Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OCZ Vector - SSD s řadičem Barefoot 3 přicházejí

Kedy sa výrobcovia SSD konečne prestanú zaoberať len zrýchľovaním diskov a začnú sa konečne venovať ich životnosti. Určite by som dal prednosť 3x pomalšiemu, ale zároveň 3x spoľahlivejšiemu SSD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za rok mé SSD (120GB) zapsalo 7 TB. Krát 5 let a jsme na 35 TB, které vydrží i tahle novinka. Takže u mne by to bylo v pohodě.

Jak jste na tom vy ostatní, vlastníci SSD? Kolik vám hlásí například prográmek SSDlife zapsaných dat? (pokud možno to přepočťete na 1 rok, ať to jde srovnávat)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Crucial M4 tuto hodnotu nehlásí (teda alespoň ten můj), každopádně je smůla, že relativně malé hodnoty přepisů předurčuje SSD jako bydliště pro OS, zatímco na věci na které by se také hodil to moc není. Mít tam dočasnou složku pro náročnější práci s většími soubory - míchání muziky, muxování HD videí a střih atp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel SSD 320 - 120GB
Od 10.7.2011 zapsáno 1.03TB (750GB/rok)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to máš smůlu. A bude ještě hůř. V některých SSD začaly používat TLC paměti (Samsung 840).

Taky si trochu pleteš spolehlivost a výdrž, výdrž dnešních SSD prakticky všem uživatelům dostačuje, takže do budoucna se bude výdrž dále snižovat.

Ale jestli chceš kvalitní, rychlé SSD s výbornou výdrží, tak si pořiď Intel DC3700, ale připrav se na trochu vyšší cenu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kurvítko jako vlastnost, super.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu autora ..... mam Intel 520 120GB a ma taky 5 let zaruku a taky jen 20GB/den. Ma mit 5000 prepisu.
Jinak od 2012-04-17 mam zapsano 1.32TB (a to jsem mel prvnich asi 400GB behem dvou dni rozchazenim obrazu z klasickeho disku). A podle SSD toolboxu od Intelu je to porad vse na 100%.
Do domaciho pocitace bych zivotnost SSD neresil, je to kravina (taky jsem si myslel, ze neni, ale JE!). Na DB s prepisem 10TB denne, tyhle spotrebni SSD proste nejsou .... v tom pripade je treba sahnout po SSD s cenovkou o dva rady vys.
Doporucoval bych vytvorit si performance counter na disky a zjistit kolik denne skutecne zapisete .... a az pak premyslet nad tim, jestli je 20GB na den malo:o) Navic za 5 let uz to bude uplna sunka, takze je pravdepodobne, ze jakekoliv dnesni SSDcko, poleti za 3 roky do kose, stejne jako dneska treba 60GB disk:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorát je celkem smutné, že můj pár let starý X25-M 80GB zvládne zapsat více dat než dnešní nové 256GB SSDčka. No ale holt pokrok nelze zastavit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na http://www.anandtech.com/show/6363/ocz-vector-review-256gb/5 pěkně vidět co to znamená, když SSD podle výrobce zvládá 90k IOPS. Po necelé minutě zátěže klesne rychlost z deklarovaných 90K IOPS na pouhých 5-10K IOPS :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

super test, konecne vidno, preco je Intel lepsi ako vertexi aj ked vsetky benchmarky ukazuju opak

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Brutalni hovadina je spotreba kterou má dosahovat SSD v klidu, navic je zamerene diki 7mm spis do notebooku. Tohle SSD bude nič moc a jen zastanci značky do nej pujdou. Už jen kvuli situaci v jake firma je bych od nich nic nekoupil.
Samsung 840 používa TLC ovsem 840 Pro jiz MLC.
SSD je urceno na provoz systemu, nikoli na zálohu dat. V komercnem zmyslu je zbytočne provozovat jej na zminenu zálohu dat, jelikoz HDD nejsou nejak pomalé, rozdil je v prístupových dobách a nahodnem cteni/zápisu. Spolu s vypnutym swapem Vám vydzri takhle i 50let.
Z dnešné nabidky jsou dobre Crucial M4, Kingston HyperX 3K, Intel 335 ( až se dočkáme 128GB modelu má byt jeden z nejlevnejsich na trhu se slušnou spotrebou a velice slusnymi rychlostmi ) a treba Samsung 840 PRO ktery nemá konkurenci hlavne v extrémne nizke spotrebe a pritom je vykonovo na špici trhu. Je idealni hlavne do notebooku.
Kdo chce spolehlivost tak určite pujde do Intel 520 ... 25nm 5k bunky máji slušnou výdrž a navic obsahuje kondenzatory pro prípadný vypadek proudu ( konkurencni HyperX 5k je nemá.) Software i záruka je perfektni.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

520 zial nema kondenzatory na ochranu pred vypadkom prudu, ale v notebooku mi to nevadi

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jakou 520 ste drzel v ruce ale ta moje ty kondenzatori určite má ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.