Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Průměrná cena grafik za druhé čtvrtletí překonala rok 2006

V říjnu vyjde pokračování Company of heroes: Opposing fronts podporující DX 10, tak třeba proto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v řijnu budou grafiky cenove zase jinak, tak proc si ji kupovat uz ted....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v říjnu kupovat grafiku by byla pěkná kravina... když má nVidia v listopadu/prosinci dávat na trh nové karty, které zase srazí ceny těch stávajících...
 
a btw: DX10 grafiku nikdo nepotřebuje... 1 hra není důvod... navíc člověk by si musel nainstalovat ten kvazioperační systém Vista... díky nechci... možná po SP1...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ricky:
A jseš si jist, že ta hra bez DX10 nepojede?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Ricky
a proc by bez DX10 nejela? takovej bioshock je taky DX10 hra a pod DX9 bezi rychlejc a uroven detailů je uplne stejna rozdily nepostrehnes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stratos: Ale přijdeš o speciální HW rozmazávací efekty DX10 a tudíž nebudeš in :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze vetsina lidi si kupuje DX10 graficke karty, ale pritom vetsina DX10(Vista) nechce?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re: zajimavy
 
já mám taky DX10 grafiku (GF8800 GTS 320MB), ale mám ji kvůli výkonu, ne kvůli DX10. Až opraví Visty tak, aby byly použitelné, pak si je třeba pořídím, do té doby se bez DX10 obejdu. A to, že používám XP a DX9 přece neznamená, že si nemůžu koupit DX10 ready grafiku, která má dostatečný výkon ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že dost lidí na to DX10 slyší, prostě si udělají upgrade aby to měli na nějakou dobu a takhle počkali, aby jim to zas nějakou dobu jelo pěkně ze strany podpor. Navíc co jak ATi tak nVidia předvedly za mainstream, za to bych se fakt styděl. Vždyť tomu je ta podpora DX10 úplně a prd, protože to nový hry beztak pořádně neutáhne (Bioshock moc nepočítám, ten má fakt výbornou optimalizaci, ale nepodporuje AA, takže jak by to šlo s výkonem do háje se nedovíme). Když nepočítám special šváb na dekódování videa, kterej pro někoho může být dobrej, tak je to všechno dost šunt za nekřesťanský prachy. Taky bych si radši našetřil na GeForce 88xx nebo radeona HD29xx. Jsem hodně zvědavej na G92, mohlo by to nabízet slušnej výkon za slušný prachy, nebo naopak zapříčinit pád cen toho stávajícího...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ona existuje nejaka "rozumne" vykona grafika bez DX10 ? Mimochodem, neznam ZADNOU tzv DX10 grafarnu, ktrera by pro DX10 mela dost vykonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re jjjjj: jestli to byla narážka na mě, tak máš pravdu. Špatně jsem to napsal. Má pro mě dostatečný výkon teď, kdy ji používám. Samozřejmě, že pro nějaké plné využití v DX10 hrách není na trhu žádná dostatečně výkonná grafika. Nehledě na to, že ani jeden z výrobců karet nemá pořádné ovladače pro Visty a DX10. Ty propady výkonu jsou proti WinXP strašné... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Balrog: Zkoumat kdy co kdo planuje vydat a cekat a cekat je pekna kravina. Proste koupim, zavru oci, ucpu usi a zasadne nesleduju ceniky a HW novinky, dokad zas nenastane doba upgradu;-) Prodela se na tom dycky, tak proc si tim kazit den..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Balrog: To byla reakce na clanek, ne na tebe, naopak tys napsal totez jinymi slovy. Byla to reakce predevsim na posledni vetu clanku. Protoze abych si mohl zahrat ruzumne aktualni veci v 1920x1200 tak potrebuju to nejvykonejsi co je na trhu a ze to shodou okolnosti "umi" jakesi DX10 je mi vcelku uprdele. Ono to DX10 totiz prave jen umi, ale pouzitelne to neni.

Jenze (a to spousta lidi vcetne M$ jeste stale nechce pochopit) zadny DX10 only hry nejsou a ani !!! nebudou !!!. Konzole od M$ ma prave DX9 a zadnej vyvojar nebude vyvyjet v dnesni dobe PC only gamesu (tyka se samozrejme mainstreamu). Gamesy ktery se pro zmenu delaj PC only (vetsinou takovy ty vice hardcore veci) nejsou o grafice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jjjj: A ty zase nechces pochopit, ze hry od MS proste DX10 only budou a budou:-D (Halo 2, MSTS2,..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Erkil1452:
To jako tyhle hry pod XP nepojedou? tak to maj ty vyvojari docela odvahu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vyvojare plati MS a ten vi, o co mu jde, takze to s odvahou nema co delat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdy využijeme nějaké to DX10 v Linuxu ? .... Ati je hotová zombie a Nvidie s DX10.1 nastolí monopol pod Vistami  :( . Ještě že mne tenhle skorosystém už trápit nebude .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I na tomto směšně krátkém období je nicméně dobře vidět, jak potřebná je konkurence. Bez ní by nás monopolní dodavatel výkonných grafik sedřel z kůže. A stejné by to bylo s procesory. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Erkil1452: Jistě, člověk nesmí hledět na ceny, protože na tom vždycky prodělá. Tak už to v IT je. Ale, pokud vím, že v listopadu jdou na trh nové grafiky a díky tomu cena půjde zákonitě dolů (nehledě na to, že nové grafiky by měly být výkonnější), tak je s prominutím "hovadina" kupovat grafiku v říjnu. Samozřejmě, pokud by člověk pořád čekal, tak nekoupí nic, ale jeden měsíc není doba, kterou by člověk nevydržel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.