Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výměna HDD za SSD dokáže Playstation 4 pěkně zrychlit, podívejte se o kolik

Parada, uz si bezim koupit PS ani nevim kolik.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

UZ je mne trapny vas zesmesnovat, takze uz si udelejde ediatsi podle vzorku Premka Podlajhy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Muzu Vas poprosit o preklad do cestiny? Udelejde jsem jeste pochopil ze ma byt udelejTe. Ale co ma byt ediatsi? Btw podle kontextu by bylo lepsi "podle vzoru" nebo jeste lepe "po vzoru" misto "podle vzorku" a Premek je Podlaha. A ne Podlajha.
Nicmene mam pochopeni. Podle casu vlozeni uz jste nejspis tou dobou spal a pletly se Vam prsty. To bohuzel neni idealni pro psani komentaru, ktere zacinaji "je mi trapny Vas zesmesnovat". :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No a potom este existuju aj poruchy ako dyslexia a dysgrafia.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, ale každý Lmďák (LMD - lehké mozkové dysfunkce) o svých poruchách ví a má si to po sobě zkontrolovat. Zvláště, když kontrolu pravopisu už má snad každý prohlížeč. Ono to opravdu dost snižuje vnímanou úroveň pisatele, když v příspěvku naseká hromadu překlepů.

Každopádně, ten příspěvek mi nedává smysl ani po korekci překlepů. Proč by si měli udělat "editaci po vzoru Přemka Podlahy"?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vlastně ani netuším, co taková "editace po vzoru Přemka Podlahy" obnáší :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

By mě také zajímalo především vo co go.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak, trochu shovívavosti, psal to po půlnoci, to se již oči klíží, prsty pletou, myšlenky zpomalují, zvlášť pokud si na dobrou noc něčeho přihnul...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

asi myslel "editaci", po slovensky "editáciu"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na to to sice zni, ale chtel jsem si to potvrdit, bo to nedava vubec smysl. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možná zbytečný článek? Pokud má SSD disk rychlost např. 520MB/s čtení a 420 MB/s zápis tak oproti běžnému SATA disku s plotnami např. s R/W 100/80 je to poměrně velký rozdíl.

Když jsem na svém i5 s DDR3 na 1600MHz vyměnil disk za SATA, tak jsem Win 7 startoval, start od loga po plochu, za 8s namísto 19s.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečný není. Pozoruhodný je už samotný fakt, že ta konzole není natvrdo blokována na Ten Jediný Správný Od Sony Požehnaný A Patřičně Předražený model disku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tou blokací, to mě ani nenapadlo. Začínám být poslední leta nějak příliš volnomyšlenkářský.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hovori vam nieco kontinualny a nahodny pristup?

Dnesne SSD su asi 3x rychlejsie v kontinualnom pristupe (nic moc krkolomny nasobok) a asi 1000x rychlejsie v nahodnom pristupe ako HDD.

Otazka: myslete si, ze za zrychlenie SSD vs. HDD (aj to zrychlenie vasho bootovania z 19 s na 8 s ci praca s OS) moze kontinualny pristup? Myslite si zle. Isteze rychlejsi kontinualny pristup pomoze (stredne velke a velke subory), ale hlavnu ulohu hra nahodny pristup.

Uvedomte si ze:

Kontinualny pristup sa na poli HDD za posl. 20 rokov zvysil asi 20-nasobne, od suchych 5-10 MB/s (ci este aj menej) pre ATA33 ci starsie rozhrania pre niekolko 100 MB ci niekolko GB disky, az po dnesnych 150-200 MB/s pre dnesne najrychlejsie disky. A startuju OS 20x rychlejsie ? Napr. nabootuje mi 3 roky pouzivany zapraseny Win XP (ktory nema o SSD ani sajnu) do plochy (po POSTe) za 3 sekundy miesto jednej minuty?

Nahodny pristup sa na poli HDD za posl. 20 rokov FAKTICKY NEZMENIL !!! Stale vidim hausnumera take iste marketingove hausnumera ako pred 20 rokmi (vlastne uz sa ani neudavaju, nema to vyznam), latencia 8,9 ms a pod. Samozrejme rozhladenejsi IT geek vie, ze to je nicnehovoriace marketingove hausnumero a ze skutocny seek moze byt niekedy aj 20 ms. Druha strana extremu su latencie 3,5 az 5,3 ms, ktore boli uvadzane pri 2,5 palcovych 10000 rpm WD Velociraptoroch vsetkych generacii. Avsak mnohonasobna zmena (aspon taka ako pri kontinualnej rychlosti) fakticky ziadna!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, já myslím, že nejdůležitější je informace, že v současném stavu (update 1.50) PS4 _nepodporuje_ TRIM!
FreeBSD 9, na kterém je PS4 postavena, sice TRIM podporuje, ale je otázka jestli a kdy to implementuje i SONY. Takže do té doby bych použití SSD spíš nedoporučil, rozhodně ne s intenzivně používanou konzolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SSD nieje o rýchlosti čítania a zápisu...ale o prístupovej dobe...preto je tak rychlý...a aj to najslabšie SSD prekoná akýkoľvek HDD o dosť..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem si všiml chyby v tom, co jsem napsal upravoval jsem větu a umazal jsem co jsem nechtěl. Měnil jsem klasický disk s plotnami se SATA rozhraním za SSD disk

Úmyslně jsem nepsal podrobnosti. Přemýšlím, jestli má cenu odpovědět. Zkusím to a uvidím .-).
Nejdříve uvedu alespoň příkladný screenshot z testu nekonkrétního SSD disku pokud lpíte na číslech http://cyberian.cz/ssd_crystal.jpg

Pamatuji ještě suchých 700kb/s od 120MB IDE disku...
Kdy potřebujete osobně tak často přistupovat náhodně např. k stovkám či tisícům 4K souborů? Osobně potřebuji na počítačí operovat s většími daty. Dejme tomu že pracuji s většími TIFy, spustím větší hru (např. HL2, Skyrim...), potřebuji aby se data po skončení práce rychle vyswapovala a zbytečně sem nečekal a mohl zapnout další větší aplikaci nebo i několik takových aplikací současně.
Proto jsem napsal rychlosti sekvenčního čtení jak u SSD tak HDD a předpokládal, že data nebudou fragmentovaná. Myslím že v praxi se opravdu nečtou titěrně malé soubory ani nijak extrémně veliké. Takže pravda může být někde uprostřed těch 150-200MB/s, které jste psal.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravda je vzdy niekde uprostred. Pravdou je vsak aj to, ze kontinualne a nahodne pristupy istym sposobom suvisia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zrovna včéra jsem skoukával 3TB disky pro známého, co chtěl větší exterňák.... a všiml jsem si hybridních disků. no, musím uznat, že jsem čekal přestřelenější ceny. 3k za 2TB disk nevypadá tak hrozně, hlavně když za tu cenu člověk sežene 120GB SSD....
Tak co, nemá s hybridama už někdo zkušenosti? ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mam hybrid v 2 notebookoch (2xpc, manzelka a ja), 1x robotne desktop PC a mozem len doporucit. Mal som aj pracovny NTB s Intel SSD. rozdiel nebol velky. Nevyhoda sshd je hlucnost.

Moj osobny test, skompilovanie projektu vo VS:

- hdd: 24 sec
- sshd: 12sec
- ssd: 10 sec

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já můžu taky doporučit, mám hybrida v notebooku i v desktopu (tam jsem vyměnil velociraptora) a je to opravdu znát. Ve služebním noťasu mám SSD, takže srovnávat můžu. Určitě je hybrid lepší než "na půl cesty od HDD k SSD".
Dlužno ale dodat, že oba jsou starší modely Seagate MomentusXT. V noťasu se 4GB SLC, v desktopu pak s 8GB SLC.
Jak se chovají nové hybridy pro notebooky nevím, ale mají méně otáček (5400 vs 7200) a taky jen MLC "cache", takže bych se trochu bál životnosti. Podle mě je to krok zpět.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

MLC je uplne bez problemov co sa tyka zivotnosti(2x vyssia ako u klasickeho HDD)...skor sa znici ta klasicka cast disku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.