Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sapphire potvrdil 16GB Radeon RX 570

....jednoduchý... mnoho lidí vidí je výkon grafiky ve velikosti RAM ... Nedavno mi jeden znami rika: pořídil jsem si super 2GB grafiku... a ona to byla GT1030 :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A nechtěl by koupit GT430 4GB? To má dvojnásobek VRAM, tak je to určitě lepší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale DDR4. nie GDDR5 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fskutečnosti jsou to DDR3 na 128-bit sběrnici ;D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak dokonca DDR3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Milan Jelito..... Máš naprostou pravdu, prodávám pc a notebooky už pár let a když si přečtu nějaký leták z nějakého elektro řetězce tak tam píšou... "herní grafická karta 2gb" , což je trochu zavádějící...rozhodně v letáku nekecají (ale není hra jako hra),ale zároveň v něm poukazují na druhotný přínos karty (hra s čísly,čím více tím lépe). Proto se mě spousta zákazníků ptá... "kolik ta grafika má paměti, můj syn na tom chce hrát Fortnite" (a ještě mi ukážou na notebook s AMD E2...zbytek nebudu rozvádět) , a když jim to vysvětlím a ukážu jim minimum (i5, 6gb RAM, 940MX), tak je akorát naseru a myslí si, že je chci stáhnout o prachy (ne každý, ale spousta z nich vidí jen "notes"), proto jim pouštím na notesech grafické benchmarky a to je asi nejlepší co pro ně můžu udělat, protože to vidí.. , bohužel to není jediné odvětví, které trpí, fotoaparáty jsou to samé.... "kolik to má megapixelů a zoom?"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

940MX bych osobně zařadil do NOPE kategorie taky :D Společně s 920MX/930MX a dalšími low-endy jak AMD tak NVIDIe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoduse ikonicka pitomost, jenom se ukazat my sme meli 16GB onBoard graficke pameti na herni graficke karte jako prvni, nic vic, nic min, kdyby to byla alespon Vega 64, ale takhle a jeste na slabsi RX 570 to uplne postrada zdravy rozum.

Podobne nesmysly se delali hlavne s pametmi typu DDR2, DDR3 nebo GDDR starsiho typu a jeste na zkriplene sbernici, ta pamet jednoduse nesla a nejde vyuzit, cip na to nema potrebny vykon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega 64 s 16GB VRAM existuje, ale jmenuje se Vega Frontier Edition. Nicméně doporučuji variantu s vodníkem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja ale myslel oficialne ciste herne prezentovanou Vegu RX ne FE, RX ma i vyssi takty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky to tak vidím opravdu smysl to má jen viz. článek jinak zbytečný overkill
"16GB kapacita může být zajímavá z pohledu začínajících grafiků, studentů, experimentátorů

Nakonec výrobce přiznal, že míří na těžbu kryptoměn, konkrétně GRIN Coin, případně další, jejichž koncept vyžaduje pro dosažení rozumných výsledků osazených více než 8 GB paměti."

grafika, modeling, CAD atd....a ta těžba no .. co se zmiňují tak >> Grin s algoritmem Cuckoo Cycle a blockchainovým protokolem MimbleWimble ("varianta Cuckatoo má snad dokonce vyžadovat karty s 12–16GB pamětí")

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Grin s algoritmem Cuckoo Cycle a blockchainovým protokolem MimbleWimble

By me zajimalo jestli existuje tolik uzivatelu zrovna tehle magicke kombinace vseho, ze se jim vyplati delat spesl grafiku. Nebo pocitaji s tim ze *coin uzivatele si to stejne koupi, protoze v budoucnu budou stoupat naroky *coinu na pamet ? to mi osobne neprijde moc pravdepodobne.. na tezbu nema smysl hledet moc do budoucna, clovek koupi HW co je vyhodnej a proda vyhodnej byt prestane...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč ne když to bude vydělávat tak se bude prodávat a ta paměť se dá využít i pro jiné účely než těžba .. (stačí mrknou na cenu nějaké horší profi grafiky s 4/8 GB VRAM, která fakticky slouží jako lepší zobrazovadlo a pro mnoho lidí může být i ta RX 570 se slušným výkonem velmi dobrou koupí ..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně ta grafika je použitelná jenom na těžení.
Tohle má jenom jeden HDMI konektor, pro hry nebo kreativní práci by to chtělo ještě DisplayPort(=možnost zapojit dva monitory).
https://gpuminer.sapphiretech.com/Radeon-RX-570-16GB-Blockchain/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolik hráčů používá dva monitory? a kreativec si může pořídit ultra wide :)
Ale sám sapphire tvrdí, že je to mining karta :) takže zas mnoho povyku pro nic :)

SAPPHIRE RX 570 16GB HDMI Blockchain Graphics Card with a PCI-E Gen 3 x16 slot design and Dual Ball Bearing Fan with SAPPHIRE Quick Connect Fan technology – is perfect for dual-mining Grin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výstup není problém, druhý (a třetí) monitor mohou být připojené k jiné grafice, třeba i integrované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak teď ještě ten článek o tom fuj fuj upsclaingu DLSS na RV7.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

pokud by to byl derivát z nové 12nm výroby tak by to bylo zajímavější díky vyšší efektivitě, ale předpokládám že mají na skladě spoustu starých jader kterých se chtějí co nejrychleji zbavit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.