Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung dodává vzorky 16TB NGSFF SSD

nedá mi to a napíšu to sem : "Váš mobil je brána k životním úsporám. Znáte všechny náchylnosti?" proč je tahle placená reklama v rubrice blog?? Ještě tam schází tag "nepřehlédněte" :-( To má diit už tak hluboko do kapsy že klesá k takovým ubohým trikům?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Znáš to. Reklama je reklama. V TV se připlácí za lepší vysílací čas, v obchodech se připlácí za lepší místo a tady asi mají víc za to, že okatě nevykřikují, že jde o reklamu. Ale je to jednoduché. Na články bez diskuze neklikám. A je to tak správně. Protože kdyby povolili diskuzi k PR článkům, jasně bych jim tam napsal, co si o reklamě myslím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda mimo praci dusledne blokuju veskery weby pres adblock (ublock origin), takze aby mel jezour s no-xem na pivo, tak aspon odkliknu reklamni clanek, to mi totiz pripada mnohem vic fer nez bezne zavirovana reklama z externich reklamnich serveru.
Ale proc misto PR to oznacili BLOG ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš proto, že kvalita je hodně podprůměrná. Pro někoho, kdo se v problematice neorientuje, jsou informace v článku velmi zavádějící. Např. VPN sice může zabránit útokům typu man-in-the-middle, ovšem pouze v případě, že síť mezi koncovým bodem VPN a serverem, ke kterému se připojujete, je bezpečná. V případě internetového bankovnictví by to znamenalo, že poskytovatel VPN by musela být sama banka ! .

A vůbec, odkdy je man-in-the-middle velmi častý útok? Přeci jenom, pro provedení tohoto útoku musíte kontrolovat část internetu, přes kterou proudí data, na které chcete zaútočit. Možná se pletu, ale zatím žiju v dojmu, že tento přístup je vždy omezen na pár lidí, kteří to opravdu potřebují pro zajištění funkčnosti sítě. Kdyby tento přístup měl každý jouda z horní dolní, nebyl by internet moc spolehlivý.

Prostě mám dojem, že pán z Avastu je typický manažér, který neví o čem mluví a pouze opakuje, co se mu někdo chytřejší snažil vysvětlit, bohužel ne zcela úspěšně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Prostě mám dojem, že pán z Avastu je typický manažér, který neví o čem mluví a pouze opakuje, co se mu někdo chytřejší snažil vysvětlit, bohužel ne zcela úspěšně.

Asi tak. MITM muze byt (relativne) snadno proveditelny na nesifrovanou komunikaci, ale s SSL to snadne neni. Clovek musi bud ziskat PK servera, zmenit root certifikaty klienta (akorat nevim jestli se tyhle dva technicky pocitaji jako MITM) nebo ziskat nekde CA klic na podpis certifikatu. V podstate jenom to posledni lze vyuzit bez primeho utoku na klienta nebo server. A kdyz uz nekdo ukradne CA klic tak pochybuji ze ho pouzije na kradeni penez z uctu Frantu z Horni Dolni..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to bude zřejmě i tím, že zadávání reklamy obvykle není práce redakce... Aira Group?

Jinak je to pro mě přijatelnější "oblbování" než vyskakovací Flash reklamy přes půl monitoru. Tohle PR člověk s přijatelnou inteligencí pozná už podle titulku, případně klikne jen proto, aby Avast něco vysolil. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.