Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Parametry Nintendo Wii

Nezda se vam, ze to IBM s procesory pro konzole docela prehani?

To uz je treti moderni konzole, ve ktere ma prsty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A navic, proc tak malo pameti a tak mala graficka RAM? V dobe, kdy v PC zacina frcet 512 MB graficke RAM .... nechapu. To si jako na konzolich nebudu moci zahrat neco jako Oblivion?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: není to tím, že je to určené pro zobrazeni na TV. Tedy s docela malým počtem bodů. Tudíž i menšími texturami atd.?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WiiConnect24 ? to je kycove .. cekal jsem neco napaditejsiho, .. treba pro pametniky E.T. - "Wii Home" :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi konzoli ještě evidentně doma neměl.
Taková paměť je pro konzoli zcela normální. ano, větší paměť v něčem pomůže, ale u PC jde úplně o něco jiného. Konzoli to až na výjimky vůbec nevadí (vyjímkou mohou být například MMO hry, kde se do paměti předem načítají okolní věci).
Oblivion si na konzoli zahraješ, například na Xboxu, dokonce lépe než na drtivé většině současných pc. I když má Xbox 512 Mb ram, chtěl bych vidět to PC, na kterém by sis to při této paměti zahrál.
Mimoto to chce u konzole pochopit jednu věc - hardware je totálně nepodstatný, podstatné jsou hry. Uživatele vůbec nemusí zajímat co je vevnitř, když na tom jsou hry, které chce hrát. A konzole se také kupuje ne podle parametrů, ale podle her - takže si vyhlédnu hru, případné více her, poohlídnu se po konzoli, na které si je můžu zahrát a tu si koupím. Jde o úplně odlišný postup než u PC. A je jedno, jestli si jednou koupím Playstation, za 5 let Xbox, atd.

Nechci začínat debatu na téma, co je lepší, jestli konzole nebo pc. Kdo konzoli neměl, tak nemá vůbec představu, jak se na tom hraje. A ze sejmutých obrázků na webu si představu neudělá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

můj příspěvek byl pro Nalima

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, takze trochu pretaktovana ps2 s pridanim pameti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano ano s pameti je to u konzoli jine. Podivejte se co PS2 zvlada za grafiku a pritom ma JEN 32MiB RAM...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Khostri : pri vsi ucte .. nez abych kazdou chvili kupovali jinou uzavrenou konzoli nekompatibilni se vsim kolem sebe jen proto ze jsem si vyhlidl jine hry ... :-) smesne .. to uz radeji zustanu u PC kde cas od casu za stejnou castku upgraduju grafickou kartu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim : No pokud pocitam spravne tak PS3,GameCube,Xbox360,Wii jsou 4 ale to je jen rejpnuti :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim : spis se divim ze se nedari AMD a Intelu ukousnout si z kolace posypaneho kapesnym naivni omladiny :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ge0rge: Na Vás přesně platí věta "Dokud jste neměli konzoli, nevíte o čem je řeč." Když si vyhlédnu jinou hru, tak je často na tu samou konzoli, jako mám doma. Dobře, budeme se bavit o maximálním výběru - schválně si vyberete hru, která je na jinou konzoli. Na PC si zase schválně vyberu hru, která se bude na Vaší grafice trhat a pokud argumentujete, že v současnosti neexistuje hra, která by se na Vašem počítači trhala, tak se jen zeptám, kolik peněz jste investoval za poslední 2 roky do počítače? Protože kdybyste si koupil kompletní sadu konzolí, tak by to zřejmě vyšlo levněji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc tak malo pameti ? Protoze tam nebezi Wokna. Tam co musi mit Wokna 1 GB RAM na to, aby se Oblivion spustil, pobezi na XBOXU naprosto perfektne, coz se o PC rict neda. Navic konzoli koupis jednou za 5 let, do PC musis cpat prachy neustale. Tudiz ve vysledku mas 50.000 v PC, konzol prijde na 1/5 za stejnou dobu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak. Od doby. co jsem si před 2 roky pořídil PS2jku, tak do kompu tečou peníze pouze v případě, že něco odejde. Mám 3,06 P4 komp s 1GB RIMM + GF4400 - pro práci video, audio aplikace super stroj. Pokud bych chtěl hrát současné hry, tak jsem v hajzlu a za ty 2 roky bych do komplu vrazil minimálně 50.000 Kč, aby jsem stíhal trendy v grafických kartách, procesorech, chipsetech + bych byl šedivej z toho nekonečnýho ladění ( DX, ovladače grafiky, zvuku, řadiče atd. atd. ), aby ta hra vůbec běžela. Tahkle vrazím placku do Stejšna a vyvalenej na gauči hraju, hraju, hraju. Nic nemusím ladit a na 90 cm uhlopříčce je to mazec ... Jo jo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc: pozor, k cene next-gen konzole je treba jeste pripocist investici do hdtv, jinak ste si ji kupovali zbytecne. kazdopzdopadne uvidie co predvede ps3, jestli ji vymenim za xbox360 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono sam mam PS1 a XBOX 360 ale na univerzalnost PC nedam dopustit. Kym na konzolach sa da (takmer) iba hrat na PC sa da doslova vsetko a kym peniaze vrazene do konzoli su len "na hranie" tak peniaze vrazene do PC su aj (u mna hlavne) na mnozstvo ineho. A diskusiu o OS z dielne MS (a ich narokoch a produktivite) tu zacinat nebudem lebo je uplnne zbytocna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim nesrovnavat next-gen konzole se starou PS2. Textury jsou dulezite - HDTV ma vetsi rozliseni nez vetsina hracu na PC. Nebo predpokladate, ze ta konzole nebude podporovat vice nez klasicky PAL? To by byl potom celkem neprodejny produkt.

Dale RAM je dneska uzasne levna, nechapu proc do konzole, ktera ma vydrzet tech 5 let nedaji vice RAM. Argument s Oblivionem a XBOxem je spatny (na XBoxu stejne Windows jsou):
1. XBox nema trapnych 90MB RAM.

2. Oblivion sice na XBox bezi, ale je dost opruz travit hodne casu nahravim dalsi lokace z disku - bohuzel to nahrave i blbe dalsi patro obycejne budovy. Takze hrat s 512 MB se da, ale porad to loaduje.

3. Male mnozstvi RAM bez ohledu na optimalizace her stejne omezuje konzoli na urcity rozsah her. Neco s detailni grafikou nebo s velkym simulovanym svetem si na tom neuzijete.

4. Samo uznavam, ze PC spotrebuje za tech 5 let klidne tech 50 000 Kc, o tom neni sporu. Ja jen proste nechapu, proc do nove konzole nedaji aspon 0.5-1GB RAM. Konzole jsou levne jako HW, ale maji drazsi hry. Zase do PC jsou levnejsi hry - mysllim tim oficialni - ruzne starsi slevnene edice, plne hry k casopisum apod. Nevim, jestli u konzoli panuje stejna situace - tj. 1-2 roky stara hra za 200-300 Kc.

5. Konzoli jsem zatim zadnou nemel, hral jsem jen na simulatoru PS1. Vzdledem k staremu HW krasne hry, ale omezeni textur je dost videt, nahravani dalsich a dalsich lokaci taktez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2shimmy-presne si to vystihol
u pc platis za univerzalnost, ale pokial chces drzat krok s hrami, financne je to ovela nevyhodnejsie ako riesenie vo forme konzola a priemerny pocitac, ktory sa kompletne upgrabne raz za X rokov

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim jak autor tohohle serveru ale i na serveru PCTUNING je napsano ze ma myt 91MB integrovany pameti RAM pritom jak ratam tak ratam vyde my 90MB:Paměti by Wii měla nést celkem 91 MB, 23 MB bude ?hlavní? paměť, dalších 64 MB bude jakási ?externí? a 3 MB poslouží jako Texture Buffer pro GPU (o které se postará ATI).>tak kdo ma pravdu:-)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:) Konzole mají jisté kouzlo ( ale PC je PC .. na hry konzoli na práci a strategie  PC ;) )  . Schválně se zkuste na netu zaměřit na simulátor N64  , pak si stáhněte nějakou N64 ROM  a zapřemýšlejte , nad tím, že tahle konzole stála zpočítku proti Saturnu a Playstation 1 . Nádhera co ?  Kdy nabídlo PC něco podobného v tolika MB ? ;D . Proto jim i ted´věřím, i když nintendo zrovna nemusím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2waffer: Tech 23MB "hlavni pameti" je tzv. 1T-SRAM ktera rychlosti odpovida L1 cache u PC a bude urcana predevsim pro program a promenne, tech dalsich 64MB pak bude pro cache textur,zvuku,polygonu ap. Video RAm o velikosti 3MB bohate staci kdyz si uvedomite ze max rozliseni u Wii je cca 800x600.
Sam mam doma GC na hry, upgradovat PC a ovlodaceme uzdavno pretalo bavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Wii nebude obsahovat pevný disk, místo toho ponese 512 MB flash paměti"
Take zalezi k cemu bude pouzivat tu 512 flash pamet. Jestli jako dalsi pamet, nebo jen jako pevny disk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2: Jabba  To ja dal za PC 16000,- a hraju nejnovejsi hry na plne detaily v 1024x768 naprosto v pohode. To ze tobe staci TV s rozlisenim podobnym 640x480 a diky neostremu TV zobrazeni ti to pripada jako parada tak to je jen tvuj dojem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozor zase stejné argumenty - nejde o to NEMÍT PC a mít jen konzoli. jde o to NEMÍT PC jako top herní stroj, ale mít raději průměrné PC, kde se nemusím přetrhnout s upgradem, můžu na něm pracova a následně mít konzoli (konzole) na hraní.
"na konzoli si nezahraju nějaký super realistický simulátor" - a proč bych to proboha dělal? Když si budu chtít zahrát jednou za 2 roky super realistický simulátor, tak si ho se sníženými detaily zahraju na tom PC.

"RAM je levná" - omyl. konzole jsou DOTOVANÉ. Takže o $1 vyšší náklady znamená o $1 vyšší ztráta na jedné konzoli. Výrobci na konzolích ztrácejí a vydělávají na prodeji her. takže dávat tam nějakých zbytečných 1 GB, když 99 procent her vystačí se zlomkem jen proto,aby se na to mohlo dát naprogramovat něco možná komplexnějšího (čti něco, co moho vytvářet i Windows programátoři a nemusejí přemýšlet o optimalizacích) je holý nesmysl. Těch 90 MB bez problémů vydrží těch 5 let. Mimoto XDR paměť a pdoobné nestandardní typy určitě zas tak levné nebudou.
"malé rozlišení obrazu" - no to tak docela nechápu, proč zrovna tohle je používáno jako argument. Ano, hra pro konzoli musí být upravená (tzn musí mít zvolenou ergonomickou velikost fontů pro texty), ale co se týká normálního brazu, tak nevím, kde je problém. Na DVD většina lidí kouká na televizi a moc si neztěžuje, že to je jenom v rozlišení 720x576 bodů. A všechny filmy vypadají dost realisticky bych řekl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom:
Já neříkal, že se s konzolí hraje na Rubínu, Merkuru a podobných televizorech. Nové televize zrovna moc neostré nejsou a při stojacích zobrazení odstranění Flickeru není žádný problém a uměla to už Amiga s Genlockem.
Mimoto nevím teď jak Wii, ale třeba PS3 má výstup na počitačový monitor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K té zdejší diskusi konzole vs. PC.... tohle by možná mohlo něco naznačovat - řada dnešních PC hráčů naříká na výrazné zhoršování kvality her, jejich neefektivnímu a zjednodušenému ovládání, interakci hra-hráč, kvality grafiky... a to vše proto, že hry jsou vyvíjeny již s tím, že budou provozovány i na konzolích. Hodně je to vidět třeba na zmiňovaném Oblivionu, kde interface právě díky konzolím hodně utrpěl.

Jestliže tedy vezmu jako fakt, že hry MUSÍ být pro konzole zjednodušovány, omezovány a ořezávány, ergo je logický závěr, že konzole jsou na tom poněkud hůře. Jinak by to bylo naopak.

Argumentovat zde cenou a možností zahrát si na TV nepovažuji za zcela korektní. Jednak PC doma nemáte jen (zejména) kvůli hrám a pokud už jsem investoval peníze do kvalitního 20" LCD kvůli svým očím, rád si na něm zahraji i hezky vypadající hru (výrazně hezčí, než na libovolné ještě zaplatitelné TV). Do ceny konzole musíte započítat i cenu TV, kde pokud bude chtít dosáhnout kvality zobrazení PC, jdete hodně hodně vysoko nad cenu počítačových displejů. Dále - nevěřím tomu, že hry převážně hrají lidé, kteří mohou TV obsadit na celý den - alespoň já pochybuji, že by moje žena nechala syna celý den okupovat televizor. Tedy ten jediný doma, který je alespoň trošku "o něčem". Pokud zde někdo zmiňoval, že "si koupil" konzoli a praští sebou k televizi s 90 cm úhlopříčkou a hraje a hraje.... pak se musím trošku pousmát. Koupili ti to rodiče, nebo jsi opravdu schopen vydělávat na podobnou techniku a přitom celé dny trávíš hraním? Doma nikdo jiný na tv nechce koukat? No nic, jen mi to přišlo trošku dětské :-)

O čem jsou konzole? O snaze vydělat hodně na hrách. O snaze zbavit se her na PC, které jsou snadno kopírovatelné. O snaze co nejmasověji rozšířit herní business i za cenu mnohem horší kvality. Lidé to skousli už mnohokrát, třeba teď mraky lidí koukají na plazmy s hrůzným obrazem a mají pocit, že za své deseti(sta)tisíce dostali něco extra. Poslouchají cd s hudbou studiově zprzněnou tak, aby hrála na laciných šuntech a myslí si, kdoví jaký digitální zázrak to není. Atd.

Asi mám na "hraní" poněkud jiné požadavky, takže bych si žádnou existující konzoli nekoupil, přestože to stojí jen pár korun. Stejně jako nebudu poslouchat "bedny" za deset tisíc a tvrdit, že je to úplně super a jen blbci kupují dražší.

Hezkou zábavu všem majitelům konzolí přeji :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Khostri-ak ma ovladanie ako dialkove pre TV a grafiku zvladajucu perfektne len do800*600, tak logicky by som nad takou otazkou ani neuvazoval
 
 
2tom-pochybujem,ze na tvojej zostave za 16k mozes hrat na takom rozliseni ako na xbox360
pokial budes namietat,ze xbox stoji viac, ano, ale takisto wii bude stat len 6000 a na rozdiel od teba poskytne zazitok na domacom velkom televizore s reprozostavou a to len o stupen v nizsom rozliseni.
a bude tento zazitok poskytovat 5rokov, co o tvojej zostave silne pochybujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni to nahodou tak, ze WII nepodporuje HDTV?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, Wii nepodporuje HDTV. HDTV je podporovane na PS3 (do 1080p) a na XBOX360 (do 1080i).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to PAO : ne, opravdu nejsem ten šťastlivec, kterého rodiče zahrnují dary typu 90 cm TV, konzole, PC, auto, oblečení, HI-Fi - jak je to dneska běžné u omladiny - rodiče je zahrnou financema a dary jen aby je nemuseli vychovávat. Na co si nevydělám, to nemám - dobrá firma, dobrý plat - nepodnikatel. Celé dny hrát a hrát - nikdo nepsal, že celé dny nebo den - když chci tak hraju - stačí více než jedna televize v domácnosti a není problém. To co jsem napsal určitě není dětské, ale realita. Každý má nějaké podmínky pro život. Někdo horší - někdo lepší. Opravdu jsem se těšil, až se mého příspěvku někdo chytne. To je ovšem na diskuzích standard - někdo se má dle příspěvku asi lépe než já - tak se do něho pustím a ulevím si ... Klídek ...
Na co potřebuji rozlišení 1600x1200 pro hraní her se 150 FPS ??? Kvalitě hry to nepřidá - akorát pěkná past na peněženku - taky jsem se toho maratonu za FPS a rozlišením účastnil .... K ničemu - akorát to stálo kopu peněz a užitek nula. Výše uvedené je pouze a jen můj osobní pocit / praxe a sdělení do diskuze - ne útok :o)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Ty, co se divi, proc ma Wii tak malo pameti, vysvetlenim budiz, ze neni mirena proti PS3 nebo X360..Spis se zda, ze je to o trochu vylepsena pet let stara GC..Taky by mela byt vyrazne levnejsi (a opravdu mala, cca jako 3 DVD krabicky na sobe), nez zmineni konkurenti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.