnutí na věc i z jiné strany. DD udělal spoustu práce, o tom žádná, ale shazuje ji vlastním egem (mnohem více než Obr v dobách své největší slávy). Co si u něj člověk přečte, to je třeba jinde ověřit - často se stane, že si přečtu článek od Jan Olšana, kde se omlouvá, že minulá novinka byla fake, celé to zdůvodní a popíše, proč se spletl, jak ověřil pravdu atd. A o den později ten fake najdu na Zhoubasvětě jako novinku. Smutné.
Stejně tak jsem si skriptem vytáhl titulky všech novinek z historie DDWorldu a udělal si statistiku, kolikrát se tam vyskytuje Intel, AMD, nVidia, ATi. Pak jsem si zběžně projel nějaký statistický vzorek novinek a psal si, který nadpis je pozitivní a který negativní. Asi nikoho nepřekvapí, že objektivní Stach psal o AMD a ATi prakticky jen pozitivně a o Intelu s nVidií zase jen negativně. Intel na tom byl hůř než nVidia, tu občas i pochválil - Intel ne.
Jan Stach má jednu věc, ve které je stále férový - všechny své články má dostupné na webu. Zároveň má naprosto neschopný webserver (což je vidět třeba z toho, jak v diskuzích popisoval, že má starý web, do kterého nelze dodělat HTTPS... přitom o tom to jaksi vůbec není), takže vás nebude omezovat, pokud si všechny články budete chtít stáhnout a udělat nad nimi nějakou magii. Kdo má rád třeba Matlab nebo R, je to zajímavý námět na statistiku :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hele, to ze si vlastni clanky/recenze zhazuje dokola opakovanyma prohlasenima, mu tam psalo spousta lidi. Na tom se shodnem. Recenze HW jako takoveho jsou treba pro mne co se tyce CPU, Grafik malo detailni, takze stejne bych se sel divat jinam, i kdyby to byl preferovany server, coz neni.
Co se tyce vyvazenosti...to je hold kazdeho vec, podle mne horsi jsou ty dokolecka opakovane pasaze v recenzich ;)
Je to jeho web...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

OK. Bolo to napísané dosť všeobecne a tak to naozaj neplatí. Mal som v hlave diskusie na DDWorldu kde je vidno, že tí čo tam zostali a chodievajú pravidelne, tak drvivej väčšine z nich to čo píše vyhovuje. nech je to aj hociaký nezmysel. Je vidieť, že fanúšikujú AMD a že si našli zdroj informácií, kde sa firmy ako NV a Intel neustíle hate-ujú.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro většinu youtuberů je reklama z youtube nestabilním malým přijimem, zajímavá začne být až od několika set tisíc zhlédnutí 1 videa .... nejzásadnější pro menší tvůrce weby i youtubery je tak spolupráce s partnery atd. Tudíž když jeden z největších výrobců dělá to co dělá, je to pro menší tvůrce prostě problém ... buď akceptují podmínky a podporu mají, nebo neakceptují a NV jim dělá problémy .... je to bohužel legitimní business, takhle to funguje. NV může tlačit a tlačí zejména na menší tvůrce, protože ví, že na ně má větší páky, na větší tvůrce tlačit moc nemůže a ti se jí tak mohou vesele smát, protože mají jiné zdroje příjmů o HW nemusí žebrat a že nevyjde jejich recenze v den konce NDA nemá na jejich sledovanost žádný velký vliv protože na něm nestojí jejich další růst apod. ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi když nedostaneš HW na test/recenzi, tak o čem chceš jako točit video, abys dostal ty peníze z reklam?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Originální obsah, který někdo jiný nenabízí? Jak jinak vystavět YT kanál, či jiné informační médium, když všude okolo infromují všichni o všem.

Sleduju třeba kanál, kde začal více méně scháněním a stavbou bazarových počítačů, které nabídnou relativně slušný výkon za almužnu, stal se docela relevantním kanálem a dnes na něm člověk vídí třeba recenze nových PCU či grafik, byť stále to původní téma dále zůstává.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

baví mě to, rozumím tomu, jsem čestný, chci se tím živit a začnu natáčet např. o sázení kytiček prdelí abych byl originální a to jen kvůli nekalým praktikám, abych se časem mohl věnovat neziskovému projektu, který mi dává větší smysl, budu primárně dělat něco co se mi příčí ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně netušíte co znamená originální, ano někdo může dělat kanál o kytičkách protože chce recenzovat HW, někdo bude dělat recenze HW, které budou něčím originální, ať způsobem provedení, způsobem prezentace výsledků, střihem a vizualizací videa, osobností toho člověka na videu. Spousta takových videí je naprostá nuda, plná informací, které spoustu lidí nezajímají. Prostor pro nějakou originalitu by se jistě našel. Stačí být kreativní.

Navíc dělat video na YT a doufat že se tím budu živit? Good luck v konkurenci zajetých kanálů, kterým hlavně lidí důvěřují.

Prve to lidi dělají protože je to baví, pokud získají popularitu a po pár letech práce po práci se to dostane do stádia že má ten YTuber nějaký menší příjem z kanálu ale na jeho navýšení nemá prostor - nemá čas, protože také pracuje... tady musí dojít ke zlomu, kdy toho rozvíjení kanálu buď nechá a zůstane stagnovat, nebo půjde do nejistoty, praští s prací aby získal čas se tomu kanálu věnovat více..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

(-‸ლ)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jisty pr manager (budeme jmenovat zcela presne jak bylo vyse napsano p. Stanek) byl opravdu kvalitne vybrany dem*nt do zcela vyjimecne firmy... Bohuzel ve velkych firmach to tak je a tak chodi jak se semtam a i nyni prosakne... Kdyby byla zcela hypoteticky role obracena, a AMD by bylo na koni, delala by to same... Aneb i male kvetouci zrnicko muze byt za rok velky problem, tak uz se musi zadupavat u zarodku... Nvidia je sebestredna firma vedena sebestrednym cinanem a bohuzel jak se rika, jaky je general, takovy lidi jsou i pod nim, coz je zarny priklad p. Stanka... Praktiky typu nedas nam skvely hodnoceni, priste uz nic nedostanes je zcela normalni... Zazil jsem tyto praktiky ne jako recenzent, ale jako technik ze strany vyrobce PC jedne z ex velkych dodavatelu IT v CR, ktera jiz dnes da se rici neexistuje... Proto recenze v casopisech uz daaavno nectu, neb standartem bylo, ze se dalo PC do recenzi (pekne se vytunilo a v recenzi se to zamerne prehlidlo) dala se k tomu "obalka" plus nejaky balicky s HW a z recenze se stala dobre placena reklama... Viz Chip, Computer atd... Je to jen kus bezcenyho papiru... A uprimne receno jako ex uzivatel Nv1070 a supprotu Nv vim ze uz nikdy... Clovek doklada presny chyby jak v dokumentech tak v lozich (boze jak to sklonovat) :D resi to desitky hodin, ze presne zde a zde je chyba a je nutna oprava, a kdyz uz support nevedel kudy kam tak mi oznamili ze to preci neni chyba ale typicky vlastnost a bylo... Zcela jasne je nynejsi chovani Nv v Mac segmentu (a potvrzujici teorii dnesniho tematu) ohledne supportu Nv karet pod MacOS Mojave a vyssi... Jelikoz Apple podepsal na x dalsich generaci spolupraci s AMD (neni se cemu divit, neb NV pod MacOS ma tragicke ovladace a odmitala s tim neco delat, plus odmitala pro ne dumping ceny od Apple - nenazranost z obou stran je davno jasna), tak aby se NV pomstila za neuvazeny tah Apple (i kdyz dle me velmi uvazeny) neudelala zcela nove ovladace pro novy Metal a tim odepsala kvanta uzivatelu s Geforce a Teslama za nekrestanske penize... Bud skoncili na High Sierre nebo jako ja, sli a radsi si koupili rx580, ktery stojej pakatel a pod MacOS maji srovnatelny neli lepsi vykon... Toto byl posledni hrebicek a kdyz se ohlidnu za kauzama PhysX a GameWorks a nyni finalne 3Dvision, uz nikdy NV v mem pocitaci....

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Poradim ti, priste se ohledne supportu na pocitac Apple obracej na Apple a ne na NVidii. ;-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Vem si prasek, zalej to kakaem v puntikatem hrnicku od babicky a jdi si uz konecne hrat s tim Duplem!!! :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nemůže. V prvé řadě "choking hazard", v druhé řadě by mu Duplo bylo k prdu, když má většinu času ruce zauzlovaný v kazajce.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

asi bych to nahradil slovem protokol, ale v "lozích" je asi přípustné více než v "logách", kde by mohlo dojít k záměně významu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Praave to mi taky u toho "lamani" doslo :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by mě fakt zajímalo, kde ty vaše obálky a balíčky s hardwarem přikládané k počítačům končily, protože sestav jsem do Computeru pár (desítek) testoval a u žádné obálka přibalená nebyla. Ne tak nějaké požadavky na to, jak to má dopadnout.

A šlo to ke mně přímo od stomegy, CZC, xcomu, levi, z alfy.... Tak že by to kradli kurýři?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak je to dnes, ale kolem roku 2000-2005 to byl zcela standartni postup... Kam penize nebo spis komu dorazily ani ja netusim, ale kdyz jsem ty pocitace stavel bylo jiz davno jasne, jak se ten pocitac umisti :) ....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No jo, to jsem byl ještě na škole. Sakra.

Za mě jsem umístění nevěděl ještě dvě hodiny předtím, než se tabulka s výsledky posílala do procesu na DTP. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dělám YT kanál o mobilních telefonech a přesně takto se chová Samsung. Jejich výrobky kromě řady S a Note za nic nestojí a za špatnou recenzi je totální ban.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dle osobní zkušenosti nemůžu souhlasit, měl jsem jako hlavní telefon Samsung A5 s amoledem a naprosto bezproblémový telefon. Mám ho dodnes jako obrazovku na lítání s Mavic Air, protože má super jas a rozměry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mam A5 2017 (SN-520F) uz 3 roky a zatial som v podstate viac spokojny ako nespokojny. Beha stale v pohode plynulo .Jedinou vadou na krase je ze sa mi nedavno vlavom dolnom rohu display zacal rozrastat fialovy flak...Google vravi ze to je zrejme sposobene fyzickym poskodenim tlakom na display

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by se za komunistů nestalo! :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já bych ty Internety zakázal, všechny jen otravují :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No ve prospěch imperialisty určité ne! Ve prospěch JZD Slušovice Brod a jejich výrobní plán na 130 % v první pololetce ano.

My jsme se se soudruhy usnesli ze nejen ze to uděláme, ale uděláme to rádi a ještě na 135 %. Soudruzi a soudruzky půjdou i o neděli na dvousmenny režim. Budování socialismu je nám ctnosti a víme, ze budujeme budoucnost našich dětí. At je sobota nebo nedele, vzdy umejeme kravam prdele!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

napr nvidia a ich GPP program.....
ano su schopny take nieco urobit...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

DIIT +1

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak se 128 komentářů nalepilo na fake news, a neboli česky špek, ale proč ne, tik mouse tak se vydělává.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Už se poprali? Už se poprali? :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pocet lidi co to prekvapuje = 0

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Presne!!! :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Muj kamarad ma kamarada a jeho bratr pry slysel od kolegy v praci, ze na jednoho jutubera byla nvidie zla...

To jako vazne? Bezte do prdele s takovyma srackama!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ty běž první s takovýma komentářema. Nutí tě nekdo to číst? Se prober a nenadávej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"...ze strany Nvidia požádán". Kým byl požádán? Ten někdo nemá jméno? V prvé řadě by se měla zveřejnit jména těch, kdo tyto nekalé praktiky provádějí. Představitelé firem nejsou soukromé osoby, které mají právo se schovávat někde v útrobách firmy. Jsou to její představitelé a jednají jejím jménem. Ať se zodpovídají a obhajují veřejně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nerozčiluj se, vždy ani v TV ti dneska neukážou obličej zločinců a národnost už je úplný tabu :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč je tady tolik textu, ale Intel má dobrej marketing. Dobrej.

Možná je dnes nějaká blící hitparáda. Zeptám se Jirky Korna.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobry agresivny klamlivy marketing nie je zly.

Inak Ronaldo premenil penaltu, veru premenil, je to dobry hrac. Sice to nema suvis, ale je veru dobry. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fiha to som fakt necakal ze v diskusii na DIIT sa zucastnia aj redaktori z konkurencnych webov pod vlastnym menom :O . Parada len tak dalej srandy nieje nikdy dost :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, když na PC tuningu je celkem nuda, tak si zajdou sem :oD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co tu někteří proti panu Stachovi máte. IT bulvár má také své místo na světě ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsichni víme ze to tak je. Vsichni víme ze to dělají vsichni (nejen IT tech.) a lidi by měli vystupovat verejne aby to nebylo. Jenže hodne youtuberu je líných makat a redeji exhibitujou před webkamerou. Tak drží hubu a krok. Ona totiž NV zatlačí treba na partnery Asus, aby vám nedávali jiný hw v předstihu (desky).
Na druhou stranu uznáván ze nvidia ma dobrý hw a tak youtuber neni aspoň takový idiot, jako ten co to udělá pro Škodovku. Tam jsem viděl i ulety typu Karoq vs discovery a karoq vyšel jako nejlepší. Superb vs mercedes S classe a superb opět lepší volba....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle bylo davno vyvraceno, vsichni tech youtuberi si z toho delaj prdel a techpowerup uz se i omluvil, ze pouzil jako ilustacni foto Steva Burka z GamersNexus kteryho tim poskodil.
Nekteri i vysvetlili dost jasne proc je to naprosta kravina.
Chce to min cist bulvar a vic sledovat deni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtel jsem k tomu neco napsat, ale bylo by to az na konci strasne dlouhy diskuse a nikdo by to uz necet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.