Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Lenovo ThinkPad L15 Gen2 (AMD) - refresh L15 Gen1 se Zen3 CPU

+1

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se asi nějakého normálního a nezkripleného stroje s AMD nedočkám. Když už není dosraná klávesnice, tak je domrcasené něco jiného. Ach jo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já se dočkal. Legion 5 Pro (16"). Není to dokonalý, má to svý mouchy, ale v dané kategorii jde o dobrý stroj s dobrými možnostmi, minimálně zkriplenou klávesnicí a rozumným potenciálem. Výkonu je tam tolik, že trvale jedu na Quiet režim, potřebu přepnout to do výkonnějšího režimu jsem ještě neměl, takže je to i docela rozumně tiché.
Asi nejvýraznějším záporem je ta 300W napájecí cihla, tohle s sebou tahat není zrovna pohoda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proto jsem si k němu pořídil ještě jeden 300W AC/DC adaptér (na druhou lokaci). Druhým mírným záporem je osazení pamětí s horším vnitřním časováním (nahrazeno 2x32GB CL20, které umí JEDEC 3200MHz), třetím pouze 8x 3.0 k dGPU.

Předřečník možná hledá stroj bez dGPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to, že TUXEDO chystá Pulse 15 Gen2, kde Ryzen 7 4800H nahradí Ryzenem 7 5700U a prý bude mít podobný výkon. A taky konečně přidají DisplayPort do USB-C, což byla hlavní věc, která mi u první generace vadí, dost to ztěžuje dokování.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak od Lenovo si už nic nekoupím, jednak proto, že notebooky z posledních let jako je tento jsou zase jen plasťáky s omezenou životností a mnoha kompromisy a druhak proto, že tato čínská firma stále vesele PRODÁVÁ v RUSKU i přes sankce. Samozřejmě asijské firmy se tváří jakoby nic, totéž třeba LG a ASUS, ale je to důvod od těchto firem už nikdy NIC NEKUPOVAT. Přes toto prostě nejede a nepojede vlak. Dosvidáňja kogda-nibuď ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.