Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nemáte rádi Metro (Modern UI)? S Windows 8.1 jej budete moci omezit

Ještě zpět Aero a nemám osmičkám co vytknout ;) (teda ještě pak upravit ikony na "hezčí")

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě snad návrat Gadgetu, nějak jsme si zvykl na hodiny, kurzy a přehled o CPU a LAN

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to vic ze ten meric CPU to CPU sam dost zatezuje, nehlede na to ze na modernich PC je takove mereni uplne nanic ? (melo to smysl tak u jednojadrovyc CPU ted by jsi musel zobrazovat jednotliva jadra - celkove procento zatizeni je nic nerikajici udaj).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napred si o tom neco zjisti, nez zacnes placat kraviny ;-)
http://abload.de/img/cpuyquzj.png

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tento používám.
K původnímu "znalci" Vytěžuje to prdlajs a to i když je to vlastně skript v tom paskvilu jménem Java. Pokud jde o zjišťování vytíženosti dnešní MCU na to přímo pamatují.
Mám 8 vláknové 4 jádro i7 a na nic to rozhodne není, pokud vytuhne nějaký proces tak celkem jedním pohledem zjistím, že v PC není něco v pořádku atd.
Podobně LAN http://addgadgets.com/network_meter/ celkem užitečná ptákovina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sice nejsem znalec, ale jedno vím zcela bezpečně. K získávání informací z jádra systému jako je třeba ten cpu metr si s JavaScriptem nevystačíš. Takže potřebuješ ještě nějaké ActiveX (COM) prvky, které ti je zprostředkují. No a tohle vše na bázi multitaskingu ti "žere" systémové prostředky a u NB baterku i v době, kdy tyhle informace vůbec nepotřebuješ (což 99% času). Pamatuji si ještě na Visty, když jsem zakázal postranní panel, tak jak bylo systému najednou hned veseleji :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vsak na notasu to taky nepouzivam, protoze tam to nema moc smysl - hlavne kvuli nedostatecny velikosti plochy. Ale na desktop PC me ten watt/dva spotreby navic uz nevytrhnou. :-) Navic sidebar mam na sekundarnim monitoru, takze vetsinu casu je videt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím, jenom gadgety fakt už ne!
Nikdo nevěděl co všechno dělají, hodně jich bylo distribuováno s nějakým dalším "přilepeným" programem, žralo to systémové prostředky atd. ...
Jinak myslím, že gadgety jdou také doinstalovat i do Win8, ale proboha proč?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou... ja je mam docela rad. Muzu tim monitorovat vsechno, co potrebuju, zadny "prilepeny" programy jsem nezaznamenal a vytizeni systemu je v podstate nulovy. Pouzivam nekolik vestavenych primo z win (hodiny, pocasi, kalendar) a pak jeste Network meter, All CPU meter a GPU observer. To mi staci na vsechno a treba ve hrach nemusim diky tomu pouzivat ruzny polofunkcni OSD monitorovani a podobne... Vytizeni procesoru se pohybuje kolem 2% @ 1,6GHz, coz je zanedbatelny. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď viz. výše. Jinak nemá náhodou právě ten All cpu meter u sebe při své instalaci "přilepen" ještě nějaký ten PC cleaner?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, v poslední době začal autor spolupracovat s esetem nebo něčím takovým takže nabízejí jakýsi "bezpečný instalátor" (já vím, vtip) ale pokud z těch stránek sosneš přímo jen zip tak je tam pouze ten allcpumeter...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ted jsem na zkousku stahnul odnekud posledni verzi a je tam jakysi AVG toolbar, ale necha se to pri instalaci zakazat. Jinak podobny veci jsou dneska pribaleny k instalacce kazdyho druhyho programu... Je proste potreba pri instalaci davat pozor a vsechny tyhle prebytecny nesmysly zrusit, pak je to v pohode.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@mikeczcom, havli_1
OK, chlapi. Nechci vám brát či hanět vaše oblíbené aplikace, jen upozorňuji na některé věci ohledně gadgetů. Já jsem s nimi skončil už u Vist a vracet se rozhodně nebudu.
Vy si je imho můžete doinstalovat i do Win8 (osobní zkušenost ale nemám).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Každý má svoje no ;) Ale do osmiček to nedoinstaluju, nějak nevím proč bych na ně přecházel ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak třeba zmíněný All CPU Meter je pro mě must-have. Jednoduché kouknutí do rohu obrazovky a vím na čem jsem - třeba corel a jeho oblíbená hláška nedostatek paměti mi občas dělá radost, i když pravda, tam je problém hlavně v tom že je to 32b aplikace...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj. Mě ještě odrazuje ten škaredý hranatý skin a divné barvy. Ne že by tedy sedmičky byly kdovíjaká krása - to různé "rozsvicování" ovládacích prvků po najetí, problikávání progressbaru apod. je takové cirkusové, ale určitě jsou sedmičky hezčí, než osmičky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Problikávání je úplně to nejmenší - sice bliká klidně pět hodin, ale furt lepší než aby to dementně změnilo barvu naoranžovo po zeleňoučkém kopírování. Stačí kopírovat na třech místech a trumfne to i semafor :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

[fixed nadpis]
Nemáte rádi Metro (Modern UI)?
Nepoužívejte Windows 8, budete jej moci omezit, úplne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyborna myslenka. Skoda ze nektere aplikace Windows 8 vyzaduji a jejich pocet se bude stale zvysovat. Az se za par let dostaneme do stavu, kdy nepujde pouzit jiny OS nez Windows 8 nebo pouzivat historicky system na historickem hardware s historickymi aplikacemi. Windows 8 bude nutne pouzit, otazka je, kdy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k oblíbenosti W8 a jak to probíhalo resp. probíhá u Windows XP, tak za dlouho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě, že patřím mezi uživatele, kteří užívají aplikace nevyžadující W8 :-)
Jen tak pro zajímavost, o které hrozně nezbytné aplikace se např. jedná?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... Windows 8 Manager?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím asi o žádné, ale co není dříve nebo později bude. MS to dělá umyslně, viz třeba IE9,10 ,které na WinXP nejedou, Office 2013 podobně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže to, že nějaká aplikace nejede na WinXP znamená, že vyžaduje Windows 8? To je vskutku úžasná logika, gratuluji!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba IE 10 není možné portovat na zastaralé WinXP, protože architektura Windows za jednu dekádu doznala dost změn.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Windowsy se buď umoudří nebo ztratí uživatele. Na Linuxu už se docela pěkně začalo rozvíjet hraní, aplikace se třeba časem přidají taky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na Linuxu je hrani se systemem uz od te doby co existuje, nic noveho tedy neni :D .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skutečnost je taková, že se prostor pro obyčejná PC bude zmenšovat na úkor tabletů a jiných blbinek a Microsoft ten trend buď může brzdit tím, že bude prodávat profesionálně zaměřený systém pro práci a nebo zatloukat hřebíky do rakve tím, že se bude chtít vozit na vlně gadgetů - přičemž Windows se v této kategorii moc chytat v dohledné době nijak zvlášť nebudou a to zejména pro svojí otylost, dvoutvářnost a neméně tak pozdním příchodem k novému korytu.

Každopádně změna v následujících letech proběhne a síly se poněkud přerozdělí. O tom jsem přesvědčen. MS přestane být dominantním OS, trh se mu poněkud rozpadne a na spoustu nových větví podl mne nedosáhne (určitě ne s tím, co má v nabídce nyní).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To, že si lidé nekupují na email, Facebook a youtube počítač, ale stačí jin čínský tablet za pár tisíc přece neznamená, že se počítače nebudou prodávat vůbec. Teď je na Microsoftu, aby si ukousl co nejvíce z počtu tabletů, i když z Androidů má také dobrý zisk.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To vubec neni pravda ze uz dnes sou nektere aplikace jenom pro Windows 8. Kdyz necitam nejnovejsi hry tak pro XP se stale vyvijeji oblibene programy do svych nejnovejsich generaci a verzi a kdyby Microsoft tak drtive netlacil na pilu i IE10 by jel, mne osobne nechybi, Firefox jede jak na XP tak na Viste, 7 a 8 a univerzalnost podpory+dobre funkce a prijemne uzivani = oblibenost. Skuste to povedet firmam ktere vlastni licence a moduly programu za statisice jestli to co jim ted vydelava promeni v nekolika mesicni stratu jenom proto aby jeli na nejnovejsich 8. A kdyz uz budou 8 tim poslednim podporovanim OS to uz tu davno budou nejake Windows 14-15 jestli vubec jeste svet jako ho zname dnes bude existovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Visual Studio 2012 na WinXP nenainstaluji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Multiplatformní aplikace se přeci nepíší v krámosoftím krámu, ale pokud neumíš programovat tak ti nic jiného ani nezbývá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Multiplatformní aplikace se dnes dají psát v kdečem. Např. v .Net frameworku, který je na linuchu portovaný. Nebo v Javě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trolling much?
Ze je popularny MS hate medzi "nezasvatenymi" je zname. Ked vsak clovek vidi na znacku zaujateho vyvojara tak je to na zamyslenie. Len dufam, ze ide o programatora povolanim, nie nejakeho "freedom fightera".

Aktivne programujem aj v Eclipse aj vo VS a zeby bol VS nejak obmedzeny co sa relevantnych (monetizovatelnych) platforiem tyka sa neda povedat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co vlastne chces na XP programovat, ze sa ti tam hodi VS2012?
Win SDK distribuovane s novym VS nepodporuje XP.
DX10/11 pod XP ani nejde, takze akekolvek umysly s novym VS GPU debuggerom su tiez mimo.
.Net Framework 4.5 je Vista+.
WP8 emulator dokonca potrebuje Windows 8 Professional/Enterprise koli poziadavke na hyper-v.

Ak ti ide o VS2012 len koli tomu, ze si sa dostal k licencii na VS2012, ktorej cena vysoko prevysuje cenu OS, tak hadam nie je problem aj v zaujme komfortu si tu licenciu na OS zaobstarat. Ako vyvojar sa modlim aby konecne uz XP skapal. Problemy s udrzanim funkcnosti (riesenie XP specific bugov) v business aplikaciach vo WPF je niekedy nocna mora. Pozadoval niekto v roku 2010 aby nova aplikacia bezala pod Win98/95? Ved to by museli vyhrabat veteranov aby vobec vedeli spravit vyber technologii, ktore tam funguju, nie to este dostat do funkcnej podoby.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem reagoval na předchozí příspěvek "To vubec neni pravda ze uz dnes sou nektere aplikace jenom pro Windows 8."

Na W7 používám VS 2008/2010/2012 kvůli projektům, které jsou provozovány ostatními vývojáři na starších verzích VS.

Mimochodem - jaké jsou nejčastější problémy WPF aplikací na WinXP?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem asi divnej, ale ja VUBEC nabidku START nepouzivam. Respektive velmi vyjimecne. Zato ale akutne nutne potrebuju plochu, kde mam ruzne zastupce. A chci je mit rozdelene do určitých skupin ruzne rozmistene logicky po plose. Takze vim, ze když hledam nejakou hru, mam ji vlevo dole, když hledam nejakou aplikaci, mam ji nekde nahore, a podobne.
Cimz padem je pro me cele Metro uplne na nic :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já na ploše nic nemám a nejčastěji používané aplikace mám v nabídce start, jako dlaždice.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem to znamena delat mysi daleko vice pohybu:-) Ja mam vse tak nejak okolo prostredka symetricky serazene, takze delam minimalni mozny pohyb mysi, jaky je vůbec mozny:-)
A hlavne je to serazene logicky do celku. Takze i když hledam něco, co bych nevedel po pameti, kde to je, tak minimalne vim, jakym smerem mam zamířit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tracitko Start som naposledy klikal niekedy v dobe W98. Hadam kazdy "normalny" pouzivatel* pouziva klavesu WIN. Ak vychadzame z predpokladu, ze sa Start Screen zobrazuje klavesou, tak o ake pohyby mysou navyse ide? Aj v tej obrazovke mozes mat potriedene polozky do stlpcov. Ja mam napr. stlpce general/development/web&media/games/PCmgmt&tuning atd. Zisla by sa ale moznost velkost ikony este zredukovat, co by mal poriesit Win 8.1

*osoba ktora pouziva pc denne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, nabidka programu se vyvolava zcela jednoduse pomoci WIN+Q .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1
Děkuji BTJ. Chtěl jsem to tam napsat, když jsem si článek rozvrhoval, a samozřejmě, než jsem se pustil do samotné činnosti, tak jsem na to zapomněl. Ach jo, díky moc - doplněno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.