Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung NX300: pokroková 20Mpix bezzrcadlovka a parádní 3D objektiv

Jen info .. dle konstrukce AF bodu v senzoru co jsem cetl /v pripade Nikon 1/, se to zatim ani zdaleka nepriblizuje AF systému na úrovni zrcadlovky. No, ale uvidime az se to otestujem, mozna v tom samsung pokrocil, jsem zvedavej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědav, jak se Samsung popere s hybridním AF, zatím co vím, tak Sony se to u NEX6 vůbec nepovedlo - nelze postřehnout žádné zlepšení AF proti původnímu čistě kontrastnímu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě napadá, nemůže se rozdíl mezi oběma systémy projevit i v závislosti na světelnosti objektivu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem četl, tak u Sony se pokusili využít fázové pixely k určení směru posunu AF a doostřovat na kontrast (což je spolehlivější). Něco se jim nepovedlo a AF občas tápe ve směru, což už by neměl.
Nikonu se to snad u řady Nikon 1 povedlo líp.

Samozřejmě, že světelnost objektivu musí mít vliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že nový procesor zvládá 8 fps je sice hezké, ale vylepšili i ten SD řadič, aby nebyl ten dosud běžný problém "procesor dává 8 fps, ale po naplnění vnitřního bufferu se na SD kartu RAW ukládá už jenom 1 fps"? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prý jde o 20,3Mpx snímač nové generace, k ostření používá kombinaci 257 kontrastních a 105 PDAF. Snad vylepšili zapracovali i na dynamice snímače a šumu. Teď aby z toho lezly slušný JPEGy, malý RAWy a AF nebyl jen marketingovou pentlí, jako u NEXů 6 a 5R.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.