Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Playstation o $100 levnější aneb zkouší Sony staré triky?

Není navíc u xboxu v ceně přibalen ještě Kinect?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Nepřibalení obdoby Kinectu k Playstationu je dvousečná zbraň - mohli sice nastavit cenovku o stovku níže, ale ve výsledku bude mnohem méně her, které umožňují takové ovládání. A pokud budete chtít takto ovládat hry, zhruba tu stovku zase zaplatíte.
Takže výsledek bude jednoduchý - kdo bude chtít ovládat konzoli pohybem, bude pro něj lepší Xbox. Pro koho ovládání pohybem není důležité, zvolí spíše Playstation.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Praveze neubude her, ktere pohybove ovladani umoznuji. Ale ubude her, ktere pohybove ovladani vyzaduji. A to je jedine dobre. Nadejne hry byli zniceny, protoze jedine ovladani bylo nespolehlive pohybove ovladani.

Navic vetsina lidi po kinectu netouzi a spis jsou nastvani ze musi byt trvale zaply, ze oceni jeho nepritomnost u ps4. A jestli je diky tomu nizsi cena tim lip.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proc by nekdo mohl ocenit nepritomnost kinectu? To je jako ocenit nepritomnost steracu v aute:o) Proste je to dobra vec navic uz v cene. A o tom, jestli musi byt zapojeny kinect, to je taky jen cista spekulace (stejne jako o tom, ktera konzola bude vykonnejsi). Kdyz je to soucast, tak asi je dobre, kdyz bude zapojen, ale podle me to system nijak zvlast vyzadovat nebude, spis jde o to, ze se to bude prodavat s tim, aby kazda hra mohla pocitat, ze ho ma ...... a spekulace o tom, ze kinect bude snimat neustale jsou taky dost usmevne, tomu by snad uz dnes nikdo neveril. Samozrejme, ze bude snimat, kdyz si clovek zapne tu funkci "zapinani gestem", to je logicke ..... ale tahle ficura pujde samozrejme vypnout a pocitam, ze kvuli uspore energie bude standardne vypnuta ......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Realita mimo ČR je taková že lidé mají doma obě konzole, při ceně 2 dnů práce to není problém.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ve větší části světa mimo ČR je realita taková, že lidé mají sotva na jídlo, natož na nějakou blbou herní konzoli.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, navic muzou jako bonus prodavat ocesanou verzi bez kinectu jeste o 50 dolaru levnej:o) Sice na tom nepujde pulka her, ale bude levnejsi:) To si jenom rika o vtipnou reklamu, ze strany microsoftu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

okrem toho to vyzera tak, ze ps4 nebude vyzadovat stale pripojenie na net, a nebude mat ziadne problemy so secondhand hrami.

MS bude musiet hodne tuho porozmyslat ci neprehodnotit svoj pristup.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

MS uz davno tyhle spekulace vyvratil a rekl, ze stejne jako doposud, to online pripojeni bude zaviset na konkretni hre.
Jinak bazarovky, to je osidne tema, Sony si mozna udelalo medialni reklamu, ale vyrobci her budou proste hry pro Sony prodavat draz a to se Sony muze v budoucnu seredne vymstit.
Na preprodane hre vydela firma jednou, zbytek preprodavanych penez jde na ucty tech, kdo tu hru preprodavaji, navic pak nemaji penize za ty hry, co by si mohli koupit ti, co koupili bazarovou, cili na tom uz prodelava, takze cena bude jednoznacne vyssi.
Nicmene pokud bude nejaka firma trvat na preprodeji i u xboxu, pochybuju, ze ji MS nevyjde vstric, samozrejme, je to ztrata i pro MS, ale takhle bude jeste vic za dobraka:) Navic bude mit levnejsi hry, coz bude, troufnu si tvrdit, jeden z nejdulezitejsich (ne-li nejdulezitejsi) parametr pri vyberu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud Microsoft cenu zachová, bude ten drahý, pokud ji sníží, postaví je to do role firmy, která se (nebýt té hodné Sony) pokusila své zákazníky sedřít." ...tedy chudák Microsoft je podle vás vlastně v nezáviděníhodné situace ze všech stran.

Možná by bylo lepší kdyby se se Sony Microsoft dohodl na ceně, aby mohla být stejná u obou konzolí. Stejě jako to dělají někteří čeští distributoři u manipulačního poplatku http://channelworld.cz/zpravy/pet-slovenskych-it-distributoru-prosetruje... a nebo výrobci obrazovek http://ekonomika.idnes.cz/philips-a-lg-electronics-dostaly-za-kartel-rek...

PS4 i kdyby měla cenu stejnou, tak bude mít díky vstřícnější politice více fanoušků. Pro mě je notné připojení konzole XBOX k internetu signál, abych se konzoli vyhnul (buď jak buď MS špicluje všude) a nemožnost hrát barazovky je další hnus tlačící zákazníky do bezbřehého konzumu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak jako tak spise ocekavam, ze se nove konzole nebudou prodávat tak dobře jako ty stavajici, a nic s tim neudela ani proznivejsi cena :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no vidíš, prodali téměř vse co měli skladem, v době kdy na trh prisel PS3 a X360, tak se psali zprávy v tom smyslu, ze je vyprodano na 2 tydny dopředu :))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pise se tam o predobjednavkach...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je pekne ze Playstation 4 cenovkou pujde o 100 dolaru niz ale co natom kdyz multiplayer(online) Sony uz zpoplatni castkou 5 dolaru na mesic.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jakozto fanda peknych a hlavne hratelnych her jsem prekvapeny ze je ps4 levnejsi a z meho pohledu (nejsem konzolista) fandim ps4, neb ma lepsi grafiku...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty woe, tenhle text je myslen vazne?
"Stare triky"
Levnejsi, presto spatne. Chudak Sony )
Tomu se nerika triky, ale business...
Ber muj text s nadhledem, je to spise k zamysleni. Hlavne pri cteni nadpisu ))) Uz sem se malem bal PS4 poridit (mam z pracovnich duvodu i xbox, nejsem fanda PSx)
Zajimal by mne nadpis, kdyby byla cena stejna... (Pravdepodobne by to nestalo za text. Ale ukazat v nejakem negativu Sony, tomu nejde odolat.)
Nebo nadpis, kdyby Sony ukazalo cenu driv (mozna ale predpokladate, ze by byl pak xbox One za 299$ )))))
Ted do me )

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ať to čtu, jak to čtu, nemohu se zbavit dojmu, že to není psané ani tak, ani tak, a že každý si v tom najde ten „tón podtextu“, který si v tom najít chce. Někdo v tom vidí Sony jako „tu zlou, která zákeřně bojuje nižšími cenami“, někdo vidí Sony jako „tu chytřejší, která neuspěcháním oznámení ceny vypálila konkurenci rybník a potěšila své zákazníky nižší cenou“ - na tom samotném, včetně výrazu „staré triky“, nemusí být nic špatného. Mně je to třeba totálně u podložky zad, protože na beton vím, že si nekoupím ani jedno ;-).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jéje, když píšu o Sony, nemohou mě vystát fanoušci Sony, když píšu o Microsoftu, nemohou mě vystát fanoušci Microsoftu. Všichni si stále myslí, že nadržuju té druhé straně. Fajn. Co tam máš dál? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si ten prispevek precist cely, pisu, ze nejsem fanda znacky, za mam obe konzole.
Zarazil mne predevsim ten nadpis. Zni mi, jako by v nem bylo "ale"...
Jedine "ale" je, ze Sony tento model (prodejni) pouzila drive.

Prispevek mi prisel jako konstruktivni kritika, docela mne zarazila tva reakce. Znam tvuj nick tusim uz z pctfora a vzdy jsem te povazoval za odbornika. Nebylo to mysleno jako utok, snazil jsem se pouzit docela zabavny ton (mozna to nevyslo). Chtel jsem jen dat feedback jednomu ze svych oblibenych autoru. Moje chyba. No flame, jsem poucen.

wift
Někdo v tom vidí Sony jako „tu zlou, která zákeřně bojuje nižšími cenami“
pekny joke ))) (chapu, jak to myslis, rozumim tve myslence jedni/druzi)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.