Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ryzen 5 7500F je překvapivě rychlý, koncem července bude vydán v Číně

mozna kvalitni chladic + zaply PBO..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude to tak, když jsem testoval 7800X3D tak jsem na něj prvně dal Noctua NH-D15, tudíž žádná sračka chladič, s PBO dělal klasika 5050MHz. Pak jsem si to přešrouboval do PC kde mem ARCTIC Liquid Freezer II 420, teplota spadla asi o 15 stupňů a teď jede na 5250, což by vlastně nemělo jít. Deska Strix B650E-F, nastaveni jen curve all negativa -20.. Tudíž teplota tam bude hrát dost velkou roli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

7800X3D je vrstvené osmijádro. Tedy z pohledu chlazení úplně něco jiného než 6 jader bez 3D cache na 65W.
Vsadil bych na curve optimizer. Na mém 6 jádru má slušné výsledky.

Ale dost možná má pravdu no-X.
Curve optimizer jen využívá rezervy, která vznikla vyladěním výrobního procesu.
To jsou velké přínosy.
Intel na tom dokonce postaví celou novou řadu RL-refresh alias 14000.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

víte co mě u gen 7 CPU AMD zaujalo? Nejvíc že u nás je většina příznivců AMD i u testerů a podle toho to vypadá. RyZen4 je lehká evoluce ZEN_3 s přidáním AVX512, ale co je největší milník je iGPU (který u modelu v článku chybí) a do této generace se dalo tvrdit že pořád AMD a Intel čipy nejsou rovnocenné.
Jenže když přišla recenze tak místo testu iGPU se do herních testů ukázala pouze diskrétní grafika. Přitom jde o přelom v AMD historii procesorů - a prošlo to u testerů u nás prakticky autocenzurou jako bezvýznamná záležitost.
Sám nefandím nikomu, ale pouze beru na vědomí skutečnost že některé firmy mají díky většímu podílu na trhu větší dosah. Doufal jsem že Radeon do AMD procesoru konečně odstartuje i u fanoušků (hlavně) nadšení. Ale ono nic, ticho po pěšině, nic se neděje, karavana kráčí dál pouští ikdyž 1km od cesty je zelená oáza, nepochopitelné. Přitom díky lepšímu Radeon softwaru by se to dalo inzerovat jako velká výhoda proti intelovským igpu, ale prostě nic, nezájem. Jinak by se příznivci AMD strhali v diskusích ale tohle se prostě bere pouze jako zobrazovadlo. Největší revoluce u AMD a ono nic. A pak si jeden říká něco o centrálním řízení recenzí...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak tenhle druh revoluce, asi zaujal jen tebe..
Mozna by stalo se zamyslet nad tim, jaky druh lidi tady chodi a obecne na IT weby.. urcite to neni "sekta" integrovanych igpu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mě to spíš přijde na jiný termín - ignoranství. Jistěže také preferuji dGPU, ovšem když se rozbije nebo není hned k mání jiné tak je uživatel odkázán na nepohodlný mobil nebo chytrou TV a z PC je "mrtvá bedna". Nestává se to často ale když na to dojde tak jsem byl hodně vděčný za integrovanou na tehdejším SandyBridge kdy se na tom dalo naplno hrát i tehdy oblíbený Unreal 2004.
Toto iGPU už je patřičně dál takže na starší hry třeba i FC3 na fHD musí stačit pohodlně. A není třeba specializované APU /s patřičným příplatkem/.
Kolem a kolem vzato, jako NV "doporučuje" něco testovat tak a takovým způsobem tak určitě nebudu daleko od pravdy že AMD doporučuje testerům moc si nevšímat nové iGPU. Proč by to tak okatě ignorovali? Přece díky arch. a softu musí standardní intg. Intelu docela v praxi válcovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jaká revoluce? Mám 7950X a celej prosinec 2022 jsem na tom "hrál" třeba Left 4 dead 2 nebo SWAT4 ve fullHD a rozhodně to zadnej zazrak nebyl. Swat se většinou drzel na tech 80-90 fps, ale propady tam byly. L4D2 podobne. Jestli je tohle revoluce, tak je igpu fakt dobrý na web a desktop :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

musím to psát polopaticky? Do Ryzen 7000 nemělo AMD čím konkurovat cpu Intel díky igpu, pořád byla třeba diskrétní grafika do slotu. Takže se přetřásá lepší implementace AVX512, ale tento důležitý rest nikoli...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

'' RyZen4 je lehká evoluce ZEN_3 ''

lol.. no ze raptorlake prines 5 % ipc, raptorlake-rfrsh nic a meteor lake zvedne ipc min nez zen4 proti zen3, tomu ses elegantne vyhnul..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No revoluce... zobrazovadlo seženu na kdejakém blešáku. Ryzeny si kupuju zásadně k dedikované GPU, na všechno ostatní máme APU. Ale uznávám, že nejsem dostatečně vypovídající vzorek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to je revoluce tak dost nepřínosná. Kromě G řady u AMD byly igpu vždy nouzovka pro ty kterým odešla hlavní grafika a neměly náhradu.
I ty AMD procesory bez igpu šlo jako absolutní nouzovku použít jako grafiku. Výkon je mizerný ale jde to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu to připomíná R5 3500X, taky měl být k sehnání jen v Číně, ale koupil jsem ho v jednom nejmenovaném obchodu v Holešovicích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.