Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Rozhraní SFF-8639 standardizováno jako U.2, míří do desktopů

Co na to rika ta kapela?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co teprv Clarence "Kelly" Johnson ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

snad bude existovat i nějaká redukce ze Sata express, nejzbytečnějšího konektoru za poslední roky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já se přiznám, že se v tom nějak začínám ztrácet. Docela bych uvítal nějaký článek, který to celé shrnuje na jednu hromadu a vysvětluje, co je SATA Express, co je NVM Express, co je M.2, U.2 a podobně, a jak to všechno funguje. Jako člověk, co už v zásadě vypadl z vlaku, by mi to pomohlo znovu nastoupit :). Nezřídka mívám pocit, že ve zdejších článcích jsou informace, které jsou v rozporu s mým přesvědčením o tom, jak to vlastně ve skutečnosti je a co co znamená. A protože se tím už chvilku nezabývám, jsem z toho lehce dezorientován (no spíš těžce ;).

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych to uvital. A taky nam nejak podezrele zmizelo mSATA. A hlavne bych uvitel prakticke rady, jak zjistit, jaky konektor kde je, treba to mSATA_M.2 v notebooku pred koupi.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

mSATA je mrtvé, to umí jen SATA (BTW mSATA používá stejný konektor jako PCI Express (stejný rozměr, totálně jiné signály)), takže ne každý konektor, který vypadá jak mSATA a do kterého pasuje mSATA disk s ním taky bude fungovat - vtipnéééé).

M.2 je ještě větší zvěrstvo - signálově tam může být SATA (používá dnes většina disků, rychlost stejná jako u SATA), PCI Express až 4 linky (rychlé disky - NVMe) a nebo USB (tak IMHO budou implementovány WiFi do M.2 slotu) - liší se ještě délkou a výřezy (ty by měly říkat co je použito (SATA, PCIe, ...).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. U konektoru M.2 si musíte zkontrolovat, jestli deska i disk podporují stejný protokol (SATA nebo PCIe). Viz http://rog.asus.com/308552014/labels/guides/ssd-guide-pci-express-m-2-ms...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna nedavno jsem se pri cteni nejakeho clanku kde bylo zmineno SATA Expresss pozastavil nad tim, ze tech expresu je nejak moc a ze mi nejak ujizdi. Tak se pripojuji k navrhu. Bylo by fajn si tady zase precist clanek ktery je 'deep in it' a ne chytat utrzky informaci ktere obcas nekdo znaly upusti v dikuzi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Z clanku jsem se nedozvedel, zda U2 je to sata-like rozhrani - viditelne na m2 redukci, protoze jenom preznacit SFF8639 by nedavalo moc smysl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.