Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Opera Max 3.0 přináší speciální úsporný režim pro facebook

Spořič mobilních dat od Opery dostal v nové verzi speciální podporu pro facebook. Opera Max 3.0 je schopna ušetřit velké množství mobilních dat při brouzdání největší sociální sítí.

Vedle obvyklých novinek a vylepšení je právě nový režim pro facebook hlavním tahákem. Má to ale - stejně jako celá Opera Max i Opera Turbo - svá negativa. Tím, že na cestě od serverů k vám Opera Max komprimuje data, má k nim přístup. Opera je nyní vlastněna Číňany, což tomu dává ještě trochu více pikantnosti. Ale koho by to trápilo na facebooku, kde stejně většina z nás o sobě „vyzvoní“ i to, co neví :-).

Zkrátka Opera Max 3.0 podporuje facebook tak, že vám v případě zájmu umístí novou spouštěcí ikonu pro facebook na plochu vašeho androidího přístroje. V ní budete muset znovu zadat přihlašovací údaje a pak už veškeré vaše facebookování poteče skrze „čínské servery“, ale ušetříte nemálo mobilních dat. A jelikož Česko je stále jednou ze zemí, kde operátoři rádi sdírají své zákazníky z kůže drakonickými FUP limity, tak věřím, že Opera Max 3.0 ještě zvýší popularitu této značky v našich končinách.

Jinak dostala nová verze lepší systém nápovědy, nový design (řekl bych za sebe, že přehlednější). Takže v případě zájmu stahujte, instaluje a užívejte…

Dále připomeňme, že Opeře Max jsme se před časem věnovali podrobněji:

Tagy: 
Zdroje: 

Opera

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Opera Max 3.0 přináší speciální úsporný režim pro facebook

Úterý, 9 Květen 2017 - 23:27 | bager | Alebo si staci nainstalovat Facebook Lite a...
Úterý, 9 Květen 2017 - 17:27 | TyNyT | FB mě nevzrušuje, čínská Opěra mě taky nevzrušuje...

Zobrazit diskusi