Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony RX 500 přichystal Gigabyte i PowerColor

To je sice všechno pěkné, ale reálně dostupná AM4 ITX pořád nikde... A to jsem si myslel, že aspoň Biostar by to mohl k uvedení Ryzenu 5 stihnout. No nic, do grafik ještě týden zbývá, třeba se to někde objeví. Pokud ne, tak už se skoro dočkám i malé Vegy. Neví se, jaká bude přibližně cena a výkon ve srovnání s RX580?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako u každé dražší karty (pominu lowend) bude poměr horší, ale měl by být lepší než 1070ka. Otázka je dostupnost - bude to speciální řez a možná se bude nějakej ten měsíc čekat, než se prodají zmetky z Vegy 10 "bez X" (něco s +- 3072 SP) a až pak přijde 2560 Vega 11, která nahradí Polaris 21 - čili za rok nejdřív.

ITX tady kdosi psal, že zrovna ten Biostar už existuje (nevím, zda u nás už je). Ale rvát to do ITX asi čéče né. Scorpio má svůj vlastní čip, tak ten by to ovlivňovat neměl - resp. je naivní čekat letos malou Vegu, nejde-li to nakonec i proti zveřejněným roadmapám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže teď bude jenom velká? Já myslel, že obě. Tak tím pádem to rx570/580 jistí. Díky. Po ITX jsem se díval, kromě Biostaru už slíbila i MSI, ale žádný shop je nemá ani v predobjednávce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já to nějak nekonfrontoval s tím, "co už se ví", ale vzhledem k rename řady a tomu, že 580 dává 1500 MHz mi tam nějak moc místa na 2560 SP a la Scorpio (= Vega 11) kartu nevidím. Prostě teď přijde Fury II a odskok podobně jak 470/460. Mají v té nabídce díry, nemůžou si dovolit během jednoho roku zaplatit vyšší desítky milionů USD na každej tape-out, na kterej technologicky mají, ale jaksi cache-flow chybí. To, že nemáme single CCX Ryzen taky o něčem vypovídá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že nemáte s Vega Nano pravdu a vyjde třeba jen s malým zpožděním. Mám totiž původní Nano v mini ITX buildu a freesync monitorem. Z toho plyne, že to nemohu nahradit Nvidií (ztráta freesync) ani krátkou RX 570/580 (horší/stejný výkon)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale Nano bude hned, ořez plnotučné, to si nerozumíme. Slovo řez jsem myslel jako separátní die, ne jako ořez.
https://slovnik.seznam.cz/cz-en/?q=raznice

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, jestli AMD pojede v zajetych kolejich, bude Nano 2 zalozena na plnotucne Veze a asi i s plnym jadrem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně to bylo i s Fury bez X. Nejdřív plný jádra a až budou mít dost zmetků, udělají ořezanou Vegu. Pokud budou mít dost zmetků hned...zdrží je (měsíc/dva) jen kvuli ekluzivitě plného jádra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

? Nebylo původní datum vydání dnešek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Puvodne snad jo, ale posunuli to k vyli Ryzenu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

některé neoficiální zdroje to tvrdily, ale z AMD nevypadlo jiné datum než 18. dubna, o kterém se mluví ± měsíc:

http://diit.cz/clanek/radeony-rx-500-18-dubna

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.