Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podivný bug Windows Defenderu vytváří milion souborů a zabírá desítky GB

Záplata je dávno hotová a distribuovaná jako update Defenderu. Měl jsem tam v sobotu asi osm tisíc souborů, teď jsou tam dva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O stejné celkové velikosti jako těch 8 000?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, no, jak je teď strašně in to „agile“, kdy všichni dělaj všechno, tak se snadno stane, že k tvorbě Defenderu sedne zrovna ta parta Indů, co doteď dělala malware.
;-)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Na spoustě kompů se následně zadrhne další update. Údajně pomáhá jen:
1. spustit jako správce cmd terminál /
2. cleanmgr.exe /
3. zatrhnout Vyčištění aktualizací Windows Update / Počkat do 10 minut než se ukončí proces. - - Pak zůstávají jen dva soubory v C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Věčná demoverze OS mi začala po každém restartu či vypnutí měnit pozadí plochy na jeden z default obrázků. Svoje peníze za tenhle krám nikdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za Win10 dnes uz netreba platit. Servery MS generuju OEM licencie na poziadanie: https://github.com/massgravel/Microsoft-Activation-Scripts

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když už i třináctiletý kluk - hráč rezignuje a sám od sebe si nainstaluje Ubuntu LTS, tak to mluví samo za sebe. Steam, a kupodivu i všechny hry, co hraje, na tom jedou bez problémů. Hleděl jsem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žeby boli sklamaní tentoraz výrobcovia diskov?

Výrobci pamětí jsou zklamaní z Windows 8, jsou málo náročné
28. října 2012

IHS zveřejnilo procentní zvýšení poptávky po operačních pamětech u starších systémů Microsoftu:

Windows 3.1: +29 %
Windows 95: +23 %
Windows 98: +40 %
Windows 2000: +49 %
Windows XP: +41 %
Windows Vista: +26 %
Windows 7: +18 %
Windows 8: +8 % (odhad)
https://www.zive.cz/bleskovky/vyrobci-pameti-jsou-zklamani-z-windows-8-j...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je nějakej bot? Ke zprávě o disku přihodí zprávu o RAM, navíc 8 let starou?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a čítali ste vetu

"Žeby boli sklamaní tentoraz výrobcovia diskov?"

možno tam chýba ako boli sklamaní výrobcovia RAM v minulosti

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nemělo se to jmenovat spíš "Podivný bug jménem Windows vytváří milion souborů a zabírá desítky GB" ?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi u Microsoftu zalobbovali výrobci flash SSD, že to nejde, aby SSDčko v roli systémového/bootovacího disku vydrželo v provozu dva roky... (nové noťasy se prodávají prakticky už jenom s flash SSD, pokud správně koukám tak točivý disk nemá z výroby snad žádný noťas). Což je komické v situaci, kdy je na trhu nedostatek čehokoli křemíkového :-(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zkusil sis v posledních letech Win10 na HDD? To i hodiny koukáš ve Sledování prostředků, jak jede na 100 % a jaké úlohy ten disk brzdí. Asi tak 1/3 je samotný Windows (zbytečný kraviny - např. po každém updatu zvyšujícím verzi .NET o 0.0.1 /security update?/ překompilovává všechny .NET programy, i ty, co jsi v životě nespustil - a menší či větší updaty), 1/3 programy třetích stran (update Chrome, Firefoxu, telemetrie Chrome - i když je app vypnutá, optimalizace mailboxů v Thunderbirdu, optimalizace profilu Chrome a Firefox, ...) a 1/3 je defenzívní swap (už při zaplnění lehce přes půl RAM Windows vše připravuje na odložení na disk, aby v případě požadavku o alokaci paměti ji mohl hned dát a nečekat na pomalý disk - u SSD to nedělá, protože za prvé je rychlé, za druhé by ho tím rychle zničil). Celé je to korunováno tím, že Windows 10 nerozlišuje mezi aplikací v popředí a aplikacemi a službami v pozadí, takže vidíš ve Sledování prostředků, jak čeká i jednotky i desítky sekund, než dokončí nějakou část v "idle" úloze, než se dostane ke slovu tvoje aplikace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to zkousel, asi pred 2 lety. Hodiny mozna ne, ale docela dlouho.

Zasadni je vypnout kktiny ktere neustale sahaji na disk, a ktere clovek nepouziva. Myslim ze Windows Search a pak jeste 2-3 dalsi. Pak to sice chvili chrousta, ale uklidni se to. Jinak ale HDD dnes uz jen na data...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za podrobné varování. Do resmonu dodnes koukám kupodivu spíš ve Win7 / Win8.1, desítkáři za mnou tolik nechodí... soudě podle Vašeho výčtu se situace jenom dál zhoršuje. Inu o důvod víc, utéct k Linuxu pokud to jenom trochu jde :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem tento týden na stroj se starým dvoujádrovým Celeronem E3300, 2 GB RAM ochuzenými integrovanou grafikou v čipsetu G31 a 80GB PATA disk nainstalovat Windows Server 2019. Plus MS Edge do toho. https://ctrlv.cz/LMlg
Upřímně: čekal jsem, že to bude větší očistec :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nainstalovat to jde poměrně rychle i na takové šunce. Ale je to tak, že instaluješ hodinu a další 3 hodiny taháš updaty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen magor by chtěl do notebooku HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud laptop/notebook slouží mobilně, ne jako desktop, dal bych za pravdu, že jen SSD a neužívat disk. Vyplývá z podstaty HDD - rotující součástka a hlavičky citlivé na otřesy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používám Nb jako "přenášený desktop" tj leží furt na stole, netahám ho do postele ani na výlety ale stěhuje se mezi prací a domovem. No a možnosr dát tam větší disk mi u novějších modelů docela chybí.
V notebooku z roku 2013 jsem měl 3TB disk. V tom minulém už jen 2TB protože ten 3TB měl 12mm na výšku a nevešel se... Dát 3x-4x víc peněz za ssd/m2 se mi nechce a data mám raději na klasice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.