Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Podrobnosti o chipsetu nVidia pro CPU Intel

Popis chipsetu nVidia Crush19 + MCP04

O připravovaném chipsetu nForceT (či nForce5) pro procesory Intel se objevilo několik zajímavých informací. Jde o sestavu severního a jižního můstku (North Bridge + South Bridge). Severní s označením Crush19 nabídne samozřejmě dva PCI Express ×16 sloty pro režim SLI (v takovém případě 8 PCI Express linek pro každý) a další 4 PCI Express ×1 sloty. S procesorem bude komunikovat skrze FSB (Front Side Bus) sběrnici o rychlosti 800 a 1 066 MHz. Vestavěný paměťový řadič bude podporovat paměti DDR2, s DDR (DDR1) už se pravděpodobně nepočítá. Očekávaná je též podpora procesorů Pentium 4 s 64bitovým rozšířením EM64T, EIST a XD a dokonce se u tohoto chipsetu počítá i s připravovanými dvoujádrovými procesory s kódovým jménem Smithfield.

Jižní můstek (MCP04) nabízí stejné vlastnosti, jako „zbylá část“ nForce4. Zahrne tedy tradičně 10 USB 2.0 portů, SerialATA II s rychlostí 3 Gbit/s, 2 UltraATA100 řadiče, Gigabitový ethernet s firewallem, až 6 PCI slotů a nějaké to audio.

Jinak pro platformu AMD K8 se připravuje chip Crush51 jako severní a MCP51 jako jižní můstek coby vylepšený chipset nForce4 s integrovanou grafikou vyhovující DirectX9.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Podrobnosti o chipsetu nVidia pro CPU Intel

Pondělí, 6 Prosinec 2004 - 14:16 | Anonym | Nevite kdy se maj zacit prodavat desky s timhle...
Pondělí, 6 Prosinec 2004 - 13:45 | who | me mrzi ze uz nepocitaji s ddr protoze proste...
Pondělí, 6 Prosinec 2004 - 11:27 | Anonym | Kdyby raději něco udělali s tím, aby integrovali...

Zobrazit diskusi