Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Razer představil mechanickou klávesnici pro iPad Pro

Pokud vás irituje psaní na displeji vašeho obrovského tabletu Apple iPad Pro, má pro vás Razer řešení. Jeho nová přídavná klávesnice přitom nevyužívá obyčejné membránové snímače.

Má jít o první takové „mechanické“ řešení alespoň pro tablety, protože ve sféře přístrojů mobilních už Razer prvenství nezíská - zde už jsme měli notebook od Asusteku a také MSI se spínači Cherry MX. Každopádně něco takového jako standardní spínače Cherry si lze u tenkého iPadu představit jen stěží.

Razer zvolil spínače jiné, takové „plošší“ s nižší výškou zdvihu. Potřebný tlak pro sepnutí je však vyšší než u Cherry (kde se obvykle bavíme třeba také o 45 až 55 g), nová klávesnice Razeru vyžaduje pro sepnutí 70 g. Celý produkt je pak dotvořen obalem snadno spojitelným s iPadem Pro. Konektivita z/do tabletu je realizována skrze Bluetooth.

Zajímavé je, že i přes hodně mobilní povahu (tenká klávesnice napájená vlastní akumulátorem) se Razer nebál přidat i podsvícení jednotlivých kláves. Je jasné, že iu přes současnou vysokou efektivitu LED technologie bude podsvícení hodně „baštit“. Razer hovoří o tom, že bez podsvícení vydrží zabudovaný akumulátor na 600 hodin provozu, s podsvícení pak jen na 10 hodin. Toto vše můžete mít za cenu 70 dolarů, tedy v přímém přepočtu zhruba 1700 Kč (+ nějaké ty poplatky, desátky apod.).

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Razer představil mechanickou klávesnici pro iPad Pro

Pátek, 15 Červenec 2016 - 14:07 | japkoslav | Teda jako vlastník iPadu Pro můžu směle prohlásit...
Pátek, 15 Červenec 2016 - 11:38 | Slanej Taťka | Ale je to sranda číst, jak se ho rozhořčení snaží...
Pátek, 15 Červenec 2016 - 10:43 | MACHINA | +1 mám tě rád, nikdy nezklameš. Ostatní ti jen...
Pátek, 15 Červenec 2016 - 10:12 | Karáš Svorka | Paráda, tímto končí éra PC a Windows, iPad Pro s...

Zobrazit diskusi