Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Samsung na IFA zřejmě představí své první zařízení s 64bit Exynosem

Veletrh IFA již pomalu klepe na dveře, třetího září budou od odpoledních hodin v Berlíně praskat ve švech jednotlivé prezentační sály předních výrobců spotřební elektroniky. Samsung dle uniklých informací chystá ukázat čtvrtý Note s novým Exynosem 5433.

Podvečerní čas před novinářským oficiálním dnem na IFA je standardě vyhrazen pro „launche“ klíčových produktů a oznámení hlavních poslání pro následující měsíce. Jelikož nový Samsung Galaxy S5 byl již představen na konci druhého měsíce letošního roku, prostor v prezentaci tohoto jihokorejského výrobce dostane tentokrát spíše pro-businessový smartphone Galaxy Note 4.

Ten by podle zveřejněného výsledku AnTuTu Benchmarku, označení modelu SM-N910C, měl nabídnout displej s vysokým rozlišením (2560x1440 pixelů) a vůbec poprvé nést vlastní 64bitový procesor Exynos 5433 s osmi jádry založenými na architektuře ARMv8.

Půjde samozřejmě o procesorovou technologii big.LITTLE, kde reálně 4 jádra budou typu Cortex-A57, druhá čtyřka s nižší spotřebou bude Cortex-A53. Hlavní přínos pro uživatele by měl být především ve vyrovnaném výkonu v závislosti na typu požadavku/úlohy a životnosti baterie. Grafické jádro zde bude zastupovat ARM Mali-T760, které dle dostupných hodnot podává velmi podobné výsledky jako NVIDIA Tegra K1.

Tento informační „leak“ přichází krátce po podobném úniku konkurenční společnosti HTC, která se čtvrtého září chystá ukázat vlastní vlajkovou loď HTC Desire 820, která by měla nabídnout 64bit procesor Snapdragon 615 od Qualcommu.

Tagy: 
Zdroje: 

1

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung na IFA zřejmě představí své první zařízení s 64bit Exynosem

Žádné komentáře.