Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k OSA hledá další příjmy v lázních

Heh, zkusil jsem si představit, jak se z někoho něco dostává heverem a zřejmě myslíte ho tím heverem přetáhnout po hlavě :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je velmi ucinne, nikdy neutocim na instituci, ale na konkretni vykonatele, je to velice ucinne a najednou jdou veci, ktere predtim znemoznovalo to ci ono.
Vsem to doporucuji vyzkouset, zvlaste dobri pravnici obvini konkretniho urednika o nahradu skody .... a najednou vse jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mne zajímalo, jestli se vybírá i v krematoriu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochopitelně, že ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...děkujeme vám, pane agente OSA, za podnětnou návštěvu v našem krematoriu a doufáme, že i vy brzy rozšíříte řadu našich spokojených zákazníků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je hnus. Na druhou stranu, věřím, že by se našlo spousta lidí, co by se rádi složili na autorské poplatky za hudební produkci při kremaci členů Osy a jí podobných živlů ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, proto jsou ty pohřby tak drahé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja bych se pravem EU neohanel, pravo EU dava tak nejak ramcovou formu a formalni body .... takze kdyz to zakon upravi a rekne, ze poplatek bude 0, nebo ne za pocet TV, ale podle jineho prizniveho pausalu, tak to bude taky OK, ba co vice, kdyby se to delilo z konc. polatku, nebot oraganizace plati za kazdy pristroj, tak by to taky bylo v souladu ....

takze neplest si pojem s prujmem a nesvadet vse na EU, pak by totiz mohla nastat mylka, ze EU je ta sla a nasi zakonodarci ze jsou z obliga, nejsou, je to naopak banda Buz*erantu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A proto doufejme, že se podaří ČPS dostat do parlamentu a aspoň navrhnout (když už ne prosadit) takovou úpravu AZ, která by všechny tyhle nekřesťanský (nežidovský, neislámský, ...) poplatky včetně příslušných organizací jednou pro vždy zrušila. Howgh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevim, jestli nějaká ČPS pomůže. Spíš nazrál čas pro pořádný vidle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takdy je videt, koho mame volit!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Typicky česká připosranost s tím nikdo nic nezmůže tak proč je volit... nebejt toho už dávno neřešíme oranžády a modrotuneláře. To je jak s bankama češi furt nadávaj jak je banka okrádá a furt maj ůčet u ČS a ročně vyhoděj minimálně 1200,- do kanálu, přitom už tu léta jsou banky bez poplatků...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, dokud lidi budou volit tu chátru, co se tam drží permanentně už léta, jenom se při každých volbách změní procentuální zastoupení, tak se fakt už z principu ani při nejlepší vůli nic změnit nemůže. Když voliči protlačí novou stranu, pak je možnost, že se taky nic nezmění, ale už je přecejenom o něco menší. Bohužel ale tohle spousta lidí nevidí (nechce vidět).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze pomuze. Dostat se do parlamentu je tezke. Potrebujeme, aby byl ve snemovne nekdo kdo bude pomahat poslancum z okna az bude pod okny snemovny ta demonstrace se zemedelskym nacinim ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A takto zase jo. To si dovedu představit celkem hravě. Takže v květnu odvolit, najít nějakej příhodnej fenster a o zbytek se postará spokojený lid pražský. Amen.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dostat se do snemovny je lehke, je to chyba tech pidistran, ze se nespoji, vsechny dohromady maji i vic nez 10%

Chtelo by to konsolidaci do max 2-3 neparlamentarnich stran a mely by vekou sanci.
Taky by se meli spojit nespokojeni volici a rict, co chteji .... pak by mohla nastat situace, ze ODS i CSSD budou pidistrany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"tvrdí, že náš současný AZ je v rozporu s evropským právem" možná by stálo za to místo EU se začít ohánět zdravým rozumem (používají to jen když se jim to hodí).. Otázka je ovšem co by pak lidi s OSA dělali (rozuměj uměj ti darebáci mávat aspoň lopatou?)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja s vybiranim poplatku od hotelu ci lazni vubec nemam zadny problem. Oboji vydelavaji mj. na tom, ze na pokoji televize je (jinak by chteli za pokoj min), tak by se meli o sve zisky s autory podelit. Podle mne to proste logiku ma, na rozdil od vybirani v pripade, kde nikdo zadny zisk nema (taborak ci jina verejna vystoupeni zdarma).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu polemizovat o tom, jak se ti to rýmuje s veřejnou produkcí, ale co řekneš na to, že se platí i za pokoje, kde žádný host není?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Plati se podle vytizenosti pokoje. Maximalni cena je nejakych 70 Kc mesicne. V roce 2008 byla prumerna cena *** hoteloveho pokoje 1350,-/den...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemate pravdu, jak v cenach tak platbach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz nemam, tak nemam - http://www.osa.cz/upload/sazebnik_u.pdf http://vdb.czso.cz/vdbvo/tabparam.jsp?voa=tabulka&cislotab=08-07+h&&kapi... (akorat to zoholedneni vytizenosti uz tam opravdu bohuzel neni).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak jste sam potvrdil odkazy, moje predchozi tvrzeni i nadale plati

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nejlepe na tom bude host ktery ten poplatek zaplati doma (tam asi ma radio i televizi) a potom v hotelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podeli se autor se mnou o sve zisky kdyz pokoj neobsadim a prodelam? nebo si myslite, ze si klient objednava pokoj kvuli tomu aby mohl koukat na tv?
blahoslaveni budiz slabi duchem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tedy myslite, ze pokoj bez televize stoji stejne jako pokoj s televizi? Pokud jo, tak pak nevim, kdo je tady slaby duchem (a proc tu to sklouzava k neandrtalske diskuzi plne urazek)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokoj s kávovarem také může být dražší než pokoj bez kávovaru - a také mohou být stejně drahé. Přesto neexistuje ochranný svaz producentů kávy, který by vybíral poplatky za umístění kávovaru na pokoji.

Nejde vůbec o to, jestli v pokoji TV je, nebo není. Jde o to, že celý ten systém vybírání poplatků je jako celek špatný. Od domácností také nikdo nevybírá příplatek za to, že tam je televize, na které mohou být zobrazována autorsky chráněná díla (poplatek se platí jen ČT, ale z úplně jiného důvodu).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vazeny pane nechapu co je neandrtalskeho a plneho urazek na volnem citatu z bible? ale to je fuk. nebo povazujete za neandrtalske a urazejici kdyz nekdo ma jiny nazor nez vy?
co se tyce ceny pokoje tak verte ze pokoj s/bez tv se v hotelu prakticky nerozlisuje, ale s prislusenstvim nebo bez nej (spolecne). a to zda tam tv/sat je nebo neni ma na cenu minimalni vliv, cena klasicke tv/lcd je totiz zlomkem ceny vybaveni pokoje.
v danem oboru se totiz pohybuji (diky rodicum, ja se zivim jako danar) pres 20 let a troufam si rici, ze alespon nejake povedomi o tom, narozdil od vas, mam. viz moje reakce na vas nesmysl o placeni podle vytizeni pokoje + prumerna cena za pokoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se tu ohanite bibli, alespon si nastudujte presne zneni one vety a potom se zastydte, ze tady sirite takove nesmysly. Znamena to neco naprosto jineho a Vas vyklad je naprosto mylny, bohuzel....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hotel zarába na ubytovaní, kúpele na liečení. TV je príjemný, ale nedôležitý bonus. Autori už dostali zaplatené od televíznych staníc za možnosť vysielať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OSA vznikla, když se sešel darmožrout s darmošlapem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to je vyborny +1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi tip pro OSA, z tohoto by se meli take vybirat poplatky:-)
http://s004.radikal.ru/i208/1003/4d/e0d40533f20c.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OSA by vůbec neměla existovat! Minimále né v takové formě v jaké je dnes. Je to NESPRAVEDLIVÉ vůči ostatním daňovým poplatníkům, jak k tomu příjde takový zedník, kytarář, novinář, že nedostane od ostatních povinný a státem garantovaný desátek? A když chce hájit svá "práva", můsí si koupit právníka? Je to socialistická zvrácenost a i celá EU je silně socialistická - neplést prosím pojmy "sociální a socialistická", i když zrovna naše KSČSSD by se také měla jmenovat socialistická.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existovat by neměla, ale nepleťte si původ - autorské právo vzniklo jako cenzura knihtisku ve Velké Británii. A to je kolébka kapitalismu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a já tvrdím,že poplatek 20% z příjmů by mněl platit každý občan ČREU ve prospěch OSA,hluší a slepí by mněli slevu ve výši 1%,protože i tak můžou konzumovat kultůru např. hmatem nebo vibracemi,v nemocnicích bych zvýšil onen poplatek na dvojnásobek,páč pohled na sonograf a pod,je taky kulturní zážitek,dále by se ty poplatky dělily tak,že každý umělec chcá nechcá,který je členem ODS a ČSSD by dostával rentu ve výši trojnásobku průměrného platu v ČREU aby mohl svobodně tvořit kultůru národa,jinostraníci a nestraníci by rentu mněli odstupnovanou,např: člen TOP09 řtyřnásobek,člen DS 0 násobek,těmito opatřeními by konečně byla dokončena demokratizace kulturně umělecké fronty,....ps:ČREU=česko republiksko evropsko unijsko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osu okamžitě zrušit a je klid.
Vůbec nechápu jak může Občanské združení brát poplatky a navíc ,když nemá řádný ceník podle kterého si sumu účtuje. Navíc přerozdělování financí probýhá podle rčení já sto , ty sto , Karlovy 500 a zbytek si může nasrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tak jim lidi furt nezáviďte. Dyť je to nádhera, jak dokázali najít díru na trhu a vydělávat na tom. Být na jejich místě, tak mluvíte jinak... OSA je oproti LÍDLu opravdovej "obchodník" roknějaký peníze? Pche, řeknou vám, že akci neměli nahlášenou, a že žádné poplatky neobrželi a tudíž Vám nic nedají... Takhle to funguje. Mám s tím vlastní zkušenost. Tak přestaňte nadávat a plaťte!!! Já osobně když nemusím tak neplatím, protože od nich taky nic nedostávám. Ale CD si kupuju, HDD v PC taky mám, na TV koukám. Krásně si to vymysleli. Dal jsem si tu práci a spočítal si kolik jsem jim loni daroval peněz za nic. Kopírování už nespočtnu ale bylo toho hodně, odhadem tak 1k-2k kopií což dělá 100-200, CD, DVD, novej HDD, dceři NTB, pokazila se mi mechanika takže taky nová... No celkem cca 500,- jen tak. Takže na výročním sjezdu si za mě může jeden člen OSA dát jednu Bohemku, mattonku, kafe a 15 chlebíčků. Dobrou chuť. Vlastně teda Pánbůh ti to z držky vyraž!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nenašli díru na trhu. Pokřivením zákonů si trh sami vytvořili. Tudíž je třeba opravit ty zákony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo to samozřejmě nadneseně myšleno. Nevidím totiž jinou možnost než se tomu zasmát. Smiřovat se s tím nehodlám a nadávat se mi dneska, když je tak pěkně, fakt nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie všetci máme žalúdok na bohapusté okrádanie, takže niektorí by sme sa na ich miesto nikdy nedostali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi tam vypadla věta... Takže po tom lídlu. Obchodník roku tam má být. A pak: A že musíte dodat důkazy když chcete nějaký peníze? Díky za pochopení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.