Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Protipirátské ochrany na Blu-ray discích

Takže tradičně si koupím origoš film ,nebo album a nepůjde mi přehrát, protože nemám ten správně drahý přehrávač případně nebudu mít MS kompatibilní systém.
Naproti tomu soused co si to pirátsky stáhne z netu bude v pohodě.
Je vidět že poctivý uživatelé budou zase odměňováni :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... čemuž se budou muset výrobci přehrávačů přizpůsobit. Nemám sice tušení, jak to bude fungovat, ale předpokládám, že si přehrávač ponese ve firmware či jinde databázi - "černou listinu", kterou bude nutno pravidelně updatovat. Na tohle se jim každý v....e. V kombinaci s dalšími ochranami to bude pěkný peklo a opruz.
Ono bude opravdu asi jednodušší, když to jeden "ripne" alespoň do kvalitního screeneru či telesyncu a tisíce dalších si to stáhnou z P2P bez podrobného zkoumání, jestli jim to zrovna na jejich PC konfiguraci či stolním playeru pojede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No záležet bude hlavně na lidech když to budou kupovat tak se to chytne když ne tak to půjde do propadliště dějin jako jiné formáty a ochrany. Mě osobně stačí klasické DVD stejně zatím nejsou schopni na DVD dávat alespoň standardně DTS zvuk ani v EN natož pak v CZ, takže nevím naco další formáty s lepším obrazem a zvukem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně všichni víme jak to skončí.
Už když kdysi nastupovaly CD tak se mluvilo o tom že je to konec pirátství a zatím CD přinesly naopak jeho ještě větší rozmach. Teď tu máme DVD a to samé. Přijde Blu-ray a bude to zas totéž.
Zajímalo by mě kdy nahrávací společnosti ten boj s uživateli konečně zabalí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechny tyhle "ochrany" jsou dle mého názoru pouhou vějičkou pro Holywood, aby použili BD místo HD DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen nechte být vážení kolegové, tato systémy přinesou konečně blaho celému lidstvu. Legální uživatel bude buzerován až do krajnosti (blacklisty, firmware, etc.) a "běžní uživatelé" budou stále v pohodě o krok napřed. BTW Jak se Vám líbí Mr. and Mrs. Smith?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To PRD,zdravim, mel jsem moznost porovnat DVD verzus HD (sice pouzi 720i) ale ten rozdil v kvalite tam urcite je. A je docela velky. Myslim, samozejme obraz, se zvukem naprosto souhlasim. Kdyz i Pulp Fiction vyjde po tech letech v CZ "pouze" v DD 2.0...
 
Shaquille

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim s DevOneCZ... docela bych bral ty planovane alieny origos,ale jestli s tim budou takovy problemy jako s ochranama u her/programu, tak at si to strcej nekam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro bych řekl, že opravdu dobrá ochrana bude jasnou brzdou rychlého masového rozšíření této technologie (aspoň u nás). Nebudu si přece kupovat drahý recorder, abych si nemohl udělat (někdy i legální) kopii, na drahá origa mít nebudu, abych lítal jak magor jen půjčovny na to nebude čas, a kopii mi nebude mít kdo půjčit. Tak to ať si narvou...
Jinak doufám, že se najdou výrobci necertifikovaného hardware, s kterým tyto problémy nebudou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to naprosto jednoduché, takový "zmetek co nehraje" prostě nechci. Ať si ho studia nabouchají do ... Myslím že tohle jim neprojde, moc dobře vědí že by moc přehrávačů a disků neprodali..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu nechapu myslenkove pochody.

"má být jedinečné a nezjistitelné označení pro každý lisovaný BD titul"

pokud je oznaceni nezjistitelne, jak jej zjisti onen "licencovany prehravac".

Pokud jde o nahravku v kine, ta se vetsinou dela na video kameru => ma kvalitu mnohem nizsi, nez by bylo treba ji ukladat i na obycejne DVD. Jinak si opravdu nedovedu predstavit, jak lze zmenit algoritmus kryptovani zmenou na placce. To by predpokladalo, ze na ni bude primo kus kodu, ovsem v nejakem univerzalnim jazyce, aby jej dokazaly pouzit ruzne obvody ruznych vyrobcu, pak ovsem neni problem to snadno pouzit i na PC pro dekryptovani.

Poku se vydame schudnejsi cestou => na placce je proste klic, ktery pouzije prehravac pro dekryptovani, pak je jen otazka casu (velmi kratkeho), nez nekdo vycucne algoritmus.

Mno a pokud bych algoritmus zmenil "za behu", znamenalo by to, ze nova placka nepujde prehrat v zadnem starsim prehravaci (bez aktualizace SW).

Jo, uz fakt vidim ty miliony BFU jak 5x do mesice flashujou novej SW aby jim sly placky prehrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak si myslím, že na této větě něco je určitě pravdy Tkže tradičně si koupím origoš film ,nebo album a nepůjde mi přehrát, protože nemám ten správně drahý přehrávač případně nebudu mít MS kompatibilní systém.
Naproti tomu soused co si to pirátsky stáhne z netu bude v pohodě.
Je vidět že poctivý uživatelé budou zase odměňováni :o)

A tudíž lidé nebudou mít o Blue ray zájem a budou raději shánět třeba i po videopůjčovnách filmy na DVD a celé blueray si potom můžou naložit do octa. Nevěřím tomu, že masivně skončí výroba DVD videa a nastoupí hned blueray. Vždyť i dnes jsou k sehnání nové žánry filmů na staré dobré VHS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by někdo nahrával video z kina na nějakej blueray. To je nesmysl, proč si měl nasr_t do bot?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to bych jako musel upgradovat něco ve stolním přehrávači, aby mně jel nejnovější disk, ale zato mně pak nepojede starší kopie? No potěš - kdo tohle koupí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze nema cenu se tu dohadovat. Dle meho soudu jde jen o propagandu. Velkohube kecy v boji HD vs Blueray

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co kdyby ten update byl primo na tom disku spolecne s tim filmem. Prehravac by si pouze zjistil jestli je ten firmware novejsi a pokud ano automatisky by ho alikoval. A pak by teprve prehral film. Uzivatel o tom ani nemusi vedet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

update firmware dvd prehravace 5x do mesice s kazdym novym mediem? nesilte, update firmware dvd neni sranda stejne jako na komplu, buchne elektrika a jste v haji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, spis si myslim, ze to bude jako pry u PSP. Zandate placku do mechaniky a ona si sama vynuti zmenu FW cimz zrejme

a) nahraje do prehravace aktualni blacklist
b) preda prehravaci cosi jako verejny PGP klic pro prehravani aktualniho titulu

Po vysunuti disku se opet FW vrati k nejake zakladni variante, ktera umi pouze prehravat standartni disky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To chce klid.Oni to vydají a bud s tím bude taková spousta problémů a zabalí to a nebo vymyslí jinou ochranu.Na PC stejně nerozeznám vyšší kvalitu než DVD a většina uživatelů si stejne "nevychutná" zvukové efekty v pravé míře.A ohledně přehrávačů? Už DVD je drahé (myšleno originál tituly) a nové věci nebudou rozhodně levnější na což bude mít ještě méně lidí tím pádem se bude více pirátit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tie blacklisty mozu byt aj priamo na BlueRay diskoch(a automaticky sa nahraju do prehravaca).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze i kdyz to bude hodne krkolomne tak si to spousta lidi koupi a az pote zjisti ze jim tam ty kopie nejedou :) Neprecenujte obycejne lidi ty se pred koupi prehravace moc nezajimaji co je to za znacku co to umi oni pouze berou to ze je to levne az to "ma" umet spoustu veci!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petrik, no nevim, mam pocit, ze to by byl dlouhodobe temer neudrzitelnej postup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, spis nez vsechny mozne a nemozne ochrany by pomohla lepsi cenova politika. Firmy vydavajici casopisy s prilozenym DVD na to jdou dobre. Rad si koupim DVD o ktere stojim za cca 200,- pokud budu vedet, ze narozdil od DVD-R mi z nej data nezmizi a ze nebude zmrsene lepsi ci horsi rekompresi z DVD9 > DVD5. Je to paradox, ale treba v Rusku se DVD media prilis neprodavaji. Proc? Protoze tam maji levne (byt "kradene") "originalky" za hubicku a nikomu se nevyplati si to palit doma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mic: Že na PC nerozpoznáš DVD od něčeho lepšího ? V tom případě doporučuju vyměnit tvůj stávající černobílý 12" monitor za něco současného.

Koneckonců po netu se válí hafo HDTV dmeosnímků, ať už v DivX, XviD nebo WMV, stačí se podívat jak obrovský je to kvalitativní skok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, updatovat z media je taky blbost. U konzole to je realizovatelny proto, ze maji vsichni naprosto totozny HW, ale u prehravacu od N vyrobcu ? Stejne to nakonec dopadne uplne stejne jako DVD. Prvni prehravac z Ciny nepodporujici ochranu bude nejprodavanejsi na svete ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořád je na světě ještě dost ochran které prolomeny nejsou a jak to vypadá ani nebudou tak nechapu proc si myslite ze prave u Blu-Ray tomu bude jinak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, co vlastně řeší. Stačí aby si jeden jediný člověk s legální mechanikou a legálním BR DVD přehrál tento film a rovnou, nebo třeba z  optického výstupu si digitální data přetáhl rovnou do počítače do souboru. Ten stačí nasdílet a během několika hodin ho již má 100 000 lidí..  :-)
 
To by museli udělat ochranu takovou, aby si to člověk nemohl vůbec přehrát. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No oni řeší to aby si nikdo nedal Original BR Disk s filmem do PC a nepretahnul si ho na HDD nejakym decrypterem jak je to treba u DVD jinak to co popisujes je taky cesta ale to si ten BR se supr obrazem a zvukem muzu pak nahrávat na VHS :)) a taky pochybuju že filmy na Blu-Ray budou mit v prumeru 7GB jak je to u DVD po patricnen osekani obrazu a zvuku 4GB :-) Ono neni problem neco nasdílet ale kdo by tahal film na BR kterej bude mít třeba 20GB :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ebo: Ale ten digitalny vystup z prehravaca tiez bude chraneny sifrovanim - a pokial tvoja HD plasma alebo LCD panel nema takto rovnako osetreny vstup, tak neuvidis a nenahras nic (ale pravda, preco by nebolo mozne prehravac presvedcit, ze je pripojeny k certifikovanemu zariadeniu a posielat obraz priamo na tvoj nenasytny hardisk :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady vzniká trochu problém s tím Blacklistem. Jakmile to někdo Hackne, dají se do přehrávačů nové Blacklisty a tím pádem ale film nepůjde ani těm, co si ho LEGO koupili....Prostě smůla. Nebo je to myšleno jinak???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

|> phanatic : "...Koneckonců po netu se válí hafo HDTV dmeosnímků, ať už v DivX, XviD nebo WMV, stačí se podívat jak obrovský je to kvalitativní skok..."

No, to je zajisté pravda. Nicméně (mohu-li soudit dle sebe) - pokud už se rozhodnu spálit pár hodin svého života koukáním do blikající obrazovky, nezkoumám obvykle kvalitu videa, ale spíše se soustředím na obsah. Také proto mi je poměrně jedno že se koukám na VHS, pokud je ten program zajímavý, nevnímám že to není HDTV.
Tím neříkám, že třeba ty po každých 15 sekundách nezastavíš obraz a nekocháš se ostrostí, popřípadě netrávíš večery koukáním na hdtv dema s koulejícími se ocelovými kuličkami. Jen myslím, že VĚTŠINA lidí to nedělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze se zas neco najde na kopirovani.Jen to nebude tak snadny.Nebot je jeste dost lidi co maji slabsi PC,mali HDD.
Tohle ma taky hardware naroky az me to samotnyho prekvapilo.
Navic to taky dobu potrva nez to bude jako ted u DVD.
No a i kdyby to fakt slo tezce kopirovat ze by to delal malo kdo?
No tak ty co chteji kopirovat zustanou spsi u DVD.Jenze potom jsou tu lidi kteri chteji jen original a tudiz koupi.
Jen me ted zajma kolik bude takovi ORIGINAL DVD stat?
Tady v CR jsou DVD docela drahy za 800kc dostanete i mizerny DVD.
Taky jiste potrva nez tam vse vyjde, preci jen ani na tehlech DVD zatim jeste nestihly vydat vse a to ted mluvim o zahranici USA atd.
Co kdyz nechci jen novinky ale treba stary filmy rok 1980, budou?
To za bude neco budem prodavat celi sbirky svich original DVD(i palenych) co jsme ted pracne poshaneli.No a zas zacnem znova Blu-Ray bude lepsi kvalita kdo by koukal na takovi filmy obzvlastne na ty nektery s "DVD PROKAZDEHO ZA 150".No a az to budem mit ani ne vsechny filmy ale nakoupeny za prachy ty originalky(nekdo paleny)no tak vyjde hned novej format "SUPER DVDXXX(treba Red-Ray) s filmem co ma 500GB a to je kvalita!" a zas ten starej Blu-ray prodame.Kdo by na to koukal?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No takže teď už je konečně jasné, jak se ta "velká" kapacita BD (popř. HD DVD) využije:
 
A. 5 - 10 GB na "updaty" firmware všech močných přehrávačů
B. 3 - 5 GB na Blacklisty
C. 2 - 3 GB na "licenční ujednání" a všemožné výhružky v 72 světových jazycích (samozřejmě v 3D rotující grafice a plném HDTV rozlišení)
D. a těch zbylých pár GB na vlastní film
 
... :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.