Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Objevují se první desky s čipsety Intel B150 a Z170 pro 14nm Skylake

Jak je to tedy s tím kategorickým tvrzením, že DDR4 z principu podporuje pouze 1 modul na kanál? I tady na diitu se to opakovaně psalo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to je co? :) a xeony e5 maji tri na kanal ...
muzes mit max 12 ranku na kanal, ale zase: jeden modul = 2133mhz, 2 moduly = 1866mhz, 3 moduly = 1600mhz ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Tuto třídu bude charakterizovat podpora pro jednu grafickou kartu."
Na obou deskách je napsaná podpora AMD crossfire, druhá grafika se musí ale spokojit s jen čtyřmi linkami.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

SATA Express taková potratovina, použil to už někdy někdo? Se divím, že se vůbec někdo snaží to implementovat obzvlášť když je na desce M.2.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono M.2 taky neni zrovna nejsikovnejsi, protoze neni mozne mit na chipech chladic a ten v podstate vsechny(3) poradne radice s podporou NVMe potrebuji. Paradoxnej bude na desktopu nejlepsi zastrcit SSD do PCIe 4x slotu a zasroubovat, protoze SFF-8639 konektor a kabely jsou pro jistotu moc drahe :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se týče rozdílů oproti haswellovým boardům, řekl bych, že vidím na desce kolem LGA patice nějak víc kondíků a cívek = zatímco u Haswellu se VRM dost scvrkl, tady je takřka zpátky na původní barokní pompéznosti z dob před Haswellem :-) Čili asi bude něco pravdy na řečech, že Intel po Haswellu zase trochu upustil od integrace VRM v pouzdru CPU...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc se komplikovane snazit integrovat VRM, kdyz je na desce vic mista a jeste to trochu zvedne marze, protoze VMR bylo v CPU v podstate zadarmo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opravte si prosim chybu, dual-link DVI to samozrejme nema, umi to max 1920x1200@60Hz: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5485#sp

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.