Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přichází podtaktovaná 20W verze GeForce GT 1010

20w karta s aktivním větrákem, to fakt chceš :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

low cost...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj hliník je drahý :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám takových několik. GT730, GT520 a jednu ještě starší. Větráček jsem vždycky odpojil a nikdy to nebyl problém. A že některé slouží už pěknou řádku roků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konečně něco pro ty, co si stěžují na spotřebu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne, spíš další důkaz mizérie. Spotřeba 20W a stejně to je na hraní jen těch úplně nenáročných her a to ještě často v méně než základním fullhd rozlišení? Trapné. Já mít notebook s 15W CPU, tak od samostatné karty s 20W čekám výrazně vyšší schopnosti. Než tohle, tak se budu raději občas trápit se špatnými ovladači Intel iGPU. Nedivím se přechodu na herní platformy mimo PC...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

proti APU jako celku to samozřejmě nemá šanci ani výkonem, ani spotřebou, nicméně pro ty, co brečí, že chtějí jen zobrazovadlo (a zároveň jim CPU nestačí 8C/16T Zen3) je to daleko lepší karta než gt1030/1050 které mají spotřebu ještě vyšší, stejně jako na tomhle nelze hrát a k tomu se u gt1030/1050 připlácí jakože za nějaký 3D výkon. Spíše by to chtělo více než 2 výstupy

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak není to jen pro ty co potřebují nějaké zobrazovadlo, ale třeba pro ty co potřebují výstup na další monitory ať proto že jim klidně ta Zen3 grafika/deska neposkytuje tolik výstupů, ale klidně to může být i k high end grafice. Když jsem lítal ještě ve FSX, tak nemálo lidí kteří měli multimonitorový setup kupovali běžně věci jako GT730 apod. aby mohli k počítači připojit 5-6 monitorů a ve hře i ta GT730 bohatě stačila na zobrazení budíků nebo mapy...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"nemálo lidí kteří měli multimonitorový setup"
To nemálo lidí pobavilo :0)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to tedy nevím. Ti co hrají FSX jen tak pro zábavu jedou na 3 monitorech kvůli "rozhledu" a šílenci si pořizují extra panely ale ty jsou snad všechny do USB (něco jako https://www.logitechg.com/cs-cz/products/flight/flight-simulator-instrum...). No prostě pár letců zním ale nikdo to tedy neřeší extra kartou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpad z odpadu a nedivil bych se že to jsou i odpadní RAM čipy. Pro nízkou kastu v asijském korporatu asi toprí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to hodí jako zobrazovadlo - druhá/třetí grafika do počítače pro ty co potřebují výstup na více monitorů.. je to levné řešení

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Cena se uvidí, ten větrák to přizabil už teď.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak to může být levnější když 3 monitory podporuje i integrovaná grafika intel (jasně o funkčních driverech můžeme polemizovat), která má dokonce větší výkon než tenhle omyl od kůžičkáře z nvidie? Je to stejný elektro odpad jako ta slavná intel Arc v Asii. Aby na tom byla alespoň nějaká marže a nestálo to nesmysl, tak by to nemělo opustit pomalu ani fabriku v Číně.
Zase plácáš nesmysly jako vždy...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Strašně snadno. Chci víc než tři monitory. Já osobně hraju jenom na jednom, a ne Flight Simulator. Ale když jsem potřeboval další monitory, připojil jsem nějaké starší Quadro 600 a využíval ho jen jako zobrazovadlo a video dekodér.
Moje primární grafika měla problém na jednom monitoru provozovat hru a na druhém akcelerovat Youtube, takže mi Quadro pro třetí monitor zůstalo i pak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prej Čína, tohle už brzy bude top tier hardware v Eurosajuzu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proč jako, soudruhu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože green deal, boj proti kapitalismu, svobodám, soukromému vlastnictví a další podobná bolševická bloužnění, eurosoudruhu :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

On někdo bojuje proti svobodě, kapitalismu a soukromému vlastnictví? To jste dělali vy, bolševici.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, celý Brusel a naše předchozí a současná vláda bolševických eurosoudruhů

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty ani nevíš, kdo je to bolševik, přitom se tak chováš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O tom je předsvědčený každý bolševický eurosoudruh tvého typu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže si ještě standardní blb. Ono už jen zavést politiku do článku o grafické kartě nikoho normálního nenapadne, jen politruka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ehm nazačal si tu s tím označováním za soudruhy náhodou ty??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

První příspěvek s tím Eurosojuzem a nesmyslech o grafice pro Evropu jsi přehlídl pro břevno v oku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne jen ho na rozdíl od demagogického napadnání lidí označováním za soudruhy nepovažuji za politický...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmyslný produkt. Aktivní chlazení naprosto nesmyslná součást, spotřeba je dle tabulky stejná jako u GT 1030 (dle pamětí), a výkon nižší. To už by mohla zachránit leda nasprosto fascinující cena, tak půlka co 1030. A to nebude. Není divu, že se k tomu nV nehlásí, tohle spíš vypadá na nějakou partyzánštinu. V době naprosté nedostupni grafik to možná mohlo někoho potěšit, ale dnes, kdy jsou na trhu dostupné grafiky, a APU udělala skok kupředu, tak nějak nevidím v této kartě jediný smysl.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A tu prave mohl intel zabodovat kdyby uvedl na trh sve low-end zobrazovadlo, je prece modernejsi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo kdyby udělali prostě nějaký malinký čip víceméně jen s enkodéry a na to pasivní chlazení + 4 výstupy tak mají prodáno hned.
U tohodle vůbec nezáleží že drivery dělají problémy ve hrách.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co když drivery dělají potíže s více monitory, různými rozlišeními, OpenCL, OpenGL, RDP, uspávání + probouzení? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš nejakú skúsenosť? Občas sa mi 3. LCD neprebudí, ale neviem či je to ovládačmi (doska Asus Prime B660M-A D4, LCD sú staré).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby tohle nabízelo CZC, Alza a další, jako bezplatnou náhradu do vyřešení reklamace GK je to víceméně ok. Člověk bez APU nebo starší grafiky to ocení (resp. bude brblat, ale stejně si to rád zadarmo půjčí). Za zapůjčení něčeho silnějšího by se mohl účtovat poplatek a vratná záloha.

//Je fakt, že aktivní chlazení mi přijde zvláštní na tomhle kusu HW.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě to zvláštní nepřijde, vzhledem k tomu jak vystřelila nahoru cena hliníku a nenažranost nVidie, která s tím chce zaplevelit OEM trh.
Pasivní chlazení by potrebovalo více hliníku než aktivní a Hoang zase potřebuje novou koženou bundu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je omyl. Účinnější pasivní chlazení na sobě nepotřebuje cihlu hliníku, ale větší plochu pro přestup tepla mezi těmi žebry a okolním vzduchem. Starší pasivní chladiče co jsem měl ještě z dob ATI měly tenoučká žebra z plechů posklídaná nad sebou a vážili zlomek celohliníkového chladiče.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky předpokládám že ty čipy měli úplně jinou velikost (plochu) než má tohle mini jádro. Takže tvůj argument není úplně na místě. Plochu čipu prostě neuděláš větší. Druhá věc, ty ATi měli jaké TDP? 20W je málo a bude mít relativně malý teplotní gradient a ještě na relativně malé ploše -> horší odvod tepla.
A za třetí, troufám si říct že i relativně malý kus hliníku, na kterém uděláš nějaký rozumný počet žeber aby to uchladilo tohohle švába pasivně, tak bude na výrobu a opracování mnohem dražší, než když tam výrobce plácne jednoduchý hliníkový profil (rozuměj odpad) s shit větráčkem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všechny tři věci bohužel předpokládáš špatně. Ten pasivní chladič še koupit i zvlášť asi za 200kč pro koncového. Pokud by mělo být skutečně problém "cena hliníku" tak jiní konstrukce to řeší a náklady se snižují například i sériovostí výroby, která je u levných karet zcela jinde než u těch top produktů, kterých se prodá zlomek.
Mimochodem ta pradávná ati grafika tenkrát měla tdp 30W. A menší plocha čipu naopak znamená větší teplotní gradient.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale tady se vubec neresi soucastky z druhovyroby pro koncoveho zakaznika ale hotovy produkt ktery opusti fabriku a na kterem ma cely obchodni retezec nejakou marzi / prirazku.
Pokud mas vyrobit tisice karet podle nejakeho zadani a uz vubec v takovem ultra low endu, tak proste budes pocitat i dolar na kazdem gramu hliniku a kazdy pajeny MOSFET. Jsem zvedavy kolik toho vlastne maji v planu vyrobit nebo prodat.
Pred 2 roky stala tuna cca 1500$, v breznu atakovala 3900$, ted spadla na cca 2500$.
Pripocitej do toho v posledni dobe paralyzovane dodavky vsech komponent, od izolace po substraty na cipy.
Nejen cena hliniku pro tzv. mainstream (a vyse) karty nebude takovy problem, protoze jsou ceny nadhodnocene diky kryplomenam a enormni poptavce, cili tam se ty vyssi naklady proste rozpusti.

"A menší plocha čipu naopak znamená větší teplotní gradient."
- a na to si prisel jak? Kdyz budu mit cip 50mm^2 ktery ma 50°C a 100mm^2 a taky 50°C a placnu na to chladic co ma 20°C tak gradient bude uplne stejny. Co se bude lisit, je tepelny tok. - a ten je primo umerny plose. Vyssi tok = lepsi predani tepla
https://cs.wikipedia.org/wiki/Veden%C3%AD_tepla#Rovnice_veden%C3%AD_tepla

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. Ten co dělá tuny těch levných grafických karet nemá problém obědnat tuny levných pasivů místo za 2 dolary za 2 dolary padesát.. obzvláště když to má významný vliv na použití té karty a její prodejnost..
2. " a na to si prisel jak" tomu se říká fyzika. Menší plocha čipu při stejném množství odpadního tepla bude mít vyšší teplotu a z místa z vyšší teplotou se tepelná energie šíří do místa s teplotou nižší (stejnou na chladiči) a je tam tudíž VYŠŠÍ gradient... gradient nesouvisí přímo s plochou čipu ale s teplotou mezi oběma místy, množství přeneseného tepla pak souvisí jak s gradientem tak s plochou tak s tepelným odporem materiálu mezi čipem a chladičem. teplota povrchu chladiče pak zase souvisí jak s plochou toho chladiče (proto tenoučká levná žebra poomohou) tak s okolním prostředím. Menší plocha čipu může být problém pouze lokálně ale vzhledem k tomu že ty čipy zvládají běhat kolem stovky tak tam problém není (výkonnější čipy generují tepla na plochu daleko více). Nemíchat prosím jabka s hruškama...

Nevím proč tolik snahy bránit původní nesmyslné tvrzení, že ten větrák je tam kvůli stoupající ceně hliníku...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsme teda pěkný pitomci, že nepoužíváme alobal. Z toho by se dala udělat za pár fufníků mnohem větší plocha.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

You conveyed a couple stunning obsessions there. http://www.chennaidesires.in/ I looked on-line for the issue and made a goliath number individuals will visit with accomplice your site.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.