Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Radeony HD 3850/3870 v testech na internetu

GeForce si vede o něco lépe v nižších rozlišeních, v nejvyšším o příslovečný fousek pojmenovatelný taktéž ?chyba měření? vítězí Radeon HD 3970.
chybicka :) 3970ku som este nevidel heh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, jak dekoduje HD video Nvidia, ale pokud na to nepouziva specializovany chip, bylo by vice nez zajimave porovnat spotrebu i pri techto cinnostech ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trošku off-topic. Existuje v současné době nějaká platforma, která umožňuje provozovat 8800GT SLI a má PCI-E 2.0?? Nejspíš ne, že? Nový Intelácký chipset umí jen CrossFire a chipset nForce je už poněkud postarší a tak zvládá jen PCI-E 1.0, navíc se množí zprávy, že je nespolehlivý a má problémy s kompatibilitou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle grafiky se povedli uz jen proto, ze se capou vykonem. Pokud si uvedomite, ze ATI vzdy novymi ovladaci prida minimalne 20% vykonu, tak je to velmi dobry vysledek.
I kdyz nechapu proc se vlastne jeste prodavaji grafiky s R600 a nebo u nVidie s G80. Jsou uplne k nicemu (za dnesni cenu urcite) a nikdo si je uz stejne nekoupi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MA: hele jako zakladni deska nane existuje nove desky se soketem AM+ maj uz PCIe 16x 2.0

jinak by me zajmalo kdy budete na cdr testovat radeoiny a ne kopirovat treba spotrebu bych tu nebral v uvahu vsude se tvrdi ze nove radeony jsou minimalne o 10W uspornejsi....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale niektore radeony su testovane so starymi catalystami 8.43. Takze tiez to nemusi byt uplne objetivne. A to ze aj s novymi catalystami su pomalsie ako nVidia a ze potom to dobehnu neskor na driveroch?? Kto ma stale cakat, ze nieco domakaju az neskor. Ked si kupim kartu, malo by to poriadne fachcit, a nie ako HD 2900 XT, co upravovali dalsich 5 mesiacov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani nVidia nemá v den vydání karty 100% odladeně ovladače! Ale je pravda že to jde tolerovat jenom nějakou dobu. A proč se prodává R600? to mě není pořádně jasný, ale G80(hlavně Ultra/GTX) ptž jsou nejvýkonější a GT ikdyž vítězí cena/výkon, tak né výkonem na kartu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Livinglegend: To já pochopitelně vím, ale desky od AMD podporují taky pouze CrossFire a já se ptal na SLI. Tak se mi zdá, že v současné době neexistuje žádná možnost jak zapojit 8800GT do SLI s novým PCIe 2.0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grafiky s R600 či G80 jsou v obchodech proto , že byly naskladněny . To že levnější modely ( U Nvidie GTS 320 a 640 a U ati v podstatě i 2900XT ) jsou rázem neprodejné je docela podraz a nebo riziko podnikání . Dražší stejně byly jen na ukázku a na skladech jich moc nezůstávalo . Jako zákazník křičím hurá konečně je tu mainstream , jako majitel GTS 8800 jen vzpomínám na lońské sněhy a jako majitel SocketuA čekám na pořádné procsory ;DDDD .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám desku Gigabyte GA-P35-DS3P a tak hodně uvažuji o 2x HD3850 do crossfire. Protože pro plynulost v 2560x1600 mě asi nic jiného nezbyde :( A velká škoda, že HD3850 není dostupná za slibovaných $150 :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ne, tak že by Firma ATI vydala, novou Grafickou Kartu, a to tu Grafickou Kartu ATI Radeon HD 3970, to je, opravdu zajímavé, to by mohlo, být, docela dělo, myslím, že o Grafické Kartě ATI Radeon HD 3970, pozor, neplést, s Grafickou Kartou ATI Radeon HD 3870, už čtu, asi na Druhém Internetovém serveru, to jsou věci, no tak více viz. tady: Naopak v Quake Wars v podání kolegů z AnandTechu se výkony srovnávají. GeForce si vede o něco lépe v nižších rozlišeních, v nejvyšším o příslovečný fousek pojmenovatelný taktéž ?chyba měření? vítězí Radeon HD 3970. , hu, tak konec téhle, věty, vypadá opravdu zajímavě, no tak, více viz. tady: http://www.cdr.cz/a/22912 ,na první Internetové stránce, to jsou, ale věci, ale ne, jasné že je, to Grafické Karta, ATI Radeon HD 3870, a ne Grafická Karta ATI Radeon HD 3970, nebo, že bych, se mýlil, ale tak, mýlil, bych se rád, jako Fanoušek, Firmy AMD/ATI, tak mně, když tak, opravte, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MA: na sly nic neni intel zatim vtomto ohledu zaostava a amd nepotrebuje aby to podporovalo sly kdyz ma vlastni reseni ale otazka zni jestli kdyz tam jdou do dualu na AM2+ atiny tak by taky nejakym spusobem mohli jit i envidie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2all. díky za upozornění, šotek zase řádí. Sice se chudák snažil kecat cosi o možném budoucím HD3970, ale tohle nemůže mít ani od redakční křišťálové koule. Opraveno, šotek bude večer rituálně zlynčován.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Livinglegend : Kdyby to tam bylo jednou reknu si stane se nebo to mel k Y (ypsilon) bliz ale napsat dvakrat malejma pismenama ( je to zkratka ) sly to uz je dost na hranici. Prosim pis to jako SLI. Takhle to vyapda ze ty karty nekam šly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Testovat grafiku s vyssim rozlisenim ako 1024x768 na niecom menej ako 16xAF moze len clovek s dioptriami >4. Na Oblivione sme skusali co to spravi a vysledok bol jasny, kazdym dalsim krokom k mensiemu AF sa priblizovala "hmla", oblast v urcitej vzdialenosti kde rozlisenie postav aj textur kleslo na minimum. Pokial nechcete alebo nepotrebujete vidiet dalej ako 5 metrov tak fajn, ale pre normalny obraz je to 16xAF dost dolezite. Navyse ten 4xAA od nVidie vyzera dost uboho, 6xAF ATi vyzera omnoho lepsie. Preco neuvadzaju napriklad 12xAA test? (konecne obstojny AA co do kvality) Kto nevidel nepochopi ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ma: chipsety nVidie maju problemy s kompatibilitou, priserne strasne! Najhorsi zazitok bol nForce4-4X, to bol zmetek co do funkcnosti a nefungovania s tou ci onou kartou!!! Ale tie z rady s integrovanou 6100 grafikou sa osvedcili (nie su SLI zase), ale drahemu nForce by som sa chcel vyhnut kazdopadne. Niektorym ludom chcipaju aj na prehrievanie.
Najlepsiu kompatibilitu mali mozno ULi cipsety predtym kym ich nVidia zrusila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.