Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Plzeňská práva hadr: ve Wisconsinu dostanete kredity za hraní Oblivionu

Kua koukám že tady v ČEZku máme ještě co dohánět. A to jsem si myslel, že v určitých věcech jsme nedostižitelný..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych podotkl, že pokud má Čína miliardu obyvatel a dva tisíce universit, pak by v Praze měly být vysoké školy dvě a v ČR maximálně 20. Nejsem si tedy jist, zda nebudou náhodou čínské školy prestižnější, než ty, na které potkávám denně reklamu v metru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu si myslíte, že tady v Česku na to nemáme?

Bakalářská práce: Přezdívky v počítačové hře World of Warcraft
http://is.muni.cz/th/285647/ff_b/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale má tam graf a tabulku, takže to určitě bylo vědě přínosné :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je moc:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na filozofické fakultě se dá filozofovat o lecčems a že je tam hraní World of Warcraft oblíbené, dokazuje i tato práce.
http://is.muni.cz/th/341647/ff_b/
posudek oponenta za B (velmi dobře). Popisovat WoW je zkrátka ideální téma k získání vysokoškolského titulu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Váš příspěvek jsem si snad ani neměl číst. Ztratil jsem veškeré iluze. A pak se diví, že pracují v mekáči a nemohou sehnat pořádnou práci :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to tak nedramatizoval. Je sice pravda, že přínosy (nově objevené věci) jsou v bakalářské práci dost vzácné, protože tomu ani neodpovídá její očekávané zaměření (bakalářka by měla být spíš zpracování vědeckého souhrnu - pojednání - na nějaké téma), ale tady se člověk i něco dozví o jazykovědě, docela se pobaví a jediné co je opravdu nešťastné je to, že přínos je nulový i v rámci oboru, jehož přínos jako celku se limitně blíží k nule taktéž (hry).
Na druhou stranu, je potřeba klást si neočekávané otázky na neočekávaných místech, protože jedině tak se celé lidství může posouvat kupředu. I za cenu toho, že 99,99999% uliček bude slepých, jako tato. Nebo tato může být nějak význačná? Kdo to může dnes, nebo ještě před jejím zkoumáním na 100% posoudit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takových nápadů je spousta, jediné co je na tom zvláštní je, že se jim podařilo přesvědčit odpovědné struktury k jejich realizaci.

ale jinak vůbec netuším jak to na amerických univerzitách chodí, třeba je to u nich normální dělat na léto něco podobného, aby tam vůbec někdo přišel :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť je to kšeft, jako každej jinej. To je taky důvod, proč už dávno není důležité prosté vystudování, ale taky kde a často i u koho. (čímž neříkám, že to je nutně dobře ... prostě současný stav takový je)

Napište, až se bude zoologie studovat na historických dokumentech ze
Stokorcového lesa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Napište, až se bude zoologie studovat na historických dokumentech ze
Stokorcového lesa."
Tak toto ma doslova odvalilo zo stolicky! LOL :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proc je tu takovy brek nad letnim kurzem? Nejste trochu uzkoprsi? Kolik a jakych letnich skol je v praze?
Az z toho bude master degree tak potom maji takoveto clanky opodstatneni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak máme co dáhánět na podobnéí věci máme celé fakulty nebo si snad myslite, že takové studium romistiky nebo rekreologie je něco užitečného?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

do romistiky se tady pouštět nebudu , ale zrovna rekreologie mi v době narůstající obezity nepohybující se populace (a s ní spojené narůstátní počtu diabetiků, cévních onemocnění, atróz velkých kloubů, ... ) nepřide tak úplně neužitečná - docela velké množství osob by potřebovalo nějak přitažlivě a nenuceně rozpohybovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak to souvisí s rekreologii?Teda kromě toho, že ti co skutečně pracují budoun muset zvýšit výkon aby uživili další stovky "užitečných" rekreologů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hm, je vidět, že "víte" o čem píšete. pokud by vás to zajímalo můžete se podívat na učební plány nebo může dál plácat nesmysly. taky oblíbená zábava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak znovu , v minulosti lidé tak obézní nebyli, rekreologové také nebyli. Podobně u cukrovky, ještě v 50letech byla cukrovka poměrně vzácná o vyjímečná nemoc, o rekreologa jste nezavadil, dnes je rekeologů jak much a cukrovku má každý druhý.
Z toho je snad více než jasné, že ani jeden problém nijak s rekreologii nesouvisí, ba co více z reálných dat by se dalo odvodit, že se stoupajícím počtem rekreologů problém narůstá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ty internety taky nebyly

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No on ten warcraft (ten oblivion jsem nehrál takže nevím) není zas až tak od věci. Jde o to, že lidi mají tendenci ve hře "přestat se kontrolovat" někteří začnou krást, podvádět, vraždit atd. a tohle by se v reálu studovalo těžko. Navíc je u onlinovek dispozici obrovský vzorek populace. Nicméně tohle má smysl u psychologů a určitě pro někoho kdo v daném oboru ví co dělá a co hledat. Btw všechny tyhle fakulty multimédií, sociálních studií a managementu jsou podle mě už z principu na ..... však víte na co.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no to by mě zajímalo, jak moc velkou vypovídací hodnotu to má pro reálný život, když mají ve hře tendenci se přestat kontrolovat ;-))) asi bych řekl, že nulovou no ale nevadí... ;-)

co se týče fakult v poslední větě, ono asi hodně záleží co se reálně na takových fakultách děje... odsuzovat ale všechny jen dle názvu... radši ne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No budete se divit ale má to vypovídací hodnotu setsakra slušnou. Když je to "jen hra" může se každej chovat jak je mu vlastní a ne jak musí... Postih oproti realitě je minimální. A jak jinak chcete zjistit vlastnosti člověka než mimo realitu, nemůžete ho přece nechat vraždit a krást v reálu.... A v té hře máte k dispozici miliony "dobrovolníků". Na druhou stranu nevěřím, že "bakalářka" bude obvykle schopná něco takového fundovaně zpracovat a posoudit, ale to už je jiná věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mě jde právě o to že v reálu má na něco takového koule málokdo, takže by to vlastně neudělal.... proto si myslím že ať už kdokoli z toho bude usuzovat cokoli tak výsledky budou prostě na dvě věci ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma to VELKY ZMYSEL - napr. inak by si nemal sancu objektivne odhadnut, aky by asi nastal velky bordel v pripade destrukcie autorit a donucovacich prostriedkov, ktore prave nutia ludi spravat sa `inak`.... ;o)

Praveze je to dost dobry model, pretoze vdaka pozorovaniu a hodnoteniu jednotlivcov pri kurze odpada vplyv absencie `verejneho faktora` (t.j. o skutkoch sa vie no nebudu za ne realne potrestany), narozdiel od anonymneho hrania...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo táááák katastrofickej scénář padne vláda/3. světová a tak.... na fallout sem zapoměl :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

třeba teorie her si s něčím takovým pohrává už dávno. akorát k tomu neměli takové množství dobrovolníků.
asi jste ještě neměl čest potkat v reálu zm.da podle teorie zm.dologie viz. www.dfens-cz.com . vůbec nemusí vypuknout třetí světová, aby někdo např. na pracovišti prováděl manévry, bojůvky, půtky, podrazy, etc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale nie je Oblivion nahodou skor singlovka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď koukám na ty přezdívky z WOW a ono je to práce z oboru čeština. Tak si říkám že práce na téma jak lidi "przní" češtinu na přezdívkách by možná pro češtináře i smysl mít mohla, na druhou stranu prvních 15 stan je obšlahnutej manuál z warcrafta a ty grafy mi přijdou pro kočku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Soudě pouze dle článku: Děvčata zkoumají zda-li se zlepší určité schopnosti člověka, bude-li si je procvičovat ve virtuálním světě. Proč ne? Také z článku není patrné, zda-li se jednalo o letní semestr, povinný předmět, či nepovinný, a zda-li se dokonce nejednalo pouze o projekt v rámci letní školy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, čemu se divíte. Na principu vytvoření kuličky z hovna jsou postavené všechny humanitní pavědy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

humanitní pavědy, ačkoli nejsou exektní a často připomínají šamanismus s magickou koulí, se dotýkají i fachidiotů, kteří nevidí za hranice své specializace, protože mimo její rámec jsou jen potrava pro markeťáky, píáristy, ... i když si mohou skálopevně myslet, že se jich to netýká

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

článok mi pripomenul toto:

"A kluk," pokračoval Weiss, "který dostane tři minus ze 'sledování televize', nemůže být tak špatný. No, myslím, že přijmeme doporučení pana Duboise. Jak by se ti líbila pěchota?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda jenom třicet komentářů pod takovýmhle tématem jo? To jste se moc nepochlapili teda. Čekal jsem, že budu moct říct, že jste stovkou příspěvků ty dvě princezny hravě překonali, ale tohle je bída. Uvědomte si, že tím ty redaktory taky živíte. Jako jóóó u některých z nich by možná ani po měsíci nebylo poznat, že drží hladovku, ale mám dojem, že tam v redakci jsou i tací, u kterých kdybych chtěl udělat co nejvěrnější voodoo panenku, tak stačí vzít žvejkačku a propíchnout ji dvěma špejlema. Ti by si měli vzít fixu a na monitor napsat: Až budou tlustí hubení, tak hubení budou studení. Aby na to nezapoměli jako.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.