Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Online nákup hudby v EU dostává lepší podmínky

Ja myslim ze 24kc/skladbu je vpohode. Vetsinou jsou poslochatetne tak 3 skladby a zbytek je vicemene odpad....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ked su ludia schopny dat aj viac korun za debilne zvonenie tak za celu skladbu je to dobra cena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No cpát někomu 24 korun za komprimovanou písničku mi tedy přijde přinejmenším dost ůchylný....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak koukam, ze zacatek diskuze perfektne ukazuje ruzne nazory na cenu hudby. Na dokonceni vektoru by to chtelo napsat prispevek:
Co 24 Kc za skladbu, jeste platit by nam meli holomci jedni umelecti.
----
pozn. Text prispevku nevyjadruje nazor pisatele :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cenda:
proc?
Lidi co maj doma alespon 2p repro za 10-15 kkc (Mission, apod.) zas tolik neni.
Pokud je ta komprese rozumna (= vice nez 128kbit pro MP3) tak rozdil v kvalite pri prehravani na PC + 2p repro za 1000Kc + zvukovka SB stejne nepoznas.
A kdo si koupi drahe repro prece nebude shanet komprimovanou hudbu.
Tot muj nazor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Shafa:
Uprimnu sustrast... a odporucam castejsiu navstevu otorhinolaryngologa :-) Ak to chces pocuvat len na bakelitovych PC reprakoch, tak prosim, proti Tvojmu gustu nic nemam. Len predpokladam, ze si asi este nemal moznost subezne porovnat reprodukciu skladby stiahnutej z iTunes a z orig CD. Aj na beznej domacej audio vybave ten rozdiel pocut a je dost markantny a repro nemusi byt ani do 10k. Tak neviem, preco za taky paskvil platit 24,- za skladbu, podla mna je to neprimerane. V tom plne suhlasim s cendom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xox: Souhlas. Asi nikdy neslyšel jak hraji aspoň trochu solidní repráky. Jinak by netvrdil, že 128 bitrate je k nerozeznání od CD. Jinak pokud by byla možnost stáhnout za tu cenu nekomprimovaně i včetně kvalitního bookletu, tak bych to uvítal. Řada alb prostě není vůbec k sehnání v krámech plných sraček, zvýšilo by dostupnost kvalitní muziky a navíc by to zatlačilo obecně na pokles cen. Ale za mp3 v příšerné kvalitě?! Když uvážím, že dnešní CD má min. 10 skladeb, tak se dostávám na poloviční cenu CD originálu, resp. pomalu na cenu v CD bazarech, respektive tato cena téměř odpovídá nákupce v obchodech s CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, pokud nepujde hudba stahovat ve formátech flac či podobných a s rozumnou cenou za celé album, čili nebude to dostatečně kvalitní alternativa za cd, pak to pro mě absolutně nemá význam. Takže asi zůstanu u cd. Za mp3 bych nedal ani korunu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xox:
rozdil zvuku mezi plastakama a Missionama za 25 kkc znam dobre. Nejsem audiofil, hluchy snad taky nejsem, ale mp3 ve 192kbit vbr proste od CD na kvalitnich repro nepoznam.
Skladby z iTunes jsem nestahoval, to je pravda, nemel jsem duvod.

xox + ka-spel:
Prectete si poradne co jsem psal:
Pokud je ta komprese rozumna (= vice nez 128kbit pro MP3) tak rozdil v kvalite pri prehravani na PC + 2p repro za 1000Kc + zvukovka SB stejne nepoznas.

Nebo snad na repro za 1000 kc rozdil poznate?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najviac ma zaráža, že na cenu 24 Kč/ks nadávajú najviac tí, čo hovoria, že potrebujú repráky za 10-15 tis. Kč aby mali dojem, že počúvajú niečo kvalitné (samozrejme, že počúvajú iba audio CD). Veď pre nich by malo byť 24 Kč vlastne zadarmo. Ľudia s najnižšími príjmami sú naopak ochotní zaplatiť 30-40 korún za úryvok vo forme zvonenia v neporovnateľne horšej kvalite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poznate prd a ne rozdil MP3 ve 192kbps sluchem zadny obycelny clovek nepozna od klasickeho CD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no rozdil 192 a CD je poznat v mnoha pripadech na aparature okolo 100000

320 a CD uz hur

ale uz na bednach do 10k je mp3 komprese slyset, 192 je takovej zlomovej bod, na neco je to vic nez dost, na neco je to malo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ajej zase veselá debata kdo co pozná a nepozná.. Mě osobně stačí moje sluchátka (Koss Porta Pro) a rozdíl mezi cd a mp3 poznám krásně. Musím mít však nějaké své dobře znamé album. U Ogg Vorbis by se o tom dalo debatovat, tam nepoznám nic. Jde o to že to je strašně individuální, a zaleží to na posluchačkých zkušenostech a taky na stylu hudby (na pop mp3 bohatě stačí). Co se týče peněz, tak mám prostě jen dojem, že za ty prachy si prostě radši objednám na internetovém musicshopu cd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nabídnu další pohled na věc: Dát či nedat těch 24 Kč totiž zdaleka nesouvisí jen s kvalitou reprodukce. Důležité také bude, CO vlastně bude možno stahovat. Za naprostou většinu současné tvorby bych nedal ani 24 haléřů, bez ohledu na typ a kvalitu komprese. Ale vedle toho existují i zatraceně vzácná alba, která vyšla už před nějakou dobou, navíc třeba jen na vinylu, a která dnes seženete nanejvýš na eBay (bratru tak za 100 liber) a často ani tam ne. Takže pokud budou v nabídce i takovéto unikáty, je pro mne 24 Kč "za babku".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz vyse 2 rokov kupujem na Allofmp3.com, tam je pre mna prijatelna cena za komprimovanu hudbu. 100MB stoji 2$, takze bezny album v MP3, OGG alebo WMA pri 320kbps vyjde do 3$, v nejakom lossless kodeku okolo 7-8$ a nekomprimovany wav 12-14$

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

teda proč polemizovat jestli pozná nebo nepozná.? kdyz se to nekomu nelíbí tak ať to nekupuje.. mimochodem par lidí už se chvástalo že pozná vypálené CD od originálu .) bych chtěl vydět...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomas: Vydět nebo slišet...;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 peter: Co to meleš za kraviny. Apík mám podstatně dražší než si myslíš a všechno rozhodně mít nemusím. Na hudbu jsem hodně fajnšmekr a kupovat každou sračku co výjde rozhodně nedělám. Kupovat (ale ani pálit) kvůli jediné jediné hitovce celé CD opravdu nedělám. Poslouchat déle jak hodinu hudbu v mp3 je dost na bolení hlavy. Zvlášť pokud to nemá aspoň 192 kbps. A tvrdit, že když má někdo na apík, tak je nákup něčo předraženého pro něj v pohodě, tak s tím nesouhlasím. To máš jak s těmi PC, kolik tady lidí vlastní nadupané PC a pochybuji, že mají soft aspoň v ceně desetiny pořízovačky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.