Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8 za Windows 7 na trhu výrazně zaostávají

Uprime povazuji W8 za nedotazene ale takova tragedie jako Vista to urcite neni.Kdybych musel pouzivat W8 a mohl si doinstalovat classic shell nebo neco podobneho nemel byh s W8 nejmensi problem.

Nejvetsi nevyhodou W8 je to ze pro vlastniky licence na W7 neni moc duvodu upgradovat. Kdybych dnes, ale kupoval novy stroj a musel koupit i licenci na Windows asi bych dal prednost W8(menu co vyjede pri WIN +X je docela povedene)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nemám s osmičkami nejmenší problém ani bez doinstalovávání nějakých berliček. Jsou svižné, stabilní, noťas mi vydrží o dvacet minut déle, než se sedmičkami. Navíc proti sedmám si někdy hraju s Metrem a jeho programy - ale to není povinné, není problém je všechny odinstalovat a Metro používat jen jako menu Start.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Masochista :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Jediný rozdíl mezi Metrem a Startem je, že Metro je na celou obrazovku a má lepší vyhledávání. To je vše.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

sle zase horsi ergonomii pokud chci napriklad pustit neco jako administrator

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

EnableLUA = 0
;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak často to děláš, že si potřebuješ něco vynutit jako administrator? A pokud to potřebuješ, tak si strčíš zástupce na plochu nebo na lištu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ctrl + shift + enter nefuguje stejne jako v sedmickach?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V čem je horší? Kliknu 2x stejně jako u sedmiček? Ano, v Metru.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co je na vyhledávání ve Windows 8 lepšího než ve Windows 7? Mně to přijde stejné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je rychlejší a vrací relevantnější výsledky. Za tím si stojím. Vyhledáváním ve startu u W7 nejsem moc spokojený, kdežto u W8 funguje přesně tak jak by mělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale vůbec ne. Používání "Hlavní obrazovky" je buďto stejně rychlé jako "Nabídka Start"(například při hledání aplikace přes klávesnici: Win+znaky+(šipky)+Enter) anebo rychlejší (když hledám jen tak očima: Win+scroll+posun+klik).

Samozřejmě, že má Metro co vylepšovat, například další dvě velikosti dlaždic připravované pro Windows Blue by se pro lepší organizaci hodily... a rozhodně je potřeba, aby Microsoft udělal nastavování v Metru a na klasickém desktopu konzistentní (je nesmyslné, aby stejné nastavení byla zatříděno do jiné "složky", nebo aby jedno nastavení chybělo v Metru a jiné v Desktopu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak lidé mívají různé úchylky a hrátky s metrem mezi ně určitě patří, nicméně nemyslím si, že by to bylo něco vážného :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proč hrají s Metrem? Já to používal jenom jako Start. Prsotě jsem z tama spouštěl programy. Nic víc. K tomu absolutně vyhovuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho grafu vychazi, ze Linux je primo epic fail

Po 20 letech je asi tak pouzivany jako Windows 8 po trech mesicich :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

pan chce vyvolat flame?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

My tohle víme a linuxáci tomu stejně neuvěří...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nechtěl jste napsat "Mi tohle víme..."? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě naopak milý Whatsone, z grafů je krásně vidět trvale rostoucí trend a pokud sečteme všechny OS založené na Linux jádru a nebál bych se přibrat do party ani ostatní OS, tak jsme na krásných 14%. To je dost dobré na stále přetrvávající mizernou podporu ze strany výrobců HW a trvalou masírku od Miscroevilsoftu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, presne tak, taky me zahralo na srdicku, ze stoupame a linux jde nahoru. ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak zmerite pocty linuxaku ? ...
nejde to protoze nejsou prodeje, neni jeden centralni bod, ze ktereho stahuji distribuce, kazda VS skola i velka firma ma svuj mirror.

Linuxaci jsou lide z onech 20% vysoce inteligentnich lidi, tim padem se nechovaji jako ovce, nelezou na weby s bulvarnim obsahem, na FB si zprovoznili Jabber a nelezou tam pres web, nebo jej vubec nemaji, ctou prevazne tematicke weby o linuxu, konference a maji specificke zaliby, diky vyssim prijmum treba strelbu/zbrane, to vidim velice casto, dale je ted moderni se potapet, litat, popr. jsou radioamateri, ci modelari autonomnich robotu ... nic z toho masove weby nemonitoruji ....

Pak je to asi takhle, vezmu statistiky agregatoru konferenci o OSS a udelam statistiku, dozvim se, ze 90% lidi tam leze z Linuxu ....

Kdyz udelam totez na bulvarnim webu, dozvim se, ze vetsina ma windows.
Kdyby prohlizec vedel, kdo je muz a zena, pak staci udelat web kde se delaji stupidni quizy a dozvime se, ze 96% budou zeny.

Kdyz jsem logoval, kdo na VS kam leze, bylo celkem jasne, kdo je z jake fakulty a zda je to zena, nebo muz ...

Ale treba Steam ukaze, kolik je linuxovych hracu ... myslim, ze pred nedavnem jich byly 4% a pribyvaji ... a to jsem presvedcen, ze vetsina linuxaru si hraje spise se zdrojaky, nebo roboty, etc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ako tak čítam, vyzerá to, že linuxáci su aj prehnane skromný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to prilis nehrotil, protoze kazda statistika je jen tak dobra, jak si ji clovek sfalsuje. Interpretace a "pruzkumy" se delaji zasadne na miru. Objektivitu lze uspesne vyvratit.

BlackBerry, Linux nebo Windows z pohledu cile, tedy zisku informaci byl splnen a o nic jineho preci nejde, tedy minimalne co se webu tyce. Stejne tak *nixak neni ten, kdo si nakope blbuntu a otravuje stylem "win sux, linux rox". Soudny clovek rozlisuje pouziti a cestu nejmensiho odporu a nema cenu se snazit dostat treba MSSQL na Linux/FreeBSD/Solaris - to plati obousmerne. At je podil 0.0001% nebo treba 50%, zisk informace a vhodnost konkretniho pouziti byla splnena.

Ty nejlepsi weby z pohledu informaci jsou natolik proste, aby se na ne dalo pristupovat i z takoveho Lynxu. Pres laicky pohled o "archaicnosti" poskytuji relevatni informace, kde na nejaky nakrasleny Flash, Java, Silverlight kadi pes.
Krasny priklad je Wikipedia - vzhledem a zjevem prosta, ale poskytne informace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Linux stoupá pomalu ale jistě a stoupat bude stále. I to slavný XP upadá a teď bude upadat i 7(pro inteláky chci zdůraznit, že mezi posl. dvouma znakama jsem nechal mezeru!).
A taky se mi líbí jak jsou windowsáci rozhadaní. Jedni: W8 jsou na nic, druhý: W7 je lepší, a další: nejlepší je XP! A přitom každej druhej píše, že jsou wokna špatný. -> Linuxáci tahnou za jeden provaz (i přes: ubuntu x debian, KDE x gnome...).
MS nám tak akorát zničí celou CISC s tímle postupem jak postupuje! A na android si fakt nechci zvikat (ano,vím že vznik z našeho kernelu).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže od začátku je každému předkládáno, že Windows je počítač, Windows je OS, Windows je všechno co vidíte na monitoru. Pak si zkuste propagovat Linux (nebo i OSX), když Microsoft si přivlastnil celý pojem PC a tak ho lidem i cpe.

Sám jsem se zvým Linux Mintem spokojený a na čísla nemám potřebu koukat. V podstatě mi tu totiž nic nechybí, proč by mě tedy měli zajímat statistiky? Linux poroste dál, hlavně v této době, kdy do něj Valve investuje a táhne nás nahoru je na nejlepší cestě za celých těch 20let. Nikdy nebylo lépe :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Win8 jsou nejlepší OS co MS vypustil, sice to pohnojil metrem ,ale to se dá snadno obejit treba Classic Shell.Ma ale nejnizsi HW naroky a to je rozhodujici.

Ty grafy jsou uplne o nicem, identifikace OS v bowseru se da lehce zmenit, takze prezentujezte uplny nesmysly, realna situace je zcela jina, tezko rict jaka.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pán chce vyvolat flame?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pán má, co se týká Windows samotných, naprostou pravdu. A nové ovládání se dá obejít nějakým přídavným nástrojem pro hlupáky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže je to nejlepší systém, sice řádně pohnojený celou polovinou své koncepce, ale jinak ok... vy byste mě chlapci dokázali rozesmát :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není nad to, když se setká příznivce s militantním odpůrcem :) Já jsem s Windows 8 také spokojen - na notebooku s SSD z hibernace naběhnou za 3 vteřiny, mají delší výdrž na baterii. V ModerUI používám nejvíce poštovního klienta, hned vidím na živé dlaždici, zda mám nějaké nové emaily aniž bych musel spouštět velkého poštovního klienta nebo prohlížeč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, a já hibernaci nepoužívám vůbec, stačí mi Suspend-To-RAM a Windows naběhnou za sekundu ;). A ModernUI nepoužívám, pokud to jde, vůbec. Nevím, co bych tam hledal za štěstí.

Ale jako zase tak militantně se Windows 8 nebráním. Používám je proto, že byly na notebooku, který jsem si koupil.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já metro vubec nevidim kdyz mam ClaasicShell.Na vykon to taky nema vliv, prave zere min RAM a jsou lepsi drivery, takže se to na mem starem krapu dost projevi na vykonu.OS pouzivam jako platformu pro spousteni aplikaci a ty jsou rychlejsi, nez na 7.Celkove je system sviznejsi, treba minimalizace her je bleskova narozdil od prdchudcu, kde to brzdilo Aero.Jednoduse receno je 8 efektivnejsi, pokud nekomu nejde o to co je efektivní, ale co je efektni, potom jsou pro neho predchudci 8 jak delani.(pruhledny wokna a dalsi 3.14coviny)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to vsetko pekne, ale ak otazka stoji - mam legalny win7 a mam KUPIT win8, tak nevidim dovod. PC mam dost vykonne, rozdiel zanedbatelny. Ano davali win8 za smiesnu cenu, ale ani tak som do toho nesiel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale o to vůbec nejde. Jestli máš W7, tak není důvod kupovat W8. Ale když kupuješ nový počítač tak není důvod kupovat ho s W7, když můžeš mít lepší W8. Rodíl není nijak dramatický, ale neexistuje důvod W8 nemít. Jsou rychlejší a úspornější.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

je dovod kupovat W7. To, ze W8 je lepsi, je len tvoj osobny nazor a ja sa s nim nemusim stotoznovat. Existuje niekolko dovodov nemat W8.

Ak by aj bol W8 rychlejsi a uspornejsi, tak to stale niesu najvaznejsie argumenty preco by som si ho mal kupovat. Ty si kupujes najuspornejsie a najrychlesie auto? Urcite nie.

Napr. pre mna je ovela dolezitejsia ovladatelnost a intuitivnost. Ta u MS postupne uspesne klesa u vsetkych nasledovnikov XP. Tiez mi vadi cim dalej tym vecsia snaha o "inteligenty" OS a snaha silou mocou robit nejake mzeny. Toto fakt nemusim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je zprzněný hlavně grafický návrh. Sice se to pár jedincům líbí, ale podle mě jsou v tom brutální ergonomické kiksy. To že je desktop ošklivější díky "neplastickým" prvkům beru jen jako subjektvní názor, nicméně lidské oči mají rády křivky a struktury (porovnej secesní dům a skleněnohliníkový krychlózní palác, co člověka asi bude déle bavit pozorovat).

Zpět k tomu návrhu Metra nemetra. Ovládání je rozstřeleno do různých stran, což je zjevně kvůli dotykům, ale proč na velkém monitoru?

Veliké fonty s gigantickým odřádkováním, jak pro slepce.

Nevyužité plochy pro informace a přitom hned vedle je dlouhý seznam co se nevejde na monitor a musí se rolovat, kolikrát i několik stránek dolů - tohle je na úškrcení návrháře. Je to jak okoukané z propagačních materiálů, kde je na velké ploše málo užitečného textu. Navíc velké monitory nejsou mobil. Hodně informací na malé ploše se vyhodnocuje daleko lépe než nařaděné informace s velikými neužitečnými plochami.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To spíš vypadá, že MS v rámci marketingu na prosazení toho jejich Epic Failu investuje i do placených diskutérů ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Borowitz imho není placený diskutér. Všimni si, on používá ClassicShell ;). To by placený diskutér nedělal. Ten by tlačil v před ModernUI, protože o ničem jiném dohromady ty Windows 8 nejsou (na to ostatní by stačil Service Pack 2 pro sedmičky).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ani uz to nectu cely, ale úplaceny nejsem, to bych raci posel nez delat nekomu reklamu.Ja sem proste objektivní na zaklade zkusenosti s OS z Redmondu.Metro nemam rad a ani bych ho bez CalssicShell nepouzival, to je jeho jedina slabost a nechapu proc MS toto nuti vsem uzivatelum.Na druhou stranu je vyborny Task manager, takze ti mne docela potesili.OS je pro me jak uz sem zminil platforma mezi HW a SW, nepouzivam OS, ale aplikace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze podla teba tie stamiliony BFU (pre ltorych je pocitac prostriedok) na planete sa vrtaju v systeme a hladaju sposob, ako ojekabatit statistiky, aby sa OS v browseri indentifikoval inak.

Clovece ty nemas potuchy co je to BFU (z hladiska IT) a co vie, resp. co nevie. BFU casto krat nevie kliknut na ikonu a browsovanie po adresarovej strukture je vrchol inteligencie.

Ja osobne (podobne ako drviva vacsina populacie) som zasa BFU pre auta, ale to je uz fenomen sucasnej doby. Skodovka 100 bola ine kafe, vymenit ziarovku na dnesnych autach bezny clovek nedokaze. Nehovoriac o inych svojpomocnych opravach. V kazdej branzi je 90 - 99 - 99,9% - 99,99% BFU (inak povedane drviva vacsina). Este si asi nepocul ako sa znemil svet prvotnopospolnou revoluciou pred cca 10 tisic rokmi a hlavne priemyselnou revoluciou pre 3 storociami? Pred prvotnopospolnou revoluciou Homo Sapiens zil kocovnym a loveckym zivotom. Existovali tlupy jedincov o velkosti 2-3 tucty, vynimocne viac. Nie vsak viac ako radovo sto. Jednoducho NEEXISTOVALI mesta, pretoze pri to sposobe zivota to nebolo mozne! Ti ludia by sa neuzivili. V tej tlupe musel kazdy vediet takmer vsetko. Samozrejme existovali specializacie (niekto lepsie hadzal ostepom a kamenom, niekto bol zrucny ked stahovali kozu zo zvierata ...), ale kazdy vedel velmi vela zo svojej muzskej ci zenkej role. V domestifikaciou zvierat a pestovamim rastlin sa specializacia vyhrotila a vznikali prva remesla, povolania.... No a s priemyselnou revoluciou sa extrem dotiahol do dokonalosti (myslene vseobecne, nielen v tovarni za beziacim pasom). Vies si vypestovat obilie a spravit z neho chleba? Alebo opravit si topanky? Alebo opravit konovi podkovu? Alebo postavit most? Alebo v dnesnej dobe: vies vyrobit pocitac ci mobil (myslim jednotlive cipy, dosky, nie poskladat ho z komponentov). Vies si vyrobit auto, TV, oblecenie, vies pilotovat lietadlo, riadit jadrovu elektraren? A takto mozem pokracovat do vecera ... V kazdej cinnosti je vlastne 90 - 99 - 99,9% - 99,99% ludi BFU. Pozor, plati to aj o takych na oko "trapnych" a mechanickych cinostiach ako pokladnicka v Lidli!!! Pretoze keby si si tam sadol ty, po 10 minutach by sa vytvorila taka rada, ze by si ohluchol z nadavok. Clovek sa vzdy a vsade musi zapracovat, ziskat skusenosti, vedomosti, zrucnosti, navyky ... ide len o narocnosti prace (ci uz fyzicku alebo dusevnu).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ROFL

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co vidím ve firmě, tak se toho lidi akorát bojí, IT oddělení se snažilo procpat 8čky na ntb pro servisáky, to byl horor :)

Já 8čky miluju kvůli IIS8, tam sice m$ stále jen dohání linux, ale všechno je to ve win tak pěkně integrované do sebe :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna u servisáků bych čekal, že jim to vadit nebude (Windows 8 jsou na rozdíl od Windows Vista použitelné). Nicméně vyloženě je tam procpat? Proč?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych taky cekal ze odborni novinari budou psat o Windows 8 pravdu a ne nesmysly. Porad popisujete spoustu pseudo problemu, ktery ten system ma, ale ty skutecne co tam jsou, ktere muzou prave zpozdovat (pripadne zcela zabranit) nasazeni ve firmach o tech nejspis ani netusite. Hloupe je ze se tak chovaji bohuzel snad vsichni novinari.

PS: K te statistice. Doporucuji mrknout na http://store.steampowered.com/hwsurvey ... tu maji Win8 skoro 10% . Je to dane tim, ze ti co nejcasteji meni HW respektive vic se o PC zajimaji castejc prechazi na novejsi. Chtit po lidech co ani nevi co maji za operacni system aby presli na Win 8 je usmevne. Tito lide prejdou nejdriv az doslouzi soucasny HW a to muze byt klidne i za vic jak 10 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ve firmách už mají stejný problém W7, prostě 64 bit spousta firemních aplikací nezkousne. A to vůbec nemluvím o tiskárnách.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No zrovna tohle jsem na zrovna na mysli nemel, ale je to taky pravda. Ten seznam duvodu je ukrutne dlouhy, bohuzel.

Ja myslel hlavne to, ze je potreba pro plnohodnotnou funkcnost upgradovat kompletne i infrastrukturu, pac posledni dobou je vse strasne propojene a strasne to vyzaduje odpovidajici verze toho s cim komunikuje. Takze kdyz je Active Directory 2008 R2 tak to je spatne, ale da se. Kdyz je Active Directory 2003 ... tak to sice nejak funguje, ale prave to "nejak". No a zkuste si rict, ze prejdete novejsi AD v holdingu s vice jak 10ti domenama, kde si kazdy dela skoro co chce (az na par zakladnich pravidel). No prace na nekolik let :D .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nuz dalo sa to ocakavat. Vo firmach po W8 moc nepojdu (potrebuju odskusany a stabilny system s dlhsou prevadzkou) preto mnohe firmy maju Win2000 a XP, popripade pred rokom prechadzali na Win7.

Pokial chce MS zvysit podiel, bude musiet vyjst v ustreti firmam, bezny uzivatelia s ModernUI spokojny mozu byt ale firmy nie, tam je vyssia konzervativita.
Uz v case beta testingu sa upozornovalo na par veci a pre mnohych je problem si najst a nainstalovat ClassicShell. (Bezny uzivatelia).

Osobne som sa tiez vratil k W7 a pockam si radsej na to, ako zapracuju do SP1 (Blue) pripomienky.

Inak zarazil ma pristup MicroSoftu k nahlasovaniu bugov a problemov s drivermi. Je to ako busit do betonovej steny :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych se o W8 nebal, M$ prestane brzy prodavat cokoliv jineho pres OEM kanal, mozna uplne, necha moznost mit jine verze jen korporacim a vsem ostatnim W8 VNUTI ... a lide si je nechaji vnutit RADI vcetne vsech smirovacich tech a jeste si budou mlaskat, jak to s nema M$ mysli dobre a jak vse za ne vyresil a ze vsichni chteji to same ;-))

Hold nemate na vyber ala KDE vs Gnome vs XFCE vs IceWM vs OpenBox vs ...... az po XBMC jako WM

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Lidi neblbněte, je to jako s čímkoliv jiným, stačí si s tím den hrát a nakonec zjistíte že je to stejně pohodové jako ve W7. Všichni v mém okolí už mají na nových NB W8 a to tam od dodavatele měli W7 :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mozno. Bol som oficialny tester W8 (nie public) a musim povedat ze je tam vela chyb.
Preto na Desktope W7 + Mint 13 LTS a na notebooku (povodne W8) iba Mint 13 LTS.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Muze se to zdat jako nepodstatna blbost, ale pro me je zatim nejvetsi problem Win8 jejich neuveritelna osklivost. Ja si proste nedokazu predstavit, ze se na neco takovyho budu divat pul dne v kuse. Nic tam nejde poradne nastavit, skoro vsechno je tam narvany natvrdo. "Oficialne" si muzu prebarvit tak akorat okraje oken, "neoficialne" pak muzu prekopat v registrech pozustatky nastaveni z predchozich verzi Windows, na ktery uz ale stejne vetsina systemu kasle. Ve vysledku mam moznosti nastaveni vzhledu zhruba stejny a misty i horsi nez ve Win3.11. Co je tohle za pokrok? :\

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Měl bys přejít na linux, kokrétně na KDE ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To neklapne, ten napad jsem uz kdysi mel, ale nejde to. S tucnakem jsme kamosi na serveru, ale na desktopu to proste nefunguje, coz je dany tim, ze ve Windows si "buduju hnizdo" pres patnact let, reseni vsech mych potreb mam vypilovany k dokonalosti a vymena systemu znamena vsechno zahodit a zacit znovu. A neprijde mi, ze by vysledek mohl byt tak vyrazne lepsi, aby to stalo za to.

Ale jinak ano, pokud jde o moznosti prizpusobeni vzhledu, tak u KDE by se v MS klidne trosku inspirovat mohli. Ja ve skutecnosti nechci zadny silenosti, zadny graficky orgie, prave naopak, vzdyt ja jsem zastance jednoduchyho a elegantniho klasickyho Win9x stylu. Je to smutny, ale to je ta nejkonfigurovatelnejsi vec, kterou MS kdy udelal. Kdyz chci system "do zelena" neni problem. Kdyz mi hrabne a budu chtit celej system ruzovej, tak si to klidne muzu nastavit.

Win8 mi umozni zmenit ramecek okna, ale tvrdosijne trvaj na tom, ze hromada veci (menu, tlacitka, ...) musi mit stale jen ten jeden vyblitej odstin modry, takze vysledek nestoji za nic.

Nebo treba fonty, moje "oblibeny" tema. V klasickym stylu byla aspon nejaka (ne prilis velka) snaha podporovat vlastni nastaveni. Od WinVista na to MS kasle a proste natvrdo pere vsude Segoe UI. Zaroven ale za ty roky neni schopnej to teda aspon sjednotit, takze i nejnovejsi system je nesourodej splacanec, kde pulka oken ma natvrdo Segoe UI, pulka Tahomu a v nekterych zakoutich, ktery pochazi jeste ze starsi doby, by se nasla i nejaka varianta Sans Serifu. To fakt nikdo nevidi, jak priserne to vypada?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ošklivost ? Dělám jak na W8 a W7 a v podstatě si ani neuvědomuji, že dělám jinde. Celkově je ta drobná jinost ve W8 daň za podporu pro dotekový display a kompatibilitu s dalšími MS zařízeními.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem estet. ;) Aeru ve Win7, i kdyz ho nepouzivam, se neda uprit urcita elegance, proste minimalne na prvni pohled to vypada hezky. Klasickej vzhled zase svoji okoukanost, ktera uz tam proste po tolika letech je, vynahrazuje moznostma nastaveni. Ano, tvarove je to porad stejny, ale moznost nastaveni naprosto libovolnych barev dela hodne. Win8 je takova divna nevyrazna zplostenina, kde zadna elegance neni ani v naznaku.
Samozrejme ze u systemu jde primarne o jiny veci. Ale pokud na to koukam nekolik hodin kazdej den, tak preferuju neco na pohled prijemnyho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Barvy se daji ve Windows 8 nastavit upne stejne jako ve Win7 jen tam neni ta pruhlednost.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Až tak detailně ne. Nejde třeba nastavit barva textu v záhlaví okna, je tam furt černá. Takže si uděláš černé rámy, ale text tam zůstane černý. Jediná user-friendly možnost je nastavit bílé kontrastní schéma, to udělá font bílý, ale to schéma vypadá naprosto šíleně ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chci říct - tohle v osmičkách chybí. Jestli to tam je, tak jsem to nenašel :)
http://www.abload.de/img/barvy_spjbs.png

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, zhruba tak stejne blbe nebo jeste o trosku hur nez ve Win7 s Aerem. ;) Je pekny, ze si muzu prebarvit okraje oken a taskbar, akorat ze pouzitelnych barev, ktery budou nejak rozumne vypadat v kombinaci se vzdy modrym vysvicenim tlacitek, polozek v menu, atd.. neni zase tolik.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz sem koupil XP-ečka mel jsem licencny stitek s kodem, to iste i u Vist a 7, jenže ti pitomé Windows 8 uz nemaji zadny kod jenom logo a tak kdyz mi spadne pevny disk nebo se na obnovovacim oddilu neco poroucha muzu akurat tak volat prodejcum pocitacu a notebooku(žrat si nervy dokonale), ako takovou svinarnu a pitomost aby nekdo setril na licencnym stitku a nasilu nas nutil 8 uzivat to je krasne padle na hlavu s celym smradlavym Microsoftem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tam stitek neni tak se pri instalaci kod nezadava, protoze si ho Windows 8 nactou z UEFI (nastupce BIOSu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, OEM Windows 8 štítky nemají, protože jsou v BIOSu. Takže Recovery normálně projde na nový disk zcela bez problémů a bez nutnosti zadávat někam nějaké číslo. Technicky vzato to podobně fungovalo už s Windows 7, akorát v BIOSu byl trošku obecnější indikátor legálnosti (tak obecný, že nebyl až tak velký problém ho zneužít a zkopírovat na jiný počítač ;). Štítky na počítačích byly pozůstatky z dřívějších dob, být to tam technicky vzato nemuselo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Windows 7 vyšlo ve stejný den, jako Windows 8? To se mi nezdá. Proto je srovnání vašich grafů z 20. března 2010 / 2013 nefér.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zajimavy je take rust podilu linuxu a androidu cimz jsem vcelku potesen :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, ja tim potesen nejsem, v realu zadny rust linuxu neni, takze to spis znamena, ze se na tenhle server stahuji lidi z zumpy ceskeho interentu .... z roota:o)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tvym nepotesenim jsem potesen :) Co treba zacit cist MojeOkna.cz a sem se uz nevracet?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V dobe uvedeni W7 byly obchody zaplaveny notebooky a pocitaci s W7 ..... situace s W8 je tristni, prakticky nic nikde neni. A pocitam, ze tak zhruba 95% trhu jsou kupovane pocitace s predinstalovanym systemem, skladacek je jen minimum.
V dnesni dobe se v CR (a nejspis vetsine sveta) nedaji najit v obchodech tablety s windows, samy nedodelek s androidem, tak co se kdo divi? A notebooku s W8 a pochopitelne dotykovou obrazovkou, tak ty se snad ani nedaji koupit, mozna za nejakou skandalni castku ....
Pocitam, ze v dobe, kdy se konecne do zbytku sveta (a ne jen USA, Korea a Japonsko) zacnou dostavat plnohodnotne zarizeni s W8, tak uz tu budou W9 .....
Mimochodem, vi nekdo jak to bude s cenou W9 nebo windows blue nebo jak to nazyvat? Indikace jsou, ze to bude vesmes tabletova verze a ne pro klasicke PC .... nebo to bude jen SP1 pro W8 zdarma? Nebo zcela novy system za nove penize? Vi to nekdo?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

omlouvám se za tak trochu off topic, ale nedá mi to. Windows 7 jsem po počáteční nedůvěře přišel skutečně na chuť, jen pár drobností se mi nelíbí - rozlezlá nastavení, která se všemožně snaží myslet za uživatele, ale to se dá překousnout. Co mě ale fakt točí je "bublinová" nápověda. Zkoušel jste si ji někdo ? Takový ten otazníček vedle tlačítek pro minimalizaci/maximalizaci/zavření okna. Od dob Win95, blahé paměti, bylo možno pomocí toho nástroje obdržet stručnou nápovědu ke konkrétnímu prvku aplikace v bublině. Ovšem ve Windows 7 (nevím jak je to Vistě) se otevře regulérní okno helpu s VELMI obecnou nápovědou, ze které se toho prd dozvíte. Zaregistroval to ještě někdo ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.