Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung i Hynix dodávají 12vrstvé HBM3E pro Nvidia H200, k vidění budou na GTC

tak za 6-7 rokov tu mame 1 TiB VRAM v GPGPU akceleratoroch s nejakymi vyspelymi HBME4, kde jeden cip da 2500-3000 GB/s a teda cele GPGPU aj 1,5-2-2,5 TB/s podla poctu cipov ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, k čemu by to bylo dobré. Jelikož se v PC světě pohybuji už déle, všímám si a nejsem sám, že sice stoupá úroveň grafiky, ale hry jaksi ztrácí důležitou část toho, proč vůbec vznikly.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna sháním nějakou konzoli pro úplně nenáročného uživatele (chce hrát ve dvouch na TV - grafiku vůbec neřeší) a klidně bych i koupil novou PS4 (vlastně i PS3 pokud by šla připojit k moderní TV) za adekvátní cenu, jenže právě kvůli špatně pojatému pokroku musí staré konzole brzo zabít, aby nebyla levná konkurence. Taková klasika zparchantělého korporátního kapitalismu, kdy se nenabízí lowend, aby se prodávalo více dražších výrobků ze kterých je větší zisk. Kolik by dnes stála PS4? 3 500 Kč? Náklady na vývoj dávno splacené, cena HW hodně dole.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta cena s časem klesá sice zprvu rychle, ale později už výrazně pomaleji. U PS3 si dokážu představit, jak se programátorům ulevilo. Ten procesor sice byl revoluční výkonný, ale taky opruz na to něco napsat. Zajímavý fakt, existoval u procesor zvaný PowerXCell 8i, což bylo totéž s rozdílem, že uměl 64 bit režim, prodávali to i jako kartu do počítačů. Tehdy začínalo ve větším MPEG2 díky DVD a toto umělo svižně komprimovat videa a další věci. I superpočítač na tom postavili (jeden Opteron na dva PowerXCell 8i na každé desce). Ale v základu do byl Power 6 se dvěma vlákny a ten řídil 8 zjednodušených jader. Všechna i ten řídící uměly vektory - na tom ten výkon stál, ale rychlý přístup do RAM měla jen ta jendnodušší jádra. Prostě magořina. Původní návrh ještě před realizací počítal se 4. čídícími a 32. podřízenými jádry na 4 GHz. Ale vznikl "jen" 1+8 na 3,2 GHz. Což v té době bylo slušné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

xbox series S za 5500 + druhý ovladač a lze na něm hrát hry i z xbox 360, xbox one, a nejnovější

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.