Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Raytracing 3DMark otestován: GeForce RTX 2080 Ti se blíží 37 FPS

S trochou skromnosti se na 30FPS hrat da, takze z testu je jasny, ze u RTX2080Ti dava raytracing nejaky smysl. Ikdyz teda uz vidim toho hrace, co si prave koupil novy super cool 144Hz monitor a pojede na 36FPS. :-)

RTX2060 az RTX2080 hodnotit nebudu, u konkurence jsem psal, ze nove heslo NVidie je neco ve stylu ta slideshow je ale krasna a nejak to fanousci nemohli rozdejchat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak si hraj s tou svou skromnosti na karte za 1400€ na 30 FPS ve 1440p, ostatni nejsou debilove, bud se na radu RTX otevrene vyserou nebo RT ve hre neaktivuji, jedine co priznam RTX 2080 Ti ze plynule zvlada 60 FPS ve 4K, mela ale v obchode stat 899€, cili 500€(a to neni rozhodne maly peniz) platis NVIDII umele, za proste nic.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja hraju na 60FPS, ale dokazu si predstavit, ze nekdo bude hrat na 30FPS, aby mel raytracing. Prijde mi to sice hloupe, ale to neresim, mozne to je.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chyba byla to cpat nejprve do kompetetivni freneticke mp strilecky, kde je ideal ultrawide monitor a 100+ Hz/fps. V Metro: Exodus imho 30-60 fps s DXR lze v pohode pretrpet a hru si uzit. I kdyz tezko rict, jak tam bude dxr vyuzivano. V tunelech bude asi hafo louzi... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani Metro nie je uplne dobry priklad. Idealne je to do "hier" typu Detroid Become Human, kde podstatnu cast hry tvori sledovanie scen. Aj ked zrovna tento priklad si vystaci s hardwarom o 2 generacie starsim na kvalitu grafiky blizku pouzitiu RT technik.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hry typu Detroit si ale vystačí s tim, že si snimi vývojář pohraje. Na jednu stranu souhlasím, vývojáři budou mít méně práce a ta hra je především o kochání se vizuálem a pohlcení příběhem, na druhou stranu u těchto jednoduchých hříček není velký problém se o perfektní vizuál postarat "postaru".
U open world her je to ale moc velké sousto a takovéhle hybridní RT je opravdu potřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Raytracing běží v rámci DirectX12(DXR) a při výchozím nastavení je testováno v 2560×1440!!!:

RTX 2080 Ti > 36,9 FPS(prodejni cena 1300 - 1400€)
RTX 2080 > 28,81 FPS(prodejni cena 850 - 950€)
RTX 2070 > 21,27 FPS(prodejni cena 550 - 650€)
RTX 2060 > 17,72 FPS(350 dolaru)

>Závěrem nezbývá než připomenout, že ač je řeč o raytracingu, jde samozřejmě o hybridní rendering, kdy je z většiny použita klasická rasterizace, přičemž raytracing je nasazen jen pro konkrétně vybrané efekty. V herní grafice to ani hned tak jinak nebude.

Cili jak jsem psal pred mesici, cisty RT rada RTX nezvlada protoze jednoduse na to nema silny hruby vykon, RTX resi jen castecny profil RT a i v nem nezvlada dat vic nez 45 - 60 FPS(FullHD), jenze cenove naceneni RTX karet je uplne jidne a to hlavne kuli RT kterym se NVIDIA tak ohanela, ty karty sou jednoduse umele prodrazene o 30 - 60%, uvedeni RTX 2060 je ukazkou debility NVIDIE, vubec nepouzitelne RT jen jako nalepka na krabici, vydavatele her sa na to jednoduse vybodnou a dle meho nazoru NVIDIA tez nakolik dnes treba resit tony chyb v nove uvedenych hrach skrz ovladace a ne jeste se zabyvat pitomym RayTracingem.

RT je v reseni/podani NVIDIE ukazkova pitomost, dale to proste nema smysl resit, RTX muze jiz konkurovat jenom snizenim svych cen, pritomnost RT a Tensor jader nedava zakaznikovi zadny prinosny uzitek, jestli sou to skutecne pevne svazane bloky jednotek CUDA, sou jednoduse bez odemknuti nepouzitelne, cili urcite % cipu generace Turing je vyhozeno do smeti, ekonomie jak svine.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chybí ti tam Vega VII > 0,00 FPS (699USD)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

když už trolíme, tak ti dám taky "příklad". Ve Star Citizenu např. v lokaci port Olisar ti dojde ve fullHD na nízké! detaily se zapnutými efekty jako motion blur VRAM i na 6GB GF1060.
A teď si představ 4K, high detaily a je jasné, že těch 11GB na GF2080ti je málo už dnes (když už máme rádi ty závěry na jediném příkladu, že?). Mnohem levnější Vega VII se 16GB pamětí zde bude mnohem užitečnější.
A na RT ala "psí kule rendering" zapomeň u takových špičkových openworld her s high detail texturami. Budeš rád za 40-50 fps na naprostém hiendu a VRAM nebude nikdy dost. Se zapnutými "psími kulemi" by to padalo tak na 10-15? fps. Ani podporu takového nesmyslu neohlásili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tým trolením myslíš aj komentáre píšuce o tom aký je RT nezmysel? :-) Či to už je v poriadku? Aj so Star Citizens by som si počkal na konečnú verziu a nezakladal vyhlásenia na základe nejakých beta a alpha release-ov. Pochybujem, že budú cieliť na 16GB VRAM, ktoré bude mať na GPU tak 0.001%. Oveľa viac ludí bude mať podporu toho RT, než takých čo budú mať toľko VRAM. Keď už teda takto trolíme. :-) Tým samozrejme nehovorím, že viac VRAM nie je výhoda a že to nemusí pomôcť. Len by to chcelo stáť hohami na zemy a nechytať sa toho, že keď už má AMD vydané GPU s viac VRAM, ktorú konkurencia nemá, tak je to odrazu najdôležitejšie.
Keď už si spomínal 2080 Ti, tak aj keby si tá hra zobrala viac ako 11GB VRAM, stále bude táto GPU s prehľadom výkonnejšia ako nová Vega. To je snáď jasné úplne každému. Je predsa úplne jedno koľko majú grafiky stream procesorov, koľko VRAM a akú širokú pamäťovú zbernicu. Aj tak je najdôležitejší konečný výkon. Tak o čom sa tu bavíme.
Ináč sa čudujem koľko ludí tu má úplne spiatočnícky pohľad. Oveľa dôležitejšia (z pohľadu počítačovej grafiky) začínajúca podpora pre RT je "psí kule rendering" a viac GB VRAM má byť akože to najväčšie terno? To nemyslíte niektorí snáď ani vážne. A najlepšie na tom je, že tí čo tvrdia tieto nezmysly považujú samých seba za objektívnych a nestranných.
Škoda, že nemáš takú potrebu aj na DDWorlde vyvracať Stachove nezmysly ala ako posledný, že výsledky RTX grafík a Titanu V v 3D Mark Port Royal sú náhoda alebo zaplatené. To radšej tam asi budete veriť, že SW implementácia operácií dôležitých pre RT je rovnako rýchla ako ich HW implementácia a teda RT cores sú na nič. To je tiež niečo neskutočné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Oveľa dôležitejšia (z pohľadu počítačovej grafiky) začínajúca podpora pre RT je "psí kule rendering" a viac GB VRAM má byť akože to najväčšie terno? To nemyslíte niektorí snáď ani vážne"

Ano, to vážně myslím - více VRAM JE terno. Ještě větší terno by bylo více SP , ještě více ROP a ještě větší takt. Jsem zklamaný jak z RT nesmyslných jednotek, tak z těch výpočetních featur Vegy. Nejraději kdyby někdo nabízel křemík a kartu s čistě silovými parametry s nejlepším poměrem cena/výkon/spotřeba ve hrách. Chci kartu jen a pouze na hry, chci vysoká rozlišení a chci hodně fps za co nejlepší cenu. S tím mi nepomůže ani GPGPU výbava Vegy, ani Tensor nebo RT cores. Narozdíl od tebe si jsem schopen uvědomit, že za tyhle tranzistory mohlo být více SP. Každý čistý gamer musí tedy být se současnou generací grafik zklamaný a je úplně jedno jestli fandí Nvidii nebo AMD.

A vzhledem k tomu, že BF V nehraju a alfu Star Citizena ano, tak se mi více VRAM na kartě v této cenové kategorii libí, protože to využiji IHNED. Až bude ve SC RT a pojede to za pár let na všem, velmi rád si zážitek vylepším lepším vizuálem ala RT. Kašlu na budoucnost, protože grafiku kupuji na 2-3 roky max. Když to i přesto pojede lépe na RTX 2080 s méně VRAM, koupím si klidně RTX, teď když podporuje FS.

Je snad nepochopitelný přístup - něco chci dělat - hledám na to nejvhodnější nástroj? Taky nekopete lopatou a nenabíráte zeminu krumpáčem, protože je to lepší obráceně

Edit:: BTW VRAM sama o sobě fps nepřidá, jen fps jdou do háje když ji není dost a jak kdosi píše níže, už dnes se uvádí u Divison 2 Vega VII nebo RTX 2080Ti na elite detaily. Dává to smysl, 8GB na 2080 prostě nestačí, zatímco 16GB na podobně výkonné Vega VII ano, protože hra v tomto rozlišení potřebuje alespoň těch 11, dává to perfektní smysl. Takže stojíš před volbou jestli to budeš hrát na elite detaily na Vega VII nebo s nižšími detaily na 2080, na které si dále můžeš fps ještě více zabít zapnutím RT -> nechť si každý zvolí co je mu bližší

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa na rozdiel od teba zaujímam aj o počítačovú grafiku ako takú. Nielen o hranie.

"Narozdíl od tebe si jsem schopen uvědomit, že za tyhle tranzistory mohlo být více SP"

Naozaj si toto myslíš? :-) Pre mňa je RT oveľa viac dôležitejší ako pár SP navyše. A tiež mi je úplne jedno koľko má nejaká GPU pamäte, akú širokú má zbernicu, koľko má SP, či má HBM pamäť alebo GDDR. Jediné čo je zaujímavé je celkový výkon. Vega VII môže mať niekde výhodu 16GB VRAM, pretože výhoda to naozaj je. Ale stále bude čo sa týka hier niekde na úrovni okolo RTX 2080 a na RTX 2080 Ti ani nedosiahne aj keď tá má "iba" 11GB VRAM. Proste celkový výkon nepustí.

"už dnes se uvádí u Divison 2 Vega VII nebo RTX 2080Ti na elite detaily. Dává to smysl, 8GB na 2080 prostě nestačí, zatímco 16GB na podobně výkonné Vega VII ano"

Či tých 8GB nestačí sa ešte len uvidí. Už dávno moc neriešim tieto odporúčané požiadavky nových hier keďže je to často na úrovni marketingu kedy sa tam ako náhodou objavujú nové GPU od NV či AMD. U procesorov detto. Často krát sú tam napríklad spolu uvádzané také CPU od AMD alebo Intel, ktoré sú si výkonovo pekne vzdialené. Takže môžeš mať pravdu, ale to ešte teraz nevieš. Inak pokiaľ viem, Division 2 nebude mať podporu RT a to, že si nebudeš môcť zahrať na RTX 2080 na Elite detaily kvôli menšej VRAM je len domnienka. Počkal by som si na vydanie tej hry a testy. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Marku, že ho vůbec řešíš. Vždyť to je troll který leze Stachovy do zádele na jeho blogu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi blbej az na pudu. Ukaz jediny post kde nekdo psal o plnem RT na cele scene?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

bez srovnani je to fakt na hovno :/
aspon jeden zastupce pascalu tam byt mohl a pak ta volta

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Verim ze nekdo Titan V v nove uvedenem 3DMarku rychle otestuje a pote se definitivne resit jiz RT nebude, jednoduse proto:

1. Ze v pripade NVIDIE se nejedna o cisty RT coz je proklamovano jak v nazve RTX tak RT na krabici
2. Ze pocitani RayTracingu dokaze delat i Titan V alias generace Volta bez "specializovanych" RT jader
3. Ze je rada RTX umele/nesmyslne kuli nesmyslu RT ktery nejde kvalitne vyuzit nacenena daleko draz

RT uz bude jenom jako volba jako v pripade technologie PhysX, mate ji ale mate ji naprd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento benchmark je myslen i do budoucna, takze je dobre, ze je tak narocny.
Tohle jsou treba me vysledky z FireStriku z doby, kdy jsem mel jeste AMD:
https://www.3dmark.com/fs/2338919
21 a 25 fps, hry se na tom ale hrat daly, pac v te dobe nebyly tak narocne.
Waffere, rtx2080 se da sehnat kolem 20k, novy Radeon VII by mohl stat podobne ($699) a ma se za to, ze hybridni rendering umet nebude, stejne jako ho neumi 1080Ti, ktera ma opet stejny vykon a jeste v dobe, kdy byla k dostani, i stejnou cenu. Kde mas to umely prodrazeni kvuli RT cores? Nikde. Jen placas nesmysly a tapetujes diskuzi vulgarnimi prispevky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Keď si predstavím aké argumenty na kritiku niektorí ludia používajú pri každej GPU od NV, napadlo ma X podobných na Vegu VII. Pre nich to bude ale určite niečo iné. Tie hovadiny o nezmyselnosti RT a Tensor cores ani nekomentujem. Nemá to zmysel. Pamätám si, že som mal na starej GTX 7600 podporu pre AA, ktorý som nemal šancu využívať, pretože tá GPU na to nemala výkon. Teselácia v prvých DX11 tiež ťahala výkon dolu, TressFX v prvom Tomb Raiderovi detto (nehovoríme o malých výkyvoch). A nikto sa nesťažoval, že to všetko bolo zbytočné a že treba čakať ďalších 5 rokov, kým to bude použiteľné. Tu normálne ludia nadávajú na pokrok len preto, že nevyšiel z iniciatívy AMD.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nooo...neee... :) Hele momentalni RTX (ne Turing) je podle meho vyjma velkych optimistu, zatim zklamani. At uz tim co predvedlo a za jakou cenu v BF5, tak tim co vlastne od toho cekat do budouctna. Ten launch NV opravdu nevysel a osobne jsem zvedavy jaky bude stav tak cca za pul roku.
Veka 2 co se tyce vykonu neni ani moc plus, ani minus, protoze vychazi z prvni generace ktera je nemastna-neslana a tudiz ani jeji refresh nemuze byt nejak uchvatny. Ale ma (predpokladam) svou pozici na trhu diky velke pameti a relativne vysokem computing vykonu.
To ze celkove NV v grafikach jede podstatne lepe nez AMD je fakt, ktery neni potreba rozebirat..nicmene to nemeni nic na tom, ze RTX je zatim nemastne/neslane s nejasnym prispevkem v aktualni generaci i presto, ze Kozenak basnil o novych svetlych zitrkach s RTX na vecne casy a nikdy jinak..coz jsou klasicke PR kecy, ktere jsem slysel v ramci pracovniho zarazeni v ruznych firmach Xkrat..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tiež som čakal od implementácie RTX viac. Niektoré veci sa naozaj nepodarili. V tomto problém nemám. Sám zatiaľ čakám na ďalšie hry s podporou RT, aby sa dalo porovnávať. Čo mi vadí je nezmyselná argumentácia typu RT a Tensor cores sú na nič a zbytočné. A to ani nehovorím ich nezmyselné prirovnávanie k PhysX čo sa tu opakuje dokola. Viac toho píšem nižšie k príspevku od Toma.
Čo sa týka Huanga, robí to isté čo zvyknú aj iní. Zveličuje. To ale tiež neznamená, že nás s RT nečaká dobrá budúcnosť. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Čo sa týka Huanga, robí to isté čo zvyknú aj iní. Zveličuje.".. to je pravda, ale tohle se ti potom casem vzdycky vymsti. Zakaznik je svina a casto si pamatuje, co mu kdo nasliboval a pak ti to spocita nazpatek ;)
Proto je dobre byt i v predvadeckach korektni. Muzes byt i trochu show, to je v poradku, ale nemaji se prodavat vzdusne zamky..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

JJ. S týmto súhlasím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

za prve plno lidi ma naprosto racionalni argumenty pro a proti
za druhe jakou cenu mela GTX 7600 ;) odhadem max.150 dolaru ? btw v te dobe byla stejne lepsi volbou AMD :)
za treti GTX 7600 nebyla z nejvyssi tridy ;) ty uz taky nevis jak vlezt tomu Huangovi do zadku :D :D

btw s TressFX jsem přišel do styku ještě když jsem vlastnil nižší střední třídu postarší AMD GPU za pár šupů ( a kupodivu to běhalo pěkne (je fakt, že jsem s TreesFX/pure hair nepřišel do styku hned po releasu tak nemohu hodnotit prvotní verze ..)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"za prve plno lidi ma naprosto racionalni argumenty pro a proti"

Niektorí majú, niektorí nie. Väčšinou bohužiaľ ide o argumenty založené na konšpiračných teóriách a tie neberiem. Potom sú tu také, ktoré sa doslova vyrábajú, len aby bolo čo na každom výrobku NV skritizovať. Pár je naozaj vecných a proti takým nič nemám. Keby som mal byť ako väčšina kritikov NV, tak by som napríklad na kritiku Vegy VII mohol použiť toto:

- má výkon aký tu už bol. zbytočný výrobok. načo ho vôbec to AMD vydávalo.
- výkon proti predchodcovi v prezentovaných hrách sa líši v rozmedzí 25-42%. to nie je nič moc na 7nm GPU a to je dosť nevyrovnané.tá karta je na nič.
- na dotiahnutie konkurencie potrebovalo AMD nižší výrobný proces a aj to má ta karta mať 250W TDP? Veď RTX 2080 na 12nm má menej a je podobne výkonná.
- veď tá karta je skriplená - nemá ani plný počet blokov so stream procesormi.

A takto sa dá pokračovať ďalej. Keď sa takýto štýl komunikácie prenesie smerom na AMD, tak to budú stále racionálne argumenty? Asi nie, že? Ďalej napríklad 16GB VRAM je super, ale to tiež neznamená, že 8GB je odrazu na všetko málo, že? Pamätám si ako sa ospravedlňovalo 4GB VRAM u prvej Vegy tým, že s pamäťou narába efektívnejšie. A takto je to vždy. Na každej GPU od NV sa nájde niečo, čo sa zveličí alebo doslova vymyslí a urobí z toho problém. U AMD tu ludia reagujú presne naopak. Všetko čo táto firma vydá je pokrok a všetci by ich mali následovať a prispôsobovať sa im.

Čo sa týka môjho názoru, je Vega VII fajn karta, ktorá aspoň posúva výkon u AMD vyššie a ponúka zaujímavé množstvo VRAM, čo bude fajn pre budúce hry. Ale ako píšem vyššie, keby som chcel argumentovať takým štýlom ako viacerí z vás, tak by to vyzeralo tak ako píšem vyššie.

"ty uz taky nevis jak vlezt tomu Huangovi do zadku"

Huanga nepoznám, takže asi ťažko môžem robiť to, čo píšeš. Na druhej strane ani k nemu nechovám zášť a nemám z neho komplexy. To bude asi ten problém, prečo si niekedy nerozumieme. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

když je konspirace pozitivní tak MM mlčí ;)

"Pár je naozaj vecných a proti takým nič nemám. Keby som mal byť ako väčšina kritikov NV, tak by som napríklad na kritiku Vegy VII mohol použiť toto:....................."

to by nebylo moc originální tím jsou zaspamované diskuze roky dozadu :)

jelikož vlastním GTX 980 tak vím že 4GB jsou problém i ve FHD (ano nevadí mi hrát na ULTRA s 40-60 FPS) a někdy už je problém 6GB VRAM stále se bavíme o aktuálních titulech ....kdy ty "nej" karty v pohodě dávají 100+ fps (bez RT) >>> proto tvrdím, že u TOP karty s takovou cenou je 8GB VRAM fail (horší parametr než měla obdobně výkonná karta z předešlé generace) >> to že AMD díky vyššímu stupni paralelizace dokázala lépe čarovat s málem je jasné (i na tom částečně stojí low lvl API) a i tak jsem "4GB VRAM" kritizoval z důvodu že není future-proof a zabíjí to tak budoucnost slušné karty (vč. absence HDMI 2.0 apod.) >> z mého pohledu takové tech demo i tak si ale našlo své příznivce ...

stačí že znáš jeho pozadí doslova zevrubně :D (ale někdy si zkus z Huangem promluvit z očí do očí nejn z očí do "oka" ) :)

VEGA 7 papírově vypadá fajn (i když 61 vs 62 fps trochu smrdí :) ... ) dost lidí jaksi ignoruje mnohem zajímavější fakt a to že vyrábí tak komplexní a velký čip na 7nm (to vypadá natolik zajímavě, že NAVI může mít větší potenciál než jen náhradu polarisu a víc verzí než které jsou zveřejněné ... ) a že i NV bude moct pokračovat se svými monolitickými GPU (ač už taky maká na MCM řešení) ....vzhledem výrazně nižší spotřebě to nevypadá na přeznačený 12/14 nm+++++++ proces ale jen 10+++++ :) (samozřejmě spekulace o novém procesu nevím zatím nic )

jsem zvědav na testy a hlavně reálnou cenu ... hádám že to skončí tak že díky přepálené ceně bude velká VRAM jediný argument pro koupi (když už i NV dělá do AS/FS/VRR ) a skončí to tak, že ji budou kupovat spíše lidé co moc nehrají ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jeste k diskusi na tema 6GB staci nebo ne, Zverejnene systemove pozadavky pro Division 2 pro VRAM 1440p 8GB, 4k 11GB
https://translate.google.com/translate?hl=&sl=de&tl=en&u=http%3A%2F%2Fww...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jen napíšu, že jediné future-proof karty jsou RTX 2080 Ti a vyšší + VEGA 7 tak postneš tenhle článek to, ale není future-proof to už je presence-proof :D sakra takhle nebudu nikdy úspěšná vědma jako CRHA !! :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na tom odkaze je zaujímavé aj "Radeon VII | Geforce RTX 2080 Ti" pre Elite. RTX 2080 Ti je ale citeľne výkonnejšia GPU. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

!!nejspíš jim jde hlavně o tu VRAM pro plynulý chod (neřeším maximální FPS) !! GTX 980 taky dost věcí přijatelně utáhne , ale VRAM už je problém ...

jaký výkon bude mít Radeon 7 ?
jaký výkon budou mít karty konkretně v této AMD like hře ? (obzvlášť když hrubý výkon je velmi podobný RTX 2080 Ti >> rozuměj výrazně vyšší než ve srovnání s RTX 2080 >> víme ale jaká je pak realita v herním nasazení )

jen se ptám když takhle střílíš od boku ;)

zase ti smrdí jazyk od Huangova zadku :) ty se prostě nezměníš green latríne...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"zase ti smrdí jazyk od Huangova zadku :) ty se prostě nezměníš green latríne...".. tome, jestli muzu.. .to neni moc koser...M.Moravcik nepatri k tem, kteri by si takove titulovani zaslouzili. Na to jsou jini experti typu Maudit a dalsi..
Nic ve zlym :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:) však to je "přatelské" popíchnutí ... snad si to nebere osobně, ale náklonost tam prostě cítím a to dost :D

btw
rozborka https://www.youtube.com/watch?v=Kuy8-laK2AU

ti lidé co si kupují referenčky hlavně kvůli "custom" vodnímu chlazení budou asi hodně nadávat :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak MM se netaji tim, ze je NV fandou, takze jeho nazory tim budou do jiste miry ovlivneny. Je to ale clovek, se kterym muzes normalne diskutovat. To ze se nekde clovek neshodne a jen akceptuje, ze druhy ma jiny nazor taky neni spatne. Nekdy se nazory vzajemne nevylucuji, protoze jsou oba platne z daneho uhlu pohledu. Presne jako s tou polovinou ve flasce.. z pulky plna a nebo z pulky prazdna.. oboji je spravne, jen uhel pohledu je jiny :))
Jina skupina jsou samozrejme idioti, fanatici, kteri nejsou ochotni/schopni akceptovat nic jineho nez jen svuj vlastni pohled, ktery je casto fanaticky blbe..tohle jsou pak opravdove latriny a nedaji se ani splachnout ;)

Jinak chladic na 2060 je lahudka, hlavne ty prilepene casti :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz on jde svou argumentacni logikou dost casto extremu kdyz napriklad nedostatecny vykon nove technologie u karty za 150 babek dava do roviny s nedostatecnym vykonem soucasneho high endu :) to si proste vtipky na fandovstvi zaslouzi ...

2070 je s tim lepenim dle titulku to same ...pritom referni PCB bylo vzdy nejvhodnejsi pro nasazeni vodnika :) jeste ze tohle jde mimo me a referenční reseni by mi bohate stacilo..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lidi blbnou, dříve bylo přece běžné, že benchmark(!) jel klidně i na 10FPS, hra na plné detaily měla taky 20FPS s tím, že další generace GPU pojede lépe a dnes všichni testují a chtějí mít všechno na "ultra" v 60FPS, přitom je to pitomost, vždyť proto tam jsou ta nastavení. V tomhle jsou konzole úžasné, hlupáci nemají možnost volby a neplevelí diskuse, že při tomhle nastavení grafiky to nejede plynule.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

" a dnes všichni testují a chtějí mít všechno na "ultra" v 60FPS" - vsichni ne, jen nekteri specialni jedinci a jen kdyz jde o nvidii/intel

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Súhlas. 5FPS v nejakom benchmarku u AMD by niektorým nevadilo. U NV by to bola strašná pohroma.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bavit se o benchmarku jestli jede plynule nebo ne je kravovina. Benchmark muze byt narocny, tam to nevadi, pokud ma nejakou vypovidajici hodnotu. Rozhodujici je pak implementace u her, protoze ty se hraji ;) AMD nebo NV v tom nehraji roli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne. Ja to tiež takto beriem. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeden z nich tu chodi pravidelne JirkaK ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Moje rec. Konzolisti at si maji pri vydani 60fps s napevno orezanymi detaily, ale proc by tohle melo platit u PC? At to klidne na max detaily bezi 5fps na Titanu, proc by meli vyvojari rovnou maximalni nastaveni kriplit na 60fps pro GF2070? Jak pises - kdysi byvalo bezne, ze ani na nejvykonejsim HW nebehalo vse plynule na maximum, to prichazelo s dalsimi generacemi, nebo se SLI apod....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne všichni ne. Ti kdož mají freesync anebo Gsync nepotřebují nutně 60FPS. Osobně tleskám nVidii za podporu adaptive sync. Vidím jako větší slávu než (ne)jádra RT. Pozdě a jen pro někoho, ale přece.

Kolik majitelů karet nVidie, kteří kupovali Pascal si říkali, že monitor s freesync nebudou řešit ? Byl bych naštvanej. Na druhou stranu I já můžu zvážit nVidii příště. Důvod proč mám Radeon je freesync.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já si pořídil k freesync monitoru nakonec 1080Ti, páč Fury mělo malý výkon a Polaris ještě menší. Říkal jsem si, že buď nvidia freesync začne podporovat, nebo to holt přetrpim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zase komentáře, odkdy se 3D Mark hraje ? Pokaždé je tento test tak náročný, že jej sotva zvládají v dané době nejvýkonnější karty v nějakých vyšších fps. Usuzovat z toho testu nelze nic, jen rozdíl mezi jednotlivými modely.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady je jedna ochutnávka z testů: RTX 2060 a 1920x1080p v Port Royal:
https://youtu.be/-0FT8P3wB1I

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No to je s RTX OFF fakt nádhera, ty reálné odlesky díky rastirizaci jsou úžasné, reálné, perfektní...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No pokud tohle ma byt technologicke lakadlo proc chtit RT .... .

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Spletl sis strany obrazovky. Vlevo je obraz bez RT.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Husty, takze rozdil spis tak 20-35% dolu, pri spravnem pouziti raytracingu. Zadnejch 60-70% jako v battlu. Dobre vedet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To zatim podle mne neni vubec jasne. Benchmark jw jedna vec, implementace ve hrach druha. Na nejake hodnoceni RTX bude potreba pockat, az tech her bude min. 3-4.. coz se soucasnym tempem bude nevim kdy..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jn, ale benchmarky 3d mark jsou takový nezaujatý etalon v testování výkonu karet, potažmo cpu při herní zátěži. U her je to spíš o tom, který výrobce čipu s herními vývojáři stráví víc času.
Já 3d mark beru jako takovej ideální model, nebo standard, kterej se samozřejmě od reality ve hře pak liší, ale aspoň je vidět, kterym směrem je ta realita ohnutá... Jako třeba teď v BF V. Uvidíme, jak se s tim porvali 4A Games u nového Metra.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten projekt GPUreport je asi nejlepší a nejhustější test grafik, co kdo kdy udělal, klobouk dolů. Ale nikdo o něm včetně mě bohužel neví... "pane Šantrůček" bravo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá práca. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se test chova na jinych nez RTX kartach? Odmitne se spustit?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím to ještě nezprovoznili na jiných kartách.
"To run this test, you need the Windows 10 October 2018 Update and a graphics card that supports Microsoft DirectX Raytracing such as an NVIDIA RTX series card or an NVIDIA TITAN V. More cards are expected to get DirectX Raytracing support in 2019."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že se vrátila doba kdy se i nejvýkonější grafiky potili u grafických testů v 3D-Marku 2001 a počítalo se každé jedno FPS :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, test má kartu pořádně potrápit, ale pro karty mimo high-end je takové měřítko pěkně na prd. Je to jak měřit tloušťky nití pravítkem (ještě k tomu palcích). Jen doufám, že aspoň na bodové hodnocení bude spolehnutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..a kdyz se na nej divas, kdyz jede, tak je to jak slide show :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyrendrované snímky (body) jsou v řádu tisíců. Doufám, že je z toho poznat co je víc a co míň :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ta doba, kdy jsem slintal nad scénou 3DM 2001 a hrozně se mi líbila ta grafika, kterou se tehdy ty hry ubíraly - tedy hromada "detailní" zeleně, už to nebyla jedna celistvá hrouda polygonů, nebo 2D textura v nízkém rozlišení.

Pak jsem vyměnil GF2 MX400 (tehdy myslím za 3kkč) za novější GF4 a následně R9600 Pro, což byly karty co už měly alespoň použitelnej PS a mohl jsem tak pustit všechny testy, včetně těch na PS. 3DM 2003 na R9250 byla slušná slideshow. Dneska mi ty pokroky nepřijdou takové a je škoda, že spousta těch scén co vyplodili kupříkladu v 3DM 2001/03/05 nebo různých tech dem AMD/nV nebyly uvedené v praxi. Málokdy měl člověk možnost se pokochat něčím takovým v nějakém titulu (dle mého skromného názoru, opravdu jsem nehrál všechny hry světa :)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže ideálne hry pre túto technológiu sú FreeCell alebo Minesweeper kde 30FPS je až až a kde si v kľude môžem vychutnať všetky tie RT fičúri :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proč tedy BFV běží 60FPS, 4k, proč Enlisted jak ukazovali vývojáři běhal i 100-120 FPS s RTX on v 4k?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lebo tam mozno na obrazovke bude percentualne 2% plochy s RT?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo kolik % zorného pole se ti doma i venku ve skutečnosti leskne ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží jak máš silný brýle... já používám potápěčský....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

pobavilo .. :)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A jak to mění fakt že BFV běžří v 4k i 60FPS s RT?

RT není použito k renderu celé scény, je to hybrid RT a rasterizace, ale to víme už od srpna když nám to poprvé ukázali.

Nicméně global illumination v Enlisted kupodivu ovlivňuje celou plochu a v dev ukázkách běžel po spoustu času i více jako 100 FPS v 4k a minima co byly v prezentaci byly hodně nad 80 FPS. Navíc ani nebyl vidět nějaký výkonový rozdíl mezi RTX on a RTX off.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

O Battlefieldu se psalo že tam patch opravil něco aby ta hra běžela s RT na více FPS ale taky se tam něco uměle udělalo s grafikou celkově aby to RT takhle dobře šlo tudíž pokus jak prodat předraženou RTX kartu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale vždy se něco dělá aby to dobře šlo, to se dělá ve hrách už desítky let, říká se tomu optimalizace. Neoptimalizuje se jen "zprasený" kód, ale optimalizuje se ii tím, že se ubírají požadavky aby to HW zvládal. Navíc implementace RT v BFV nevyužívá plný potenciál RTX karet, jelikož staví jen na DXR nikoli NV nástavbu RTX.

Další fakt je že vývojáři to nejdříve musí chytit, znát limity, znát možnosti hw a tomu to přizpůsobovat, tahle dostali do ruky něco co měli jen ve vlhkých snech a při implementaci jsou za možnosti HW.

Ale je tu krásný příklad Enlisted, který RTX využívá a již ve vývojových verzích neměl problém běhat výrazně nad 100FPS s RTX on v 4k, vývojáři Enlisted to používají pro global illumination a rozdíl pozná snad i slepý, BF to používá na reflexe které mohou být náročnější, Enlisted navíc využívá RTX a běží pod Vulkanem, tady taky může být rozdíl, jak efektivní je DXR v DX a jak RTX ve Vulkanu

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vykaslite sa na cely ray-tracing a vymyslite nieco ine, co dosiahne podobny efekt so zlomkovymi HW narokmi. Je k smiechu aby grafika s 18,6 MILIARDAMI tranzistorov (2080 Ti) nezvladala plynule 1080p.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-2080-ti.c3305

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.