Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podíl Windows mezi smartphony padá ke dnu

budu jeden z tech co jeden windows phone pri pristim nakupu nahradi za Android, ne primo muj pac ja mam Android priparne odzacatku, ale u partnerky jsem zvolil win v domeni ze ji bude vyhovovat, po case zacina zjistovat ze ji nevyhovuje, a podobne to ocekavam i v oblasti desktopu pokud si v Microsoftu nekdo neuvedomi co za nesmyslny kroky delaj, Chorme OS jim zacne casem podle me taky slusne zatapet, nebude to hned, ale casem casem :)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

přesně, neandrtálec a zloděj Microsoft snad bude už jen historie, pomůže to všem

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jasně všichni se poděláme z Chrome OS na desktopu. To už tady bylo tolikrát jak desktop winy skončí. Faktem je, že univerzální aplikace jedou jak na WIN10 telefonu, tak desktopu a to je něco, co ti nenabídne ani apple, ani android. Blíž má tomu Apple, který díky tomu, že prodává i macbooky a macpro má možnost sjednotit svůj desktop a mobilní OS. Google ale nemůže udělat nic, prodejnost jeho chrome OS zařízení je nula, nemá tedy s čím sjednocovat. Pokud by snad takový systém napsal, jaký by byl důvod k přechodu na chrome OS na desktopu, když si tam nebudu moct spustit windows apky? To už raději zvolím rovnou osvědčený linux, kde mám btw možnost wine a spoustu nativních apek. Chrome OS je mimo a ví to i všichni ti, kteří mi dají mínus :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Univerzální aplikace na iOS a OSX nejsou a nebudou, i když je iOS ořezanou verzí OSX. Tudíž většina kódu při psaní aplikace je stejná pro OSX i iOS, aplikace se vytváří ve stejném vývojovém prostředí XCode. Důvodem proč nejsou univerzální aplikace je prostý, odlišné uživatelské rozhraní způsob použití. Bylo to rozumné rozhodnutí Jobse a jeho týmu a opravdu nestojím o aplikace co počítají s kurzorem myši nebo rolovacími submenu na iOS. Toto rozdělení umožňuje vytvoření aplikace s tím nejlepším, co daná platforma přináší, s tím nejoptimálnějším uživatelským rozhraním. Takže mobilní aplikace může používat stejná data jako dektopová, může mít stejné funkce, ale univerzalita by byla cesta do pekel. Na ostatních platformách je to stejné, uživatel MS nebo Google nemá jinak tvarované ruce, jinak naskládané prsty nebo jiné svaly, aby např. zahodil klávesnici a myš na desktopu a vše ovládal před dotykový monitor. Je to stejné jako prosadit řídítka do auta a volant na motorku. Pro univerzalistu jsou to vše motorová vozidla, tudíž ať je to stejné. Ovšem řídítka v autě jsou ještě skousnutelná, ale volant na motorce je cesta k pořádně rozbité hubě.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

"Důvodem proč nejsou univerzální aplikace je prostý, odlišné uživatelské rozhraní způsob použití. "
Ano s tím se dá souhlasit. Je několik cest - buď se desktop apka udělá primárně pro ovládání na desktopu a pak se blbě ovládá na handheldu anebo se udělá primárně pro handheld a na desktopu se dá stále ovládat ok, jen je všechno takové větší, dlaždicovější. Netřeba říkat jakou cestou se Microsoft vydal. Jde o to, že je to spíše o zvyku. trefit se do velkých buttonů, dlaždic atd. není přece problém (když jste schopni trefit se do menších). Prostě největší výtka k těm univerzálním apkám je, že lidé nejsou zvyklí a mají jasná konzervativní očekávání. Podívejte se jen co způsobily desktopové WIN8, stačilo jen ubrat tlačítko START a lidé se mohli zbláznit. W10 které ho mají jsou všeobecně lépe přijímány, přitom prakticky v tom není rozdíl, START ve win 10 mi jen otevře tu stejnou dlaždicovou nabídku, kterou jsme měli ve win8. Většina lidí chce desktop OS aby vypadal ala win95 a cokoliv jiného se jim nebude líbit. Ve skutečnosti tedy není problém ergonomický, jako spíš jistá konzervativnost uživatele. Smartphony jsou naopak mladší, tam nikomu W8/10 dlaždice nevadí (pokud ano, tak by Vám měli vadit i widgety v androidu, neboť je to totéž)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

akorat ze na androidu si mohu zvolit launcher, ktery nejlepe vyhovuje moji koncervativni povaze (Holo launcher for ICS)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Celý problém je v tom, že teoreticky je možné udělat perfektní univerzální aplikaci, co by se sama přizpůsobovala prostředí a druhu použití. Ovšem šedá realita života je, že by to byla naprosto výjimečná aplikace. Bohužel dnes je velké množství aplikací od renomovaných/ velkých firem, které kulhají na obě nohy i na desktopu, pro který jsou primárně vytvářeny a za které se tvrdě platí :((

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Univerzální aplikace, kromě toho, že je to z podstaty nesmysl tak jak to implementuje Microsoft totiž vůbec nejsou univerzální, jsou to obyčejné ARMové apky s desktopovým rozhraním.

Proč univerzální aplikace nejsou krok ku předu?
Protože nikoho nezajímají, nikdo je nechce vyvíjet, nemají žádnou budoucnost.

Kdo argumentuje, že Widle mají univerzální aplikace, tak je hloupý fanboy firmy, která se výhledově stane historií i na desktopu, pokud nepředstaví vlastní MS Linux, který by nahradil Spyware10.

Chromebooků se prodalo letos v USA víc než iPadů...

Chromý OS má vzestupnou tendenci...
Spyware 10 klesající tržní podíl, kdo nehraje hry a vyžaduje z nějakého důvodu desktop pc, tak stejně volí linux.

Tak jako je dnes mrtvá platforma mobilní Windows, budou mrtvé Widle i na desktopu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne neustale omilana vyhoda univerzalnich aplikaci. Jeste jsem nevidel jedinou, kde by to byla opravdu vyhoda. Vzdy je to nejaky polofunkcni soft, ktery se neprakticky ovlada.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

tak apky jako W10 počasí - netřeba nic moc ovládat, spíše se díváš, stejná na desktopu i telefonu.
Nebo hry - dám ti příklad: oblíbený World of tanks Blitz - dá se hrát jak na desktopu W10, tak telefonu.
Uvědom si, že výhoda univerzální apky je v tom, že na Windows Phone by vzhledem k jeho podílu na trhu tu hru nikdo nevydal. Tím, že je to univerzální W10 apka, tak W10 desktop byl již natolik atraktivní aby pro něj wargaming tu hru vydal a jako vedlejší efekt tím pádem funguje i na telefonu. Chápeš? Je to způsob jak si zajistit dostatek apek i na platformu která má <1% trhu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja treba nechapu, proc MS uz davno neudelal neco jako "zive" desktopove ikony. Proc nenabehne PC na plochu a treba vpravo nahore nemam ikonu s aktualni teplotou a po kliknuti se nespusti aplikace pocasi? Porad to bude plocha jak od dob 95, takze nikdo nebude rvat, ze ma nejakou hruzu pres celou obrazovku. Windows Vista mela miniaplikace, ale v te dobe to zralo dost prostredku, ted to zvladne i mobil levou zadni.

Ja chapu, ze univerzalni aplikace jsou vyhodne pro MS. Ale co z toho ma vyvojar? Kdyz udela univerzalni aplikaci, tak tim odrizne velkou hromadu uzivatelu starsich desktopovych Win. A to jen proto, aby si to mohlo nainstalovat par lidi na mobil? Kdyz udela klasickou aplikaci, tak pobezi na starsich Win i na Win10.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"prodejnost jeho chrome OS zařízení je nula" - zajimave ze posledni dobou vsude ctu, jak prodeje chromeOS stoupaji:
http://androidmarket.cz/ruzne/prodeje-chromebooku-do-skolstvi-v-usa-popr...
a jinde..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, do školství. U nás Microsoft taky prodává do školství hodně, že? Stačí dát výhodnou cenu.

Za plnou je to pak už horší...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Alespoň se shodnete, že prodeje Chrome OS není nula, ale něco víc, mimo jiné do školství :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je, jestli je nejaky duvod vytvaret univerzalni aplikace. Mobilni Win maji smesnych 0,7% trhu a z toho je WM10 jen nejakych 10%, tj. 0,07%

Chrome OS a Android na telefonu a spolecne aplikace muze davat smysl
http://www.svetmobilne.cz/potvrzeno-aplikace-z-google-play-zamiri-na-chr...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a kolik jaký podíl má ChromeOS? ještě méně než 0,7%. Jaký má smysl vytvářet tedy univerzální apku zde? O nic větší. A na desktop s win10 si android apku pustím stejně, např. přes blue stacks.
Jinak z pohledu Microsoftu mohou být pro univerzální apky další důvody - nejedou např. přes wine na linuxu, leda by si to člověk virtualizoval celé i s win10 a to není zrovna ideální. Dále tím nutí lidi přecházet na win10, ve win7 taky univerzální apky nejedou + mohou stále udržovat při životě W10 telefony. Kdyby na nich nešly nové apky vůbec, mohli by to zaříznout rovnou. Přitom je to rozhodně dobrý mobilní OS. Ti, co jej kritizují ho obvykle neviděli ani z rychlíku, maximálně před pár lety měli v ruce na 5 minut telefon ještě s WP7.5/7.8 nikoliv poslední build win10 to je pak takové srovnání jako víte co...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zadny, taky nikdo nebude pro Chrome OS vytvaret nove, zpetne nekompatibilni aplikace. Budou tam fungovat existujici aplikace pro Android.

Prosim te, jaka opravdu zasadni aplikace je jen jako univerzalni aplikace pro Windows 10 a donutila by te prejit i kdyz bys je jinak nechtel? To by me fakt zajimalo :)

MS by snad mel mobilni Windows poradne privest k zivotu, ne se snazit roky dychat do "mrtvoly" a udrzovat ji tim pri zivote. To muze delat aplikace pro stare Windows Mobile 6 a taky je tim udrzovat pri zivote :)

Myslim, ze se MS pokousi o novy a dalsi "restart", polovinu majitelu Lumii poslal do prd... hned rozhodnutim o neaktualizaci z WP8, druhou pulku posle do stejneho mista o trochu pozdeji. A ted doufa, ze bez novych Lumii zacnou ostatni vyrobci vyrabet mobily s WM a tim snad pritahnou vyvojare a nove uzivatele. A vubec bych se nedivil, kdyby za pul roku, rok vydal nejakou vetsi aktualizaci Win10, predstavil univerzalni (a opet nekompatibilni) aplikace v.2 a zbytek Lumii by ten upgrade uz nedostal.

Mimochodem mobilni Windows pouzivam jako primarni telefon pres 2 roky, ale posledni vyvoj se mi jako uzivateli fakt nelibi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a jakou verzi WP používáš a co konkrétního se ti nelíbí? Poslední ofiko build WP10 (žádný insider) asi měsíc starý je podle mě nej OS co jsem kdy měl, za měsíc používání jsem nemusel jedinkrát! restartovat, žádný záškub, pád aplikaci za celý měsíc! používání. Tohle se mi ještě nikdy nestalo. Svůj poslední android 4.2 jsem musel pravidelně cca co týden až dva restartovat, WP7/8 alespoň jednou měsíčně pád apky a podobně

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemuset telefon restartovat jednou za měsíc (ani dva či tři) je snad základní standard a ne výhoda. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WP 8.1 a na muj Ativ S oficialne WP10 nedostanu (s cimz jsem ani nepocital). Ale nejde o muj mobil.

Vadi mi, ze to vypada, jako kdyby MS netusil co s mobilnimi Win a tak se celkem bez problemu "zahazuji" predchozi uzivatele, radikalne meni dulezite informace...atd.
- nejprve Win10 pro vsechny telefony s WP8, pak sotva pro pulku Lumii
- vydani Lumii 950 ve stavu, za ktery by se musel stydet i noname cinsky vyrobce mobilu
- rusi vychozi aplikace - v posledni dobe treba radio a myslim jeste neco dalsiho, proc je jen neprestal rozvijet a nenechal v nabidce?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

s tím se nedá, než souhlasit. Já byl vždy zastánce WP, ale s přístupem, který MS u desítek zvolil mě neskutečně vytočil. Sliby o W10 pro všechny W8 mobily vzali během jediného dne za své (oficiálně jde aktualizovat skutečně ani ne polovina). Microsoft Edge ... jak bych to řekl slušně ... ah "průjem" je asi správné slovo ... zlaté IE v 7.5/7.8/8/8.1 - to umí alespoň blbá gesta!!!!
A hřebíček do rakve přidává má na*ranost z nefunkčního sdílení internetu. Jak telefonu zhasne display, tak se klienti odpojí. Základní funkci systému, která fungovala vrámci "zlepšení" poserou.

Před půl rokem jsem začal vyvíjet novou verzi vlastní aplikace - a vzhledem ke slibům o W10 na všechny W8 jsem se rozhodl jí rovnou dělat v UWP. Pak Se dozvím, že se patrně jednalo o apríl. Takže mám téměř hotovou appku a výsledek? vypouštět jí ani nemá smysl, protože téměř nejsou telefony, na kterých appka poběží. Tedy začínám s přepisem komponent do WP8 a na android (pomocí Xamarinu). Asi už chápete mou náladu ...

Ale ano - můžu si za to sám - nemám slepě věřit kecům firmě, která po změně vedení dělá kroky, které jakoby tahala z křišťálové koule ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mobilní Windows mají směšných 4% trhu, ne 0,7. A například v ČR kolem 10%, víceméně shodně s iOS.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V těch statistikách od Gartneru je 0,7 %.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsi přišel na to, že mobilní Windows mají v ČR kolem 10%?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem několik měsíců nepotkal v Praze jediného člověka s Lumií, všichni mají iPhone nebo android.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si poupravit tvé tvrzení. Nehodlám se bavit o tom, kolik je čeho v Praze víc... ale dodám jen jedno - každý člověk (většinou slepice s kabelkami MK a podobně) se s tím telefonem musí ukazovat. Naproti tomu uživatelé WP tu potřebu nemají...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

o vsech nic nepisu, stouralove a nerdove si budou dal rozebirat OS keterej jim zrovna v tu chvili prijde cool, nekdo linux, nekdo win, a nekdo dalsi zase jinej OS, drtive vetsine lidi je ale u zadnice jak se to co jim zprovoznuje treba notebook jmenuje a jestli to ma nasvedomi Microsoft nebo Google, pokud jim na tom pojede to co chtej aby jim na tom jelo tak jim to staci ;)

do 10 let muze bejt situace uplne jina a win muzou i na desktopu paberkovat, tohle vsechno zavisi jen na tom kdo jim ten OS predklada kdys si porizujou treba notebook a jestli jim dokaze rict to co potrebujou sliset

momochodem zajimava teze, ja si tak ctu tady clanky okolo a docitam se ze Google naopak postupne sjednocuje Android a Chrome OS, treba i tim ze umoznuje aby applikace z google play fungovali pro Chrome OS, a ze je tam prodejnost nula? a co jako?

neni Android a ChromeOS nahodou na Linuxu? a jak vis ze dobudoucna nebude Android robustnejsi a stale vice pripravenejsi i na dobustnejsi HW a neprebere funkce Chrome OS aby z toho byl OS pouzitelnej jak na PC tak na mobilni platforme? ty jsi to nekde vycetl z vestecky koule ze takove plany v Googlu dobudoucna nemaj?

a minusy ti nikdo normalni nedava, minusy davaj jen blbci co nevedej co napsat a tak kdys videj nejakej nick co je sere tak daj minus jen z jejich principu, predpokladam ze minusy nedavas :) ja se priznam ja nedavam ani plusy ani minusy, prijde me to zbytecne

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Faktem je, že univerzální aplikace jedou jak na WIN10 telefonu, tak desktopu a to je něco, co ti nenabídne ani apple, ani android"

Faktem je, ze tobe i MS unika, ze je to absolutne jedno.

Kdyz jsem vyvojar aplikaci pro desktop, musim se zamerit na vsechny relevantni verze windows, abych oslovil co nejvic zakazniku. Tudiz je jedno jak udelam verzi pro Win10, kdyz stejne musim udelat aby fungovala i na 7 a 8.

Kdyz vyvijim pro mobily, tak stejne musim udelat dve ruzny appky pro iOS a Android.

Vis proc ? protoze trzni podil. Velkost mnoziny potencialnich zakazniku je absolutne nadrazena technologii, kterou implentujes dany software. Muzes slintat kolik chces, pokud bude win10 na 10-20% desktopech a 1% mobilech tak ti budou vsichni vyvojari na UWP a zvysoka vis co...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě se psát UWP vyplatí i podle podílu na trhu:
http://store.steampowered.com/hwsurvey
platformy schopné běhu UWP:
W10 64bit - 38,18%
W10 32bit 1,33%
Windows Phone 10 - 0,7%

Můžeme polemizovat nad tím jestli mohu ta čísla prostě jen sečíst, nicméně psát apku pro cca 40% zařízení je podle tebe málo?

Podívej, poslední dobou se začali přes W10 store prodávat AAA herní tituly. Start byl sice ne úplně povedený (borderless režim namísto fullscreen, nefunkčnost vsync, freesync,gsync). Ta synchronizace už byla vyřešena, až vyřeší zbytek nebude důvot si takové apky nekupovat. Mám pocit, že lidé se začínají bát, že by se to mohlo MS povést. Do budoucna to třeba předběhne Steam (netřeba instalovat dodatečný SW). Prostě lidé dnes chtějí všechno jednoduché, prostě koupí v sámošce počítač, doma rozbalí a hned tam mají store a nemusí instalovat ani Steam. Až se stane dominantní platformou (už teď mají dost), tak přibyde logicky i více univerzál apek, tedy i apek, které pojedou na telefonech. Takový scénář mi přijde mnohem uvěřitelnější (vzhledem k podílu W10), než to, že bude android/chrome OS na desktopu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

kdys si myslis ze je to 40%, tak to ti doporucuju ty appky zacit pro ne psat, budes miliardar ;) nebyla nahodou tahle zprava o smartphonech?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

není to jedno když UWP běží i na desktopu? Netýká se snad UWP smartphonů s WIN? Narozdíl od ostatních se stále držím tématu diskuze. BTW já si ten podíl nevymyslel, myslí si ho Steam, ale klidně ho nařkni ze lži, mé ego tím neutrpí :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A tak jako jsou smartphony s win mrtva platoforma tak je stejne mrtvy i UWP na desktopu. Vyvijel by pro to jen blazen.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Steam ma statistiku podilu platforem jako je Android, iOS a winphone? oni se zabejvaj distribuci na Android, appstore a ten stor co ma Microsoft? to je pro me novinka

asi jsem divnej ale na desktopu neprovozuju vedomne asi zadnou appku co je na winphone

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Můžeme polemizovat nad tím jestli mohu ta čísla prostě jen sečíst,"

Ne, nad tim opravdu polemizovat nemuzeme ;) je to docela snadne: scitat jablka s hruskami nelze...

"nicméně psát apku pro cca 40% zařízení je podle tebe málo? "

Takze jemny priklad z matematiky... Pocitam-li 1 miliardu PC na celem svete a 3 miliardy smartfounu (nedavne odhady), tak mi vychazi dle tvych procent: 40% z 1G + 0.7% z 3G = 421 milionu, coz je zhruba 10.5% vsech zarizeni. Takze.. ehmm.. jo je to malo :)

"Do budoucna to třeba předběhne Steam (netřeba instalovat dodatečný SW)"

Skvela teorie. Akurat ti opet unikaji jiste drobnosti. Treba
1) Steam uz tady nejaky patek je, a spousta lidi ma nakoupeno spoustu her, ktere chteji hrat...
2) Steam uz davno neni jen nakupni platforma. Mas tam workshopy, tuny uzivateli vytvoreneho obsahu, komunitu - spousta lidi tam ma pratele s kterymi hraji, atd...

"neni treba nic instalovat" jako motivace mohlo fungovat v dobach Netscape. U Steamu to bude drobet tezsi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A vis ze je to statistika platici jen pro "herni" zarizeni, ze? Pokud by treba 90% PC nemelo nainstalovany steam, tak by se tech tvych 40% hernich PC s Win10 smrsklo na celkove 4%.

Ano, kdyz budes delat hru, tak muzes o UWP uvazovat, ale treba u vyvoje aplikace s nejlepsimi thajskymi recepty ti je nejaka statistika hernich PC ukradena :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vsechny tri "univerzalni aplikace" bezej jak na mobilu tak na desktopu. Az na to, ze na desktopu je nikdo soudnej nepouziva...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Univerzální aplikace v kivy fungují na Windows - od 7 nahoru, na Linuxu, androidu, iOS a MacOsX. (Na WP nejedou - příliš minoritní platforma - haha.) To, čemu říkají v MS "univerzální", je normální výsměch.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chrome OS? Chrome OS neni nic jineho nez distribuce Linuxu.

Toho Linuxu, jehoz vsechny verze dohromady maji pod 1% na stolnich pocitacich, prestoze je to nejlepsi OS na svete a je uplne zadarmo :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že ChromeOS je na Marketshare veden mezi "Other", které mají - 0,00%...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tak ted si utri to mliko z brady a zkus premyslet...
- GNU/Linux na desktopu pouzivaj vzdelani a inteligentni lide, tedy ze to nepouziva vetsina IT negramotna cast lidstva, navic nevzdelana a/nebo prumerne inteligentni neni dukaz ze je to spatne, stejne jako mnozstvi pouzivanych Windows na desktopu neni dukaz ze jsou dobre, koneckoncum se Microsoft brani zuby/nehty(uplatky/vydirani) aby pri nakupu Notebooku jsi muzel kazdy kupovat i Winodws, i ti co ho nechteji...

- pak tu mame GNU/Linux na serverech, tak je to asbolutni prevaha nad ostatnima systemama, proc? protoze na server resi system prave ta IT vzdelana cast lidstva, nikoliv nejaky domaci uzivatel co aktivuje internet pomoci modreho E... mista kde se vyjimecne pouzije Windows server jsou zalobovane pres managery co slysi na kecy od Microsoftich propagatoru a slintaj nad barevnejma grafama, tedy opet nejde o nasazeni IT gramotnejma vzdelanejma lidma...

- pak tu jsou ruzne sitove zarizeni, zde je GNU/Linux nebo "NECO"/Linux take v prevaze, at uz jde o routery, switche, je mnohonasobne pro vyrobce vyhodne pouzit minimalne to jadro Linux... na kterem postavi vlastni system, pripadne vcetne i toho GNU zakladu... opet jde o prevahu a opet o tom rozhoduji vetrsinou IT vzdelani lide...

- pak tu mame ruzne media centra, satelity, nas apod... v naproste vetsine bezi GNU/Linux nebo "NECO"/Linux... opet je to vyhodne pro vyrobce a tezi z toho pak i uzivatele nevedic ze jim v tom Linux vlastne bezi

- pak tu jsou telefony, o kterych je clanek pod kterym komentujes... absolutni prevaha Androidu, ktery jako jadro pouziva co? ano je do Linux...

Tak nyni jiz mas dostatek informaci aby jsi se zkusil opravdu zamyslet, jestli to ze vsichni tito vyrobci pouzivaji spolecny zaklad Linux, nejen proto ze je to zadarmo, ale hlavne proto ze jde o OpenSource, kdokoliv muze prispet a dalsi to pouzit, mysto aby si kazdej hrabal spatne na svem dvorku a vymejslel pomilionty kolo, jestli je to dobre nebo spatne, jestli uznavas svobodu ktera je presentovana v OpenSource, Freesoftware, Linuxu a komunite ktera spolecne pro sebe i ostatni to vse vytvari, vyzyva ke kopirovani dal, k upravam, ke zkoumani zdrojaku, k uceni a spolupraci, nebo uznavas diktaturu ktera je presentovana v ClosedSource, ve Windows za kterym stoji brutalni prachy, nejake zajmy se odepiranim soukromi, prav a svobod, kdyz musis platit zvlast za kazdeho pripojeneho klienta k serveru, nemas pravo provadet zmeny, zkoumat internosti, ucit se ctenim zdrojaku, nesmis sw dale sirit, protoze by jsi byl popotahovan po soudech, nebo veznen, nebo snad byl udan nejakou konkurenci a prisel by jsi o pocitace ve firme, nemohl pracovat, prisel o zisk nebo i zkrachoval, kvuli domneni ze mas 3x nelegalni Windows... kdyz kopii GNU/Linuxu muzes mit miliardu a rozdavat je zadarmo a legalne...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"GNU/Linux na desktopu pouzivaj vzdelani a inteligentni lide, tedy ze to nepouziva vetsina IT negramotna cast lidstva, navic nevzdelana a/nebo prumerne inteligentni neni dukaz ze je to spatne"

"pak tu jsou telefony, o kterych je clanek pod kterym komentujes... absolutni prevaha Androidu, ktery jako jadro pouziva co? ano je do Linux..."

tohle je krásná manipulace, používáš sice fakta, ale nakonec je interpretuješ jak se ti hodí: Jednou říkáš, že Linux je vlastně dobrý, protože ho používá málo lidí (na desktopu), podruhé je dobrý protože je ve většině mobilních zařízení, čili ho používá hodně lidí.To jsou uživatelé androidu také méně inteligentní a uživatelé minoritního WP zase více inteligentní? :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Linux je nasazen tam, kde o nasazeni rozhoduje inteligentni mensina. Android je vyjimka, protoze o tom, ze pod Androidem bude linux, rozhodlo par inteligentnich lidi v Google, a par nemene inteligentnich lidi v marketingu rozhodlo, ze se o tom radsi nebudou moc sirit, aby to lidi co ty androidy kupuji zbytecne nevydesilo. Je pravda, ze normalni uzivatel nema sanci ten linux pod tim androidem videt, je dobre "prikryty".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

manipulace je kdyz ve Windows7 otravnej dialog o prechodu na Windows 10 (kterej je soucast aktualizace KB3035583, kterou ma uzivatel skytou aby se neinstalovala, ale Microsoft vydava nove revize, ktere vzdy aktualizaci odkryjou) pred par dny dostal v nove revizi zmenu chovani, kdy zavrenim pomoci tlacitka X, tedy zavrit, nedojde k odmitnuti Upgrade jako tomu bylo nekolik mesicu, ale jiz jen k zavreni okna, v kterem je predtim nove potreba tuknout na odkaz malejma pismenama v textu kde je treba zrusis naplanovani ktere provedl Microsoft, nikoliv uzivatel, neceho co nechce, co si odmital porad dokola a nestacilo rict jednou, co si schovava porad dokola aby se neinstalovalo ale nestaci schovat jednou...

nicmene k tve uvaze... sam interpretujes me vytrzene vety z kontextu jak se tobe hodi...
o rozsirenosti GNU/Linuxu na desktopu rozhoduji uzivatele toho konkretniho desktopu, ja nerikam ze "je dobry protoze ho pouziva malo lidi", vysvetluju "proc ho pouziva malo lidi i presto ze je dobry"

podruhe na mobilnich zarizeni, nerikam ze je dobry protoze ho pouziva hodne lidi, pouze informuju ze pod Androidem, ktery pouziva hodne lidi, bezi Linux jadro, tedy lze tato zarizeni pridat k celkovemu poctu zarizeni kde bezi GNU/Linux nebo Linux jadro...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, jenže já chci hrát WoTko... A to na linuxu nejede :(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nehraju, ale jeden dotaz do google a:
http://worldoftanks.eu/cs/content/soft/pc_programs/1311/
nevim jestli je ten postup s aplikovanim patchu stale potreba, nebo jestli aktualne mnohem novejsi Wine nestaci primo distribucni verze bez uprav, pak by uz slo jen o tu cast doinstalovavani komponent pomoci "winetricks"

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A zmenil tento vylev nieco na tom ze podiel Linuxu na desktope je stale na urovni statistikej chyby? Nie, stale je to rovnake. To ze sa nachadza v roznych zariadeniach a embbed systemoch je beznemu uzivatelovy u zadnice lebo on pouziva nejake uzivatelske rozhranie a ani len netusi co je za tym. Nehovoriac ze to kludne moze fungovat na hocijakom OS. To ze ci napriklad nejaka smartTV alebo router bezi na linuxe alebo niecom inom je fakt jedno kedze uzivatel aj tak pouzije gui od vyrobcu na ovladanie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jo, já potřebuju doma lightweight systém jako spouštěč her a chormu pro brouzdání po webu - ne žádný další mobilní pí**ny, co teď MS rve do win10 - cokoliv ostatního v systému je na škodu a jen to zvětšuje prostor pro hackery

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

".. cokoliv ostatního v systému je na škodu a jen to zvětšuje prostor pro hackery.."
on uz nekdo nekomu "naboural" W10M/WP8.1 ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows byl vždy plný děr, druhý nějvětší počet za Applem (dle čísel roku 2015 i 2014), ale kdo by chtěl mobilní systém, který má tak malý podíl vůbec hackovat? :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je jestli se chceš žít v tom že ti někdo někdy za sto let hackne počítač a nebo dát své osobní věci rovnou Googlu a nebo Microsoftu (tak i tak NSA a CIA)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Google mi za to dává skvělé služby zdarma (s tím souhlasím), Microsoft mi ještě krade na korupci ze státního rozpočtu, takže volba je jasná :)
Máš pravdu, fašistická organizace NSA je to skutečné nebezpečí, ne Google.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skvělé služby - než je zruší, že?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz Google zrusil nakou hromadne pouzivanou sluzbu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na Microsoft v rušení nemá...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Společnosti vznikají za účelem zisku. Hlavní komoditou Google zůstávají data. Google nic zdarma neposkytuje a očividně se obchodní model vyplácí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavni komoditou vsech internetovych firem sou data. U Googlu konkretne to je a vzdy byla reklama.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, radši googlu než MS. Stejně v cloudu nemám nic, co by mi vadilo, že o to přijdu, nebo že někdo uvidí. Zbytek je zálohován doma na NASu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čím míň toho systém v základu obsahuje, tím menší šance je, že se do toho někdo nabourá. To mi nikdo nevymluví. Proto je pro mě W10 naprosto nevyhovující bloatware. W7 je lepší (i když ne o moc). Už se těším na SteamOS, nebo nějakej jinej systém založenej na linuxu, kde si budu moct vybrat, co bude nainstalováno a půjdou na tom pouštět hry (wine a podobné počiny nejsou úplně ideální).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak si nainstaluj Steam na Ubuntu. Nebo pokud se v tom chces stourat vic, tak treba na Arch. SteamOS neni urcenej k tomu, aby tak krome steamu bezelo jeste neco jinyho...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

OK ať si končí jak chce, já mám na svou 3 roky starou Nokia Lumia 1520 nejnovější oficiální! build na W10, takže mi teď jedou například univerzální aplikace z desktop W10. Koupil jsem si 128GB paměťovku (telefon s ní neměl problém), telefon má 20mpix foťák, natáčí 4K videa, má full HD displej, počítám že mi vydrží další 3 roky, nevidím důvod k upgradu, s pravidelnými updaty OS už vůbec ne. Kolik androidů má po 3 letech oficiální update na nejnovější OS?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

ac je clanek trochu zavadejici tak presne o tom to je Android pristroje se obmenuji casteji a proto z logiky veci maji vetsi podil na prodejich ....
mnoho lidi dodnes pouziva radu L x20 (520 az 920) po mnoho let a nema zadny duvod prechazet ..kdybych si napriklad nerozbil na snowboardu L 920 ta ji mam dodnes protoze ji nic nechybi a ma dokonce i QI nabijeni a potom ten prodejni podil na trhu vypada jak vypada :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

což je potvrzuje kvality WP zařízení. Abychom byli fér, tak má Nokia Lumia 1520 zůstala bohužel jedinou, pro kterou je oficiální build a podpora W10, tzn. majitelé 920 mají bohužel smůlu. Mohou si samozřejmě stáhnout insider build W10, ale třeba na 1320 mé přítelkyně to není úplně stabilní. Kdo má ale Nokii 1520 může být vysmátý. HW defacto totožný s Galaxy Note3 , tedy plně dostačující, bez zbytečných nesmyslů + narozdíl od note má bezdrát nabíjení.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Android pristroje se obmenuji i proto, ze za pouhe 2 roky od vydani zarizeni nevychazi update na vyssi verzi Androidu.

Ze, panove od Samsungu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A jakpak to zatím bylo s updaty na WP? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

můj 3 roky starý WP s posledním oficiálním buildem W10 starým měsíc - tak to třeba bylo (je) :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a kolik lidi prislo o moznost update ci upgrade na novejsi verzi kdyz Microsoft zahodil pres palubu uzivatele s:
WindowsMobil6.5
WindowsPhone7
WindowsPhone8
WindowsPhone8.1
;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano i ne. Ano, ne všechny staré WP zařízení od počátku věků mají oficiální build na W10. Zajímavé že skoro žádný android telefon nemá oficiální update na novější OS (už vůbec ne na nejnovější) a nikomu to nevadí. Hlavně že když se Microsoft nepostará o W10 build na KAŽDÉ WP zařízení které kdy vyšlo = je hned špatný. Faktem prostě zůstává, že WP zařízení jsou na tom co se týče ofiko upgradů OS lépe, než zařízení s androidem. Snad každý WP telefon měl alespoň jeden oficiální upgrade OS např. WP7.5->WP7.8. Můj bývalý Asus android telefon neměl ani ten jeden update. A tak nějak to je. A co se týče neoficiálích updatů - na android si můžete nahrát neoficiální OS, třeba cynogen mod. Na nepodporovaný W8 telefon si můžu nahrát W10 insider a mít latest OS taky

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ano i ano. Kdyz si nekdo poridil telefon s:
- WindowsMobile6.5 dal tam snad WindowsPhone7?
- WindowsPhone7 dal tam snad WindowsPhone8?
- kolik WindowsPhone8 lze nahradit oficialne za Windows10Mobile?
(kolik tech neoficialnich pres insider v realu opravdu a jak pobezi?)
Stejne tak aplikace, nekompatibilita mezi WM65->WP7, stejne tak jako neni mezi WM7->WP8

Naproti tomu u Androidu je situace takove ze plno zarizeni take meli 1 skok verze oficialne, rozdil je pak ale ten ze neoficialne je stale legalne a mozne, at jiz alternativni ROM, nebo vlastni build z AOSP...
Mam jeden starej Huawei, RAM to ma pristupne 380MB, oficialne byl 4.1, neoficialne je dostupne 4.2, 4.3, 4.4, 5.0, 5.1, 6.0... mam tam SlimLP 5.1, ta 6.0 je jen CyanogenMod v bete a neni odladen na tech 380MB, ale pokud bych chtel mam MOZNOST si postavit ROM na miru, pokud nechci stavet mam moznost vyberu z hromady neoficialnich, legalnich moznosti...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neofiko ROMky jsou pro pár nadšenců, normální uživatel spoléhá na updaty od výrobce a když přestanou vycházet, tak má smůlu. A možná to bude pro Vás překvapující, ale i u Windows telefonu taková možnost existuje.

Mimochodem - Insider je program výrobce, je to vývojová verze produktu, ale je ofiko. Nepřicházíte o záruku a máte od výrobce nástroje jak se vrátit zpět na produkční verzi. Tohle rozhodně není stejné jako stáhnout ROMku z diskuze na XDA Developers.

Argument jestli Microsoft dal někomu zdarma novou verzi je docela zcestný. Nové funkce jsou sice pěkné, ale v podstatě nepodstatné. Důležité je, jak dlouho mi výrobce dává updaty, které fixují chyby, především ty bezpečnostní.

Ja si třeba hned po vydání koupil Galaxy Note 2 - bezva zařízení za spoustu penez. První rok dobrý, postupně updaty doiterovaly do verze 4.4. Na slibovaný 5.0 nakonec nedošlo, ale to bych Samsungu nevyčítal. Android 4.4 by se dal krásně používat i dnes, když v něm nebylo objeveno několik závažných bezpečnostních chyb, na které update už nikdy nepřišel. A i v době kdy byl telefon supportován docela slušně jsem na opravu známé bezpečnostní chyby čekal dlouhé měsíce.

Výrobci Android telefonů na zákazníky kašlou, chtějí aby si každý rok nebo dva koupili nový telefon a podřizují tomu úplně všechno. Ani Apple, který je schopen zákazníkovi vnutit kabel za litr se nechová k zákazníkům takhle - třeba 5 let starý iPhone 4s dostává pořád updaty - i když osekané o některé funkce. Ať se v diskuzi přihlásí majitel Android telefonu z roku 2011, který dostal letos update od výrobce - ani vychvalovaný Google Nexus tohle nemá - Nexus 4, který vyšel rok po iPhone 4s dostal poslední update před rokem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Neofiko ROMky jsou pro pár nadšenců"

Myslim, ze lidi z Cyanogenu by s tebou nesouhlasili. Cyanogenmod je tak popularni, ze uz se prodava nekolik telefonu s CyanogenOS predisntalovanym...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

s kompatibilitou jsi vedle. Mám koupené apky co mi jeli na WP7.5, po upgradu i na W7.8. Ty samé apky mi pak jeli na novém telefonu s WP8 a po upgradu na WP10 jedou ty apky stále. Jak říkám typické argumenty člověka co to neviděl ani z rychlíku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mam Galaxy S5.
Sice stale 5.0, ale dle screenshotu z poslednich par mesicu vidim update na security patch level 2016-03-01, pak dalsi na 2016-04-02 a minuly tyden na 2016-05-01.

Takze ano - update na 5.1 ani 6.0 sice oficialne nemam, ale pokud budu kazdy mesic dostavat aktualizaci "vsech" bezpecnostnich der, tak je mi to vcelku sumak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Smsung asi cisluje Galaxy podla toho aky maximalnu verziu Androidu budu pouzivat :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimave, ze som nemal problem ani s S5 a nemam ani teraz s S6 ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kolik androidů má po 3 letech oficiální update na nejnovější OS?
- Třeba všechny Xiaomy pravidelně každý týden ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Xiaomi? To je ta firma co tam defaultně cpe backdoor který odesílá data o uživateli zpět? Jojo to je terno mít telefon této značky :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jako uzivatel Windows by jsi to asi mel uvitat ne? tam to mas preci take ve vychozim nastaveni, akorat ze ve Windows ti to NEJDE vypnout :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popletl si si firmy. Ta o ktere pises se jmenuje Microsoft.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě se na to dá i odpovědět další otázkou.
Kolik dalších vývojářů OS je i zároveň jediným výrobcem zařízení, která tento OS používají?

Jinak k původní otázce - vždy záleží na výrobci, někteří na updaty dlabou (v minulosti snad nejhorší příklad Samsung) a někteří se o svá zařízení starají po softwarové straně velmi hezky (např. LG).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nie vazne, pri severoch firmy nejak kruto nezaujima ze linux ma otvorene zdrojaky alebo nejaky kolaborativny vyvoj. Podla velkosti investicie a ak je to nutne treba nieje problem sa dostat ani k zdrojakom Windowsu (aj ked si fakt neviem predstavit naco by to niekomu bolo), a custom veci sa aj tak postavia nad OS. To co Linuxu pomohlo a pomaha pri serveroch je to ze je zdarma. V casoch davnejsich boli komercne Unixy drahe ako svina a licencna politika okolo Windowsu na serveroch bola tiez neprehladna a pri viacerych jadrach clovek zrazu zistil ze zaplati MS majland.

A zasa Apple neimplementoval ludom nejaku myslienku ze je najlepsi, respektive to nebol dovod preco MS zakapal na mobilnom trhu. MS kruto nezvladol prechod z ovladania stylusom na ovladanie prstom/dotykom. A nie len MS ale aj Nokia a v podstate aj Sony-Ericsson a dalsi. Ludia proste rozhodli ze je pre nich pohodlnejsie smrdlat prstom po obrazovke ako hladat stratene pero alebo vymackavat tlacidla na klavesnici. Su oblasti kde sa to hodi a nejaka, z pohladu trhu, mensina ktora by to stale chcela/vyzadovala, ale ta nema sancu uzivit velku spolocnost.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To ze je linux zdarma neni a nebyl jediny duvod. Dneska si kazda malicka firma muze napsat nejaky linuxovy ovladac pro svuj specialni hardware. Kazdy student si muze prohrabat zdrojaky a naucit se tim. Ne jen ty velke firmy jako u Windowsu, nebo v ramci specialnich omezenych akci pro univerzity kdy Mrkvosoft uvolni casti kodu. A co se studenti nauci na univerzite, to pak prosazuji ve firme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Muze, ale nedela to.

Misto toho pari hry na Windowsech.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale na widle si taky můžete napsat ovladač...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

nie vazne, dobre by bolo obcas sa pozriet z tej studentskej fantazie do reality. Mate aspon predstavu ako sa vyraba nejaky kus hw? Ako predstava ze je nejaky kruty problem napisat ovladac pre windows je fakt fascinujuca. DDK pre windows je v pohode stiahnutelny a na napisanie ovladacu fakt netreba mat zdrojaky kernelu. Nehovoriac ze programatori ovladacov niesu php scripteri. A predstava ze sa stale niekto rype v zdrojaku linuxu je naivna. Mimochodom Linux je uz tiez mimo "univerzitnej" urovne. Na to aby sa student nieco naucil, sa fakt nebude hrabat v milionoch riadkov zdrojakov. Na vyucbu a principy sa pouzivaju daleko jednoduchsie priklady.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejvetsi skokan neni Oppo, ale prave Huawei. Procenta jsou zradny, ze?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám Lumii 550 s W10M a neměnil bych. Za 2,5kKč je to super telefon a prakticky zadarmo. Žádná aplikace mi ve Store nechybí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a jak se na tom hraje Ingress?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Aspon nema vpravo dole "vyleptane" COMM jako muj S5. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak šup. Konec s Windows telefonama ať MS začne konečně se soustředit na svůj desktop OS.

Pro fanboye:
Existují Atom procesory díky kterým není třeba vytvářet další Mobile OS Windows. Není zde žádný důvod pro to. Díky neschopnosti MS Intel končí s Atom procesory. Kdyby Gates nebo Balmer byli u moci tak by to tu bylo. Hlavně by se podporovali Windows Tablety. http://cdn01.dailycaller.com/wp-content/uploads/2012/06/tablet-e13401113...

Za všechno může ten kokot Satya Nadella. Bylo mě jasné že pokud dosedne do sedla MS tak bude zle. Značka Surface je předraženy joke a stupidní kopie Tabletů. Tablet umí notifikace jak telefon. Ale ne. Surface není tablet protože notifikace neumí. Zajímavé že Win8.1 notifikace uměli. Aji ten metro skype je uměl. Ale ne srát na to a na mě takže nám jej zrušily. Přenosné zařízení musí podporovat upozornění v době spánku. Pokud ne tak je takové zařízení pro normálního uživatele k hovnu. Surface je prostě prkno na krájení když je bez kvalitního dotykovýho GUI, connected standby, kvalitních aplikací apod.

Tahle celá situace je až moc podezřele podobná Filmu Tron s Encom OS.
"Jaký je rozdíl od předchozího Windows?" "Má v názvu 10" "Ne vážně jedná se o nejzabezpečenější systém za plnou palbu prodávaný jako služba a spyware."

Je to nejlepší Gaming OS? Bum DX12 hry od MS jsou nefunkční odpad s obrovskými nároky. Mno ně hele. DX12 mělo nároky snižovat. UWP. Univerzální platforma?! Jako vážně?! Takže Quantum Break rozjedu i na Mobilu?! To těžko když to stěží rozjede PC.

MS akorát hrabe z mobilní divize a potom dělá tyhle hovadiny. GfWL 2.0

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou, treba takovy univerzalni notepad.exe, ktery si budete moc prekopirovat z pc na mobil, a tam ho pustit, to je preci terno !!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

radsi PSPad :)
BTW: nedokazu si prestavit, ze by autor PSPadu prodal veskera prava M$ pred treba 10 lety, byl by stale tak funkcni jak je?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdielanie samotnej aplikacie notepad.exe medzi zariadeniami ma netrapi, ale obsah tych poznamok ano.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nadella je kokot, to priznavam, ikdyz pomalicku jeho kroky zacinaji i davat smysl.
Co mas proti surface, jaktoze tam nefungujou notifikace? Kde si na to prisel? Jsou tam normalni windows a connected standby, tak wocogo????
UWP je samozrejme budoucnost a kdyby to dali jako rozsireni pro W7, i W8, tak uz nikdo nikdy nebude programovat v nicem jinem .... on ten overhead pro aplikaci bezici jako UWP a pak na starsich windows asi nebude velky, mozna dokonce zadny, ale nicemu by neuskodilo to dat jako balik do starsich verzi. Uz ted je samozrejme bomba, ze koupite plnotucnou aplikaci a pobezi vam na kazdem PC, mobilu, tabletu, xboxu, raspberry pi atd ..... tohle je budoucnost, narozdil od toho, kdyz gugl predvedl android a chromy os nebo ted predvadi dalsi tuny nekompatibilnich technologii, kecalky atd ... ruzne ty ovladani domacnosti ..... to uz je vyslovene hazard s planetou ..... si predstavte, ze si koupite pracku a ona bude komunikovat jen s androidem (a to nemluvim, ze to treba uplne zariznou jak "tezitka" nest), to je prece uplne strasne, to je presne proti evoluci. To je jak ta iniciativa za univerzalni IoT system, aby nebyla potreba dedikovana aplikace ke kazde zarovce a jeste ji psat pro 10 ruznych OS .... kdo tam je? Tak samozrejme nejvetsi hraci, intel, microsoft, samsung, honeywell, nokia, huawei, ARM, proste vsichni na kom zalezi .......... kdo tam chybi? Samozrejme google a apple ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze tam normalni windows nebezej. Normalni windows totiz nemaj UWP a podobny radoby nesmyslny vydobytky ve stavu nedodelku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Wocogo? Vždy se najde člověk co to nepochopí. Ok tak extra pro tebe.
Mám zapnutý Skype na Surfacu. Zmáčknu Power button a tablet se uspí. Teď se stane jedna nečekaná věc. Najednou mi začne někdo volat na Skype. Co udělá tablet? Nic. Spí dál.

Univerzální věc je super věc samozřejmě ale MS na to jde špatně a navíc lže sám sobě. Pojede UWP aplikace na Androidu? Ne! Pojede na iOS? Ne! Pojede na Linuxu? Ne! Pojede na MacOS? Ne! Pojede na BlackBerry? Ne! Pojede na ChromeOS? Ne! Pojede na PS4? Ne! Pojede na FreeBSD? Ne!
V čem je to tedy tak univerzální a revoluční mě prosím tě vysvětli.

Hlavně znáš nějakou UWP aplikaci či hru kterou bys chtěl a nebyla jinde? Já tedy ne. Já od MS absolutně nic nechci. Používám Windows jen z důvodu že prostě Win32 aplikace na ničem jiném nejedou (ehm WineHQ)

MS nemá obsah. Tržby WinPhone padly na 0,7%. UWP tedy bude pro 1,5% trhu který vlastní na mobilech. Xone má oproti PS4 nějakých 22%.

Totálně univerzální aplikace jsou. Deus Ex The Fall je snad na všem. Mohu to hrát na všem. A proč? Protože to jede na unreal enginu. Proč? Protože ten podporuje jak DX tak OpenGL/Gles.

Pokud se chytne Vulkan tak MS se může jít bodnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok, cili windows hater ... stacilo napsat jen to, ne ten zbytek vyblitku:) A ne, nemas zapnuty skype na surfacu, protoze surface nemas ...... stejne jako nemas W10 a nikdy jsi je nevidel. Zijes z HOAXu a FUDu ruznych pomatencu ....... a jeste teda ti prozradim jednu vec, to probouzeni surfacu a vsech tabletu a novejsich PC funguje.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem Windows hater. Jsem Win10 hater tak maximálně.

Že na Win10 aplikace podporují connected standby je tvůj blud. Je plné fórum stěžujících lidí u MS že nepodporuje Skype connected standby. Ani mail app nejede. Nic prostě.
Viz třeba. http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/apps_windows_10-skype/i...
Odpověď od Microsoft Support Engineer jak pro retarda a upozornění jak pro tatara. Ono moc dobře vědí že raková aplikace není.
Zase odpověď pro kokota https://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/2a6ceae2-52ab-468...
MS z nás děla tatary.
Mám Acer W4-820 WinTablet.
Neviděl jsem desítky? Denně řeším problémy co s němi lidi mají. Už mě to nebaví. Nefunkční tiskárna po update, zamrzávající start...

Pomatenců? Když tu si tak aktivní tak mi ukaž video že ti to funguje. Ukaž jak ti začne tablet ve spánkovém režimu zvonit při příchozím hovoru Skypu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz tak pekne prosis ....... https://goo.gl/wYtayW
Tablet s W8.1, W10 a telefon s WM10, cili asi tak .... ono totiz pokud skypu zakazes beh na pozadi nebo ve W10 povolis tu jinak skvelou ficuru, kdy se odpoji od wifi, pokud je na baterce, aby ji zbytecne nevyziral, tak se pak nesmis divit, ze se pocitac neprobudi ..... osobne se spis snazim o to, nejakym zpusobem connected standby uplne vypnout, nejake skypy me nezajimaji, od toho mam telefon, ale sere me, ze to uspane moc dlouho nevydrzi, tak to davam hibernovat, ten mensi tablet s W8.1 ma jen 1GB ram a celkem rychle uloziste, tak probuzeni z hibernace nastesti trva par vterin.

Jinak W10 jsou na tablet vcelku na hovno .... vyslovene stupidni je, ze ne vsechny aplikace jsou fullscreen a ani si nepamatuji nastaveni, kdyz fullscreen jsou .... pak, ze ubylo rychle gesto z leve strany nebo ze nabidka start u neni horizontalni se vsema aplikacema dole, to me sice sere, ale je to vcelku fuck, nejcastejsi aplikace se pripnou a zbytek stejne clovek hleda pres search a ne nekde dolovanim ze stare XPckovske neprehledne nabidky start ..... a jako hodne, a to jakoze fakt moc, me sere ta absence metro internet exploreru .... to byl o parnik nejlepsi mobilni prohlizec napric vsema platformama .... edge je jak android chrome s listou nahore, bez gest, proste totalni mizerie na tabletu, oproti tomu z W8 se to neda vubec srovnat .... fakt kokoti. Nevim, co za diletanty dela v microsoftu, ale tusim, ze tam kazda picovina musi projit nejakym silenym procesem a trva dva roky nez spravi uplnou picovinu, je to skoda .... bych ty managory tam vyhazel. Asi najeli na agile metodiky jak my ve firme .... jenom schuzujou a prace zadna .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WTF? Jak si to udělal? MS zrušil modern Skype kterej přesně takhle fungoval. Jak si viděl z příkladů co jsem zde postnul tak ostatním to taky nefunguje. Hele a nepodváděls? Ono tohle jde udělat pokud nastavíš aby se u tabletu jen vypla obrazovka bez úsporného režimu. Já osobně s vydrží nemám problém. Taky to byla jedna z priorit proč sem si tenhle tablet koupil. Luxusní vydrž.

Přesně tak. Modern/Metro IE na Win8.1 je bezkonkurenční (několik věcí mi ale chybí). Edge prostě na osmipalcovém tabletu nekousnu nikdy. Osobně jsem starý start nenáviděl. Hlavně přehled všech programů. Nepřehledný chaos. Ve Win8.1 je to daleko lepší. U desítek se mi to zase nelíbí protože prostě chci mít přehled všech programů přes celou obrazovku. Na co ten 26 palcový monitor mám?!
Že zmizeli Swipe gesta mě téže sere protože totéž dělá google. Hlavně u YouTube bys někomu za to rozkopal zadel. Nechápu absolutně kterej kokot vymyslel tzv. banánovou nabídku. To je taková kokotina. Hlavně na dotykovém zařízením.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Napisu jen: https://www.microsoft.com/cs-cz/store/apps/skype-translator-preview/9wzd...

Jo, nastesti je to defacto stejny, o par veci vylepseny, metro skype, ktery ti curaci zcela nepochopitelne znefunkcnili ..... uz skoro dva mesice fungujou group chaty na androidu a iponu, dokonce maji i UWP v 10kach, ale pry na mensi uhlopricky to povoli az v nejake dalsi iteraci .... jako jsou to nesmirni kokoti, co se tyce tohoto. Treba ten metro IE fungoval jeste v pohode v preview verzi W10, ale v RTM ji proste zakazali, to clovek nepochopi ..... co maji treba s tim skypem delat obycejni lidi, kdyz prestal z niceho nic a bezduvodne ten metro skype fungovat, vyslovene pribyl update, ktery to zakazal! Treba me silene sere, ze pri updatu WP8.1 -> WM10 zustanou vsechny HERE aplikace a v pohode fungujou .... ale kdyz se mi zaseklo insider preview a prebouchl jsem to a obnovil ucet, tak se nacetly vsechny HERE krome city lens .... kdybych neobnovoval ucet, patrne by mi to ty HERE ani nedovolilo stahnout. Kdyz si stahnu APPX city lens, tak se nenainstaluje ...... asi kvuli licenci? Tohle je proste strasne spatne. Nebo treba obnovovani apliaci, ze pulka nema moznost obnovy, to je taky spatne ..... to uz je skoro jak na androidu, ale treba na ios verim, ze to chodi vsechno. Neni to zas takovy problem, naprosta vetsina se obnovi, ale treba glympse jsem musel nastavit znova. Mam jeste druhy telefon na testy a objevil jsem spousty ruznych a nesmirne zajimavych hacku do WM10 ... to jsou regulerni windows 10:o) Da se tam propasovat regedit, prohlizet procesy, pristupovat ke vsemu, coz se mi na testy libi, otazka, kdyz takhle uvolnili mravy s developer modem (neni to tak dlouho, co jen registrovany developer mohl odemknout max. 3 telefony), tak aby to nedopadlo jak na androidu, ze si kazdy BFU instaluje kdejake svinstvo, podle me to neni dobry krok. Uz existuje i RootTool.xap:o) Nicmene je zajimave, a to me prekvapilo, ze kazda aplikace je zasifrovana, takze neni mozne ji dekompilovat jak treba na androidu a jednoduse vydavat za svou nebo ji cracknout ...... prvni, do ceho jsem se zkousel vlomit byl ten city lens, ktery ani nepouzivam, jen me to sere:o) A zjistil jsem, ze nenene .... jako tradicne v microsoftu maji ten spodek vymysleny spickove a delaji na tom jiste lidi, co tomu rozumi (jak jinak by to cele dokazalo fungovat ze?:), ale ty vrchni vrstvy tezce pokulhavaji (viz explicitni zakaz metro skypu, za to bych tam na nekoho poslal islamisty ......). Ono store aplikace muzou velmi klidne znamenat konec pirateni a tady konci sranda:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno jo ale já si myslel že si rozumíme. Tenhle Skype znám ale je u něj jasně uvedeno že se hovory nahrávají a mohou být použity třetí stranou pro zkvalitnění služeb. Tedy přes spyware si volat nehodlám. Obecně skype není žádný terno v tomhle ale u této verze je to jasně psáno.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak nahrava se to patrne kdyz to chces prekladat, ono je to ostatne logicke, kdyz se to preklada na jejich serverech ..... kdyz to neprekladas, tak asi nic ne? Jako dulezite je, ze to vali no ..... ale tak za mesic tu mas redstone s integrovanym skypem, tak bych to uz dnes moc ani neresil .... rozhodne neomlouvam, ze se u MS na vsechno ceka a zariznuti metro skypu doufam nekoho stalo minimalne misto a par zubu, ale tak uz to bude ofiko ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím ale třeba tady http://www.idc.com/prodserv/smartphone-os-market-share.jsp je uváděno 2,6% v Q2/2015 to vypadá že každý si dělá statistiku která se mu líbí...

a tady je to v několika evropských zemích dokonce kolem 6%
http://www.winbeta.org/news/windows-phone-market-share-continues-fall-ka...

tady 4%

https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=...

jj věřím jen tomu co jsem si sám zfalšoval...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde o prodeje, ne o podil na trhu ..... on to pan Jezek "omylem" zamenil, protoze je to zdejsi nejvetsi microsoft hater, pritom by uz davno mel pochopit, ze nejvetsi zlo a nebezpeci dnesniho IT prinasi spolecnost google .... on jeste jednou nohodu zije v devadesatych letech, kde byl onim verejnym nepritelem #1 microsoft a proto taky rad treba srovnava linux s windows .... teda budme presnejsi nejnovejsi linux s windows 95:) Jednou jsem cetl nejaky jeho clanek na abclinuxu a byla to fakt legrace;)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nezdá se mi, že by to bylo v rozporu s článkem. Tam se také udává 2,5% v Q1/2015. Těch 0,7 se týká až posledního uzavřeného kvartálu Q1/2016 a ten na vámi uvedeném odkaze není.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pada ku dnu a vidim ho v rukach skoro vsade, obzvlast v rukach starsich ludi.

Po skusenostiach s vysekanymi lacnymi androidmi s par sto mega ramiek a androidom 2 az 4 sa toho uz nikto nechce ani dotknut.
Po skonceni kontraktu a nabehnuti na novy beru seci nieco ine ako android, a prave nokie s wp.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ale jisti lide, co si pletou pojmy prodeje vs. podil na trhu, nepochopi:o)
WP/M je proste windows=PC. Prodeje klesaji, ale podil roste. Prijde to nekomu nepochopitelne? Mne ne. Kdyz lidi dokazou diky tomu, ze windows jdou (narozdil od trapnosti typu android) aktualizovat, tak cloveku HW vydrzi dlouhe roky. Ja android nepouzivam uz dobre 3 roky a jenom mi doma lezi v supliku asi 7 telefonu s androidem ..... HW naprosto v pohode, ale android 4.0, 2.3 atd .... ma to 2xfotak s autofocusem, 2jadrovy procesor, ale zku*veny android ve stare verzi, kde uz nejde z obchodu stahnout zadna aplikace;o)))))
A presne proto je u vyrobcu android tak popularni, samozrejme, ze by meli mnohokrat levnejsi pouzit windows zdarma bez licencnich poplatku, udelat jeden image a uz se o to nemuseli nikdy starat a zakaznici by byli spokojeni ...... jenomze spokojeny zakaznik se vrati az za nekolik let ..... takhle se jim i pres vyssi naklady stale vyplaci davat tam android a cekat, ze se zakaznik vrati za pul roku;) Ale jak vidno, uz to neplati u velkych firem, kde zakaznici jsou nasrani a kupujou levne cinske smejdy, kdyz vi, ze jim to stejne vydrzi trochu fungovat jenom pul roku jak drahy "znackovy" telefon. A ti se samozrejme taky spali az pak uvidi u nekoho skutecny telefon se skutecnym systemem jak muze fungovat.
A diky tomu konci HTC, sony ...... atd ....... a kdo za to muze? Gugl .... ja tu firmu nesnasim asi tak, jak linuxari nesnaseli microsoft v devadesatych letech. Vubec nechapu jak dnesni linuxar muze tu firmu obhajovat, uzamykaji kod na svou platformu, vyslovene parazituji a poskozuji konkurenci ... to si snad ani microsoft nikdy nedovolil, sak taky se v evrope a USA uz na gugl vari voda za peknych par miliard:) Si vemte jak ted udelali zas 2 stejne a "revolucni" kecalky ..... aby pry "konkurovali", je to blbost, chcou jen konkurenci oslabit a pak styl "po nas potopa" .... ma snad sanci se uchytit? Nema, samozrejme, ze ne! Ale rozbije jednotu, kazdy bude muset mit nainstalovanych tisic aplikaci, aby byl se vsema v kontaktu a jeste nosit x telefonu, protoze gugl to samozejme neudela na vsechny platformy .... ta firma je mi tak neuveritelne proti srsti!!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V Google Play 99% aplikací stačí Android v4.0 nebo vyšší, ale i se straším GingerBread můžeš pořád stáhnout hodně appek nebo poslední verze apk v API pro GB z apkmirror.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A vis, ze ti verim? Nekdo tu cosi trepal o 2 milionech apek ..... cili 1% je 20 tisic apek ...... tolik aplikaci na android realne ani neni ..... takze nejspis i vic nez 99% je uplny odpad, ktery pojede jeste na androidu 2.x ...... zel Bohu z tech par stovek az tisic skutecne pouzitelnych uz velmi casto je zapotrebi minimalne 5.x ...... ano, ja jsem ten, co by o tom mel nejmin, co mluvit, ja to nepouzivam, ale jenom kdyz ctu nekde, ze je nejaka nova aplikace, tak je to zmineno. A doma mam spoustu starsi android telefonu a nejnovejsi ma 4, mozna i neco s 4.1, 4.2 a tam uz proste skoro nic nejede ...... uz tusim ani na 4.0 nejedou uplne ty zakladni veci typu skype atd ... s tim teda zkusenost mam z prvni ruky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proc ten blog nema nazev blog? Jinak tolik fudu .... snad Jezek nepodporuje gugl s deravym androidem, to bych teda od linuxare necekal .......
Jinak samozrejme podil je stabilne kolem 2-3% a to co si zase pan Jezek domyslel je opet totalni zhovadilost ..... mozna prodeje jsou nizsi, ale to prece na podil nema vubec zadny vliv. Ja chapu, ze svet trpi parazitismem guglu a lidi uz zacinaji mit pokrivene vnimani sveta. Ale windows telefony jsou soucasna spicka a dominuji enterprise segmentu (coz mimochodem ted potvrtdil i CEO microsoftu v projevu, kdyz budou propoustet finske zamestnance). Ale spousta lidi ma zazity gugli zmetek, takze zije v domeni, ze clovek musi ten hajzl aspon 2x rocne vymenit, coz samozrejme u windows neplati. Plati to trochu i u applu, ktery ma proste vycvicene uzivatele, rok co rok kupovat novy telefon, ale jak vidno, tak i ten ztraci dech, diky aktualizacim stareho HW a spickove vybave clovek nema potrebu kupovat kazdy rok. To, ze rostou prodeje andoidich cinskych smejdu je spis alarmujici nez duvod k radosti ..... a ne, opravdu cinsky rolnik nedokaze zplacat funkcni telefon na kolene, naprosta vetsina tech prodavanych znacek zkratka nefunguje ..... ano, jde s tim nejak volat, ano kdyz je clovek metr od anteny, muze si stahnout i nejakou trapnou appku a ano vetsinou ji i pusti, ale na veci, ktere jsme zvykli my, u zavedenych znacek se nedockaji: bezpecnosti, stability, funkcnosti vsech siti, GPS s presnosti na mene nez 50m, dosah wifi vice nez 5m atd atd .... mobil neni PC, uz jenom z toho duvodu, ze v guglu jsou pitomci, kteri bud diletantstvim nebo vychcanosti (ono to vyrobcum naramne vyhovuje - no, ted se ukazuje, ze hlavne tem cinskym) neimplementovali updaty, takze kdyz clovek chce novy, mozna i o trochu mene nebezpecny, cednikodroid, tak mu nezbyva nez brat telefon jako spotrebak a kupovat to, co par mesicu ....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

K dokonalosti příspěvku chybí už jen dodat jeho zkrácenou verzi.
TLDR http://goo.gl/sw8DmV

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zanecháváte dojem zoufalství. V minulosti hrálo významnou roli Blackberry spojené s BES servery a speciálními tarify. Jen nechápu, proč stavíte obyčejné jednotlivé uživatele a argumentujete bezpečností, správou a slovem enterprise.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spicka ? Dyt to ma jen par magoru a par chudaku co to koupili omylem. I takovy microsofti magori typu Hulan uz presli na android, protoze i kdyz ma haldu chyb tak je to pouzitelnejsi os...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Že prodeje nemají na podíl vliv, může napsat jen naprostý hlupák. Meziročně o 70 % nižší prodeje znamenají, že bude v blízké budoucnosti drsně klesat i podíl uživatelů WP/WM.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne receno, hlavni duvod, proc mam android, je moznost customizace.
napr launcher, aby android vypadal jako windows.

Je moznost na windows mit launcher, aby napr. vypadal jako android?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Diky Bohu ne! Proto taky dnes funguje svet tak jak ma! Veskera evoluce konverguje k jednote.
A proto, kdyz vymenis nebo upgradujes telefon a tim myslim Smartphone s velkym S, cili windows phone/mobile nebo iphone, tak muzes pracovat cirka za 5 vterin a vse najdes na svem SPRAVNEM miste. Stejne tak, kdyz vymenis nebo upgradujes PC nebo MAC a nebo proste prijdes k uplne jinemu pocitaci v praci v CR, v praci v USA, v praci v cine, tak to muzes zacit ihned pouzivat, protoze vis, co kde je ..... vis, ze dialogove tlacitka jsou vpravo dole a nejdriv je OK, pak je Cancel a podobne .... ze zaskrtavaci okynko je vpravo nahore, ma podobu X a zavira aplikaci stejne jako alt+f4 .... alt+tab prepina aplikace atd.
Neni to krasa?! Vyslovene nadhera! Naprosto NIKDO NIKDY nepouziva nic jineho misto exploreru, ktery je tam uz od W95 a prakticky se jeho ovladani nezmenilo! A i tak se najde 0.000001 lidi, kteri si stahnou neco jineho i do windows, ale proc? Stejne tak si muzes upravit na systemove urovni i ten ve WM10, ale proc by to proboha nekdo delal? Podivej se na XDA, treba nekdo neco nabizi, ale dost pochybuju, vetsinou se spravujou veci, co nefungujou. A na WP/M by nikdy nikdo nic tak rozbiteho jako android nechtel. Proc myslis, ze se linux na desktopu neujal? Protoze jednou je OK vlevo dole, podruhe vpravo, potreti je nejdriv cancel, pak OK a podobne veci, ktere jsou proste znamkou uplneho diletantstvi a idiocie.
Takze odpoved je NE, opravdu nemuzes z windows NASTESTI udelat android, ani kdybys chtel ....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Konečně příspěvek, se kterým bezvýhradně souhlasím. Třeba tyhle úryvky by se měly tesat do kamene:

Naprosto NIKDO NIKDY nebude používat Win10. Proč? Protože ve Win7 vis, co kde je ..... vis, ze dialogove tlacitka jsou vpravo dole a nemusíš hodinu hledat, kam je v těch blbejch Win10 strčili. Neni to krasa?! Vyslovene nadhera! I tak se najde 0.000001 lidi, kteri si nainstalujou Win10. Ale proc by to proboha nekdo delal? Snad si nemyslí, že ve Win10 je budoucnost? Diky Bohu ne! Proto taky dnes funguje svet tak jak ma! Veskera evoluce konverguje k jednote. Win7 forever and everywhere.

Jen mi nějak uniklo, jak to souvisí s androidem a mobilními telefony...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zkus pouzit mozek (zda je mozne) a odpovez mi na otazku, proc nepouzivas XP? Nebo jeste lepe windows 1.0?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pretoze kym Windows 7 mu oproti XP a Win3.1 prinasa hromadu veci navrch, Windows 10 oproti Windows 7 neprinasa zcela nic, naopak hromadu zbytocnych omaciek?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a) co mu prinasi navic oproti XP?
b) kdyz se oprostime o bezpecnost, kde revolucni skok byly visty, tak oproti XP tam zas takovy rozdil neni ..... kdezto treba oproti W8, ktere prinesly bezpecne store aplikace a nebo dokonce W10 s UWP, tak tam je zcela zrejmy revolucni skok .... takze krom evoluce v podobe 6 let (coz je v IT opravdu hodne) vyvoje a vetsi bezpecnosti a paradoxne nizsich naroku, prinasi W10 hlavne UWP (o jehoz prednostech snad nema smysl psat), ktere je zkratka budoucnost ..... bezpecne sandboxovane aplikace s nativni rychlosti, rozbehnutelne kdekoliv .... a take jak uz jsem spal, nizsi naroky a vetsi sviznost, podpora modernich technologii a to nejen HW, ale i SW .... a taky to, proc by nekdo pouzival 7 let stary system, kteremu uz skoncila vseobecna podpora? Zvlast kdyz je upgrade vyjimecne zdarma ...... nenapada me snad ani jediny duvod, proc nejit do novejsiho systemu .... tebe ano?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Bezpecny store ? Cim je microsofti store bezpecnejsi nez jine obchody ? Co je tak uzasnyho na UWP, ze o tom furt meles ? K nepouzitelnosti osekany stary winapi s dobastlenejma novejma funkcema. Ktery ovsem kompletne nenahrazujou chybejici winapi funkce a jeste s tim jsou porad problemy, protoze to je nedodelek. Rozhodne to neni budoucnost. Je to uz nekolikata iterace metro api a stale zmetek... Windows 10 stale i skoro rok po vydani trpi problemem ze jedna rozbita UWP aplikace dokaze rozbit nebo mit negativni vliv i na ostatni UWP aplikace. Tohle aplikace v sandboxu fakt nedela. Stejne tak stale a porad nahodne UWP aplikace pri prvnim pokusu o spusteni hodi chybu, vcetne aplikaci predinstalovanych ve windows 10. Opakovane settings jak na 10586 tak na posledni insider verzi. Feedback hub to dela v insideru taky bezne...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ted jsi dokazal, ze nejsi programator a vubec tomu nerozumis ..... stacilo to napsat rovnou, nemusels to rozvinout do peti odstavcu .....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ty se svou neznalosti tezko muzes hodnotit kdo je ci neni programator. Jako vzdy si nedokazal napsat nic cim by si podporil tvoje nesmyslny tvrzeni. Neni to poprvy, takze ted si sem jisty ze ses proste troll co mele nesmysly a ma nulove znalosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohatě by stačilo, kdyby se M$ vyprdnul na UWP a WinRT a předělal widle do posixu. Podom by M$ mohl vesele produkovat soft i do ostatních OS a nemusel by pořád přicházet s recyklovaným marketingovým hnojem, který jenom přejmenuje. A taky by se neztrapnil v mobilním segmentu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi "programator", co tomu fakt rozumi, ja se musim smat:o) POSIX, predelat do posixu, wow ... se vsadim, ze ani nevis, co to je a ze windows uz drahne let maji posixovy system:o) Tvl, to je diskuze, na to se neda nereagovat;o)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jako s vetsinou veci vytvorenych microsoftem "at to mame taky" je i ten posixovy system na windows jen velmi spatne pouzitelna parodie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už obsahuje winapi nebo WinRT fork? Takže si nainstaluju widle a includnu unistd.h? Nebo si vezmu nějaké zdrojáky nixového projektu z GitHUB a na widlích si v příkazovém řádku spusím make a půjde to zkopilovat jen tak?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak tu pise Hugo..Tvoje vyroky by se mohli tesat do kamene :)
protoze tenhle mne fakt pobavil..
"Naprosto NIKDO NIKDY nepouziva nic jineho misto exploreru, ktery je tam uz od W95 a prakticky se jeho ovladani nezmenilo!"
Windows Explorer je snad nejhorsi ze vsech spravcu souboru, co jsem videl. Pokud se tedy "nezmenil" (coz samozrejme neni uplne pravda, taky se zmenil) tak je to jedine na skodu. Je to napriklad to prvni co na vsech Windows kam prijdu nahradim :) Naprosto stupidni nastroj pro nekoho, kdo na pocitaci potrebuje delat neco vic, nez sledovat Youtube a odpovidat na maily. To nemluvim o oblibenem vtipu... "Mel jsem slozku zmizela mi..aha..asi se mi presunula, kdyz jsem pouzil Explorer na touchpadu..no jo ale kam?"
:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nastastie nie. Kachlicky na telefone resp. inom zariadeni s matlacou obrazovkou su dobre, najme ked hned aj zobrazuju status aplikacie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Krom dalsich veci by mi z tohoto ohledu prisel celkem nepouzitelny iOS, ze nema aktivni dlazdice. Trosku to zkousel i android, ale tam vime jak ty dlazdice dopadly ..... kazda je jinym stylem a dokonce nemaji (aspon, co jsem naposled tu sracku pouzival) ani nejaky jednotny engine, takze ve spouste launcheru spousta nejede .... cele je to takovy detsky system, kdyz se podivam na windows phone, tak prvni, co mi vytane na mysle je stabilita, ze to proste funguje, vyslovene krasne ciste, jednotne prostredi ..... iOS, ze to vypada jak kidpix (ale ve skutecnosti to funguje velice dobre), ale taky krasne, jednotne ..... a android na prvni pohled vypada jednak slozite a jednak silene rozbite, proste jak takovy sesity kockopes, frankenstein:o)))
http://stech3.firstpost.com/tech2images/1002x565/proportional/jpeg/2014/...
http://icdn1.digitaltrends.com/image/samsung-galaxy-note-8-0-review-andr...
15 fontu na homescreenu, to je vyslovene designovy skvost:o))))
Jednim slovem vovovovovotres! Obludarium, kazda aplikace se ovlada jinak, vypada jinak, silenost ..... tohle jsem ochoten tolerovat na PC, kde jsou statisice aplikaci v rozmezi 20ti let, ale od telefonu pozaduju, ze tech cirka 1500 pouzitelnych trivialnich appek (vic jich opravdu neni, byt tvrdi, ze jich tam maji dva miliony, ROFL!), co pro to je, se bude pohodlne ovladat a vypadat tak nejak konzistentne a ne jak kdyz pejsek s kocickou varili dort:o) To je skoro jak linux ......

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz nepouzivas ty svoje vulgarismy, tak mne ty tvoje prispevky i bavi cist. Pro mne je zajimave sledovat, jak mas dvoji vnimani veci podle toho, co se ti zrovna libi a co ne. Potazmo kdy mluvis o vecech s velmi povrchnim pochopenim.
Tak treba.. Android je podle tebe "kockopes", ktery nema jednotny styl a WM10 je nadherne "cisty". V tom pripade by jsi treba na tvuj oblibeny a propagovany Win10 nemohl ani sahnout s jeho 3-tym kockopsem co se tyce GUI :)) a musel byt zaryty fanda Linuxu nebo Jablek :)
Nebo davas jako nevyhodu gadgety v Androidu..pritom Gadgety jednak nemusis pouzivat a pokud je pouzivas, tak si presne vyberes gadget, ktery Ti svou jednak formou, tak obsahem vyhovuje. Mne napriklad tvuj priklad "rozbiteho" gadgetu naopak vyhovuje, protoze poskytuje nekolik urovni informace v jednom obrazku. Coz je vyhoda sirsiho vnimani informace, nemluve o estetickem dojmu. Unitarni kachle ve windows jsou presne to, co vubec nemusim.
Nebo Tvuj argument ohledne ruznych "visualnich" verzich Androidu. To je presne naopak, nez co tady uvadis. Nekomu vyhovuje nadstavba Samsungu s jejich stylem ovladani. Treba mne. Naopak mne nikdy neoslovovalo HTC s jejich. Nekdo jiny ma zase radeji cisty Android. Kazdy si muze vybrat to co mu vyhovuje. Jake moznosti Ti nabizi Mrkvosoft s jeho WM? Nebyla prave moznost customizace jeden z duvodu, proc se tak rozsiril kdysi Windows Mobile 6.x?
Nebo treba, kazda aplikace se ovlada jinak? Opravdu, jake "rozdilne" ovladani mas na mysli? Treba u Samsungu do verze 4.4 byl jeden styl ovladani. Pokud si nejaka aplikace udela neco vlastniho, specialnho, tak je to zamer te aplikace. To preci nema s Andoidem nic spolecneho. To je jako kritizovat ze na PC si kazdy vydavatel software dela trochu jiny GUI svych programu. To je fakt uz jen legrace, co pises :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

W10 i WM10 mam a je to proste hezke, decentni a nevypada kazda aplikace, jako by ji delal nejaky fetak bez spetku designu. Dal nectu:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

..klidne necti, ale to nic nemeni na tom, ze W10 ma 3 rozdilne graficke rozhrani :)) a ze u Androidu ti vadi ruzna velikost fontu a u W10 zase ne ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Davide, obávám se, že tvůj osobní komentář ti nevyšel ...

"Linux vyhrává díky otevřenosti kódu a kolaborativnímu vývoji, kdy se firmám vyplatí spolupracovat na společném obřím projektu, z něhož těží všechny, a ne soupeřit na svých omezených platformách. Podobné je to se světem smartphonů."

Firefox OS byl open source operační systém, přesto ve světě smartphonů skončil. Já stále doufám, že Ubuntu Touch umravní a bude použitelné a pak se i začně šířit, ale podobné ambice měl i Firefox OS, ne? Naopak Googlí Android open source není, přesto převálcoval ostatní tvůrce mobilních OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On ten pan furt zije v iluzi, ze android je jeho vysneny linux a ze to obrovske bezpecnostni nebezpeci pak zas na druhou stranu nema nic spolecneho s androidem a ze gugl je nejskvelejsi firma na svete a microsoft je to nejvetsi zlo ........ a pri tomhle jeho snu se zapomnel posunout do vyvoje poslednich 20ti let, kdyz se pozice micorosftu a guglu zcela obratily a gugl ted predstavuje daleko vetsi hrozbu pro svobodny IT svet nez kdy predstavoval microsoft. Ja jenom zminim ty hromady projektu, kdy gugl koupil technologii nebo nejaky SW a jeste nez mel mobilniho klienta pro svuj slepenec, tak explicitne odrizl podporu pro windows .... to neni konkurencni boj, to je proste vyslovene likvidacni hajzlovina, coz je samozrejm pravne asi v poradku, ale nezaslepeny clovek by tyhle veci mel chapat v sirsim kontextu ...... jak krasny je svet s x86 a windows ..... naprosta majorita, ano nejaka firma se napakuje ..... ale jak strasny by byl svet (a neni treba vubec odhadovat, staci se vratit 20-30let nazpatek) kdyby bylo 10 HW platforem a 10 majoritnich OS, vse vzajemne nekompatibilni .... gugl zacina pomalu jako parazit, nemoc, treba tim ze minuly tyden uvolnil dalsi dva nebo dokonce tri IM a video kecalky ....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Google vzal (pro uživatele) nejlepší známou koncepci (iOS), oprostil ji od omezujících s**ček jimiž Apple dojí své ovečky a nabídl podstatně levněji. To je celá ta "úžasná věc". Proč někdo neudělá totéž na desktopu s GNU/Linuxem?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Protoze nabidnout linux levneji jde pouze v pripade, ze lidem ZAPLATIS za to, ze ho nainstaluji. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Protoze existuji "lidi" (??? s velkym otaznikem), kteri jsou schopni se porvat za rozdilny nazev Linux a GNU/Linux :o))) Stejne jak se tenkrat zvrhla ve fyzicke napadnuti ta debata, kdy prednasejici napsal jen openoffice, misto openoffice.org:o))) Presne kvuli temto individuim linux nikdy to procento nepreleze:)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

(Google) Chrome OS?

... a nyní vážně - úkolem jednotlivých distribucí je, aby se dostaly k tomu svatému grálu, jenže každá ho vidí jinde a vedou k němu jiné prostředky. Takže jednoznačný názor na to jak GNU/Linux odprostit od sraček a nabídnout levněji není a proto věci jsou tak jak jsou.
A podle mého je to tak v pořádku. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WP/WM10 nemohl mít žádnou šanci do budoucna, protože je to děsně neintuitivní, omezený a pomalý OS.

Android ve verzi GingerBread je několik let vepředu proti současnému stupni vývoje mobilních Windows.

Na telefonech s mobilními Windows je nejhorší, kromě faktu, že na ně neexistuje moc použitelných aplikací a store Microsoftu je přeplněný hromadou falešných podvodných aplikací, které se vydávají za jiné aplikace a hromadu dalšího spyware to, že se jedná o neskutečně pomalý systém, kliknete na dlaždiči a čekáte, čekáte, nyní se otočí animace a čekáte, čekáte, čekáte, pak teprve naběhne samotná appka.

Vše trvá dlouho a je úmyslně zpomalené animacemi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.