Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pinnacle Studio Plus 10 (authoringový program)

Na tento program jsem se dočetl na jednom nejmenovaným serveru v diskusích toto:"Tento program je velkým omylem. Nefunguje prakticky nic, problémy s ním mám od začátku až do konce. Zkompilovaná dvdčka nefungují a jak už se zmínil Marben, k ničemu nejsou ani již dva vydané patche. Tento software (jestli tomuto nedodělku mám tak říkat?) je NEFUNKČNÍ a rozhodně se ho pokusím reklamovat. Jen tak pro zajímavost, jak je to s reklamací software tady na Czech computeru??? Pro všechny váhající : RUCE PRYČ OD TOHOTO PROGRAMU, JDE O VYHOZENÉ PENÍZE!!! Druhá věc : divím se, jak může někdo prodávat něco, co ani nefunguje?! Nejde náhodou o klamání spotřebitele?"
Dále jěště toto:"
Pominu-li, že je na světě již druhá aktualizace tohoto nedodělku, že program má zcela idiotsky (omlouvám se za ten výraz, ale nic mírnějšího a stejně výstižného mne nenapadá) řešený způsob různých aktivací přesně ve stylu "Otravme legálního uživatele", tak jsem se dostal ke dvou aktuálním problémům : 1. Přestože to dříve šlo, tak (zřejmě po jedné z aktualizací) si program usmyslel, že přestane detekovat mou DVD vypalovací mechaniku HP. 2. Pomocí karty jsem si zakoupil Advanced Codec pack ... již při nákupu se vyskytl problém s předchozí registrací ... nakonec je výsledkem to, že mám rozšiřující balíček zakoupen, ale zaslané klíče jsou neplatné :-( Nyní čekám na odpověď od podpory. Zakoupením a používáním tohoto programu si opravdu rozšíříte sbírku různých registrací, aktivací, klíčů, hesel a "passů". A pak se na stránkách Pinnaclu dozvíte, že Váš registrovaný email není platnou emailovou adresou ... Shrnu-li to, tak pokud chcete bezproblémově funkční sw, tak bude lepší se pravděpodobně tomuto výtvoru zdaleka vyhnout :-( Škoda, jevil se mi natolik sympaticky a ze začátku i bezproblémově (verze 9), že jsem se rozhodl desítkovou verzi koupit.
 

12.12.2005 13:55:27 
odpovědět
 Re: Problém za problémem | od: marben
Takže po poslední aktualizaci se v mém případě vyřešil problém č.1. Problém č.2 vyřešila česká podpora tohoto programu ... musím říci, že jsem byl přístupem i rychlostí velmi mile překvapen.
 

20.12.2005 10:03:18 
odpovědět
 Re: Problém za problémem | od: marben
Takže můj monolog pokračuje ... z hrůzou jsem včera zjistil, že ve vygenerovaných souborech pro pozdější zhotovení DVD to občas s obrazem škube, a to poměrně často. Vzhledem k tomu, že jsem video nechal vygenerovat opětovně a to škubání je na stejných místech, tak se jedná pravděpodobně o nějakou další úžasnou vlastnost toho sw (v nesestříhaném originále je to v pořádku). Ještě vyzkouším, zda to dělá i při vytváření samostatného MPEG2 souboru, ale začínám mít toho tak akorát :-(
 

21.12.2005 17:55:57 
odpovědět
 Re: Problém za problémem | od: ladkov
Tak to seš dobrej. Já když nechám zkompilovat nějaký dvdčko, tak výsledkem je fialový statický obraz se zvukem."
 
Nevím jak vy,ale já ryskovat nebudu nákup tohoto programu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ja som mal tiez velmi velke problemy s tymto programom!!!
su to proste len vyhodene peniaze, na nete su ovela lepsie a lacnejsie alternativy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ani ja nemam s Pinnacle Studio dobre skusensti (verzie 8 a 9). Podla mna je tento SW stale nedorobeny. Namiesto neho pouzivam Ulead Video Studio 9, podla mna jeden z nahlepsich SW svojej triedy.

Mohla by redakcia CDR spravit porovnanie medzi Pinnacle a Ulead? (Ulead ma sice menej nastrojov, ale je ovela stabilnejsi a sviznejsi).

To su moje dva centy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A preto co ste tu napisali , pouzivam APPLE Final Cut Expres, ktory v spolu s OSX Tiger a s DVD Studio Pro je ne strih videa ako stvoreny./ samozrejme su to platene aplikacie, ale rovnako dobre su aj sucastou kazdeho APPLE v baliku iLife-iMovie,iDVD.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy neuskodi se pred instalaci nejakeho programu pozeptat co na tento software rika odborna verejnost. V tomto pripade se obratit na cleny fora Grafika - Digitalni video - http://forum.grafika.cz/list.php?98.
Tam se velice rychle dozvite, ze se jedna o nejhorsi a hlavne nejproblematictejsi software tohoto zamereni. Ja sam jsem zacinal strihat sve programy v Pinncle Studio 8 a behem nekolika tydnu jsem od tohoto programu utekl k Canopus Edius. Zde se jedna o spickovy profesionalni soft. Existuje rada programu se kterymi je mozno pracovat, ale Pinnacle urcite patri k tem nejhorsim a nejmene stabilnim.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pinnacle som kupil DV500DVD, ale firma ju prestala podporovat, preto od vtedy podporim radsej Canopus, ktory ma solidnu podporu. Pinnacle dokonca DV kodek zamerne "zmenila" aby sa nedal nikde inde natiahnut, len tam kde su jej drivery. Canopus produkuje "cisty" DV format u svojich kariet. Studio je jedna hroza ktoru sompo odskusani hned vyhodil, kvalita MPEG-2 bola amaterska.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No já si narozdíl od mých předřečníků , kteří neváhájí ani porovnávat Studio 10 s profesionálními a poloprofesionálními programy myslím , že je Studio 10 pro amaterského uživatele naprosto luxusní záležitost. Tolik funkci a efektů v ceně 2000 Kč jinde prostě nedostanete. Navíc je naprosto intuitivní. Zkuste posadit nezkušeného joudu k Premiere a ustřihne si leda tak vlasy ze zoufalství. Se stabilitou má problém hlavně ten , jehož systém shodí i MS Miny ....

Co se týče exportu do MPEG-2 , tak ten se oproti zoufalé kvalitě ve Studiu 7 zlepšil několikanásobně . Nyní je již použitelný ( opět 99% domácích kamaramanů netočí Pána prstenů jako vy na cdr.cz ) . Jinak normální uživatel nemá problém ve Studiu 10 stříhat a převádět do MPEG-2 jiným kodérem. Vezmu-li to z pohledu muže středního věku s průměrnými znalostmi práce na PC , který si chce sestříhat domácí video ze svatby , tak pokud ho posadíte před výše uvedené aplikace a Studio 10 , tak si buďte naprosto jisti , že si vybere Studio 10 ( ověřeno na několika vzorcích :-) ) Já tedy používám pro svoje režiserské úlety Premiere , ale pokud potřebuji rychle sestříhat nějakou oslavu nebo tak , tak je Studio 10 jedinečné ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je Ulead media studio pro 7 nebo 8,kdo to nezná tak vychvaluje Pinnacle.Kdysi jem ho taky
testoval, ale děkuji nechci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Studio  9 po všech svých pačích pro nekomplikované sestříhání ještě fungovalo. S tím, že nebylo schopno nic vypálit a musel jsem přes Nero. Verze 10 je ale naprostá hrůza , která se se zakusuje již při renderování. Nebrat!!!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem měl tu čest se setkat s tímto pasoftem. Prvně jsem zkoušel 8 verzi: chodila celkem OK, ale připadal jsem si tam jak v kleci - žádná volnost ve zpracování videa a tvůrčí schopnosti ubíjel tento program, jak jen to bylo možný :-( rychlost zpracování taky nic moc... Ještě jsem byl ale v klidu, protože na výsluní se drala 9 verze toho softu a sliboval jsem si od toho předešlého velkej pokrok - ano pokrok tam byl ale spíše k horšímu: některé prvky tam byli samozřejmě navíc, ale neš jsem si to stihnul nějakým způsobem pořádně ošahat tak program padal jak na podzim listí... no hrůza! použitelný tak na krátkou videosekvenci. Timto mi došla trpělivost a Astala Vista Pinnacle - už nikdy více. Jak tady píše, tak Ulead video studio je na tom o hodně lépe, i když je pro mě nedostačující, je ve své třídě dobrým programem, který svoji práci odvede dobře, měl jsem tu čest se s ním setkat bylo vše OK. Pokud však potřebujete větší volnost ve zpracování videa doporučuju Adobe Premiere (na stříhání videa je to zatím nejlepší nástroj co jsem poznal), pak je k tomu ještě dobré mít Adobe After Effect (šikovné na tvorbu různých efektů, ale i bez toho se člověk obejde) a nakonec je potřeba něco na ten authoring - Adobe Encore DVD (vytvoříte si vlastní DVD strukturu - doopravdy!) Všechny programy spolupracují s Adobe Photoshop i mezi sebou, takže je to docela radost v tom pracovat. Pro začátečníky to moc není, ale i tak pokud jste již nějaké video zpracovávali, tak vřele doporučuju tento program. Na stránkách Adobe je ke stažení trial verze všech těchto, programů takže můžete vyzkoušet (neberte to jako reklamu, ale věřte že se práce s videem v tomto vyplatí)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Při tvorbě svého prvního DVD jsem sáhl po Pinnacle Studio 9, neboť byl chválen pro jednoduchost a kompaktnost. Po měsíci útrap s padáním programu jsem přešel na Ulead MediaStudio a nakonec Adobe Premiere Pro.
Kdo chce zažít traumata typu - padání při závěrečném renderu DVD s hlášením o nepopsané chybě = celý znova (3 týdny práce) nebo spoustu jiných prima hlášek o kousanci programu - nechť vkročí do oceánu Pinnacle. A otázku nízké ceny ať si každý vysvětlí sám.
NEDOPORUČUJI!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Studio 10 Plus ma mozna nejvic funkci co se tyce upravy a nastaveni strihu v teto kategorii. Pro laika je urcite nejlip ovladatelne, ale jeho stabilita a rychlost je primo kriticka. Nepocitam-li douhe spousteni programu, ktere by se dalo jeste omluvit, ale neustale sekani obrazu pri redendrovani a cekani pri prepinani ruznych funkci a obcasne tuhnuti programu, ktere velmi zneprijemnuje praci. Urcite nejsem sam, kdo ma podobne problemy s programem. Jinak myslim, ze v pocitaci to asi nebude  (P4 3.2 GHz 512RAM )  

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dostal jsem od švagra PS7, pak jsem přešel na PS8,9. Jednou mi to renderovalo a seklo se to, pak mi nešla natáhnout hudba, padal mi počítač.... Dá se říci, že je to program, který prověří stabilitu systému. Každopádně při render. nic nedělat na PC. První pocity při práci byly fajn, ale ta nestabilita mě ničila. Jednou jsem byl požádán udělat více projektů a tam to začalo. Při 7 projektech jsem to dělal snad 20x. Ta ztáta času byla hrozná. Už dělám v něčem jiném. Pokud by PS bylo stabilní, rychlejší a nezatěžovalo by tolik PC, tak si myslím, že je to ve své třídě špička. Jinak je to nedodělek, který stále vzbuzuje naději na lepší zítřky. P.S. zajímalo by mne, co dostali recenzenti z CD-R.cz a z Computeru( tam to byl úlet neskutečný) za tato posouzení a představení produktu. Firmu Pinnacle nebo Exac, bych nechal vláčet Občanským judem nebo Černými ovcemi.V Americe bych snad vysoudil i duševní újmu a proplacení ztráty času. Jediné pozitivum vidím v tom, že jsem se začal poohlížet jinde a dnes si lebedím a učím se a hlavně mě to baví.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si taky přidat taky svoji osobní zkušenost s tímto softem. Mám několik DVDček s domácím videem udělaných v PINNACLE Studiu 9 a musím souhlasit s většinou připomínek co se tady uvádí, ale nikdy jsem se nesetkal s tím, že by DVDčko z Studia nebylo přehratelné nebo, že by nefugovalo ... Tady si myslím je to spíše rukam ... Před vánoci jsem si zakoupil poslední verzi Studio Plus 10 a musím říct, že jsem se zhrozil z práce a funkčnosti tohoto software - několika minutové "šrocení" PCčka bez odezvy a zadrhávání a padání softu při renderování a pod. Dokonce jsem uvažoval o tom, že ho půjdu hned po svátcích vrátit. PCčko, samozřejmě požadavky na minimální konfiguraci splňuje (AMD 64 3200+, 512MB DDR, 160GB SATA...) , ale pak mě napadlo navýšit velikost RAMky - alespoň na 1GB. Vybral jsem děckám DDRky z PC a dal je do svého PC a ehle ono to jede úplně jinak. Nejen načtení programu probíhal úplně jinak, ale hlavně při práci s efekty a při renderování byla odezva prakticky okamžitá. DVDčko jsem pak už udělal prakticky bez problémů .. Podle využití paměti si myslím, že pro tento soft platí čím víc tím líp. Jsou přece i hry, které když nemáš 1GB RAMky tak to taky nejede ... tak proč by takové nároky nemohl mít soft na zpracování videa. Je fakt, že by nebylo od věci, kdyby PINNACLE uvedl reálné požadavky na hardware pro tento program.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vážení. Předně musím říci, že CD-R server za recenzi tohoto softu nedostal vůbec nic. Věřte nebo ne. Ostatně testování jsem se ujal sám a vlastně jsem si ho i vybral. Hledal jsem něco, co by konkurovalo Nero Vision. S firmou EXAC jsme zatím neměli nikdy co do činění. To aby bylo jasno.
Co se těch podrážděných reakcí týče, byl bych moc rád, kdyby se vztahovaly k testovanému produktu. Že vám něco nechodilo ve verzi 8 nebo 9 je jaksi irelevantní.
Další věcí je, že toto opravdu není profesionální produkt, čemuž také odpovídá cena. Přesně jak napsal Venousekh.
Rozhodně nemohu říci, že by to byl program nefunkční, jak se objevuje v prvním příspěvku. Mě šlapal jak měl, s tím opravdu nemohu nic dělat. Ostatně nemám důvod si nějak vymýšlet, proč taky.
Ano, při zpracování dvou streamů to občas program nestíhá, to je ale v textu také napsané jako nedostatek.
Ohledně kvality výstupu by vážení diskutující měli vzít také v potaz fakt, že za hodně mohou i samotná média a vypalovačky. Když to hodíte na placku za 5 korun na palírně s prvním firmwarem, nemůžete se divit, že se to seká.
 
Tolik moje reakce na první příspěvky. Jinak bych byl moc rád, kdyb jste v diskuzi byli nadále více věcní a konkrétní. Vážené profesionální střihače bych také rád poprosil, aby byli s reakcemi opatrní a nesrovnávali nesrovnatelné. Moc vám děkuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel už někdo program Vegas 6 + DVD Architect? Děkuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Vegas pouzivam a neznam nic lepsiho :) Kdysi davno sem pouzival PS7, pote, co mi v pulce projektu zmizel zvuk od nejake 5 minuty a uz nesel nijak "znovunahodit" tak jsem Studio odpiskal a zacal pouzivat Vegas 3. Od te doby je to jen a jen lepsi soft, nicmene se to neda srovnavat s Studiem. Cena je nekde jinde a i pouziti ...
Btw pokud si jeste nekdo PS7 pamatuje, tak tam vyslo tolik patchu a stejne poradne nic nevyresily ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Abych se přidal, moje zkušenosti s Pinnacle jsou taky katastrofální. Koupil jsem si od nich TV kartu, ke který jsem dostal media center a nějakou verzi Pinnacle studia. Media center nenašlo TV kartu. Nejřív jsem myslel, že je vadná, ale po vyzkoušení jiných programů se ukázalo, že chyba bude někde jinde. Zkoušel jsem stáhnout nové ovladače. Když jsem je asi po půl hodině našel, tak mi bylo oznámeno, že "přístup je zdůvodu softwarového pirátství omezen jen pro registrované uživatele." (?!?) Začal jsem hledat v technické podpoře a když jsem viděl ten arogantní přístup k zoufalým zákazníkům, tak jsem se ani nepokoušel ptát. Například spousta lidí mělo problém s téměř nefunkčním mediacenter 2, a bylo jim odpovězeno, že Pinnacle o problému ví, a že si mají koupit (!!!!!!!) verzi 3, kde už je problém odstraněn.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro martina: je nesmysl, aby to bylo vypalovačkou, když je výstup z jiných programů bez problémů. Důvod sekání bude spíš v nedodržení standardu DVD. Taky neznam nikoho jiného, kdo upgraduje firmware vypalovačky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je pekne jak to vsichni krytizujete ale nikdo z vas zatim nezdelil vadi HW kofiguraci takze jestli mate WinXP 256Mb a Celerona 600MHz taxe nedivim ze je to nestabilni.
Ale jestli vam to pada na AMD64 s 512 nebo 1024 Mb tak pak je to opravdu Spatny ale takhle jsou mne vase prispevky opravdu na 2VJeci....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

KillerZero: Co to má prosím společného s Pinnacle Studio Plus 10? Ad výstup. Toto není v první řade program pro vypalování. Jestli ti to dělá nějakou neplechu, není problém to hodit do mpegu a pak to vypálit třeba v Neru, nebo někde jinde. Ohledně neupgradování firmwaru nemám co dodat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já už používám Pinnacle studio od verze 8 a jsem spokojen.Verzi 10 Plus mám dva měsíce a není s ní žádný problém.Zkoušel jsem  Vegas  6 a myslím, že za ty peníze se běžnému uživateli nevyplatí,tím ale nechci říct,že to není skvělý program.Studio10 Plus všem vřele doporučuji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Strihem (amaterskeho) videa se zabyvam asi 3 roky. Po strihovem programu pozaduji, aby umel pracovat s casovou informaci ulozenou v DV zaznamu, aby umel clenit film na kapitoly (a nemusim to pak resit ruznymi triky dodatecne) a umel titulky (subtitles, tj. jazykove titulky, ktere se daji pri prehravani vypnout/zapnout podle potreby, ukladam do nich casovou informaci o dobe porizeni zaznamu). Vyzkousel jsem spoustu programu nebo jsem o nich cetl. Bud jsou nedostupne, nebo drahe, nebo neco z toho neumi (a nejde to jednoduse nejak obejit). Nakonec jsem skoncil u Pinnacle Studio. Timestamp umi, kapitoly taky (kdyz se pouzije menu, to pak pri finalnim zpracovani vyhodim) a titulky dodelavam jinak. Celkem musim hodnotit PS kladne, zvlaste je skvela moznost u verze 9 dokoupeni enkoderu na Dolby 5.1. Co me ale vzdycky stvalo, byla prave stabilita a se vsemi, kteri tento program v tomto ohledu kritizuji, musim souhlasit. Casto je to opravdu zoufale a hardwarem to neni. Chtel jsem si poridit verzi 10 (cekal jsem, ze to bude lepsi), ale kdyz to tady ctu, tak si to rozmyslim. Uz fakt nehodlam Pinnacle sponzorovat jejich zmetky a pak se na podpore dozvidat, ze problem bude v mem pocitaci, ackoli je to evidentne nesmysl.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Daruji tomu kdo si prijede do Roznova pod Radhostem kompletni, oficialne zakoupene Pinnacle Studio 8 vcetne strihove karty.
Posilat se s tim nehodlam. Zaplatil jsem za to temer 10tisic Kc a nejsem do toho kramu ochoten investovat uz ani cas na zabaleni a postovne za odeslani.
Mattin (autor recenze) pise, ze to muze pro nekoho byt dobre. OK. Tak at si to vezme.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přidávám taky svůj názor, používám PS 9 se všemi updaty je tento sw relativně stabilní, neříkám že úplně, fakt se na to člověk někdy pěkně na**re, kdž mu do spadne po několika hodinách renderování. Chtěl jsem přejít na verzi 10, ale je vidět že čas pro změnu ještě nedozrál... Jinak té nedotaženosti je škoda.. :( Vypadá to že producenti software si s námi začínají hrát, NERO 7 šlo z PC po cca týdnu a s PS je to asi stejné. Je asi potřeba počkat alespoň půl roku než dodělají ty narychlo vydané rádoby funkční produkty do použitelného stádia.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

martin: To bylo o Pinnacle obecně a o jejich přístupu k zákazníkům. Ad sekání: Pokud to nesplňuje standardy DVD, tak to můžeš vypálit v čem chceš a sekat se to bude stejně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak já si taky přihodím trošku špíny. Používal sem PS 9 i 10 pro takový ty amatérský dovolenkový a domácí (o; DVDčka a ač sem opravdu amatér, tak stěžovat si můžu hlavně na komplikace s aktivováním effektů, pořád mi mizely nebo chtěli znovu registrovat nebo cosi, jeden den tam byly, ok, použil sem je ve filmu a druhej den, když sem šel pokračovat tak zase byly nedostupný, divný no. A to přesložitý stahování patchů, o co jim kua jde? Nejhorší peklo mi přišlo jak to bylo malátný a těžkopádný, furt sem čekal a čekal při většině operací a finální zpracování, to sem mohl jít na pořádnou vycházku s čoklikem (o; (Asus MB, P4 2,4 HT, 1GB Dual RAM, GF tuším 5600, Soundblaster Audigy atd), dost často mi vypadával zvuk, při startu programu si to věčně stěžovalo na nějaký nesrozumitelný chyby, jeden čas mi to věčně "přetahovalo" filmy z kamery s "proužkama" a co mne nejvíc dožíralo, jak to věčně padalo a to sem měl pak infarktový stavy, obvzlášť když sem opomněl delší dobu SAVE.
No ale jinak nakonec sem dílo vždy dokonal, ikdyž býval problém s vypálením a pak sem teda pálil vícekrát nebo sem to smažil v jiným softu. Takže za ty prachy jakž takž, ale to padání a registrační moloch - neodpustitelné. Ocenil sem haldy efektů a skutečně větší možnosti oproti těžkopádnýmu NeroVisionu. Srovnat s Premierou neumim, jediny co sem postrehl, teda subjektivne, byl rychlejsi vysledny proces zpracovani, ale zase pro amatera co nema cas se v tom rejpat cely dny bylo PS urcite pratelstejsi.
Co nechapu, je napadani zdejsi redakce, ktera se tu pro nas snazi, z toho, ze jim nekdo zaplatil, produkt dle myho zhodnotila objektivne, prinejmensim v ramci svych moznosti, takovymhle napadanim je akorat tak odradite od dalsi snahy, takhle nam aspon dala moznost si o tom pokecat (o; kdyz uz pro nekoho nic jinyho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KillerZero: Pokud to nesplňuje standardy DVD, pak za to ale může ten vypalovací soft.
KaZaN: Díky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Připojuji se v ohlasech k názoru na stabilitu Uleadu VS9. Jde o slušný soft, stabilní a nejsou s tím problémy. Je přívětivý i k začátečníkům. Jen banka zvuků by mohla být bohatší.
P.S. kde se dají sehnat zvukové efekty?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se Martinovi a dalším z cdr.cz z nařčení.Byla to z mé strany laciná provokace, ale to co napsal Computer, za tím si stojím, protože to byla provokace ze strany redakce. Vidím, že jsou zde i pozitivní reakce, přesto si neodpustím: na to,že je PS amatérský program, neuvěřitelně zatěžuje PC a jak tady někdo psal, že by měla být napsána někde konfigurace PC, tak na exac.cz je i doporučená. Jinak PS10 je postavené na jádru Liquid Edition, který je srovnatelný aspoň cenově s Premierou a Vegasem. Marketing je dobrý, ale měl by mít i co nabízet. Když mi kdysi někdo šáhnul na "můj" PS, tak jsem to nesl taky těžko.Svým způsobem mi pomohl se orientovat v jiném střihovém softu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

martin: Tentokrat nemas pravdu. To, ze neco nechodilo na verzi 7, 8 nebo 9 je naopak sakra dulezite a k veci.
Kdo je mel, dobre vi o jejich problemech a nekolika (celkem desitkach) ruznych problemu a opravnych patchu, ktere postupne vychazely. Musel bys byt opravdu naivni, abys uveril, ze novejsi verze je najednou uplne neco jineho a z jineho, bezproblemoveho sveta. Obzvlast, kdyz uz ted jsou na svete patche, kdy prvni je zasadni pro vsechny a druhej pro velkou cast lidi.
Je to jaky kdyz porad beres Plextor jako "neco lepsiho" mezi vypalovackama kvuli zkusenostem z minula, spousta lidi zase nema rado Pinnacle studio pro starych utrapach. Rekl bych, ze Pinnacle se bere jako "neco vic" a nechava si priplatit za neco, co pritom neni uplne dotazeny. A protoze penize se musi tocit, po chvili produkt a jeho podporu opusti a donuti lidi koupit neco jinyho.
 
Ja PS10 neznam vubec, ale mam (mensi) zkusenosti s par kartama od Pinnacle a to mi staci. Mel jsem tak dva roky zpatky pujcenou analogove-digitalni combo striznu Studio 8 Deluxe s HW codecem a po nahrani aktualizaci se mi libila, ale predtim to padalo a nedalo se pouzivat. Ted by mi doma nevadila. Stejne tak kdyby mi nekdo za TV kartu + 500,-  nabidnul PCI kartu MJPEG Pinnacle DC10, beru ji okamzite k prevedeni par starych VHS na DVD.  Ale nemuzes se divit reakcim v diskuzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste jsem chtel vsem nadavajicim lidem napsat, ze jsem si "kvuli vyzkouseni" koupil puvodne poloprofi striznu FAST AVMASTER s puvodni cenou tak 40000,-.
Lezi mi doma asi pul roku, protoze jsem zatim nemel cas a naladu postavit "pocitac, na kterym by to chodilo". Jestli se nepletu, tak firmu FAST pak koupili DAZZLE a DAZZLE se spojilo s PINNACLE. Jenze AVMASTER se dal rozumne pouzivat jen pod Win98, trochu pod NT4 a s velkejma problemama a stestim to nekomu behalo i pod w2000(sna i XP). No nic, ta karta je 8 let stara a ma na to narok, ale berte to jako povzdech, ze Pinnacle Studiob zdaleka neni nejvetsi zlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

I ja pripsecham se svou troskou do pranice: Pouzivam PS9 + vsechny dsotupne patche a program mi spadnul jen pri nacitani MP3 prehratelne jako WAV (takovy ten zvlastni format, co nepotrebuje MP3 prehravac). Ano, bez zaplat padal jako prvni build W95, ale po nahrani oprav spokojenost. Pri renderu DVD nikdy. Je take pravda, ze byly problemy s vytvarenim MENU, ale ony drive zminovane zaplaty problemy odstranily. Co se paleni tyce, palim zasadne pomoci NERA, takze nemohu posoudit kvalitu palini PS. S prechodem na PS10 tedy pockam (stejne jako s prechodem na NERO7). Pro stouraly jedu na: XP2500@3200+, VIA KT600, 1GB RAM, GF4Ti, SATA+ATA HDD. ANO, i na VIA to chodi ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mam tiez PS10, a mozem potvrdit, ze niekedy pre PSP10 ani 1GB RAM nestaci (ked som doplnil na 1.5GB, poznal som rozdiel). Skusal som pred casom aj Ulead VideoStudio, a javilo sa mi o dost sviznejsie a menej narocne na HW, ibaze ma totalne odradil sposob ich aktivacie (copy&paste z ich webu): "To be able to use the activation code for your product, you need to turn off your firewall and anti-virus software". Sorry, ale s produktami ktore sa aktivuju takto nechcem mat nic spolocne. To uz viac sa mi pozdava tato (sice otravna, ale bezpecna) aktivacia PSP10. Neni to dokonaly produkt, ale primerany cene. Jasne, su lepsie riesenia, ale za niekolkonasobne vyssiu cenu (napr. Canopus Edius Pro ~600E, PSP10 ~50E). Pre amatera ktory sa strihanim nezivi by uplne stacil aj PSP10, akurat by mu museli vychytat muchy...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

PS 10 jsem zkousel jednou a bylo to tak pomaly, ze jsem nainstaloval zpet 9. Ta je o hodne rychlejsi. Pockam si jestli vydaji nejaky opravny patch (jestli ho uz nevydali) a zkusim ho znovu, protoze jsem se pres tu pomalost ani nedostal k funkcim programu. PS jsem pouzival prave kvuli rychlosti strihu, jinak pouzivam Premiere. V PS vere 8 a 9 jsem byl jinak spokojeny...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

2nedelak: Nějak nechápu, proč o AV Masteru píšeš. AV Master je/byl bezproblémový své době. A dodnes je používán na původních strojích. FAST byla zcela jiná firma než Pinnacle Systems.
To jsi před 1/2rokem koupil AV Mastera za 40.000? Jestli ano, tak to jsi tedy blázen. Nebo napiš více, co máš za "problémy".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

martin: Pokud enkodér nedodrží standard DVD video, tak se to bude sekat. Vypalovací soft to nemá šanci ovlivnit. Jestli nemáš dostatek znalostí abys to pochopil, tak nemá cenu se s tebou o tom bavit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte, mal by som otazku z trosku ineho sudku. Potreboval by som nieco podobne ako PS10 (cize strih videa + nejake efekty, titulky, tahanie z DV kamery, Vytvorenie DVD ...) pre Linux. Idealne nieco free, ale ked mate nieco platene co je slusne, tak kludne napiste aj to.
Uplne najlepsie bude ak este mate s tym skusenosti a chcete sa o ne podelit ;-).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Studio 10 Plus není jako celek špatné, ale narazil jsem na několik problémů díky nimž jsem musel nainstalovat zpět Studio 9. Při rychlém střihu (pomocí klávesnice) progresivnímo MPEG-2 videa (video podle normy) občas vypadne timeline a náhled v okně běží dál což je při práci velmi nepříjemné. Další problém je nemožnost rychlého renderingu bez přepočítávání (u MPEG-2) sice slibují, že nové patche to opraví, ale zatím poslední neřeší nic. A jestě dvě maličkosti občas nenastartují efekty (HFX) a DivX enkodér. Jinak je pravda, že 512 MB paměti ani omylem pro smysluplnou práci alespoň 2 GB. Ani moc nových funkcí proti předešlé verzi jsem nenašel, a jak píšou, že jádro je z Liquid Edition to možná ano, ale co se týče výkonu a stability to se nedá srovnávat. Nestačí předělat 9tku a řikat tomu 10tka. Jinak rychlost startu není tak špatná na P 4 2,6 GHz, HT, 2 GB RAM, Studio AV/DV deluxe 46,5 s.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ani slovo o kvalitě enkodéru, což je určitě důležitější, než doba instalace nebo náběhu programu. Sám pracuji v Liquid Edition 6,1,kde provádím editaci videa, pak nechám přepočítat v AVI, renderuji v Canopusu Procoderu 2 a pálím v Neru. Na nic lepšího jsem zatím nepřišel.Procoder je na komresi do Mpeg2 asi opravdu nejlepší. Jestli má někdo lepší zkušenosti, ozvěte se.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

KillerZero: no, ze by zrovna martin nemel sajna o tech standardech... btw: mozna se pletu, ale treba Nero (kdyz jsem to jenom zkousel, nic poradnyho jsem nemel) na me rval, ze video neni ve spravnym formatu (tedy MPEG2, ...), takze bych az tak uplne netrvdil, ze vypalovaci soft do toho uz pak nemuze kecat...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kurnik, jaxi to po sobe ctu, tak to neni tim nejlepsim cestinem... Ale moc uz na to nevidim a snad pochopite, co jsem tim myslel...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Roseman>
ten killer to myslel inak hlavne co sa tyka max bitrate, pocet framov v jednom gop a tak.
Proste tie zakladne veci v standarde dvd.
Rozsah jeho znalosti vsak ja posudit neviem no jeho prispevku som mal pocit ako keby to nevedel, lebo prave t o moze byt najvacsi problem na ktory clovek narazi ked robi dvd. Ja vsak hodnotit nemozem to si musi zhodnotit on sam..

AD AVmaster> este aj na tuto dobu ma karta velmi slusny obraz. Jedinou jej nevyhodou ze nepodporuje acpi a tak ma problemy s konfliktami irq a to znacne. Jej drivre rovnako su rovnako zastarale ako karta. Hold vyvoj ide dopredu. Ale aj napriek tomu sa da karta rozbehnut na dnesnych strojoch aj ked s velkymi problemami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KillerZero: Ale di, človeče. To sou mi noviny. Hádat se nebudu. Vidím, že to je zbytečné.
Ale zkus se zamyslet nad tím, co se asi tak děje, když z programu vypustíš AVI soubor (nebo mpeg) a (např.) v Neru to natáhneš do kompilace tvorba DVD video.
P.S. Když je zdroj vadný, vypalovací soft ho do své kompilace odmítne přijmoput.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A umí stabilizaci obrazu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bred: Nic takového jsem nenašel. Ale opravdu jsem neprolejzal všechny efekty. Umí ale naopak zemětřesení ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mne nove zjisteni o PS9. Ono ani PS9.4Plus neumi otevrit VOB soubor. Tchan si koupil kameru se zaznamem na DVD a jake bylo neprijemne zjisteni, ze Pincek VOB(MPEG-2;720*576;AC3-2ch) neumi otevrit!!! Stacilo soubory na HDD prejmenovat na *.MPG a jede to ;-) A pritom takova blbost!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si vypálíte přímo v PS, tak mnohé DVD playery mají problém to přehrát a pokud to natáhnete do Nera, tak vyhodí "anchor" , "volume" a upozorní, že to nemusí být přehratelné. To platilo u 8,9 nevím jaké to je v PS10.Každopádně platí, nic nevypalovat v PS.Jistota je jistota :-)).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Boba : Myslím , že plácáš neboť na Pinnacle 9 jsem udělal několik DVD a přehrávají se v několika DVD přehrávačích naprosto bez problému.

Jinak těm co se tu ohánějí Premierema a podobně ... zajímalo by mně kdo z vás má ten soft koupenej :-)) To je pak jasné , že pokud si mám vybrat v kradení softu na střih videa , že si rovnou ukradnu ten profesionální :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BRED : Umí

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

martin: Myslel jsem to přesně tak jak to popsal Max, pokud nedodrží věci jako maximální bitrate a velikost VBV bufferu tak se to bude v přehrávači sekat. Nevim sice, co při vypalování DVD nero dělá, ale podle mě jen ověří jestli je to MPEG2 a o víc se nestará. Pochybuju, že projíždí celej stream a kontroluje, jestli některý hodnoty nejsou překročený.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Venousekh: A kde to tam je když to martin nenašel? - často de tahle funkce menuje uplně jinak (steady hand apod)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Používám také nové Studio  10 bohužel mám problém pokd do Studia vložím mpeg2 soubor vytvoření v Hardw. TV kartě tedy originál mpeg formát pro DVD  tak to Studio při  tvorbě DVD nechce vzít hlásí chybu hned při tvorbě...Přitom autorizační programy od Uleadu ....to berou na 100% i ostatní programy....jsou OK-
Chtel jsem vyzkoušet zda bude  Studio vše zdlouhavě přepočítavat nebo vytvoří  DVD hned...jako Ulead Workshop 2...  uvedu příklad  4.3GB mpeg2 soubor  je i   z vypálením hotov za 15min... 
 
 
 

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím střihači videa.
Stříhám video pro domácí potřebu již mnoho let a mohu doporučít abyste si ušetřili mnoho nervů a problémů,hardwerové karty od canopus,Premieru 6.5 a grafiku matrox G400 proč bylo by toho na knihu.Vyzkoušel jsem vše až po Avid,ale co dokáže Premiera,která je lehce ovladatelná nemá konkurenci.Dalši je velmi otevřená pro mnoho pomocných programů a codecu a ty jsou velmi důležité.Berte můj přispěvek pouze jako radu nic víc.A ještě vyzkoušejte DVDlab pro authoring DVD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snad nebudu přilívat přiliš vody do ohně, ale musím dát za pravdu odpůrcům PS 10.Po jeho nainstalování začala velká anabáze a dopisoání s tech. podporou a problémy, které v 9 nebyly...pracovala naprosto bezvadně a bez problémů,při instalaci a používání 10 jsou neskutečné. Mám vlstně i střižnu a při zpracování starších analog.nahrávek dochází v 10 k naprosté desynchronizaci zvuku a obrazu.Setkal se s tím již někdo??Z technické podpory nám odpověděli,že je třeba tzv. time bass corector a to v hodnotě cca 15tis.Kč :-)) Přitom v 9 to šlapalo bez problémů...Pokud ví někdo jak to vyřešit, tak budu rád.Díky moc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Viem že je to od veci , ale zopár prispevkov sa tu toho dotklo:  AVmaster v.1.1
Bolo mi ju lúto vyhodiť (nostalgia) , dá sa táto karta rozchodiť pod W XP?? 2000? 98SE....drivery mám len pre W95 a iné som nenašiel....hmmm
Ak niekto vie nech poradi..pls.. lebo už  asi fakt poletí....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nabíráš AVI přes video kartu která nemá zvukový čip a vztupy audio tak synchronizaci nikdy nedocílíš.
Avmaster nerozchodíš existují ovladače pouze pro Windows 2000,ale jsou placené nebo byly dnes myslim už ani ty nebudou dostupne.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Venousekh: tak to Ti samozřejmě přeji.Opravdu ne všichni mají takové štěstí. Už jsem Tě dlouho neregistroval na Tvfreaku. Snad jsi nezanevřel na hnízdo Vegasistů? :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě nevšiml jsem si na Winows 98 jsou ovladače,byly poslední oficialní.Broblémy s konflikty byly díky procesorům.Stačí nějakým prográmkem zpomalit procesor o 2% a je po problémech Avmastru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pred koncem roku 2005 jsem si poridil externi DVD recorder od Dazzle, ktery je samozrejme pod vlajkou Pinnacle. Spolecne tam bylo i CD Pinnacle QuickStart. Jeste jsem to ani nestacil vyzkouset a zrovna jsem narazil na tento clanek o Pinnacle Studio Plus 10 a na tuto diskuzi. Uz jsem to chtel s Pinnacle zabalit, ale jak pise Venousekh, tak se musim opravdu pridat s dotazem, ze pokud jsem to dobre pochopil a jedna se o Adobe Premiere Pro v 1.5, tak kdo z vas kritizujicich ma ten Premiere produkt legalne (http://store.adobe.com/store/products/master.jhtml?id=catPremiere&so...)? Pro nas naprosty amatery ten Pinnacle zrejme musi stacit. Priklanim se i k nazorum na obranu Martina z CDR.cz, ze clanek je zamereny na test Pinnacle a tato diskuze by tedy mela byt opravdu jen o tomto produktu. Nazory na daleko drazsi produkty jsou podle meho nazoru k nicemu, protoze si je jen tak nekdo nemuze doprat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

midloch> obhajova ze nestabilny program je vzdy lepsi ako upirateny nastroj tu neobstoji.
Nakolko preco porovnavat PS10 s Priemiere1.5?
PS10 s najnovsim prodiktom od Ulead by hadam mal stacit porovnat co do bezproblemovosti. Navyse existuju aj free veci ako cinerella alebo main actor. Ta prva zmienovana sa sice nejaku dobu uz nevyvija ale je napriklad kompilovana na 64bit. Ale to stale nehovori ze je produk dobry na to ze je lacny.
Cena nieje ospravedlnenim.
To je ten rozdiel medzi vyrobcami hw a sw. Ked ti niekto preda spatnu dosku co enfunguje alebo auto co nebrzdi tak ho ides reklamovat. Ale toto sa sw netyka. Tak bud budeme podporovat firmy co robia lacny soft ale na h*vno alebo priplatime par korun a kupime konkurencny ale omnoho stabilnejsi soft. (napr ten ulead. Isto su aj ine o ktorych by sa dalo pisat.
Btw mam este staru premieru 6 original bundlovanu k mojej strizni.
A vies co? Ona ani vtedy nepadala a sla tak jak mala.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ad vypalovani v PS9 - nepouzitelne ,vysledek bylo to nejhorsi, co jsem kdy videl..
PS9 a "skubani obrazu" - takhle mi PS9 zmrsilo posledni dovolenou, bohuzel jsem to zjistil pozdeji, ted bojuji uz tyden s tim samym problemem - a skube se uz vysledek renderovani v komplu, takze smazenim to nebude..
Barton @2053,1GB RAM,160GB HDD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den.
Už to tady nějakou dobu sleduji a rád bych přispěl se svojí kapkou informací.

Pý do této diskuze nepatří informace o jiném softu. A kde se potom mají nešťastníci dozvědět, jaké existuje jiné řešení? Od toho je to snad diskuze, aby se tady diskutovalo a nikdo nikdy nemůže tušit, kterým směrem diskuze povede?
Kvalita PS10. Musím ze vzdálenější doby a k dnešku se taky dostanu. Kdysi jsem na PS taky stříhal. Tedy jestli se tomu tak dá říct. Dokonce jsem, díky Cimrmanovské logice, zkusil, jestli další dvě verze budou stejně tak špatné, jako ta, co jsem koupil jako první. Byly. A se zvyšujícím se číslem verze se zvyšoval i počet problémů. Oblýbeným byl např. žertík typu "ulož projekt a už jej nikdy neotevřeš". Utekl jsem tedy k jiné firmě. To ovšem neudělal můj známý a ačkoliv jsem se mezitím přestěhoval na druhý konec republiky, volá mi často o radu. Stálo ho to už spoustu nervů, peněz za telefonáty a výsledky má stále tristní. On, na rozdíl ode mne, kupuje stále novější verze s bláhovou nadějí, že ta další bude lepší. Není. Kdyby se u Pinnacle zaměřili na odstranění chyb, místo implementace nových funkcí, udělali by líp. Počty a rozsahy upgradů mě vždycky drtily a nikdy nevedly k tomu, aby byl soft stabilní.
Cena / kvalita. Pro zastánce nízké ceny uvedu analogii. Na té to snad bude vidět nejlépe. Známí si koupili profesionálně vypadající vývrtku na víno. A jak byla laciná! Při prvním otevírání se vývrtce ulomil jeden držák. Držák zůstal v ruce, špunt v lahvi. Znáte, zastánci levných cen, pořekadlo: "Nikdy nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci."?
Je nějaké řešení? Ano a je jich hned několik. Všechny však lze shrnout pod heslo "úprk od Pinnacle jinam". Já měl na podruhé štěstí. Koupil jsem celou střižnu od Canopusu a není ani tak strašně drahá. Ceny budu uvádět včetně DPH, takže kdo máte ceník od Exacu, vyberte si pro porovnání také ceny s DPH. Střižna se jmenuje Lets EDIT 2 a prodává se ve třech verzích.  První je právě Lets EDIT 2 a je to samotný soft za (zaokrouhleně nahoru) necelé 3600,-Kč. Druhá verze se jmenuje Lets EDIT RT 2, má i střihovou real time kartu se vstupy analog a DV a výstupem DV. Stojí (opět zaokrouhleno nahoru) necelých 11000,-Kč. No a třetí je Lets EDIT RT+ 2. Její střihová karta má navíc i analogový výstup. Cena (jako obvykle zaokrouhlená nahoru) je necelých 14500,-Kč. Nehodlám dělat propagaci této střižně a rozhodně je řada dalších, výborných, ale já je nezkoušel. Neměl jsem již naštěstí důvod. Lets EDIT má profi možnosti a prostřední verze stojí zhruba dvounásobek PS10 včetně karty. No a abych Vás ještě nasměroval kde ji najít a nedělal přitom reklamu, použijte některý vyhledávač (atlas.cz, google.com - tam zapněte vyhledávání jen českých stránek, seznam.cz) a dejte vyhledat heslo "Lets EDIT 2" nebo "Let´s EDIT 2" (jak se správně jmenuje) a z odkazů si vyberte firmu Sy...x.cz.
Doufám, že administrátoři tuto informaci neodstraní. Vím, že diskuze je k PS10, ale zkušenosti moje i mého okolí říkají: než levný SW a nervy v kýblu, to už si připlatím a v klidu dělám na něčem jiném.
A ještě na závěr. Jelikož se vyskytují i diskutující mající potřebu napadat jiné diskutující, oznamuji jim, že na invektivy nebudu reagovat.
Hezký den a radost ze sestříhaných videí na libovolné střižně, včetně PS10.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mefistoo: no ono to fungovalo s PS9 a tak sme chtěli zozšířit na PS 10...kromě té desinchronizace, pomalejšího startu a občasného zatuhnutí vše běží...Jen mi zbývá cca 50 archivních videokazet na přetažení na disky...jinak ohoda :-))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tedy pánové, ještě jsem to neotestoval a už začínám být nas**ný. Škoda že jsem nepočkal o dva dny déle s objednávkou  než vyšla tahle recenze a hlavně tahle diskuze. Teď mi doručili Pinnacle Studio 10 USB 500 CZ. Než jsem ho objednal, tak jsem se dotazoval u prodejce zda je v pořádku že popis produktuje stejný u 500 jako u 700 - neodpověděli. Taky jsem se ptal zda neni překlep že -- > to má výstupní konektor IEEE 1394 I/O konektor (6-pin) jak píší, když i v názvu je "USB" - protože to tam bylo popsané takto:
 Vstupy:Kompozitní (RCA)S-VideoZvukový stereo vstup (2x cinch)FireWire 6-pinůVýstupy:IEEE 1394 I/O konektor (6-pin)
z čehož jasně vyplívá že do PC je to FireWire nebo jsem úplně blbej? Bohužel jsem nenapsal, že mne to opravdu zajímá z pohledu propojení do PC a ne kvuli kameře. To vyřešili tak že přidali fotky a tam sem se nechal napálit podruhý. Na jedné straně krabičky jsou vidět analogové konektory Cinche + S-video a na druhé straně USB a FireWire tak jsem si říkal dobrý do PC si můžu vybrat. Další věc - prodejce popisuje že je u toho Studio Plus ale prd jen obyč 10. A snad poslední - z manuálu se člověk dozví že to jede jen pod Win XP se SP2. Tomu teda já říkám "mlžit a mlžit a hlavně prodávat". No jsem zvědav na tu stabilitu až to nainstaluju. Pomáhej Pan Bůh a všichni svatý k tomu ;o(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

do PC jde jen USB, viz obrázek z horní strany.
IEEE1394 je na DV kameru.
ostatní vstupy a výstupy jsou na analog video nebo kameru, náhledový monitor

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Narážky na nelegální programy se mi nelíbí,mám mnoho legálního softweru jen díky podnikání a to v jinném oboru,ale doporučuji lidi pokud se videem neživíte tak s klidem nelegál používejte.Ty ceny jsou vytvořeny pro Američany,kteří nejvíce ztahují nelegál a nemají žádne zábrany.Dále dle zákona každý softwer musí být česky jinak prodéj je protizákoný.Adobe zatim Premieru česky nemá.Mám legální 1.5V a vrátil jsem se na 6.Pinnacle jestli nezaregistrujete tak vám nikdy dobře nepojede,Ulead 7 pro to samé.O nové verze není co stát,velmi důležité aby jste vytvořili něco slušného jsou hlavně pluingy třeba Xplode,Video FX,HolywoodGold,Adobeafter,BorisRed,Cool a mnoho dalších.Střihat v mpeg2 nedoporučuji,vytvářet prostorový zvuk 5.1 velmi náročné stačí Ac3 je v podstatě Mp3.Výkonný comp není důležitý hlavně video karta a grafika matrox u ní nedochází k zubáté hraně titulků a grafických efektů jako u Ati.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

BoD: S Canopusem mam taky dobry zkusenosti .. Vahal jsem kdysi mezi Pinnacle DV 10 nebo jak se to jmenovalo? Karta s DV+analog vstupem i vystupem + nejaky strihovy soft .. ale nakonec jsem vzal Canopus ADVC 1394 .. je to radic FW s A/D prevodnikem a DV kodekem, nepotrebuje zadny ovladace, WinXP s nim pracuji jako s OHCI adapterem + videokamerou .. bohuzel nema analogovy vystup, proto ted posilhavam po Canopus prevodniku ADVC 300, ten umi i samostatne prevade A/D i D/A a obsahuje navic i TimeBaseCorector a NoiseFilter .. ale zase cena necelych 18kkc vcetne DPH ..
No mozna kdybych prodal tu svou ADVC 1394 nekomu tady, pak by to nejak slo .. :-)))
Na strih jsem k tomu dostal Vegas Video 3 LE, dost orezanej, ale jde upgradeovat na aktualni verze Vegas eventuelne Vegas DVD .. ja se priznam ze pouzivam Vegas 5 a DVD Architect 2 ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

velkej_prcek: Je videt ze toho o HW na video ci obecne asi jeste moc nevite. Je prece jasny ze FireWire vstup a vystup na USB verzi je pro pripojeni DV zarizeni (kamera/DVD rekorder...) K PC se pripojuje pouze pres USB. Po USB se data prenaseji do PC a zpet do prevodniku (ext. krabice).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

velkej_prcek: jeste pro upresneni - pokud chcete nahravat do PC z DV kamery a nemate v PC DV (FireWire) vstup, tak si radeji kupte DV PCI kartu za par stovek. Pokud ovsem potrebujete grabovat analogove video (ne DV kamera, VCR atd) tak potrebujete AV prevodnik - bud TV kartu s AV vstupem nebo neco drazsiho pro lepsi kvalitu obrazu. Jako ext. analog to DV prevodnik mohu doporucit Canopus ADVC-55 (externi) nebo interni ADVC-50 (s celnim 5,24" panelem)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

velkej_prcek: oprava 5,1/4" panelem :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

maddancer: to co píšete vím taky a právě proto, aby to takhle nedopadlo, jsem se ptal u prodejce --> jenže tam je prostě snůžka zavádějících informací včetně toho "Pluska"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

madanncer: No a pokud ten převodník mám a dochází k desynchronizaci zvuku a obrazu při natažení analog.záznamu z kazet do PC...co poradíš??Jek je níže uvedeno, jedná se o Pinnacle a soft Studio 10...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

madanncer: No a pokud ten převodník mám a dochází k desynchronizaci zvuku a obrazu při natažení analog.záznamu z kazet do PC...co poradíš??Jek je níže uvedeno, jedná se o Pinnacle a soft Studio 10...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mefistoo: takze podle tebe je nezakonny tu prodavat WinXP v anglictine, hry v anglictine a tak? Nevim, zakon neznam (teda zrovna nejakej, kterej by tvrdil tohle), ale nezda se mi to. Proc by pak davno nezavreli a nezrusili JRC a podobny, ktery maj spoustu ciste anglickych titulu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry za OT, ale nedalo mi to.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jen takový malý příspěvek, používám studio 9plus- zakladní setříhání a efekty, export do stejného AVI a pak terpve DVD udělám v My DVD. jsem vcelku spokojený.
Kamarád má 1Oplus,  tak jsem to schválně zkusil na notebooku s 1.8P-M, 512ram, radeon 32MB - výsledek?- když mě ani v náhledovém okně nešlo ani obyč. video bez trhání přehrát - tak jsem tento produkt poslal někam..........

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To vazne neexistuje alternativa podobneho strihacieho softu pre linux, alebo si len nikto nevsimol prispevok o dve strany spat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No konečně už je k dispozici reverz, ne jenom zrychlování a zpomalování. Ale na Ulead Media Studio to stejně nemá ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

BTW, o "kvalitach" tohoto programu vymluvne hovori uz fotka na splashscreenu - ten clovek ma kameru V LEVE RUCE (a hodinky na prave ruce)... a takova kamera NEEXISTUJE! To si jen grafik nelamal hlavu s orientaci obrazku a proste ho otocil kolem svisle osy...

Prestoze jsme pri ceske lokalizaci na tohle zasadni faux pas nemecke project managery upozornili, vyprdli se na to...
A to ani nezminuju, jakym "sofistikovanych" zpusobem se Studio lokalizuje...
Jo, a vedeli jste napr., ze kdyz smazete/prejmenujete soubor Dictionary.CSY, máte rázem Studio v anglictine?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Roseman:Musiš si nastudovat Občanský a Obchodní zákoník a dokonce zjistíš takový výrobek můžeš kdykoli vrátit a obchod nemá šanci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to: mefistoo jak jsi to myslel,ze to lze vratit?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na hyperinzerce.cz nabízí někdo Dvstorma2 od Canopusu jestli máte nějdo v plánu si něco pořizovat neváhejte ani minutu.Ja ho mám a za ty penize?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

neo029:Tento problém mám taky-pokud v menu Export videa-Nastavení-Upřesnit zatrhneš volbu Progresívní kódování tak to pak nedělá. Já mám zase problém, že kusy klipu chybí, přitom před renderováním v okně editace jse vše OK.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten DVStorm2 uz neni, prodal jsem jej uz pred nejakym mesicem :)...jinak musim potvrdit, ze slo o spickovy vyrobek. Co se tyka diskuse...videem se uz zabyvam pomerne vazne hezkych par let a musim rici, ze jsem testoval kdejaky SW i HW. Kazdy, kdo chce video strihat casteji, byt mu staci jednoduche (nemam rad slovo "amaterske" video), drive nebo pozdeji zjisti, ze zakladem je stabilita a rychlost. PS ma pro zacatecnika dobre navrzene ovladani, hezky vapada, ma na svou kat. solidni funkce pro authoring, ale to podstatne mu chybi. Je to zvlastni, protoze v 10 je postavena na Editionu a ten me naopak prijemne prekvapil. Nevim, kazdopadne v tehle kategorii doporucuji sice nehezky vypadajici, ale o to efektivnejsi Canopus Lets Edit 2 a Premiere Elements (je pomalejsi) nebo narocnejsim Can. Edius (ted je dokonce za nejakych 8 tis. s DPH) nebo Pinnacle Edition. Zejmena ty od Canopusu vynikaji stabilitou a neuveritelnou rychlosti, Edition mnozstvim fci. A samozrejme Vegas nebo Premiere Pro, ale to je klasika. 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bred : Efekty - Efekty čištění - Stabilizace

Boba : Na TV Freak nechodím už rok. Nemám moc času.:-) Vím , že je spousta střihových programů lepších než PS . Ale za jakou cenu ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mefistoo: Znovu mi to neda a odpovim ti jednou dnes jiz okridlenou vetou z reklamy: ale nemusim, nemusim! :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mohu potvrdit všechny negativní reakce na tento software. Pomalost a nestabilita je hlavním rysem tohoto programu. Doporučenou konfiguraci splňuji bez problemů (P4, 1GB RAM). Program se zasekl hned na začátku, když jsem se přepnul do formátu 16:9. Pouštěl se pak v podivném okně staženém na minimální velikost a nešlo roztáhnout ani maximalizovat. Pomohla až reinstalace a vyčištění registrů. Zkoušeno na 3 počítačích (vše WinXP se všemi záplatami). Po prvním patchy mírné zlepšení, ovšem nestabilní je to stále.(A miny mi rozhodně nepadají, jak tady jeden vtipálek schazoval ostatní. Kromě Pinnaclu se mi ještě nestalo, že by mi něco spadlo nebo restartovalo počítač). Pokusy jsem zjistil, že pomůže ukládání projektu po každém kroku - vše je pak svižnější a program nepadá. Ale to je trošku kostrbaté řešení. Rozhodně jsem měl s předchozí verzí mnohme lepší zkušenosti (i když i ta občas při renderování bez udání důvodu spadla).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dostal jsem se k teto diskuzi az dnes, a mam 2 zasadni pripominky.Vcelku souhlasim, ze S10Plus ma zatim velke problemy se stabilitou, rekl bych, ze to je dano asi jeste nedodelanou intergraci Edition jadra do klasickeho Studia, v tom si P. asi ukrojil presprilis velkeho kolace... Zde je take asi nutne hledat "nenazranost" verze S10 po systemove RAMce, cele to asi jeste moc optimalizovane nebude.Mam zatim 1 GB DDR2, a pri cca 1,3 hodinovem projektu jsem mel vcelku take dost problemu. Od casto nefunkcni podpory pro SmartSound, az po zamrzajici rendering projektu do DV AVI. Prisel jsem ale prekvapive na to, ze vyrazne pomohla defragmentace (Norton Utility) zdrojoveho disku, coz jsem u predeslych verzi az tak nepocitoval - bylo to az tak rozdilne, ze v mistech, kde se software pri strihu trvale zastavoval a nekonecne stale renderoval, po defragmentaci zdroju (cca 300 minut) se to az zazracne vylepsilo. Je to prekvapive, zvlaste dnes, kdyz uz se mnozi uzivatele defragmentaci s nastupem XPcek az tak moc nezabyvaji. A to jsem nemel zdroje nijak extra fragmentovane, rozhodne ne vice nez 10%...Mam objednany dalsi 1 GB DDR2 (celkem tedy 2 GB), a tak ocekavam, ze se vse jeste zlepsi, vcetne nadeje na dalsi opravy.Musim ale reagovat na nekolik nesmyslu, nekterych az zarazejicich, ktere se zde nekteri radoby "odbornici" prezentovali :
- predevsim me pripada az uchylne, kdyz tady nekdo dokolecka dokola neustale srovnava produkty z cenove kategorie typu recenzovane PS10+ (cca 2kKc) s napr. Sony Vegas za cca 20kKc. Mimochodem se vsadim s 90% uzivatelu Vegasu, ze ho prachsproste ukradli a meli by radeji mlcet - a diskuzi o opravnenosti kradeni SW si nechte prosim jinam, pokud se me na ulici libi nejake Porsche, take ho nejdu ihned slohnout s argumentem, ze jeho cena je delana pro USA, ci nejake bohate zakazniky, proste si mohu poridit jen to, na co mam - mimochodem me fasinuje, jak se ohromne mnozstvi Cechu snazi za kazdou cenu zaradit do spolecenske tridy, do ktere nepatri, a to i za cenu zlodejny nebo uveroveho podvodu, deti doma nemaji takrka co zrat, ale hlavne ze mame napr. plasmu na zdi, kdyz ji soused nema - to jsem nikdy ve svete nevidel, a verte, ze jsem jiz neco videl (!)
- striham mj. i v Premiere (rozsahlesi projekty), ale jak uz zde nekdo predeslal, pokud potrebuji udelat kratky a relativne jednoduchy projekt, neexistuje lepsi reseni nez P. Studio - v okamziku kdy ve Studiu jiz projekt vypadne vyrenderovany, u Premiery bych teprve koncil s konfiguraci a nastavenim projektu - predesilam, ze toto zdela jiste platilo do verze9+, desitka zatim prilis nevyhovuje az tak docela (snad se to zlepsi), celou radu Studia znam dobre uz od pocatku, tzn. prvniho Studia DV
- hodnotit jako klicove vlastnosti moznosti authoringu DVD u teto cenove kategorie neni uplne v poradku, Pinnacle se nikdy neskryvalo s tim, ze je to jakysi bonus navic, a Studio je stale oznacovano jako STRIHOVY a ne authoringovy software - sam take koncim se Studiem u exportu projektu do AVI (DV AVI) a dale pouzivam specializovane nastroje
- pri procitani predchozich prispevku jsem si "mezi radky" jaksi vsiml, ze mozna dobra polovina negativnich hodnoceni pochazi od lidi, kteri bud jen papouskuji co nekde opsali, od lidi, kteri si pletou DRAM a VGA, a od lidi, kteri pri diskuzi o strihovem SW polozi otazku, zdali to umi udelat na DVD 5.1 DD zvuk (!)
- ANO, S10+ ma zatim velke problemy, ale to rozhodne neznamena, ze ho zahodim, a pujdu ukrast Vegas nebo koupim produkt z jine cenove kategorie (ktery nepotrebuji), a pro zajimavost, tech nekolik nazoru, ze Ulead Studio je lepsi nez Studio 9 nebo 9+ je absurdnim nesmyslem, a to pouzivam jine Ulead produkty, napr. pro DVD authoring
- cesky EXAC ma skutecne velke problemy s podporou ceskych uzivatelu, tak to rozhodne nevypada ani v USA, ani v Nemecku, takze bych v tomto tvrde pranyroval Exac, a nutil je natlakem uzivatelu do vylepseni - napr. za dobu jiz 5. verze  (DV, 7, 8, 9, 10) nebyl schopen Exac rozbehnout nejake oficilani forum (!) s podporou Exacu nebo primo Pinnacle, nekteri lide od Exacu (osobni zkusenost) jsou skutecne neinformovani, a vcelku vsichni dost arogantni
- proc jsem se v prispevcich neustale docital, ze nekdo pred instalaci S10 odinstaloval svou spokojenou S9, a musel to opet odinstalovat a zpet instalovat S9 ? Vzdyt prave od verze S10 je zde vynikajici moznost si na PC nechat stavajici instalaci napr. S9+, a S10 nainstalovat vedle toho - toto mam osobne takto udelano, rekl bych bez problemu, oba SW jsou plne funkcni, S9+ i nadale, jako pred instalaci S10+
Na zaver bych jen konstatoval a pral si vice odbornosti a objektivity od vsech prispevatelu, toto rozhodne neprispiva k osvete tech "chudaku", kteri se rozhoduji a nevi kudy kam...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže abych upokojil kafrající, Canopus Let´s EDIT 2 už je na cestě k nám. Podíváme se tedy i na něj.
Petr: Fakt díky. Lépe bych to nenapsal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Super ! Dobrá zpráva. Myslím, že počet příspěvku do diskuse jasně ukázal, že toto téma čtenáře CD-R zajímá, přímo souvisí s tématikou zápisu na disky a přestože existují servery s odbornou tematikou střihu videa, tak je pro toto téma místo i tady.
Patřím také k spokojeným/nespokojeným uživatelům PS8 a zvažuji upgrade na něco výkonnějšího. Musím jen potvrdit, že to vůbec není jednoduché. O PS8 a dalších variantách se dá nejjednodušeji vyjádřit tak že je to "kontroverzní" program.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono je potřeba taky začínajícim vysvětlit jaká je spolupráce mezi codeky,hardwerem a programy.Nejde vše použivat dohromady.To že by měl stačit nějaký vztup do compu a pak vše poběži je blbost.Adobe spolupracuje s Canopusem a Matroxem,codeky Canopus jsou zatím nejlepší na světě a bez toho to prostě nejede a pak je mnoho lidí zklamaných.Codek Windows je zase nejhorší na světě a pak se není čemu divit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nedá mi, abych reagoval na příspěvek Petra.Ono totiž je opravdu složité, když na dotazy k technickým problémům z Exactu odpoví, že pokud dělá problémy Studio 10, tak ať nainstaluji zpět Studio 9, v kterém sem problémy neměl...ale že není jisté, zda mi to půjde nainstalovat, když už tam mám tu 10...a to je prosím technická podpora.Jen tak mimochodem, po instalaci 9 je desynchronizace zvuku a obrazu pryč a vše funguje správně.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, chtel jsem se zeptat (a v zadnem pripade nechci rypat), jestli planujete i recenzi Adobe Premiere Elements. Pokud nekdo vi, kde je ceska recenze (ne ze bych anglicky neumel, ale cestina je cestina), odkazem nepohrdnu ;-). Diky vsem (a CD-R obzvlast ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Roseman: Ne, zatím neplánujeme.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Varování ovladače adapteru zobrazení.
Aplikace PS 10 zjistila,že adapter zobrazení vyžaduje k zobrazení optimálních výsledku aktualizaci ovladače.
Ovladače najdete na stránkách výrobce.Ukončete PS 10a nainstalujte ovladače.
Provedl jsem tuto aktualizaci ,ale Pc mele stále svoji,může mi někdo poradit?
XPpro s SP2,NVIDIA Ge Force FX 5200

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

senior: Ignoruj to.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže si toho nemám všímat?Jinak PS 10funguje ,sice pomaleji ,ale jde to.Jinak děkuji za odpověď.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pre LInux existuje Mainactor co je nieco podobne ako toto Studio 10. Stoji ale az 199 Euro. Dalej je video mozne strihat v softe KINO co je GNU alebo skoro profi Cinerella (ako Premiere, Vegas a pod).

Na jednoduchy strih a export do MPEG2 je idealne KINO.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zakoupil jsem Pinacle Studio 10 (jde o verzi prodávanou v prosinci 2005) a nedokáži "vypočítat" 20 min videa (MPG2) - vždy to spadne "Runtime error" ap.
PC mám Travel Mate 433LCi
Intel Pentium 4 - 2,6 GHz
paměť jsem byl nucen rozšířit na 1GB
Disk 40GB ULTRA ATA/100HDD
Protože počítač používám jako telefon, jsem bezradný. Z vašich příspěvků vidím, že moje tužby (dovolenou na DVD) by splnil program pro začátečníky.
Navzdory tomu se domnívám, že 20 min videa (DVD) "vytvářet" 1 hodinu s "padákem" na konci je pro fy Pinacle ostudné.
Mám to vyhodit?
Zatím mne ten šprým stál cca 5000Kč.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím kdo je ten arbitr Petr, ale já mám naopak stejnou zkušenost jako většina přispěvatelů. Aplikace má po instalaci problémy sama o sobě. Co jsem potřeboval to mi neudělala (ano možná je chyba na mé straně) ale Premiere spolupracovala napoprvé (i když je opravdu složitější - to je nepopirateln). Jenže na co jednodušší soft, když toho moc neumí a ještě má chyby? Ve stříhání jsem úplný laik, se sony vegas bych to nestovnal, ale pokud existuje něco co je na použití jednodušší než premiere a zároveň funkční lépe než PStudio tak mi klidně dejte tip.ˇŽe za to nechci platit je taky pravda - až ten soft vyzkouším a budu s ním spokojenej tak teprve začnu uvažovat o koupi - jinak bych byl snadno za pitomce (viz platit za špatně fungující) a podporovat rozežranost občanů vyspělejších ekonomik taky nehodlám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hola,
pred par okamziky jsem dodatlil poslednich par activate kodu... a prislo nemile prekvapeni. Instalace probehla na notebooku s rozlisenim displeje 1280*800. Tedy 15,4". Mno, jenze fakt nenachazim zpusob, jak presvedcit okno programu k jinemu pomeru zobrazovanych stran, nez 4:3. Jen jsem si tak rikal, ze sirokouhle displeje si lide kupuji prevazne kvuli delsi casove ose ve strihovych programech... Takze toto asi nebudde strihovy program... :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jak vidím, tak problémy jsou u všech stejné a je pravdou že zatím nikdo nesrovnal studio s jinými levnými programy- ulead a pod. já se taky nasral na 10, naštestí jsem ji mohl vyzkoušeet, jinak jsem skončil u 9.4 a pokud dělám to co chci - jak bylo zmíněno- jen sestříhat, přechody, ev. nějaké úpravy obrazu, sám obraz v obraze či použití těchto efektů už stojí určité "nervy", tak to bohatě dostačuje .stejně vždy udělám jen krátké projekty- max do 30minut. děláním celého filmu- kapitoly apod se nezatěžuji.podotýkám že projekt je potřeba během práce občas uložit- jinak se zasekne a spadne a taky studio různé úpravy hned přepočítává - což trochu zdržuje ale je to na p-M1.8 snesitelné. výsledek jak bylo zmíněno - export do DV AVI. pak z jednotlivých filmů udělat DVD v jiném programu. nicméně jsem slyšel od dvou lidí co znám že dělají cely film v studiu včetně DVD a nestěžují si. Otázkou je však na čem to pak přehrávají, protože klasická TV tu nižší kvalitu dozajista neukáže. Ulead jsem kdysi zkoušel ale nedařilo se mi pro neznalost programu, jen vím že když jsem udělal pod ním krátký MPEG2 zdál se poměrně kvalitní.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevcíte jestli cse dá použít Pannacle studiou  k digitální kameře Panasonic NV-GS17

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pinnacle se dá použít s jakoukoliv kamerou,záleží, jak dostaneš video do PC.To bys měl přes wire fire port.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ahojte...ja by som sa chcel opytat na nejaky uplne jednoduchy software na urobenie dvd napriklad z dvoch dvd. Ja som mal instalacne cd na nieco podobne ku dvd camcorderu DVD92E Sony ale niekde som ho stratil a teraz by som rad nieco s tym dvd urobil

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

14.2.2006 vyšla ktualizace 10.5 patch (cca 70MB), právě jsem ji nainstaloval, ale sám ani nevím, co inovuje. Každopádně náběh Studia 10 je předlouhý, to je pravda, navíc jsem si musel koupit novou graf.kartu, páč ta stará herka nestačila a kousalo se to, ač ve Studiu 9 tytéž operace zvládala úplně v pohodě. Každopádně firmu Pinnacle mám i tak dost rád a např. jejich Instant Copy považuji za velmi šikovný nástroj, ač už poněkud usínající.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro Axident: Mám Studio 10.1 a nevidím žádný problém. Měla jsem 8, pak 9 a vždy to šlapalo. Jsi s ním spokojen?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro Axident. Pokud budeš mít chuť pokecat o studiu 10, ozvi se mi na: studio10@seznam.cz   Dík, Mirka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To Mirka:
Aneb jak by řekla kněžna z Babičky Boženy Němcové: "Šťastná to žena!" Mě to nehodilo kloudně nikdy a nechodilo to kloudně ani řadě známých. HW byl pokaždé jiný, ale vždycky takový, že by neměl činit potíže. Tedy - ne, že by to nedělalo to, co se očekává. Rozběhal jsem to bez potíží všude, ale hlavní problém byl v tom, že jsem pracoval, projekt korektně uložil a víckrát jej neotevřel. A když otevřel, tak jej to nevyrendrovalo. Proto jsem již dávno utekl od Pinnacle Studio ke Canopus Let's EDIT. Ten má snad absolutní stabilitu (nepamatuji, že by někdy spadl) a má mnohem víc možností. Netvrdím, že se nenajde někdo, komu bude Pinnacle šlapat jako hodinky, ale obávám se, že takový případ je spíše vyjímečný. Jednou jsem dostal od technické podpory informaci, že bych Studio měl používat na počítači, na kterém nic jiného nebude nainstalováno. Tak to mě opravdu mnohokrát levněji přišel Canopus Let's EDIT, kterému nevadí spolupracovat s jinými programy a to jsem si jej koupil v té nejlepší sestavě se vstupy a výstupy nejen digitálními, ale i analogovými. Je totiž moc fajn vidět a slyšet vše v realtime na televizi a ne jen na monitoru.
Paní Mirce moc přeji, a to opravdu bez ironie, aby se Studiem byla spokojená, protože Studio jinak není špatný program.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No bohužel, nebo snad bohudík, je to tak. I všem mým známým Pinnacle vždy chodilo. Já mám Pinnacle od verze 8 a nikdy žádný problém .... Canopus bych klidně vyzkoušela a ráda. Jistě to bude profesionálnější program. Ale ...  bohužel - neumím anglicky. Takže k čemu třeba i lepší program, když ho neumí člověk ovládat ??? Mirka

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To Mirka:
Velmi lituji, že Vás musím vyvést z omylu. Canopus mluví česky. Firma Syntex jej má do češtiny samozřejmě lokalizovaný. Tím ovšem nechci říci, že doporučuji přechod na Canopus Ltet's Edit za každou cenu. Pokud Pinnacle Studio někomu funguje bez problémů a střihač nepotřebuje vyspělejší možnosti, byl by holý nesmysl kupovat nový soft.
Všem střihačkám a střihačům přeji krásné výsledky jejich práce, ať už stříhaji jakýmkoliv programem a nebo, v případě 8mm filmů, třeba ještě i nůžkama.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak to já si od Vás nechám velice ráda poradit! Můžete mi tedy sdělit, co od Canopusu bych si asi tak měla pořídit? Děkuji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ještě něco: myslím to vážně a upřímně! Pokud má CANOPUS více možností, jak tvrdíte a je v češtině, měla bych zájem ho vyzkoušet. Dík.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To Mirka: Záleží na tom, jak náročně chcete s videem pracovat. Doporučuji jednu ze tří verzí. První je Canopus Let´s EDIT 2 (3558,-Kč včetně DPH). Jedná se o samostatný SW, bez střihové karty, který umí realtime střih. Další vlastnosti uvedu společně pro všechny verze. Druhá varianta je Canopus Lets EDIT RT 2 (10698,-Kč včetně DPH). Ta obsahuje navíc realtimeovou střihovou kartu s analogovými vstupy S-VHS a CINCH a analogovými i digitálími výstupy. No a do třetice je zde Canopus Lets EDIT RT+ 2 (14268,-Kč včetně DPH), který sám používám. Ten má opět realtime střihovou kartu, jenomže ta má již i analogový výstup. Pokud Vás zajímá, k čemu to je dobré, pak vězte, že na tomto výstupu máte při střihu v reálném čase vše, co právě stříháte. Můžete si tak na připojeném monitoru (televizoru) provádět kontrolu výsledku (opravdu v reálném čase) a nejste odkázána na náhledové okno monitoru počítače.
Pokud jde o to, co program umí: samozřejmě nabírání videa ze střihové karty, nabírání zvuku z CD, nahrávání zvuku z mikrofonu (dabing) a střih. Má dvě videostopy, maximálně 10 titulkových stop a maximálně 10 stop pro externí audio. Mezi obrazové efekty patří například: barevné korekce, PiP (obraz v obraze) který se může pohybovat po zadané trase, jasový klíč, chroma klíč (znáte např. z předpovědi počasí, kdy za moderátorem je ve studiu jednobarevná plocha, její barva se vyklíčuje a nahradí jiným obrazem - fotkou nebo dalším videem), vyvážení bílé barvy, řada grafických efektů (např. mozaika, která se opět může pohybovat a tak můžete rozčtverečkovat obličej utajované osobě), efekty lze kombinovat, video můžete zrychlovat či zpomalovat a to i se zvukem, lze aplikovat i zpětný chod videa (u zrychlení videa zadáváte hodnoty se záporným znaménkem) a to opět -1% až -100%, můžete použít řadu 2D i 3D efektů (vše je v reálném čase) a určitě jsem na spoustu věcí zapomněl.
Dále zde máme audifiltr. K dispozici je grafický ekvalizér (dá se s ním např. "vytáhnout" srozumitelnost špatně sejmutého mluveného slova), zpoždění zvuku, panorama a vyvážení (zvuk je možno posouvat po stereofonní bázi), dolní propust (můžete např. uříznout brum z mikrofonu) a opakem je horní propust, parametrický ekvalizér a je k dispozici i možnost využít DirectX audiofiltry.
Hotový projekt můžete vyexportovat do AVI, MPEG 1 a 2, ASF, QuickTime a Real Media nebo vypálit rovnou na DVD.
Moje shrnutí. Do programu se střihovou kartou jsem investoval něco málo přes čtrnáct tisíc, ale nelituji toho. Jestě nikdy mě nenechaly na holičkách a vždycky jsem vše udělal rychle a v předpokládaném termínu. Konec konců o stabilitě programu svědčí i to, že verze 1 měla pouze jediný update a nynější verze 2 zatím žádný update nepotřebovala!!!
A na závěr možná jenom upozorním na jeden chyták při instalaci české lokalizace. Docela důležité je program po jeho instalaci nespouštět a hned nainstalovat lokalizaci. Pokud ke spuštění přeci jenom dojde, není totragédie. Lokalizace sice hlásí chybu, ale stačí smazat soubor PINP.ini a lokalizaci je možno nainstalovat bez potíží.
Jak jsem se již dříve zmiňoval, nikoho nepřesvědčuji, že není nic lepšího. Byla by to hloupost. Každý střihač vyžaduje něco jiného a každému sedí něco jiného. Mě Canopus Let's EDIT RT+ 2 dává profesionální výsledky a to bez zádrhelů.
Přeji krásné jaro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji. Nečekala jsem odpověď a zvůáště ne takovou podrobnou. Ještě jednou děkuji. M.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat, jestli studio 10 umí pracovat s Xvid, DivX H.264 kdyz mam ty kodeky nainstalovane v pocitaci?
Jde mi o to, ze napr. Vegas to neumi. Umi sice vyexportovat Xvid, ale uz ho neumi naimportovat... Jedna se mi hlavne o ten import.
Děkuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Martin: 10/1/2006 jsi sliboval recenzi na Canopus Let´s EDIT 2. Ještě není hotová nebo jsem něco zmeškal?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pořídil jsem si notebook Acer 5024WMLi. Vzhledem k tomu že má jenom disk s 4200ot/min, myslíte že to bude stačit ?? Pomůže tomu nějak třeba 1GB RAM ? Chtěl jsem notebook s fireware abych si mohl stříhat videa no ale teď nevím. Takhle drobnost mi nějak utekla a bojim se že na stříhání můžu zapomenout :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Barabas: Ano, kouká tu na mě už dost dlouho, nějak to prostě nestíhám. Ale určitě už to bude brzy! ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

to casper
měl jsem taky 4200ot. disk, pokud chceš pracovatse studiem, tak si disk testuje. nestalo se mě že by zatim nějaký odmítlo, ale počítej při přehrávaní upravených scén během kontrolního přehrávání filmu se možným zasekáváním a zpomalením práce. ostatně u studia mi to to očas dělá i 5400ot. disk. spíš je podstatný mít aspoň 80gb HDD.(původní používám jako přenosný) (3hod. videa - 40gb, tak aby zbylo nějaký místo na práci)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, nevite nekdo, jak donutit Pinnacle Studio 10 k tomu, abych mohl palit jako USER ?
Diky moc za odpovedi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahojte chcel by som sa vas opytat na studio 10 alebo Pinnacle Liquid Edition 6 Pro. Chcel by som si zakupit, ale neviem sa rozhodnut co by bolo vyhodnejsie. Asi tyzden som mal studio 10 ale potom sa mi nedala spustit mozno to bolo ty, ze som mal crack verziu. Ked si kupim studio 10 alebo Pinnacle Liquid Edition 6 Pro budem mat k dispozicii vsetky efekty ci si ich budem musiet dokupit osobytne. vopred vam dakujem
stopko2001@atlas.sk

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pinnacle studio je program se složitým ovládáním, padá, Nero vision express občas při zpracování videa zahlásí chybu a nedá se projekt zpracovat. Většinou ho musím potom zpracovat  TMPGE nc DVD Authoringu. Ovšem tento program postrádá tvorbu audio stopy v AC3. Canopus je určitě řešení ale momentálně na něj nemám. Jeto pouze otázka času a koupím ho i kartou. 

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. CHtěl jsem se zeptat. Mam Pnnacle 10. ale ne original, Je šíleně nestabilní... Co originál verze je taky taková??? Kdyby byla v pořadku tak si ji určite koupim - protože čte formaty MOD. ted pracuji V Pinnacle 9 ale ta nečte Mod tak je musim vždy překonverzovat - A to už je strata kvality. Prosim poradte mi. Diky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kobhem: Asi takhle. Jsou lidé, kteří se stabilitou problémy mají, jsou ale jiní, kteří ne. Asi je dost citlivá na "zahumusenej" systém. Určitě je třeba ale upgradovat na nejvyšší verzi.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Taky neco pridam ke stabilite Studia, tentokrat 9.Ruzne nakombinovane videa, sestrihane s muzikou v mp3, prechody, atd. nakonec DVD menu nebo nekoli menu, vyrenderovani - vzdy naprosto bez problemu.Kolega rikal, ze se mu Studio seka pri renderovani, tak jsem se mu kouknul po patchi a stahnul ho.Kdyz uz jsem ten patch mel, tak jsem si rekl, ze si Studio taky vylepsim.OK, bez problemu.Pripravil jsem si v nem projekt, je tam toho docela dost,nekolik menu.No, pak jsem to zkousel asi 5x renderovat a pokazde se to kousne.Kdyz nainstaluji starou verzi, tak v ni neotevru tenhle projekt, ktery je udelany v novejsi.Takze plati,ze kdyz neco funguje, tak se do toho nema hrabat.Malem jsem roztriskal chudaka mysku :o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych se zeptal, zda měl někdo podobný problém se Studiem Plus 9. X problémů jsem už vyřešil (např. se to hodně tlouklo s mojí TV kartou), ale při importu videa z DV kazety na HDD se mi neustále zasekává obraz(zdroj na pásce je ok), v průměru více než 1x za minutu, je to fakt problém, řeším jej i s pracovníky Exacu, ale zatím bez úspěchu. PC by mělo bohatě stačit, rok staré, ale převyšuje i doporučenou konfiguraci. Napadá Vás někoho něco, zkusili jsme toho už hodně, ale pořád nevím jak dál...Díky

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mám následující problém mám PS10 plus včetně patche na 10.5.2 a pokud do projektu přidám menu, nemám to šanci vyexportovat na disk po renderování před tvorbou disku to skončí hláškou "Compilation failed. Please try again..". Pokud z projektu menu vyhodim vše proběhne OK a disk se vytvoří. Poradí někdo co s tím( prosil bych rady k věci ne vyhoď pinnacle a pořiď si...). Děkuji předem za každou radu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na netu jsem našel na PS 10jen samé negativní připomínky. Dá se u někoho zakloupi PinnacleStudio 9? Kam napsat a za cenu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Adresa Bettyna mean@atlas.cz

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V PS 10 mi nejde pridat k DVD menu hudba z audio cd, v devitkove verzi jsem problem nemel, ale tohle je uplne silenej program, chvilemi se mi zda, ze si dela co chce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To fakt nedokaze napalovat na DVD DL? :( To bola moja priorita. Skoda.
Kolko zaznamu sa zmesti na DVD-5? 120 minut v strednej kvalite? a v DVD kvalite?
Dik.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
prosím je v prodeji Pinnacle Studio 500-USB?
Sadílková Hana 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Používám studio 9, u něhož mi vadí pouze to, že při zobrazení titulku (resp. při jeho mizení - s přechodem nebo bez) dojde k lehkému cuknutí obrazu. Vyzkoušel jsem i studio 10, které má sice nové "úžasné" možnosti, ale běží na mém poměrně šlušném compu jaksi pomalu. Narazil jsem problém s tím, že mám před prvním menu několik snímků jako úvod - titulky. Při vytváření disku program začne s renderováním až u menu a úvod zcela nesmyslně přeskakuje. Nemá někdo podobnou zkušenost nebo radu, jak to řešit? Díky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám Pinnacle Studio 10 Plus a po přeinstalování programu jsem musel zadávat jiný PAS a znova se kompletně zaregistrovat.Potud vše OK,ale nemůžu již zdarma aktivovat kodek MPEG 2.Chtějí za něj 5 Euro a platí se samozřejmě kartou přes internet.S tím nemám nejmenší zkušenost a ani se mi je nechce už nadále takto podporovat.Program mi nadále hlásí,jestli chci tuto funkci zdarma aktivovat...Zdá se mi to silně nefér u placeného softwaru.Dost mě zklamal.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi. Prosím o radu. Koupil jsem si PSP10 s USB převodníkem analog. signálu. Při nahrávání videa z VHS kazet je však ve spodní části obrazovky asi 2-3mm rozsypaný řádek. Dobrý obraz je však celý, který je i vidět na TV. Ten řádek je tam jako navíc. Pokud zapojím přímo moji starou VHS videokameru a nahrávám přímo co snímám, je obraz celý dobrý. Je to způsobeno VHS nahrávkami nebo je chyba v převodníku? Díky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdárek.Ten tvůj problém s rozsypaným spodním řádkem,je zcela běžná věc u analogového záznamu.Na běžné televizi to většinou není vidět,protože skoro všechny ořezávají obraz.U plazmových a LCD televizí a monitorů je to horší,bývají daleko přesnější.Digitalizuji staré VHS-C přes miniDV kameru a objevuje se to samé,ale jen na počítači.Zkoušel jsem to vyřešit přes Nero 7 změnou horizontálního řádkování 576 na nižší...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Chci se zeptat, jak se dá udelat, aby titulky rollovaly???
Dík za odpoved

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neznam pomalejší program, sice jednoduchý k užití, ale vývojářům  zdá se, že jim ujel vlak. Od studia 9 k titaniu sliby - pro penzisty, ale tomu zase cena neodpovídá.  Co na to firma?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Koupil jsem Pinnacle Studio 10 500PCI, ale není tam manuál v češtině. Může mi někdo poradit, kde to případně sehnat? Díky moc.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

honza: Mám obavu, že nic takového není. Vezmi za vděk tímto článkem (alespoň).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale u Studia Plus 10 v recenzi píšou, že manuál v češtině je!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

honza: No jestli to píšou, tak tam musí být. Obrať se na toho, kdo ti to prodal ne?
P.S. Možná o tom je i nějaká klížka, projdi si e-obchody.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takze sem musim napsat rozhorceny nazor na Studio 10  (10.6.0). Jedna se o jakekoliv konvertovani MPEG2 (treba z formatu DVD do SVCD, nebo i DVD do DVD). Tak otresnou zmenu k horsimu jsem necekal! Obraz je po konverzi mnohem mene kvalitni, nez byvalo u Studia 9. A to jak pri prednastavene hladine kvality, tak i pri manualnim nastaveni. I pri vyssim bitrate je kvalita vystupniho videa horsi, nez u Studia 9 (rozmazanejsi, kostickovanejsi). NEUVERITELNE! Desitka je totalni smejd!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Má tu někdo zkušenosti s digitalizováním analogových záznamů? Určitě jo. Nejde mi převádět záznam z videa (VHS) do počítače. Mám Pinnacle 10, ale asi to neumím nastavit, či co. Poradí někdo? Buďto na mail, nebo zanechte telefon.č. a já se ozvu. Moc dík.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo poradí se zapeklitým problémem, jenž nedokážu odstranit?
K filmu přidaná hudba se nevypálí, vlastní zvuk jde později za filmem???
Dík moc Y.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

YED: Verze je to poslední? Neřešil toto nějaký ten poslední update?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Koupila jsem si kameru a nainstalovala pinnacle verzi 10.1.  jakmile prehraji video z kamery do pc, pinnacle se samo ukonci.musim znovu startovat program pinnacle. ovsem uz mne nejde otevrit video v prehravaci, takze ho nemuzu ani nijak zpracovat. MUZE MNE PROSIM NEKDO PORADIT CO DELAT? DEKUJI PREDEM!!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem Pinnacle studio 10 Movie Board verzi 10.6 . Po instalaci jsem si produkt zaregistroval.Udělal jsem během týdne 3 projekty. Při čtvrtém projektu v části vytvořit disk mi naskočila hláška, že je třeba aktivovat funkci MPEG-2 zdarma přes internet.Po obdržení aktivačního klíče se mi aktivovala funkce Dream Glow nikoli MPEG-2. Aktivační okno má více řádků pro více klíčů,které nemám a nevím jak se k nim dopracovat. Takže nelze dál pokračovat,tato nezaktivovaná funkce nedovolí dokončit projekt. Prosím poraďte mi někdo, díky Vladimír

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Můj problém s aktivací MPEG-2 u studia 10 je vyřešen,aktivace všech free funkcí byla rychlá a snadná,ale až po stažení návodu v češtině.Tento návod by prodejci měli dávat ke každému prodanému studiu. Najdete na  http://www.exac.cz a http://www.pinnaclesys.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Momentalne spoznavam ps 9.3+- no vacsi shit som nevidel uz dlho.Okrem uz spominanych srandiciek ,pri plnej lajne vobec nefunguje zvuk.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já s Pinnaclem bojuju už asi dva roky. Marně doufám, že s každým přííchodem nové verze se odstraní probémy (nemalé). které s tím obecně jsou.  Jednou nejde to, jindy ono. Teď momentálně mám zpracované video, které mi zabralo několik hodin a nejsem schopen to vyexpedovat na disk.... 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdarec lidičky, mám v pinnaclu nastříhané 3 kompletní filmy (DVD - včetna propojených menu). Občas sice program sám od sebe spadne, ale na to už jsem si zvykla. Můj problém je, že žádné video nejsem schopna vypálit na DVD tak, jak je uloženo na disku. Buď ignoruje přidanou podkladovou hudbu nebo se kouše... Největším problémem ale je, že po vypálení na DVD jsou běží napřed obraz a zvuk je pozadu - což je u hudební produkce celkem problém. Můžete mi někdo poradit, jak to všechno dostat v pořádku na DVD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MUZETE MI NEKDO PROSIM PORADIT PRI PRIDAVANI VIDEO SNIMKU DO CASOVE OSY SE NAHLED V CASOVE OSY ZBARVI DO MODRA A NEJDE ANI PREHRAT V PRAVEM NAHLEDOVEM PREHRAVACI PORADTEMI NEKDO PLS. DIKY

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pardon zbarvi se do zelena diky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj,
Pinnacle 10 PLUS sice nabízí skutečně silný nástroj na editaci videa se spoustou možností. Ale pro normálního uživatele, který nechce ztrácet čas a potřebuje jen rychle a jednoduše zpracovat svoje filmy, je to zcela zbytečný a překomplikovaný nástroj.
Já po utrpěných zkušenostech bych nyní volil všechno jiné, jen ne Pinnacle. Ve snaze se bránit nelegálnímu kopírování Pinnacle ztrpčuje život těm, kdo do nich investovali nemalý peníz a produkt si koupili legálně.
Dovolat se pomoci u Pinnacle mi přijde stejné jako řešit něco s Microsoftem. Přístup ke konzultacím je buď placený, nebo hodně komplikovaný hesly a přístupovými oprávněními. Pokud se jimi nakonec prokoušete (určitě ne v češtině), tak dostanete i potvrzovací mail s lhůtou řešení. Neradujte se ale, lhůta zůstala nesplněna a dotaz zcela bez reakce. Přitom šlo o záležitost, která brání vypálit film na DVD ? a to je přeci ten žádoucí výstup, kvůli kterému vše uživatel postupuje (Pinnacle blokuje MPEG kódování a vyžaduje zvláštní aktivaci).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem právě ten "obyčejný"člověk,co si doma sestříhává video,z vlastní zkušenosti mohu doporučit spíše Ulead video studio 9,nebo 10,z dílny této firmy je profesionálnějším zázrakem Ulead Pro studio8,nicméně ,s těmi prvními jmenovanými mám úžasné zkušenosti a především dlouhodobé při použití staršího Ulead video studio 9.Samozřejmě jsem kdysi zkoušel tvořit i v Pinnacle,ovšem teto program nesplňoval očekávání,aniž bych bych zabíhal do podrobností,nikdy jsem netušil, co konkrétně dělá a proč,například rendering byl katastrofou náročnou na čas,kromě toho se výsledek občas prostě nezdařil,mám doma nejeden pokažený projekt díky Pinnacle,takže z vlastní zkušenosti mohu doporučit soft pro zpracování videa z dílny Ulead,ale je to pouze můj názor podložený mou praxí.Omlouvám se případným majitelům Pinnacle,jestli jsem příliš hanil tento produkt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mam problem.mam verzi 10 a pri renderovani mi ujede zvuk oproti videu. nevite nekdo cim by to mohlo byt?
diky za kazdou radu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja pracujem s Pinncle studio 9.4 a už som s ním spokojný. Rok som sa s ním trápil (najväčší problém bol pri renedrovaní - mrzol PC). Odporúčam kúpiť nový disk stačí 80Gb, a zakúpiť vymenný systém na HDD. Na výrobu filmov používam len tento disk na ktorom je len W XP a Pinnacle (žiadne antiviri a podobné veci, samozrejme tiež nie je možnosť sa pripojiť na internet). Pred renderovaním spravím ešte defragmentáciu a napaľovanie DVD filmov  so zložitým menu, kopcom hudby mp3, fotiek prechodov v dlžke 120 minút sú bez najmenších problémov. Teraz už je to radosť pracovať s týmto nástrojom.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

mam prosbu chcem si kupit psp 10 ale neviem ci dokazem stahovat z kamery /panasonik NV-GS-180/ nakolko mam notebook a ten ma len usb

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj!
Mám problém s vkládáním fotek do Studia 10. Fotku, kterou upravím v Zoneru PS9 a která je perfektně ostrá po vložení do studia se drasticky rozostří a je téměř nepoužitelná. Vkládal jsem v rozlišení 3000 x 2000.
I po úpravě na formát DVD ( 720 x 526 ) je to stejné. Když jsem používal Studio 8, tento problém jsem neměl. Vkládal jsem ve formátu jpg i tif.
Nevíte někdo co s tím? Máte někdo podobný problém? Předem děkuji za radu

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mám problém,dyž vytvořím v Adobe after effect Avi soubor tak mě to Pinacle studio nevezme.Musím tostáhnout do Premiere a pak uložit do AVI souboru a pak je vše v pořádku.Může mě nškdo poradit?
děkuji

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Největší omyl je, myslet si, že PS10 je poloprofesionální program. Měl jsem tu čest otestovat verze 7 až 10 a uznávám, že PS10 urazilo od PS7 pěkný flák cesty (např. padá již jen občas a zmizel konečně problém s "fantomovými" klipy v timeline, které u předchozích verzí dokázaly udělat spoušť), ale stále platí, že:
1) Celé to funguje bez větších problémů a svižně u projektů do délky asi 15 minut. Pak se práce podstatně zpomalí.
2) Authoring DVD je sázkou do loterie. Menu často obsahují chyby v kódu, které nemusí být na první pohled zřejmé a teprve časem člověk zjistí, že DVD jdou korektně přehrát na každém druhém přehrávači ...
3) Nástroje pro úpravu videa (chroma, jas, kontrast, ...) dávají velmi podprůměrné výsledky.
4) Nechápu, proč je video nagrabováno do jednoho avi. Nejde mazat nepovedené klipy, ani na HD archivovat ty, které chceme použít příště. U Premiéry, Vegasu a pod. toto bez problému jde :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím poraďte mi někdo... Jestliže mám hotový projekt a chci ho zrenderovat, hlásí mi to: Aktuální projekt vyžaduje aktivaci funkce MPEG-2 ? kódování. Vlastním PS Plus 10. Děkuji

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdarec
Prosím o radu, mám Pinnacle Studio 10 a při převádění klipu na DVD mi to po chvíli vyhodí chybu "Export error: real time". Nevíte někdo co s tím? Jsem už zoufalej. Popřípadě mi poraďte která jiná střižna by přelouskala klipy vytvořený v PS a je volně ke stažení. Moc díky

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o radu,mám Studio 10 a nemůžu přijít na to jak se tam nastavují kapitoly,když si udělám domácí dvd které si ztáhnu z DVD kamery tak abych mohla to dvd přetáčet přes kapitoly a né rychlým posunem.Který jde stejně na maximální rychlost 8krát když jí zvýším přeskočí mi to na začátek filmu.Děkuji moc za radu jsem zoufalá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny videáky :-)) a prosím o radu, měl jsem S9, jelo celkem v pohodě.Zakoupil jsem S10Plus a mám problém s přechody.Základní sada - ty jednoduché-stmívačka,prolínačka-co nejvíce používáte a celá první strana nefungují. Zobrazí se jen A-tma-přímý střih B - žádné setmění či prolnutí jednoho obrazu do druhého a to ani v náhledu, ani v projektu. Složitější přechody HFX fungují, ale ty asi také moc nepoužíváte. Podpora z EXAC to hází na HW mého stroje. To mi nesedí - HW nezvládne přehrát takto jednoduchý přechod, ale nagrabuje video bez jediného ztraceného obrázku a celý projekt bezchybně vyrenderuje do mpeg2.Díky každému za radu či nějaký tip k odstanění tohoto problému.Kdyby to bylo u těch složitějších přechodů, tak to vůbec neřeším, ale u prvních dvou 2D mi to vadí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, jednorázově se chystám zpracovat video v programu Pinnacle 10, takže mám trial verzi, ale potřeboval bych k ní český manuál v PDF. Mohu tímto někoho poprosit ? A nebo manuál k jiným programům (Ulead, Premiere, Vegas)
Díky Zdeněk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o radu zkušeného uživatele programu pinnacle 10. Jsem začátečník a teprve jsem vypálila první DVD, ale mám menší problém. Při vypálení se mi nezobrazí datum a hodina nahrávky, i když při nahrávání je na kameře zobrazeno. Určitě s tím máte někdo zkušenost, ale já na to zatím nepřišla a byla bych vděčná, kdyby mi někdo zkušený poradil. Při rodinných nahrávkách je to datum dost důležité a jen do titulků se mi to nechce přepisovat a stejně hodinu tam nezachytím. Moc Vám předem moc děkuji za radu. Radka
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o radu. Mám Pinnacle studio 10. Nemám žádný problém film nastřihat doplnit hudbou, obrázky, ale problém jsou přechody mezi dílčími záběry. Pokud si je prohlédnu před vypálením na DVD v režimu úprav, vše se zobrazí tak jako to správně má být. Problém spočívá v tom, že po vypálení a přehrávání v DVD přehravačích přechod chytí nádech zelené barvy a obraz se místo přechodového efektu jen roztřepe. Budu vám velmi vděčný za radu, která mi pomůže vyřešit tento problém. Děkuji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prodám převodník canopus 55,jako nový-převedl jsem svých 15 kazet VHS a už ho nepotřebuji.Org krabice a zdroj.tel 732565727, danihol@seznam.cz

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mam pinacel 10 a mel jsem vsechny predchozi, s 10 jsem spokejeny nema chybu

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi.Prosím vás o radu. Stříhám v Pinnacle9 a ráda bych věděla, jestli můžu do filmu sestříhat jednotlivé klipy zrychleně. Tak jako když dám prostě rychle přehrát klip, tak aby to šlo i zrychleně do filmu. Nemůžu na to prostě přijít. Díky moc za radu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny příznivce střihu a tvorby videa :) Byl bych vám nemsírně vděčný pokud byste mimohli odpovědět na zde již položený dotaz a to konkrétně ohledně ZELENÝCH PŘECHODŮ.Chci se zeptat, zda-li je to problém někde v programu nebo ve mě a zda-li se to dá nějak řešit. :)

Děkuji všem za jakoukoliv pomoc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

viete poradiť ako vložiť prechody naraz?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.