Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Oficiální vyjádření VIA k problému s chipsetem 686B

VIA logo
Na VIA Hardware jsem objevil oficiální vyjádření ke známému problému tohoto chipsetu. I u nás jsme o něm již psali. Dozvídáme se konečně i konfiguraci, kde se chyba na 100% objeví. VIA se ale z problému vyvlíkla šalamounsky, no však si to přečtěte. Kdo se bojí, by měl asi vědět, že oprava problému se objevila již v 4in1 verze 4.31.

VIA logo

Pro toho, koho se to může týkat:

Během uplynulých týdnů jsme zaznamenali, že na mnohých web stránkách informovali o problémech s kompatibilitou jednoho našeho chipsetu se zvukovou kartou SoundBlaster Live! PCI. Po debugování, testování a kontrole kompatibility VT82C686B s dalšími zařízeními, jsme došli k závěru, že tento problém nemá vůbec žádnou spojitost s naším chipsetem. Zjistili jsme, že systémový problém se vyskytuje jen na určitých konfiguracích a při jistých procedůrách, a nastane pouze v systémech konstruovaných pro procesory Athlon s chipsetem VT82C686B a se zvukovou kartou SoundBlater Live. Dále jsme zkontrolovali, zda náš chipset nemá problémy s kompatibilitou i na jiných konfiguracích a výsledkem je, že jsme žádné problémy s kompatibilitou nenašli.

Konfigurace je popsána jako následující: Jeden IDE HDD ATA-100, nebo jeden ATA-66 HDD a povolený default DMA mód; jeden IDE DVD-ROM a povolený default DMA mód; jedna Creative SB Live PCI zvuková karta; jedno VGA; a zkopírování souboru W2KSP2.exe (Win2K service pack2).

Proto jsme vyvinuli nový IDE driver, který řeší problém s kompatibilitou zvukové karty Creative SoundBlaster Live! a tento driver vystavíme na našem webu, pro všechny, kdo mají systémy na bázi Athlona a používají tuto konfiguraci.

S pozdravem,

VIA Technologies, Inc; 18.června, 2001

(Pozn. CD-R server: Řešení je již prý v 4in1 verze 4.31)

Diskuse ke článku Oficiální vyjádření VIA k problému s chipsetem 686B

Žádné komentáře.