Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Radeon HD 7950 se prý 9. ledna neobjeví

AMD Radeon HD 7970
Zahraniční média informují o odkladu uvedení Radeonu HD 7950, pomalejší varianta karty AMD Radeon HD 7970…

Radeon HD 7950 je karta, o které bychom správně neměli moc mluvit, protože se na ni vztahuje informační embargo. To se nicméně nevztahuje na informace přijaté třetí stranou, takže na základě informací od třetí strany (jejichž spolehlivost nebudeme prověřovat ani komentovat) na vědomost se dává:

Radeon HD 7950, jehož uvedení bylo údajně plánováno na 9. leden spolu s uvedením Radeonu HD 7970, o němž směly vybrané redakce včetně té naší napsat vše již 22. prosince, se odkládá někdy na únor. Hledali jsme zdroj této zprávy a našli jsme ho prostřednictvím serveru VR-Zone na Guru3D.com, odkud již byla informace stažena. Pomohl přítel Google a jeho cache, která nám na patřičný dotaz zobrazila toto:

Informace o Radeonu HD 7950 na Guru3D.com

Zkrátka a dobře Radeon HD 7950 nebude příští týden uveden proto, aby mohl být uveden nikoli jen papírově, ale zároveň s dostupností produktů.

Existují dvě teorie. Ta první říká, že AMD se rozhodla nechat partnery vyrábět nereferenční modely HD 7950 od prvního dne, ta druhá říká, že výtěžnost je dobrá a nemá smysl „plýtvat“ dobrými kousky křemíku na pomalejší modely, když se dají uvést jako rychlejší HD 7970, zejména za situace, kdy tyto grafiky nemají jednočipovou konkurenci. Můžete si vybrat, nebo sami doplnit další možnosti :).

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Radeon HD 7950 se prý 9. ledna neobjeví

Úterý, 3 Leden 2012 - 14:59 | Jaroslav Kučera | Vzhledem k nízkým základním taktům 7970 a...

Zobrazit diskusi