Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k RECENZE: Xiaomi Redmi S2 - Duální fotoaparát za hubičku

Na jednu setinku palce stejná úhlopříčka, jako má moje ebook čtečka. Příští generace Xiaomi to pořádně osolí a dožene i velikost těla, už se těším. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem nepozorný čtenář, ale nepochopil jsem jaká je výhoda ve sdílení slotu SIM a SD karty ? Je to myšleno tak, že mohu používat souťasně 2xSIM + mikroSD s tím, že v jednom otvoru mám obojí nebo při použití mikroSD musím oželet jednu SIM ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to přesně tak, jdou používat 2 SIM karty zároveň a vedle toho i SD kartu, respektive MicroSD kartu. Předpokládám, že jedna SIM bude zvládat LTE a druhá pouze 3G, neměl jsem druhou SIM abych to vyzkoušel ale i tak je to slušný zázrak !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2x plnohodnotu SIM, cize LTE+LTE sucasne, zatial umi jenom Huawei.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak neviem či zázrak, ale aj keď okolo dvojnásobná cena, tak Samsung A8 to tiež má.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle umí 2 SIM karty a k tomu ještě micro SD, jsou v tom šuplíčku za sebou: https://xiaomimobile.cz/xiaomi-redmi-s2.html?gclid=CjwKCAjwmufZBRBJEiwAP...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je super zpráva. Jen nechápu tu módu dělat tyhle protáhlý displeje. Včera jsem si zrovna v alze měřil Redmi 5 oproti mému Redmi 4x a výsledek je ten, že telefon je stejně široký a asi i tlustý, jen samozřejmě delší na výšku, takže už by víc koukal z kapsy :( Což úplně nepotřebuju a těch ani ne 200px na výšku sežerou částečně SW tlačítka dole, na filmy to taky moc není, hry to jak vidno ne vždy podporují, tak k čemu to? A při tom všem má menší baterku, takže asi nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych podotkl, že mobil nemá infračervený senzor, ale vysílač, tedy IR LED. Senzor má ta televize, kterou tím ovládáte.

Jinak až na poněkud zbytečně zvýšený počet velkých písmen dobré, dík.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Absence 5GHz mně tedy překvapila. Na druhou stranu, nepotřebuji, takže až to probublá k operátorovi, tak řeknu šéfovi, aby mi z budgetu pořídil tento telefon. Už se celkem těším, už u iPhone 5s jsem byl částečně spokoje s fotem (jen za hodně dobrých světelných podmínek samozřejmě). V současné době mám náhradní telefon a je to tragedie, chybí mi lepší foťák, čtečka prstů a další věci.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jé, já se spletl. Vidím S2, myslím Xiaomi Mix 2S.
Teď už jsem v klidu :)
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pár postřehů:

1) Bylo by dobré do specifikace a do záporů připsat, že video je max 1080/30. Je to trapné zejména proto, že použité SoC umí 4k/30 HEVC.
2) nebylo by měření alespoň v geekbenchi? čistě pro srovnání s Ektrou.
3) ceny na odkazovaném eshopu jsou trochu jiné než v recenzi.
4) mezi zápory, případně do "zvažte" bych asi dal i absenci USB3.
5) naopak mezi klady že druhá SIM není sdílena s microSD
999) hehe ted koukám že na xiaomumobile mají v popisu:
"Čip se vyznačuje sníženou energetickou náročností, solidním výkonem, podporou 4K Ultra HD videa"
ale o záložku vedle je "Video: až 1080p při 30 snímcích za sekundu"
... tak jak to teda je???? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si to upscaluj a deinterlacuj z 1080i a máš 4k/60 jak víno. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krabicové víno... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze specifikací vypadlo při kopírování, upraveno děkuji!
Nicmééně, HEVC sice SoC umí, ale proč by to měl umět i fotoaparát této cenové kategorie? Vždyť ani obrazovka nezobrazí FullHD, natož 4k, nehledě na lidi, kteří si koupí tento telefon nebudou mít 4k televizi. Do budoucna proč ne, ale v současnosti to smysl nedává. A přeci, kvalitní FullHD video je mnohem lepší, než průměrné 4k video.

Takže jak má xiaomimobile popis, ANO, SoC zvládá 4k video přehrávat a nahrávat, hw je ale limitován a zvládne POUZE fullHD. Bohužel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím.

Proč by to uměl neměl? Mám například pár kamerových záznamů z roku 2001 točených SVHS kamerou a uložených v 720x576/Xvid. Kdybych tehdy měl k dispozici 4k/HEVC, byl bych za to jistě rád. To, že telefon nemá 4k displej je irelevantní v souvislosti s tím, jaké rozlišení videa nahrává.

Zkrátka věta "Do budoucna proč ne, ale v současnosti to smysl nedává." je nesmyslná. Nenahrávám video pro dnešek, ale pro budoucí užití. Za 5-10 let bude mít většina z nás v obýváku 1,5-2,5metrovou 4k TV a já osobně si na ní rád pustím rodinná videa ve 4k, nikoli v 1080 / 720 / 576, jakkoli špičkovém.

Nechápu tuhle část: "SoC zvládá 4k video přehrávat a nahrávat, hw je ale limitován a zvládne POUZE fullHD." V telefonu je osazen hardware, co 4k zvládá (a 4k umí Xiaomi na jiných mobilech se stejným snímačem, takže ani o tom kousku křemíku od Sony to není). Tohle je ryze marketingové omezení, aby tento model neparazitoval prodeje vyšších modelů (a není to vina Xiaomi, dělaj to takto i jiní).

Pokud mohu soudit dle někdejšího testování Mi MAX2, tak 4k video umí Xiaomi celkem slušné, minimálně bych o něm prohlásil, že je viditelně lepší než 1080.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím Davide, technologicky a užitně souhalsím, ale obávám se, že sociologický a biosferický vývojový faktor bývá až příliš často opomíjen a zkušenost s budoucností z minula se otrocky interpolují ad fututum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že video má mnohem podstatnější vadu než absenci 4k (což je věcí osazeného snímače). A to je nahrávání s proměnnou (a nedefinovatelnou) snímkovou frekvencí. Telefon tak nahrává podle toho, jak si myslí, že to stačí....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.