Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung je největším výrobcem čipů na světě, porazil Intel o fous

to je sice pekny ale jak se ukazalo tak TSMC umi vyrobit cipy lip

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel Korea ovládá vše kvantitativně, někdy na úkor kvality. Např LG+Samsung zlikvidovali japonské audio/video a nyní kvalita začíná být sekundární. To stejné se děje i s auty.. Prostě to řeší jako masovku a až ovládnou, tak stáhnou na kvalitě. PS pracoval jsem v zahraničí s Korejci a čekal jsem od nich větší znalosti v oboru, někdy mě to až překvapilo a platilo, že pokud to nešlo vyřešit, tak použili stejné pravidlo, nahnali spoustu zelenáčů, místo jednoho specialisty. Takže opět kvantita nad kvalitou!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale v "nanoelektronice" a litografii neplatí. Samsung je prostě tahoun. A to, že dokázali od nuly během 12 let dohnat Intel, IBM nebo TSMC si zaslouží uznání.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi záleží na oddělení, přeci jen Samsung má profit z koncových uživatelů (consumer electronics) poměrně malý, tam to asi jede skutečně jen na kvantitu. V NAND se propracoval na čelní příčky hned vedle Intelu, i když Flash technologie je právě původem od Intelu (prakticky, teoreticky to vymyslel chlapík z Toshiby, ale oni to neuměli pořádně využít a prodat). Už od dob SSD serie 830 před šesti lety měli výbornou pověst jako solidní výrobce pamětí s velkou životností a výkonem. Dnes už tu od Samsungu máme dostupné NVMe a V-NAND pěchuje vysokou hustotu do malých pouzder při zachování dobré životnosti. I v těch snímačích se snaží např. s ISOCELL technologií.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V Koreji (jizni) vyrabi Samsung kde co vcetne lodi.

12 je dlouha doba, za tu dobu dokazal Samsung vstoupit na trh fotoaparatu, zjistit ze mu tam psenka nepokvete a zase se z nej stahnout.

Prodali miliony fotaku - a zakazniku, dekujeme ti za to ze jsi u nas nakoupil fotoaparaty a objektivy za desitky tisic, ale ta....i nekam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Např LG+Samsung zlikvidovali japonské audio/video a nyní kvalita začíná být sekundární

Mam takovej pocit ze japonske firmy hromadne presouvali vyrobu do ciny jeste mnohem driv nez je zlikvidovalo LG/Samsung

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si dobře vzpomínám, tak Samsung vyrábí polovodičové paměti už od 80. let minulého století, takže jim k prvenství stačilo 30 let usilovného snažení. Někde v šuplíku ještě mám Dynamické RAMky KM4164B (64x1bit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.