Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Kvůli Battlefield 4 není třeba Radeon R9 290X předobjednat

Battlefield 4 wallpaper
Po ohlášení Radeonů R9 290(X) dospěla řada uživatelů k závěru, že pro získání Battlefield 4 „zdarma“ s Radeonem R9 290X je třeba kartu předobjednat za přemrštěnou cenu. Není tomu tak…

Během akce na Havaji byl do projekce zařazený i následující slajd, který některé uživatele příliš nenadchl:

AMD Battlefield 4 slide

Člověk z něj získá oprávněný dojem, že Battlefield 4 přiložený k Radeonu R9 290X zákazník získá pouze a jen tehdy, pokud si kartu předobjedná. Když se v nabídce celé řady elektronických obchodů objevila nabídka karty se hrou za mnohdy značně vysokou cenu, bylo to pro řadu potenciálních zájemců rozčarováním.

Club 3D Radeon R9 290X plus FREE Battlefield 4
Některé zahraniční e-shopy nabízejí nový Radeon s Battlefieldem 4 za mírně vyšší cenu, než hráči čekali

Ve skutečnosti se celá situace má jinak, zmatek způsobily hned dvě nesrovnalosti. První z nich tkví v tom, že internetové obchody vyvěsily nabídky Radeonů ještě před potvrzením cen ze strany AMD. Uvedené částky byly na hony vzdálené realitě a prodejci je nastavili tak, aby měli jistotu, že je AMD nepřestřelí.

Za druhý problém si může AMD sama. Výše znázorněný slajd totiž vynechal jednu podstatnou informaci. Ve skutečnosti existují dvě edice: Předobjednávková (limitovaná řádově na tisíce kusů), která obsahuje Battlefield 4 Premium a standardní (pro běžný prodej), která jako součást herního bundlu zahrnuje Battlefield 4 standard edition. Při výběru je tedy třeba trocha obezřetnosti - Battlefield 4 ale zákazník získá v obou případech.

Diskuse ke článku Kvůli Battlefield 4 není třeba Radeon R9 290X předobjednat

Pondělí, 7 Říjen 2013 - 16:57 | Waffer47 | 12000 liber to je stejna prasarna jako chtit za...
Pondělí, 7 Říjen 2013 - 15:13 | ZELEZNAK | me spis reknete kdo by taku kravinu chtel
Pondělí, 7 Říjen 2013 - 12:24 | Deer Dance | Rozdiel medzi premium a regular je podstatny ak...

Zobrazit diskusi