Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k S3 Chrome S27 v MultiChrome otestováno

mno je fakt, ze uz to chtelo nejakou kloudnou konkurenci k ati a nvidii

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja cekam na Open Graphic, bude mi vsechny mozne feature, bude fungovat uplne vsude, od RISCU, pres Linux/BSD az po windows, bude otevrena (pujde napsat driver).

Hlavne Linux je moc dulezity, protoze toho hodne umi a vyrobci grafik tomu vubec nerozumi, dokonce nekdy zaimplementuji feature (kterou po nich chcou vyrobci unixu) a pak ji ani nedaji do driveru pro Linux (do windows taky ne, jenze ty to neumi, takze neni duvod).

Takova ATI dodnes nepochopila HW pruhlednost v 2d, v4l(prepinac XV)
GNU driver funguje az na nezverejnenou OpenGL, a ten od ATI zase nic jineho nez OpeGL neumi. Nvidi je natom dnes jiz lepe, ale 1 drivery byl amaterizmus.
Dale kdyz ma ATI 2x monitory tak na 2 vetsinou neumi rozpoznat velikost displaye (nutne pro rendering pisma, na unixu se totiz rika skutecna velikost a s rozlisenim to nema co delat, nastesti pomuze "DisplaySize 320 240" (v mm))

Takze tato grafika muze byt klidne i slabsi, hlavne bude fungovat, i kdyz reseni je koupit kartu s HP-UX, ta je sice jen pro PCI(az133), ale zato muze mit az 4GPU (jo a chce ext. ventilator v sachte :-)
Karta s HP-UX (fx5 ???) samozrejme nefunguje ve windows jinak nez VGA16 ... jo a tim padem se na ebay prodava velmi levne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Izak> Tvuj prispevek nema ani hlavu ani patu, a podle vseho jsi asi 13-ti lety teenager ktery si nekde neco precetl a okopiroval to sem, nechapu smysl TVEHO BLABOLU!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to, ze ta S27 bezi oproti nvidii na skoro 2x vyssich frekvencich, nic moc vysledky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Ladic
Mozes sa na to pozret aj inak na to, ze 6600GT bezi na podsatne nizsich frekvenciach by mohla mat aj nizsiu spotrebu, ale nema.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Obr - ja izaka taky nepochopil, vypada to jako vylev zklamaneho linuxaka nad urovni ovladacu. Ale proc do toho taha profi grafarny od HP to sem taky nepochopil - pro priklad takhle vypada par let stara HP FX6 bez texture memory modulu se sundanyma pasivama.
http://82.114.193.227/vga/image/sbirka/ostatni/fx6f.jpg

Ovsem jestli myslel neco podobnyho, tak potez panbu, protoze to je pouzitelne max tak na 2D dneska. A jakou to ma souvislost s konkurencnim bojem taktez nevim. A jestli slysel nekde o nake chystane HP grafice s 4x GPU, tak proc neposlal link ze :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ladic: Nižší počet tranzistorů na vyšší frekvenci je stejně korektní přístup jako vyšší počet tranzistorů na nižší frekvenci. Ani jedna volba se nedá označit jako dobrá nebo špatná. Mnohem přínosnější je praktický hledisko. S27 má při stejným výkonu s NV43 nižší spotřebu. Takže pokud chceš srovnávat efektivitu, použij standardní srovnání výkonu a příkonu a vítěz je vcelku jasný. Druhá možnost srovnání je výkon na počet tranzistorů. NV43 má 2,5x víc tranzistorů, ale výkon při stejné frekvenci  je +- jen 1,7x vyšší. Tak které řešení je efektivnější?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2OBR:
Izak to sice napsal zmatecne, ale ma pravdu. Kazdej neni holt spisovatel, ale ten kdo do problematiky aspon trochu vidi to pochopil.

Kdyby vyrobci HW uvolnovali plne specifikace svych vyrobku tak by jsme nebyli odkazani na na ty jejich matlaly co prasej 50MB drivery pod wokna a kazdej mesic je musej opravovat, protoze v tom mnozstvi je samozrejme spousta chyb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 drak a Izak: rád bych věděl, kolik normálních uživatelů má čas si psát nějaký drivery nebo řešit nějakou průhlednost v 2D na linuxu nebo unixu.
Obávám se, že S3 se snaží vstát z mrtvých a k tomu potřebuje ne nějakých pár linuxových nadšenců, kteří si budou psát ovladače, ale desetisíce uživatelů PC, kteří si koupí jejich grafiku a seberou ATI a NV kus koláče na trhu . A to je oč tu běží, pokud jsem správně pochopil článek.
Takže souhlasím s obrem - blábol sice určitým směrem velmi technicky propracovaný, ale zde mimo mísu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

majklsson: moc jich neni, ale i tech par co to napise , je tim zpristupni druhym, a to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Coz o to, S3 uz melo parkrat zelezo na vysoke urovni, ale ty ovladace...
Treti popripade Streti by se do hry hodil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kdo to sakra přeložil z tý čínštiny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

virus: David přece!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.