Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: ASUS DUAL GeForce RTX 4070 12GB

Takhle dobré karty i od Asusu si obvykle odnáší zlaté ohodnocení, ale NVidia asi nesmí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je RTX 4070 naprosto nezajímavá, když už můžu mít za stejnou, resp. dokonce nižší cenu výkonnější RX 7800 XT. Zlatou si podle mě zaslouží jen něco, co je prostě perfektní a bezkonkurenční a je to jasná volba, což toto rozhodně není, je to akorát jako obvykle zbytečně předražený, jak už bývá u Nvidie dobrým zvykem, přitom lepší to není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že RX 7800XT výkonnější není, je někde výkonnější a bez RT. A rovnou sám píšu, že rozumím, že tebe RT nezajímá, ale jsou lidi, které ano. Za mě je RTX 4070 v základních modelech okolo 15K, k nimž recenzovaná karta patří, jasná volba a to i přes tisíci korunový příplatek oproti RX 7800XT.

Dokonce momentálně vidím 4 favority v jednotlivých třídách herních grafik:
nejnižší třída RX 6700XT
střední třída RTX 4070
vyšší třída RX 7900XT
nejvyšší třída RTX 4090

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mna zase velmi mylo prekvapila v testu RX7700, osobne som si myslel že je to len ako nahrada za integrovanu so slabým vykonom, ale ako pozeram na test, tak ma len o niečo menši vykon ako RTX4070 čo je ako pecka.
Silna stranka RTX4070 je spotreba 200W je uspornejšia ako konkurencia. Ale čo sa tyka vykonu žiaden zazrak a to RT u tak slabej karty, i nez RT to ma slaby vykon a ked ešte RT vezme polku vykonu... Proste RT potrebuje vykonnu GPU a nie toto, ale ako nevidim problem bez RT to ma slušny vykon pre 2K, trochu vyšia cena, lebo Nvidia na krabci, ale na to už sme si zvykli.
Osobne keby som teraz mal kupiť GPU tak asi by som siahol prave po RTX4070 usporna= ticha karta s dostatočnym vykonom na 2K bez RT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„usporna= ticha karta“

Ale že je něco uspornější neznamená, že to je automaticky tišší. Se podívej na testy chladičů a jakých dosahují výsledků... 7800 XT bývá i přes vyšší spotřebu tišší než RTX 4070, protože má lepší chlazení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hloupý komentář.

Hlučnost karty záleží především na výrobci chladiče. :-) Což v praxi znamená na výrobci karty. U obou GPU firem (AMD, NVidia) vyrábí karty lepší a horší výrobci a ti nabízí lepší a horší chladiče. Celkově má však NVidia výhodu větší nabídky, výrobců karet je víc a teda i nabídka je lepší.

Někdy mi přijde, že zatímco u NVidie mám na výběr z nabídky Gigabyte, Gainward a Asus, které vždy nabízí nějaký rozumný nepředražený model, u AMD je prostě Sapphire + nějaký čučkaři. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd, i když porovnáš top AMD i Nvidie, lepší teploty při nějakém normalizované testu hlučnosti má vždy AMD, u AMD máš nejlepší Hellhound a u Nvidie Strix. A doufám, že nemusím zdůrazňovat, co je znatelně dražší...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš si RT na kartách AMD a na kartách od NVidie. U NVidie je RT dané specializovanýma jednotkama a teda výkon rasterizačních jednotek je vcelku ukradený. Dostatek RT jednotek má NVidia v současné generaci od RTX 4070, je jich 46, 4060Ti má 32 a 4060 jen 24, 4080 jich má 72.

RTX 4070 je slušná grafika do 1440p včetně.

RX 7700XT za tu cenu a při časté nedostupnosti, to už je lepší RX 7800XT, která té RTX 4070 je vyrovnaná a občas ji i překoná, akorát bez raytracingu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě. Když k tomu dostaneš možná tak monitor zdarma. Tohle je tak na bramboru a na bronz když zavřu obě oči. S 16GB nebo s nižší cenovkou spolehlivě stupínek .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jinak, the best from AMD only here.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

RTX 4070 není karta společnosti AMD.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Na rtx 4070 se da alespon zapnout reflex low latency mod v CS2,aniz by hrac dostal banana od Valve. Za to si nvidia uctuje oproti rx7800 priplatek. Vzdy je to neco za neco.

https://wccftech.com/counter-strike-2-devs-advise-against-enabling-amd-a...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, to jsem nevěděl, ale přijde mi, že to AMD má opravit nějak brzy, tak uvidíme.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace článku na wccftech. AMD stáhlo dostupnost poslední verze ovladačů ...

"Update: AMD has removed the download link page for its Radeon Adrenalin Edition 23.10.1 driver."

PS: děkuji za mínuska u mého prvního příspěvku. Nicméně SW podporu amd vs. nvidia to svým způsobem ilustruje a tedy i za co si člověk připlácí. Zda to za to stojí nechám na vkusu každého soudruha

PPS: děkuji autorovi za recku. Je jiná, než na jiných webech a to je za mě plus

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

je skvele vybrat si jednu hru, a z nej robit dovod...ako keby si bol profesionalny hrac CS, tak by ta ten reflex mohol stat kopec penazi...inac to je len whining rozmaznaneho decka
btw, mas nieco aj k tomu? ci na nvidia forach o tom este nestihli napisat nic?
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-23-30-afmf-te...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak CS je nejhranejsi kompetitivni hra. Jak by rekl Melkor - na seriozni hrani. Lejznout si ban za to,ze jsem aktualizoval ovladace,to je fail a zveda pochybnosti o SW oddeleni v Amd.

Co s tim AFMF? Uz tu byl o nem clanek,mame debatovat furt dokola znovu? Amd ho vydalo jako preview verzi a hadam s nim asi nekteri lidi hraji. Super. A dal? Co je smyslem toho prispevku? Poukazat ze amd prislo s horsi verzi toho co ma nvidia vic jak rok venku?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

" Poukazat ze amd prislo s horsi verzi toho co ma nvidia vic jak rok venku?"
.. to asi ne. AFMF neni DLSS3 a FSR3. Takze tezko muze mit NV neco uz "rok venku".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AFMF je snaha o FG v dlss3 bez pristupu k pohybovym vektorum

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To nic nemeni na tom, ze jsi napsal blbost. Nv nema alternativu k AFMF.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AFMF je slaba nahrada za FG vo FSR3/DLSS3. V porovnani s nimi ma horsie latencie a horsiu kvalitu obrazu. V podstate AMD prislo s niecim, co je davno prekonane, ale zasa je za hrdinu lebo je to pre vsetkych.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Otazka neznela, jak je na tom technicky AFMF,, ale jestli NV nabizi neco podobneho na urovni driveru. NV nic podobneho nenabizi, tudiz Majklos psal kraviny.
Je dobry cist a chapat, ne jen odpovidat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol. Nenabizi zjevne technicky horsi reseni a misto toho tlaci,aby engine hry poskytoval metadata,aby se to dalo pouzit -spravne-. Vzdyt samo AMD rika,ze je jejich afmf jen preview a uvidi,jestli vubec bude mit mezi hraci odezvu. Proc asi?

Tombomino,vy jste takovej ale fakt takovej ignorant,az to cloveka boli cist. Nezapomente jeste napsat,ze FG v DLSS je naprd,protoze zvysuje odezvu a ma hnusnou kvalitu a proto nikdy nic takoveho nezapnete. Ale AFMF je "bezkonkurencni" :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Majklos: "Poukazat ze amd prislo s horsi verzi toho co ma nvidia vic jak rok venku?"

Kdyz je nekdo takovy vocas jako ty Majklos, tak se neni cemu divit,ze se divis, kdyz neumis cist a chapat text a odpovidas uplne na neco jineho a napises uplnou blbost, aniz si to vubec uvedomujes.Nerozeznavas mezi DLSS3 + FSR3 vs AFMF. Tresnickou je,ze jsi takovy vocas, ktery, i kdyz napise blbost, tak ji ani neuznas. Mel by jsi pokracovat ve sve politicke kariere, tam se takove vlastnosti plne uplatni. Tady jsi ale na technickem webu.Zkus se naucit napred cist a chapat a ne jen odpovidat, co se ti zrovna honi v tvoji "brnenske lebeni".
Nemas zac :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ked si nevie steam ocheckovat, ze mam radeona a aku verziu driverov, a kvoli tomu ma zabanuje, tak ten hw survey je na milu jarmilu..ako tvrdim davno

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Si delate pr*3l ne?
Amd vyda drivery kterymi zasahuje do souboru hry (ano ano,to opravdu dela s antilagem). To detekuje anticheat program a tadaa. A to jako ma nejak Valve vestecky vedet,ze amd si vyda antilag+ a ani se to neobtezuje prokonzultovat s valve nebo nedejboze vyzkouset?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zato u nVidia si uživatel může nastavit (ne)renderování věcí, aby dostal výhodu nad hráči, kteří si to nenastaví.
A není to jen o vyšších fps,
A projde mu to.

nVidia .. how its men to be cheated.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ktore ficury su to konkretne?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kupříkladu nevykreslování čehokoliv, co překáží ve výhledu.
Ocení zvláště střelci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tie sú?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to nezvládáš sám, použij ty-trubku.
Návodů je tam dost.

Nevykreslování objektů, věcí a efektů, která tam být mají, se u AMD posuzuje jako chyba.
U karet nV je to uživateli žádaná fíčura.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mohli hy ste pridat aj nejake konkretne priklady? Aby sme nestracali cas nahananim duchov. Hlavne tie veci a objekty ma zaujimaju.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobre beriem na vedomie že to nemáš podložené lebo postnúť link by bolo kratšie ako napísať tvoj komentár.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

AMD si chcelo ulahcit pracu a v ramci antilag modifikovat alebo obchadzat DLL hry. Namiesto toho, aby si sa pytal koho napadla taka hovadina, tak to zvalis na Valve ako keby si oni mali vyberat ake vonkajsie neautorizovane zasahy do hry budu banovat a ake nie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jen Valve/Steam ale dalsi hry. Solidni pruser. Zdalipak o nem No-x a DD napise clanek.

https://videocardz.com/newz/amd-anti-lag-issues-extend-beyond-cs2-report...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, jak by takový článek vyzněl. Jestli jsem to dobře pochopil, tak zatímco NVidia se domluvila s vývojáři, a ti ji tam dali knihovnu, přes kterou tam dělají to co AMD udělalo napřímo. Je otázka, jak je ta Reflex knihovna otevřená, a zda ji může AMD využít. Předpokládám, že AMD využilo znalost enginu na to, aby se dostala k nějakým informacím dříve než je hotový snímek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Spis ne. Jinak by ji v cs2 vyuzili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia to re5si na úrovni driveru není to o modifikaci samotné hry, tak jak to minimalne s cs udělalo AMD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Máš nějaký zdroj, který by tvrdil, že AMD modifikovala hru? Vycházím z odkazu výše, a tam je toto:
"Developers have stated that the AMD technology, by hooking into the game’s DLL files, makes unauthorized changes that are treated as cheating attempts."
což, chápu tak, že AMD volá nějak herní knihovnu, ne že ji modifikuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to standardní postup, jak připojit svůj kód, když vývojáři kašlou na technologie konkurence (tj. sami nenapsali kód uvnitř DLL). Asi zde nestačilo poslouchat na straně driveru, třeba potřebuje více informací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"AMD’s approach was aimed at providing a straightforward solution at the driver level, but it seems that this approach doesn’t align well with certain games, leading to the compatibility problems and unauthorized changes to DLL files that gamers have reported."

Stale stejny clanek jen o 4 odstavce nize.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stach uz vydal obvykly paskvil, kde ospravedlnuje AMD a ze je to hanba Valve. Tento clovek je fakt neskutocny. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rikam,ze neni dusevne v poradku. A nebo ma tezky investice do akcii amd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moc prispevku v diskuzi tam nema a krome Belky mu to nejak nikdo nezere. Cucham cucham bany :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Malokto ho berie vazne. Sranda este ako Belka pise, ze Valve malo kontaktovat AMD a zapracovat Antilag do hry. Ale ze Valve je dlhodobo neschopne.
Inak netvrdia so Stachom niekedy, ze za AMD chodia vyvojari samy a akurat NV si musi za vsetko platit? :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za chvili z toho bude sabotaz od nvidie,protoze reflex funguje ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz tam je prispevok, ktory pise nieco take. Ze ved NVIDIA robi to iste a preco to nie je problem. Urcite zevraj kvoli dohode s NV. To, ze Reflex je implementovany priamo v hre a ze AMD sa do hry povedzme "hackuje" cez ovladace, je asi nad rozlisovacie schopnosti niektorych ludi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť mají pravdu ;-) Technologie Nvidie je ve hře implementovaná a AMD ne. Takže AMD nemá jinou možnost, než na problém upozornit takto, protože kdyby jen fňukali, tak se na něj každej vy.ere.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten prispevok nema pravdu v tom, ze robia to iste. Lebo nie, co sam pises. A urcite nie je cesta "hackovanie" hier na protest. Ved AMD vie, ze prestrelilo a samy stiahli problemovy ovladac z obehu. Pretoze nevy..e sa nich s velkou pravdepodobnostou aj ten, kto za nich dostal ban? Ako pisem aj nizsie. Ako ficura je to fajn, ale nema sa co zapinat automaticky. Kto ju zapne pri multaku, malo by to byt na jeho riziko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

podle toho co píší vývojáři Valve tak se o žádné pozměnování knihoven nejedná, jen se zachytává nejspíš nějaká komunikace.
"Counter-Strike 2 developers strongly warned players in a post that they’ll be banned if they turn on AMD’s Anti-Lag feature for CS2. According to the post, the features from the most recent driver updates are “implemented by detouring engine dll functions,” adding that when AMD updates the drivers, the team will work on “identifying affected users and reversing their ban.”

The problem lies in Anti-Lag+ intercepting and redirecting Dynamic Link Library (DLL) functions. VAC views DLL reroutes as cheats (in other cases, they often are), which could lead to getting booted from Counter-Strike 2."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obchadzanie DLL hry je normalne brane ako mozne podvadzanie. AMD by sa malo dohodnut s Valve a zapracovat Antilag priamo do hry. Nie si nieco pridat do ovladacov a obchadzat kniznice herneho engine-u.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, pokud autoři hry (zde Valve) zapracují technologii, tak není třeba to obcházet zvenku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud to ma byt univerzalni reseni, ktere ma fungovat v kazde hre, tak to asi jinak udelat nejde. Takze mi prijde lepsi reseni aby Valve pridalo nejakou vyjimku do jejich anti-cheateru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Tak pokud to ma byt univerzalni reseni, ktere ma fungovat v kazde hre, tak to asi jinak udelat nejde"

A nebude presne toto dovod, preco to ostatni nerobia? Na zaklade coho ma anti-cheat vediet, ze jedno obchadzanie kodu hry je v poriadku a druhe nie? Naco potom vlastne AMD a NVIDIA spolupracuju s vyvojarskymi studiami, aby implementovali ich ficury, ked by si to mohli urobit samy a prepisovat ci obchadzat co sa im zachce?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože 1) hráči tlačí na vývojáře, aby implementovali technologie NVidie, ale 2) tlačí na AMD, aby jejich technologie fungovaly v každé hře, bez nutnosti implementace od vývojářů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nie je to skor o dohodach medzi vyvojarskymi studiami a AMD alebo NV? Neviem inak o tom, ze by niekto tlacil na AMD, ze ich technologie maju fungovat v kazdej hre bez nutnosti implementacie od vyvojarov. To je snaha o sebaprezentaciu prave AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vývojáři ale běžně AMD ignorují. Ono se není co divit, když jejich kartu má minimum lidí. Čímž by se prohluboval technický deficit proti Nvidii a karty AMD by kupovalo ještě méně lidí. Proto musí kopírovat technologie Nvidie a umožňovat je zapnout ve hrách, které AMD karty neřeší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potom sa ale nemozu cudovat, ze ich obchadzanie kniznic z herneho engine-u je vyhodnotene ako cheat a su z toho bany pre ich zakaznikov. Moc si tym nepomohli. To co pises by sa malo robit iba v pripade, ze sa nezasahuje do herneho engine-u hry. Alebo by sa nemala takato funkcia zapinat automaticky. Ale iba tam, kde hrac vie co a kde zapina. Pri vacsine hier s Antilag+ problem nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa nemýlim a myslím, že zrovna Marek to potvrdí lebo to on dával dával link na to, že skôr AMD kašlalo na vývojárov ako naopak, že neodpovedali na dotazy od vývojárov a tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majklos sem daval link. Ale clanok som tiez cital a nespomina sa tam ze by AMD pred vydanim ovladacov nieco komunikovalo s Valve. Ak by to ale urobili, asi by nepostupovali tak ako teraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemal som na mysli toto, ale dávnejšie si dával nejaké vyjadrenie vývojárov hry neviem už ktorej ale bolo to niečo v zmysle ako sa komunikuje s AMD a s NV kde NV reagovala skoro okamžite a AMD ani neodpovedalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej. Tak sa o to pisalo kedysi, ale ktovie ako je to teraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím moc tomu, že by ovladače od AMD přímo modifikovaly DLL na disku. IMO spíše dochází k zaháknutí se (hook) na volání funkcí DLL a nahrazením volání vlastní funkce. To že to anticheat detekuje jako podvádění a dává za to tropické ovoce je nepříjemné. To že Valve uděluje tyto bany na furt, ze strany Valve nehoráznost. Chápu, že nikde nechce ve hře podvodníky. Prosté vykonutí ze serveru a ban třeba na týden by to řešil lépe.
Podobně jsem nědávno četl (nevím kde), že u her hrozí ban i za instalaci modů. Tak to je podle prostě pěkně nahoubeles. A hádej se s kolohnátem, žes dostal facku neprávem.
Dmnti fuckt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez si myslim, ze ide o hook. A preto si myslim, ze sa to ako pokus o cheat da chapat a ze je chyba u AMD. Nieco taketo mali mat vyjasnene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD to jinak udělat nemohlo, když se na ni vývojáři vykašlali. Ale aspoň se na problém upozorní a vývojáři konečně máknou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, ze ani Reflex nedali do CS2 len tak samy od seba, ale az potom ako sa dohodli s NV. A tiez si myslim, ze NV byva iniciatorom takychto dohod. Nie naopak. Ale ano, Valve by sa malo dohodnut s AMD a zapracovat Antilag+ priamo do hry.
BTW ani NVIDIA sa napriklad "nehackuje" cez ovladace do Starfieldu, aby tam dostali DLSS len preto, ze sa nich Bethesda (zrejme po dohode s AMD) vykaslala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

".. ani NVIDIA sa napriklad "nehackuje" cez ovladace do Starfieldu .."
nVidia ne.
modeři ano.
A dělají to stylem .. "Na Hulváta".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mod sa nestahuje , neinstaluje a nezapina automaticky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna v csku tahle karta ukazuje, jaký je to kus odpadu, neporazí ani 3060Ti, co stojí zlomek ceny. V cs2 je jaksi širší sběrnice starší 30x0 generace těžkou výhodou, osekané sběrnice 40x0 tam dostávají na frak. S 3060Ti mi to běhá na 280hz monitoru s locknutýma fpskama na refresh rate parádně. Za 7500,-, co stála 3060ti nová koncem jara. Ne za šílenou cenu 4070, za kterou by to běhalo úplně stejně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

CS vzdy bylo zavisle spis od CPU nez GPU. Ale ze by se mi chtelo sjizdet benchmarky hry,kterou ani nebudu hrat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele kdyby byla za 13k max tak mám dárek k Vánocům ale za 16500 na Alze ještě když při nedávnem stala o 500 min ne díky...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kartu ktera zdechne rychle nebo už brzy protože jen 12gb vram za 15 to jako vážně?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Do té doby bude mnoho zoufalcu když průměrná grafika má možná 8GB. Par titulu, které tech 12GB vyzdima tu je, ale ne každý je má v portfoliu. Jsou lidi, kteří hrají exkluzivně treba jen jednu hru několik let. Své zájemce to jistě najde. Kdybych potřeboval upgrade tak 4070 je jasná volba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ono jde spíš o to, že unreal engine 5 hry se vyvíjí na 16GB VRAM konzole a vývojáři se jasně nechali slyšet, že i těch 16GB je hodně kompromisních, takže s 12GB GL HF...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V konzole je 16GB RAM+VRAM. Nie iba VRAM. Tento osial okolo VRAM vznikol len kvoli tomu, ze AMD dava na GPU viac VRAM ako NVIDIA. Tak si teraz niektori AMD fandovia myslia, ze menej VRAM uz nestaci. Suhlasit sa sa da iba s 8GB. To uz je fakt za zenitom (aj ked zavisi od rozlisenia). Ale sorry, 12 GB sa to netyka. Vacsina ludi ma dokonca menej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych doplnil,ze xbox series S nema ani tech 16gb vram. Ma 8gb vram +2GB system

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/xbox-series-s-gpu.c3683

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co má Sko je úplně jedno, protože grafika je omezená, důležité je, co má Xko a Xbox Series X má 10 GB VRAM 320 bit sběrnice + 6 GB RAM 192 bit sběrnice, přičemž grafika si může cokoli potřebuje převést do VRAM, ale nad těch 10GB s tou užší sběrnicí.

Z toho myslim dost logicky plyne, že v reálu bude 12GB VRAM grafika stačit po celou dobu života současné generace konzolí, teda minimálně do 2026.
RTX 4070 12GB a vyšší jsou teda naprosto v pohodě, v minulé generaci bohužel jen RTX 3080/12 a vyšší. Každopádně 8GB karty jsou minulostí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konzole a PC nemusis resit. Vse se ladi pro danou platformu zvlast, u konzoli pro kazdy typ = optimaizace se tomu rika. Konzole vic orezavaji a vyuzivaji by default dynamickeho rozliseni. Soucasne konzole jsou na urovni 2060S, ta na pc dokonce zvlada native 4k se stejnymi fps v nastavenich identickych s konzoli, ktere ale v pripade ps5 renderuji 1440p az 2160p podle toho jak se vejde do frame budgetu a na series x typicky 1800p-2160p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Optimalizace už nikdo nedělá.
Když je něco už hodně špatné, tak se řeší, kde to ošidit, aby to ještě nebylo (tak moc) znát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Je možné stiahnuť a používať najnovšiu verziu GPU-Z aby v recenziách nových kariet ako Radeon 7700/7800 správne detekovalo, neukazovalo chybné čísla Pixel Fillrate, popisky (Meno, Transistor count) a podobne ako v poslednom článku, alebo to po sebe aspoň upraviť ?? Aj tu v recke je použitá ta asi pol roka stara verzia. Dík (:
https://diit.cz/clanek/recenze-sapphire-pulse-radeon-rx-7700-xt-gaming-12gb

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vtipne je, ze ta karta zerie viac nez moj pocitac.
max okamzity odber bol u mna v Cyberpunku 198W

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty otáčky jsou celkově nebo za jeden ventilátor?

Já mám totiž msi ventus 2X a mám 2400RPM a 72°C.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle karta se vyplatí v případě intenzivnějšího a dlouhodobějšího hraní oproti RX 7800 XT, jelikož výkon je podobný ( o málo nižší oproti 7800xt ), cena o 1000, vyšší , ale spotřeba o mnoho nižší. Takže pokud hodně hrajete a plánujete mít kartu třeba 3 roky, tak s RTX 4070 nakonec ušetříte. Už se na ni těším. Až přijde tak zase otestuji. Trochu škoda , že v tomto testu není RX 7800 XT a RTX 3070. Protože mám ten stejný procesor R7 7700. Budu testovat právě s mojí nynější RTX 3070. Video pak hodím na youtube. Zatím můžete mrknout na dva předchozí testy CPU a GPU zde https://youtu.be/3KH0swRbVSc?si=XusUgiRKpAUUuGrC a druhé https://youtu.be/g_zsmAUkakY?si=6S5HgsiRTRjTfWhD . Jsou to testy zcela nestrané neberu za to prachy a ani se nepřikláním k jedné či druhé straně. Jen se řídím pravidlem cena/výkon/spotřeba a podle toho si i stavím počítače viz https://gamecomputer.cz . Mejte se fajn :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nj, akorát aby to nedopadlo tady s těmi 12GB jak s 8GB u 3070... že to začne být jednou velká brzda a budeš muset upgradovat kvůli tomu dřív, to se ti pak už zas tak moc asi nevyplatí... zatímco 6700 XT byla s 12GB tehda furt ještě v pohodě a jela v klidu dál, tak s 3070 jsi po čase začal padat na hubu kvůli malé VRAM a pokud jsi nechtěl mít problémy se stutteringem, musels stahovat textury, abys tak nenarážel na limit těch 8GB a trochu se bojím, že to jednou potká tady i 4070, resp. že budeš muset zbytečně měnit kvůli paměti, nikoli výkonu, který by ti jinak třeba ještě stačil. Vždycky každý říká, že to nějak vyjde a AMD to nepřinese nikdy žádnou výhodu, ale vždyť u 3070 i 2060 se projevil nedostatek VRAM, vždy to začlo dělat problém u těchto „levných“ Nvidií, co jsou s tou pamětí takto na hraně, že pak na ty pozdější tituly to už přestávalo stačit a AMD tento problém nemělo, když mělo větší rezervu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U RTX to vyřeší DLSS3 a chystané DLSS3,5 . AMD má své FSR2 a FSR 3 . Musím říct, že na RTX 3070 vypadá Starfield se zapnutým FSR2 lépe než bez něj - a to je defacto funkce pro AMD karty. A paradoxně by to bez něj mělo vypadat lépe. Na webu je plno falešných testů třeba tady - může mi někdo vysvětlit jak může RTX 3070 žrát 270Wattů ? viz třeba Star wars nebo 240 wattů F1 2022 , dál jsem ani raději nekoukal :D https://youtu.be/Wuqfh4xFvks?si=ouZhAcYEm4Y0-Xf0 . Nicméně je RTX 3070 výkonnější než RX 6700 XT to víme všichni. Jsou to karty na FullHD max 1440. Ale taky záleží na hrách, některé jdou lépe na AMD některé na nVidia. To je holý fakt. A jsem vážně nestranný Mám CPU AMD a GPU nVidia . A rukamam mi prošlo už spoustu HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Goodspeed
Proč by 3070 nemohla "žrát" 270W? Ta karta v recenzi má papírově TDP 270W.
Benchmarků RX 6xxx řady které jsou špatně je pravda na YT mraky, protože spousta těhlech videí vzniklo bez vědomí, že spotřeba zobrazovaná Afterburnerem nebo HWinfo není totožná u obou výrobců. Nvidia u řad 3xxx ukazovala TBP (total board power), AMD u řad 6xx TGP (total gpu power, myšleno GPU čip, tedy bez pamětí a serepetiček okolo). Dalo se to jednoduše ověřit wattmetrem.
U 4xxx a 7xxx je už význam hodnoty stejný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, máte pravdu, klopím uši, oči :) Mám momentálně ASUS Dual RTX 3070 a na základě vašeho komentáře jsem si prošel pár her a ve vyšším rozlišení karta opravdu žere až 240W . mám verzi bez OC . Po klasickém overclockingu v GPU Tweak III o 10% jsem se dostal na 250W ve vyšších rozlišeních. Po pravdě jsem testy této karty prováděl bez monitoringu spotřeby grafiky, ale pouze celého systému. Nicméně výrobce u mé karty uvádí TDP 220W a u přetaktované karty z videa výše pouze 208W . Chtěl bych se zeptat, kde jste přišel na TDP 270W . To nemyslím vůbec zle, ale naopak rád bych si rozšířil obzory. Jelikož u výrobců a HW webech nevidím vyšší TDP než 220W. Chci lidem pomáhat v tomto ohledu a nerad bych dělal chyby. Už je pozdě, ale chybami se člověk učí. Když už mám přístup k tomuto hardwaru, chtěl bych podat pravdivé výsledky. Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DLSS se nedá považovat za řešení... sorry a zrovna 3 ještě víc zvetšuje nároky na VRAM, takže s tím těžko něco vyřešíš ve chvíli, kdy ti dochází, navíc dál ještě víc kurví kvalitu obrazu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked renderujes v nizsom rozliseni, naroky na VRAM sa zmensia. Ano s DLSS su vacsie, ale stale mensie ako nativ. A to kurvenie obrazu si aj niekedy videl? Alebo si iba videl DLSSV nejakej hre na youtube s urovnou Ultra Performance a myslis si, ze takto vyzera kazda hra s DLSS bez ohladu na uroven?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Frame Generation zvyšuje nároky na VRAM. DLSS je snižuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou různé OC edice karet a on tam zrovna má OC edici ,takže ta karta může mít vyšší spotřebu než standartní model.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hotovo :) RTX 4070 se stala mou další společnicí asi až do roku 2025. Do té doby prý další generace nehrozí :( . Testoval jsem se svou předchozí kartou RTX 3070 . Progres slušný na to, že jde o přímého nástupce. FPS nahoru a spotřeba výrazně dolů. Testoval jsem na 27" 60Hz a 1920x1080p monitoru. 1920x1080p je dnes nejrozšířenější rozlišení . Ano , stále je. Bereme to všichni globálně. ( ale stejně napíše nějaký pí.us že 4K a bla bla - odejdi :) ) Testováno v PC s vodním AiO chlazením na CPU . Kompletní info je na začátku videa. A chci říct, že toto je test kdy je vše uvnitř PC ( žádný out RIG ) V PC nainstalovány různé programy, hry a prostě další věci. Prostě běžné PC na všestranou práci - to co máte doma , ale nechcete si to přiznat :) Další věc je, že za to neberu žádný prachy od toho či toho. Takže nehrozí, že by mě někdo uplatil abych to zmanipuloval pro jednu nebo druhou stranu. Prostě koníček. Všechny komponenty jsem si koupil a užívám je. Takže tady máte upřímný test :) budu rád za sdílení ;) A dobrou, teda už dobrý ráno :) https://youtu.be/LG1gjrycDec?si=G6NN39b7_676VEsg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktuálně jsou na cestě RTX 4000 SUPER a to je víc než Ultra!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.