Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

PC Tech ... výstava?

Obr: PC Tech ... výstava?
Necelý měsíc před Invexem probíhá v Praze "výstava" PC Tech. Proč ty uvozovky? Protože se nejedná o klasickou výstavu...

Kapitoly článků

1.  PC Tech ... výstava?

Pokud PC Tech navštívíte, všimnete si nejprve velmi malých rozměrů. Dá se například srovnávat s Prague Internet World a lze o této "výstavě" říci, že je menší. Další věc, které si pravděpodobně všimnete, je fakt, že tuto výstavu pořádá firma Mironet. A je to na výstavě znát. Během mé přítomnosti jsem se nemohl ubránit dojmu, že jde primárně o prezentaci Mironetu, která je maskovaná jako výstava. Aby to bylo možné takto zamaskovat, pozval si Mironet několik dalších firem.

Mironet je nejvíce znám svou kauzou s Microsoftem a konceptem tichého počítače. Na PC Techu byla představena nová verze tichého počítače (kdyby to nebylo napsané v ceníku, tak bych si ani nevšiml, že jde o novinku, navíc představenou na této výstavě). Celý koncept tichého počítače je jakousi skládankou. Základem je "větrák se speciálně upravenými lopatkami a kuličkovým ložiskem". Rozšířením je druhý takový větrák, který díky lepšímu odvodu tepla umožní snížit otáčky větráků a tím se docílí dalšího snížení hluku. Dále si můžete nechat vyložit stěny case materiálem, který propouští teplo a nepropouští zvuk. Dělá se ve dvou variantách - horší jednovrstvá a lepší dvouvrstvá.

PC Tech - Mironet - řídící jednotka tichého počítačeA nyní se dostáváme k tomu nejzajímavějšímu na této nové verzi tichého počítače. Můžete si nechat nainstalovat řídící jednotku (jednočip), která na základě několika teplot určuje, jak rychle se mají větráčky točit (viz obrázek). Také máte možnost si pořídit tišší zdroj, který navíc dokáže komunikovat s řídící jednotkou. Užitečný může také být ovládací software pro řídící jednotku, kterým můžete sledovat aktuální hodnoty a upravovat rychlosti otáčení jednotlivých větráků. A aby toho nebylo málo, je k dispozici ještě kazeta na ztišení HDD a komplet server kit, který dokonce umožňuje vzdálenou správu.

PC Tech - Mironet - schema řídící jednotky tichého počítače

Všechna tato vylepšení Mironet nabízí ke svým počítačům. Můžete si také přinést starší počítač a pokud to bude možné, odhluční vám ho. Ptal jsem se i na takovou možnost, zda-li si lze koupit jen připravený tichý komplet, který by si člověk doplnil podle potřeby svými vlastními součáskami, nedostalo se mi však kladné odpovědi, ale na druhou stranu mi to ani nebylo úplně vyvráceno.

Kapitoly článků
1.  PC Tech ... výstava?

Diskuse ke článku PC Tech ... výstava?

Žádné komentáře.