Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PassMark ukazuje IPC Ryzen 5 5600X 25 % nad Core i5-10600K

Je dobře, že AMD pokračuje svou spanilou jízdu a nepřestává šlapat na pedál. Teď jen doufat, že Intel nezůstane moc pozadu.
Snad se jim povede i v GPU alespoň tak, jak s prvním Zenem v CPU
Mimochodem, kdy konči u AMD embargo/NDA na testy nových CPU? Kdy můžeme očekávat recenze?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že těsně před uvededním v obchodech, takže už snad příští týden

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5. listopadu je prodej, takže recenze budou max. 5.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Polovina jader bude "moc pozadu"....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

embargo končí 5. listopadu, takže recenze budou v ten den.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hmm..AMD to teda natahuje :))
Grafiky budo ale uz 28.10?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Představení. Jako bylo představení zen 3 8. října. Dostupnost grafik se očekává kolem poloviny listopadu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, přesně tak. Zítra mají finanční report a 28.10. představí grafiky. Možná se dočkáme i představení AMD 5nm cDNA Arcturus pro servery ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechceš, aby bol Intel pozadu? Ja by som chcel, aby bol ešte aspoň rok, aby sa AMD mohlo odraziť, lebo príde RL a zase bude Intel na špici (aj vo výkone aj v TDP). Vyzerá to tak, že AMD bude mať v RL aspoň o 1% vyšší výkon, ale Zen 4 je v nedohľadne (odhadujem na 1Q 2022).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Coz znemena "nedohladne"?

RocketLake neni zadna odpoved. Tezko bude s tim Intel na spici. RocketLake vychazi z ostipane architektury, ktera by teoreticky mit velmi podobne IPC jako Zen3. Takze RL takove mit nebude. A jen idiot by si koupil RL na zaklade jednovlaknoveho vykonu, ktery Intel udrzi jen po 50s.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo je dohľadná doba? Nenapísal som to do zátovriek (alebo sa Ti to nezobrazuje?)? 5nm Zen 4 predsa skoro nepríde keďže sa len chystá 7nm Zen 3 a APU budú ešte neskôr. RL bude mať zrejme vysokú spotrebu, ale pravdepodobne aj pod. výkon ako rovnakojadrový Zen 3. Samoz. že kto bude chcieť nad 8 jadier, bude si musieť kúpiť AMD, ale ak hry nebudú vedieť viac jadier využiť, Intel môže mať výhodu. Aj keď stále nechápem prečo rovnako, alebo aj viac výkonné AMD nedorovná výkon v hrách Intel. Taký Ryzen 3900XT má pri využití 4jadier 4,5 GHz, ale aj tak nemá výkon ako i9-10850K pri 4,9 GHz. 4,5 GHz pri IPC vyššom o 20% by malo mať AMD výkon ako 5,4 GHz Intel. Ale nie je to tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neskutečné. Z dosavadních úniků se zdá, že navýšení cen nových Ryzenů je absolutně opodstatněné. Věční kafralové by se měli podívat na ceny konkurence a potom si jednu vlepit.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

uvidíme ve hrách jak jim to půjde, mě se líbí jak se obhajuje navýšení ceny u AMD, ale u intelu je to vždy nenažrané, 10600K je stále nejlepší herní procesor a kydala se tady na něj špína neustále, mě samotného při vydání 10600K překvapila vysoká cena a samozřejmě mě překvapuje i vysoká cena 5600X, ale naštěstí mě procesory moc nezajímají, přínos v herním prostředí je malý a budu muset zas čekat několik let abych se posunul, alespoň o 30% v herním výkonu, jenom mě mrzí že na vysoký fps v 1080p je potřeba stále to nejlepší cpu, snad direct storage nastaví cestu a procesory budou fungovat jenom jako pomocný procesor na hry

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

GPU direct storage není všespásné. Řeší to jeden problém z mnoha. Už dávno existuje PBO a podobné featury. Není problém mít Upload a Render v separé threadech. To o čem píšeš, se změní až v okamžiku, kdy na to bude daný engine 100% připravený. Dělám jak v Unity tak i v Unreal a UE to má dotažené v současnosti dál. Každopádně bude pořád platit, že pokud je aplikace napsána se špatným škálováním využitelnosti threadů, budeš potřebovat (jak sám zmiňuješ) CPU s vysokým taktem a nebo čekat. Ale na to jsou tu jiní experti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

10600K nie je najlepsi herny procesor keze hi AND dako dile s 5600X a cenovo je to neporovnatelne vzhladom na 1 jadrovy vykon a to ani nehovorim o potrebe chladenia s potreby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna proto, ze AMD narozdil od Intelu prinasi pridanou hodnotu.

Stejne TDP, lepsi provozni vlastnosti, vyssi vykon, ktery je v % vyssi, nez narust ceny.

Intel nedodava uz nakych 7 let na trh procesory, ktere by nejakou pridanou hodnotu meli. Akorat kdyz se vzdy preskoci nekolik iteraci.

A podle tech testu, co zatim byly zverejnene, tak kolem 30% narustu s novymi Zen3 ve hrach se kona. Nekde dokonce 50% :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Facku by si měl vlepit někdo, kdo dostává euforii ze zdražování... aby se probral.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o žádnou euforii. AMD se už nemusí chovat jako charita, kdy vydali první generaci Ryzenů a museli ceny podstřelit, aby měli proti konkurenci šanci. Teď vydávají generaci, která zdá se, bude na nějakou dobu top. Pokud se časem nezačnou chovat jako Intel v letech, kdy generačně posun nula nula nic a k tomu ani nezlevňoval starší modely, nemám s tím problém a rád je podpořím. V případě opaku s tím začnu mít problém. To je celé. Přeber si to jak chceš.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nezdrazuje se. Dej si facku a prestan se ztrapnovat.

AMD stale nabizi Zen2, ktery klesa s cenou. Tedy stejny vykon mas pomaloucku levnejsi a levnejsi.
AMD doplni nabidku za par tydnu o nove procaky, ktere navysuji dost vyrazne vykon. Tedy, NEZDRAZUJE, narust vykonu je vetsi, nez musi lidi za ten vykon prihodit, takze pomer cena/vykon se zlepsuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No nic, jenom když tu jeden nVidiot obhajoval nárůst ceny 50% nárůstem výkonu nové generace o 50%, tak tu byl poprávu fuckován... teď je to u 5600X 20% - 20%, ale najednou je to v pořádku... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, tady 4 roky čekáš abys dostal ipc a frekvenci aspoň o něco nahoru za stejnou cenu, a pak si stejně musíš koupit novej procik, paměti a desku :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevím. Když se podívám na heuréku, tak třeba u řízka 3600 byla minimální cena kocem srpna 4660 Kč, nyní je 5590 Kč. To mi jako pomaloučku levnější a levnější nepřipadá. A pokud skutečné ceny za nové řízky nebudou extra příznivé, pochybuji, že ceny starších řízků půjdou dolů. A facku si dávat nemusíte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proměnlivost ceny na základě současné celosvětové covid krize, kdy naše koruna lítá sem a tam ti asi nic neříká. A není to jediný faktor, který udává koncovou cenu na našem trhu mistře. To jen kdyby ses toho zase chtěl chytat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš správně, na co jsem reagoval? Mali napsal "AMD stale nabizi Zen2, ktery klesa s cenou.". Já uvedl příklad, že to min. v jednom případě není pravda, a to už dva měsíce. Mimochodem, kurz koruny k dolaru od konce srpna od dneška lítal v rozpětí cca 1,50 Kč. Mistře. To jen kdyby ses toho zase chtěl chytat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

časi K8 su späť, dufam že to s vyvojom CPU pohne :)
PS: už som nemyslel že sa da ešte IPC CPU zvyšiť na X86, 30 rokov to vylepšuju po par % a teraz pride AMD a bum 20% IPC hore :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nie je pravda:

uz v 2006: Intel Netburst vs. Core2 a IPC zvysene o 60%

2017: AMD bolo s od toho roku 2006 s IPC uz iba pozadu a v ere stavebnych strojov 2011-2017 to bolo pre AMD absolutne katastrofalne, ked IPC AMD procakov bolo sotva vyse polovicne v porovnani s Intelom (a ziadalo sa zvysenie o aspon o 80% kled uz nie o 100%, t.j. na 2-nasobok), ale prisiel Zen, kt. stavebne stroje s najlepsim IPC pokoril o 52%, Zen+/Zen pridal 2-3% a Zen2/Zen+ dalsich 12-15%, uz to mame pri Zen2 IPC vysene na 1,52*1,03*1,15 = 1,80-nasobok, teda o 80% oproti FX Pilledriver CPU co je zrejme z pohladu IPC plichta +/-5% podla typu/druhu/charakteru benchmarku s Intel KabyLake

...... no a Zen3 uz Intel s IPC totalne zaklincuje, Intelu nepomoze ziadne Sunny Cove, jedine Willow Cove ... a okresane Willow Cove bude v desktope za pol roka na 14 nm+++ (ako inak)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5600X vs 3600X
Cross-Platform Rating 44089 vs 33860
Single Thread Rating 3495 vs 2677
65W vs 95W

Není třeba slov...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

stacia tri slova: intel is dead

v klinickej smrti na poli cpu bude intel min. pol roka, mozno okresane willov cove v raketovom jazere (ako inak na 14nm+++) v desktope za pol roka vystrci nejake rozky, ale pol roka budu intel cpu klinicky mrtve, tak ako v pripade amd predtym, ked bolo amd drtene intelom (teraz je to opacne)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a co.
Mnohem dulezitejsi by bylo srovnani multi thread mezi 5600X a 3600X.

To co zajemce zajima je, kdyz zatizi vsechna jadra, o kolik bude mit 5600X naskok a zda tomu odpovida jeho cena.
Laskave uz se single thread dejte pokoj, poslednich 5 let tady furt slysim jen singl, singl, pritom to uz minimalne 5 let nikoho nezajima!

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

hele, neplet si 'me to nezajima' a 'nikoho to nezajima'.. ja zas furt od vydani zenu ctu, jak jedinej podstatnej parametr je single thread..

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Intel léta staví výkon single core jako nějaký svatý grál. Přitom se léta omílá "masivní" nástup paralelismu a multi core. Mě taky primárně zajímá více jádro a jednotky procent v singlu mi jsou u zadele. A domnívám se, že v současnosti je to většinový požadavek, protože multitasking a paralelní už tu dávno je. Chybí nám ale silné a levné vícejádrové procesory.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> Intel léta staví výkon single core jako nějaký svatý grál

Protoze v dobach buldozeru meli navrch prakticky ve vsem, a pak od prvniho ryzenu byl single-core jedna z mala veci, v ktere meli jeste porad navrch. Multi-core vykon ryzenu sice dorovnali a obcas prekonali, ale za cenu daleko vyssi spotreby. A hlavne AMD nabizelo mnohojadra za uplne jine ceny, kterym Intel nemohl / nechtel konkurovat. Takze logicky tlacili marketingove to, v cem byli vzdy lepsi.

... teda az doted, ted bude muset Inteli marketing varit z cire vody.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protože výkon v single byl poslední roky to jediné, čím mohli Inteláci argumentovat výhody Core CPU.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A nabol si ty spolu s Jirkom s toho tabora ktory mal 1 singlovy thread od Intelu ako svaty gral s tym ze prave pre hraca je dolezity 1 nadupany thread a preto je Intel topovecka?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak myslím si, že tohle je článek zejména pro hráče. Hry zatím (a pořád si myslím ,že to je jen otázka času, protože posun IPC a frekvence nejde dopředu tak masivně) nejsou ideálně napsaný na hodně jader/vláken. A koho zajímá MT výkon, tak asi nebude kupovat 5600X/3600X/10600K, když jsou na trhu vácejádrový Ryzeny, Threadrippery nebo Intel XCC a Xeony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale zajímá to Intel....zajímalo:) A to je hodně PR a hodně peněz v marketingu. Proto jsme v minulosti furt četli, jak AMD na hov.., protože spotřeba, protože singletrhread. No a když v daných tématech Intel kapituloval, najednou spotřeba nebo singletrhread není v médiích a mezi user tak kruciální....:D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prej no a co XD. Poslední dekádu snad nic jiného nikoho nezajímalo tak hodně, jako jednojádrový výkon, a teď, když to vypadá dobře, tak je to taky špatně. Třeba Intel přestane říkat jadrům od AMD "vyhaslé místnosti"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cece ty si uplne vypatlanej?

ked amd od 2018 drti intel v multi, tak intelidioti na to: koho zaujima multi? single je dolezite
ked amd odteraz drti intel aj v single (brutalne vyssim IPC, preto stacia frekv. 4,6-4,9 ghz a nie 5,2-5,3 ghz pre jedno jadro), tak intelidioti zasa na to: koho zaujima single? pomer amd multi past gen/amd multi next gen je dolezity, ze jak to amd vylepsilo to multi (ktore je uz take, ze je nim intel drteny dva roky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

První věc prosím, netykame si. Druhá věc, neurážejte mě a za třetí, vy jste to, co jsem napsal zřejmě vůbec nepochopil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prva vec: sledujte vlakno clovece, reakcia nebola na vas.
Druha vec: nehrajme sa na prehnene slusnych, toto je kyberpriestor a bohuzial tak to tu aj vyzera
Tretia vec: no urazanie vyzera uplne inak, nechcite vediet ani jak - a na niektorch IT portaloch to ani nikto nemoderuje/nemaze
Stvrta vec: to ze ste to nepochopil vyplyva z prvej veci - reakcia nebola na vas

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ok, v pořádku, na telefonu je to dost špatně vidět. Omlouvám se za toto nedorozumění.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ocenil bych spíše 5nm APU s DDR5 v létě 2021. Vzhledem k těm kvalitám Zen3 bych se vyjímečně spokojil i s 2 jádry a i malým výkonem iGPU, protože na notebooku hry nehraji. Pořád se snaží porazit Intel v desktopu, ale tam ho už porazili a je zbytečné se dál soustředit na tento segment, zato v noteboocích jsou prodeje Intelu pořád absurdně vysoké.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to jak je obecně vidět není kvalitou CPU, tak se nabízí otázka proč se soustředit na segment kde "kvalita neprodává". Myslím že AMD jede dobře, zapíše se v desktopu tlustým písmem a lidí pak budou dělat tlak na notebooky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možná jde i o objemy, ale i to by přesun části výrobků ze 7nm na 5nm vyřešil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že APU vydává AMD po desktopu (a kvůli tomu upravil názvy), v létě 2021 bude asi Cezanne Zen 3 a Vega. Otázka, jestli přijde Warhol na Zen 3 + pořád 7nm a nebo rovnou Zen 4 na 5nm. V prvním případě můžou být 5nm APU třeba až 2023. Uvidíme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5 nm bude Zen 4 a ten príde asi zase po 17-18 mesiacoch od Zen 3 = cca marec - apríl 2022 a APU prichádza neskôr, takže odhadujem takmer o 2 roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Inak Intel zverejnil financne vysledky a vyzera to tak ze ma hlavu v smutku. Predpoved na dalsi kvartal je este horsia ako doteraz a akcie Intelu padaju. Clanok o tom nebude?

https://www.intc.com/
Datove centa -25%
Segment PC -14%
a to za posledne 3 mesiace !
Divizia pameti -11%
Zaciatok roka 1 akcia +/-70 Dolars dnes 50 a klesa?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by sem se někdy dočkal doby, kdy bude takhle „smutné" AMD nebo nějaká jiná konkurence tohohle molocha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No neviem AMD slo s 48 na 90 takze asi su "smutny" v AMD

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vidíš to moc jednoduše. Intel si pokles může dovolit, protože má kam klesat. Jeho podíly byly před uvedením Zen absurdně vysoké.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nemyslim si ze by si to mohol dovolit. Takemu akcionarovy to moc nevysvetlis v style - sme OK vsetko je v pohode a stale mozme predavat menej a menej lebo AMD ma malo - Samozrejme s pohladu kupujuceho je situacia s AMD vs Intel a celkovo ceny vs vykonu uplne super. S pohladu firmy ako Intel ani velmi nie. Netreba tiez zabudat na to ze Intel je moloch a ten tiez nieco skonzumuje na svoju reziu atd atd.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

> Takemu akcionarovy to moc nevysvetlis v style - sme OK vsetko je v pohode

Zatim jim to prochazelo.. a mam takovej pocit, ze bude i nadale, protoze to vypada ze financni trh se diva na posledni kvartal a tim to pro ne hasne. Jak jinak vysvetlit, ze firma ktera poslednich 5 let prakticky neustale lhala o problemech a odkladech, ma porad tak vysoke akcie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma kam klesat tak jeste par kvartalu.

Problem je, ze u Intelu neni videt na obzoru nejaky zvrat v tom trendu. A to je pruser. Jejich pripravovana nabidka ma velke trhliny uz na papire, dostavuji se spozdeni, atp.

Takze ne, Intel si ty poklesy, z pohledu akcionaru, dovolit nemuze. Pro nezaujateho zakaznika je to dobre a kdyz se Intel zastavi na 35%, a pak zase vykopne neco zpatky a tak nejak se to vybalancuje nekde kolem v pomeru 45:55 (at pro Intel, nebo AMD) bude to ideal ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Clanok o tom nebude?“

Nebude. Pravidelné články o finančních výsledcích nepíšu zhruba od doby, co se AMD odrazila ode dna. Pokud v nich nebyl oznámen nějaký velký zlom, četl je stejně zlomek čtenářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé na tom je to, že pár měsíců zpátky jsem od finančních analytiků četl, že pokles ceny Intelu je přehnaný, nálada investorů reflektuje nejhorší možný scénář a cena akcií poroste.
Přesto je aktuálně ještě níž než tehdy.

PS.:
Jedna zajímavost, která možná za nějakou zprávičku stála:
V létě tržní kapitalizace nVidie překonala Intel.

Takže místo dlouhé roky zažitého pořadí ceny firem: Intel, pak nVidia a daleko trpaslík AMD.
teď je nVidia, Intel a AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akcie Intel: Je nyní čas k investování? (3.9.2020) http://youtu.be/SDp8W_OiySM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nakoupil jsem koncem září akcie AMD (54ks...bohužel už za 79usd) :)
Poletí to nahoru ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ah... kde jsou ty krasne casy, co se kupovaly za 1.92$ :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem byl ještě hloupej a slovo akcie mě nebralo :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem taky akcie AMD koupil (za 75) a zase prodal. Neverim ze to nejak zasadne poroste analytici veri tak mozna v 95, ale to kdovi kdy, lepsi mi prijde misto toho koupit nejake slusne ETF. Jediny kdo se smeje je muj kolega co koupil AMD za 22USD kus...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že by Intel nějak krachoval. Snad je to nakopne a po "době temna" s hybridníma procesorama (pořád mi nejde do hlavy k čemu tam vlastně ty Atom jádra budou, ale třeba nás překvapí, třeba poběží na 7 GHz :) ) přijdou zase s něčím slušným :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty atomový jádra v hybridních Intelech budou jen ojeb, jak v PR materiálech taky říct, že nabízí Njádro jako AMD (pamatujete v reklamách u levných notebooků "4jádro Intel", a byl to Atom, pomalejší než 2jádro Core i3?).

Ty atomový jádra nejenže budou mít zlomek výkonu velkých jader, u nižších modelů hybridních Intelů budou dokonce blokovat použití AVX 1&2 na těch velkých jádrech. Ledaže by zatlačil na Microsoft, aby umožnil mit pro aplikace na výběr CPU jádra s různými instrukčními sadami - nicméně většina aplikací se s tím implementovat nebude, i kdyby to časem bylo možné. Maximálně se snad dočkáme, že výrobci desek/notebooků daj do BIOSu volbu deaktivovat malá jádra (podobně jako jde deaktivovat integrovaná grafika, abyste neřešili problémy s přepínáním grafik například v Linuxu).

PS: Vysoké frekvence u malých jader nejsou možné, protože to nejsou jádra primárně pro desktop, ale mobilní zařízení ,kde se hraje na spotřebu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gracemont Atomy v Alderu už budú vedieť AVX, AVX2, AVX-VNNI, ale po Rakete príde Alder o AVX-512. Čo na to povedať, bordel jak v tanku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pozdější hybridní Intely budu sice budou mít AVX (budou je mít i malá jádra), ale zas přijdou o AVX-512. Principiálně stejná situace - omezenější instrukční sada malých jader omezuje použití velkých jader. Jak jsem psal výše, že snad bude volba v BIOSu na deaktivaci malých jader, tak mě ještě napadla další možnost: Stačí, aby podporu různých instrukčních sad na jádro uměl jen Windows a na kartě kompatibility ve vlastnostech aplikace by šlo zaškrtnout, že pro aplikaci má použít jen velká jádra s instrukcemi navíc.

Jinak AVX-512 samo o sobě je vtipná věc, protože většina procesorů Intel jej nemá (není tedy důvod zatím kritizovat AMD, že ten jej taky nemá). Přidaný výkon je sporadický, protože CPU se šíleně podtaktuje, a to dost i pod base clock. Pro výsledný výkon záleží, jak moc jsou AVX-512 proložené normálními instrukcemi (ne vše lze dělat přes AVX-512). AMD v celkovém výkonu v pohodě vyhraje více jádry, běžícími stabilně na vysokých frekvencích (takže není problém, když je Intel jádro pro optimalizovaný AVX-512 kód rychlejší než AMD jádro, když jich AMD za stejnou cenu CPU má násobně víc). Je dokonce možné, že se 512bit výpočty rozšíří do desktopů a notebooků dřív skrz ARM SVE než přes Intel AVX-512 (Apple už za měsíc představí první ARMový Macbooky, nejvýkonnější počítač světa už dnes je ARM + 512bit SVE).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chvili jsem i v minulosti uvazoval o upgradu Zenu... ale kdyz to vidim, to bude novy komp s nejakym Zen3 APU... ten vykon (i ST) se bude hodit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.